S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Warto jest inwestowac teraz w proce 64 bitowe? slyszalem gdzies ze aplikacje na 64 rozwina sie dopiero za 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Raczej nie sadze aby byl w tym sens. Jest 64-bitowy Windows XP, lecz cale dostepne oprogramowanie jest 32-bitowe. Jezeli bedzie musialo byc emulowane, to nie bedzie wcale wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 IMHO warto :!: Faktycznie oprogramowania 64bit na dzien dzisiejszy(pod win64)jest jak na lekarstwo :cry: Ale sila A64 tkwi w ich wydajnosci nawet w srodowisku 32bit :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Warto, Socket A np pod AMD niedługo zakończy swój żywot i wtedy prym będą wiodły AMD 64 bitowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 No, a wtedy wejda nowe podstawki i dzisiejszego A64 sobie w buty wsadzisz, mysle ze narazie nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jesli masz kase to bierz A64 - ten potworek ma kopa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jeśli zmieniasz kompa z poziomu socket A i rpcoka ok 2000+ i wyżej to raczej nie warto, jednak jeśli kupujesz nowa kompa to ja na twoim miejscu bym sie zastanowił czy nie łyknąć A64. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Dokładnie ,jeśli obecnie posiadasz proca klasy co najmniej 1700+/2000+ i masz taka mozliwość to podkręć na maxa to co już posiadasz , jak bym mógł to bym poczekał z przesiadką na platforme 64bit , 2-3 miesiące i będzie wiadomo co czeka Socket754 , jeśli dalej będą na nią procki 64bit to będzie bardzo dobra tania alternatywa , ciut większą wydajność uzyskasz na Socket939 ale przy porównywalnej wydajności zapłacisz co najmniej 100-150zeta drożej za płytę i jakieś 250-300zeta za proca :/ Z nieoficjalnych źródełwiadomo że AMD będzie produkować Athlony64 S754 aż do modelu 4200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 magx2k ---> Zkąd masz taką wiadomość ? Bo z oficjalnych źródeł z kolei wynika że najmocniejszy Athlon64 na S754 to 3700+. :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Dzieki za zainteresowanie tematem, widzialem gdzies test antka 64 3.0Ghz i bartona 2,5Ghz antek ostro po ... dostawal.Testowali programy w srodowisku 32 bitowym.Zamierzam kupic sobie kompa w tym miechu ktory bedzie sluzyl mi praktycznie do grania i po tym tescie jakos niejestem przekonany do 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 S.t.a.l.k.e.r. Pomyśl i wyciągnij wnioski : Porównując platformę Socket A i Socket754 oraz CPU o tej samej częstotliwości np. 2200MHz to zawsze platforma S754 będzie szybsza od 5 do nawet 20% ! ! ! Są gry które chodzą nwet i 30% szybciej ! ! ! a to wszystko dzięki nowszej architekturze platformy Socket754 Niestety na gry wykożystujące 64bitowość Athlona64 trzeba będzie poczekać co najmniej 3-6 miesięcy ,wtedy to mozna sie będzie spodziewać co najmniej 15-20% wzrostu wydajności Update Od ponad tygodnia zbieram/czytam informacje na temat platformy S754 oraz jej wydajnosci w grach ,nie kolekcjonuje linków wiec nie mogę ci zapodać stron które przeczytałem ,ale mam parę interesujących screenów z wynikami Doom3 , 3DMark itp oto wyniki w D3 przy tym samym taktowaniu 2000MHz Domm3 1024x768xHQ Athlon XP 3000+ (2GHz) - 34 FPS Athlon64 3000+ (2GHz) - 42 FPS na socket 754 rzecz jasna nie mam infa na jakiej grafie ale chyba na Radeonie 9600Pro/XT na maila mogę zapodać więcej screenów .jpg Dodam jeszcze że na mojej starej konfiguracji EPOX 8RDA+ Athlon 1700+@3000 Radeon 9800Pro@XT miałem 6700 pkt w 3D Marku 2003 ta sama karta zabudowana na płycie mojego kumpla Epox 8KDA3J i procku Athlon64 2800+@3000+ osiągła 7300pkt ! ! ! na max podkręconym na około 3400+ wynik 7600pkt ! ! ! Jak tylko zaczną pomału wykożystywać możliwości 64bitowych procków można liczyć co najmniej na kolejne 10-15% :) nic tylko się cieszyć Reasumując Jeśli ktoś ma zamiar kupić nowego kompa to tylko Athlon64bit Jeśli ktoś posiada kompa z procem klasy Athlon2000+XP niech go kręci na maxa i poczeka z modernizacją ,w ciągu kilku miesięcy okaże się co i jak z Socket754 a i proce pod Socket939 napewno stanieją . End of Message Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 magx2k dzieki za obszerna odpowiedz jednak skusze sie na tego amd 64. Ps zapodaj mi na maila te zdjecia jak mozesz.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Oto linki do kilku zdjęć z testów : Reasumując : W nowych grach zawszze A64 będzie szybszy jakieś 10-20 % od tak samo taktowanego Athlona XP , czasami może to być nawet i 30% !! a jak zaczną wykożystywać tego proca na maxa to i więcej wycisną b.t.w Szukam jakiegoś porównania wydajnosci płyt głównych pod Socket 754 interesuje mnie Epox 8KDA3J (410zł) oraz DFI LANParty UT nF3 250Gb (470zł) jeśli ktośpotrafił by pomóc .będę wdzięczny [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Zdecydowanie warto zainwestowac w A64 . . . Ja wlasnie jestem na etapie odkladania kaski i jak tylko bedzie to mozliwe lykne cos na socket 939 :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ja mam zamiar kupic 3000+na s754.Newiecie jak z jego podkrecalnoscia? Jakby slabo sie podkrecal to chyba lepiej wziac 2800+ i podkrecic go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ja mam zamiar kupic 3,0Ghz na s754.Newiecie jak z jego podkrecalnoscia? Jakby slabo sie podkrecal to chyba lepiej wziac 2,8Ghz i podkrecic go. Chyba nie wiesz o czym piszesz .... 3Ghz A64 jeszcze przez jakiś czas nie będzie :lol: Może 3000+ i 2800+ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ale on nie pisal o GigaHercach - napisal Ghz - nie wiem co to mialo oznaczac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Poczekaj jeszcze z pare miesiecy. Aktualni posiadacze s754 rzuca sie na s939 i beda tanio sprzedawac graty co maja... ;) Jesli chodzi o wydajnosc.... Nie ma porownania....Tak samo taktowane procki A64 sa szybsze od starszego kolegi do 30% i to bardzo odczuwalnie w samym windowsie. Jedyne co musze zmienic, to pamieci....w trakcie realizacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ale on nie pisal o GigaHercach - napisal Ghz - nie wiem co to mialo oznaczac.to były Gigahurce :roll: :D Wracając do tematu- potwierdzam A64 rulezz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A jak wypada taki p4 3.0@3.75 vs (754 ) 2.4ghz vs (939) 2.4ghz szukam testow ale cos mi nie idzie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 tu se looknij http://www.anandtech.com/cpuchipsets/ p.s. a tamto to były giga z harcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Zulusman Gdzie ty masz o 30% szybszą platformę S939 od S754 ???? Chyba tylko w syntetyku Sisoft Sandra Memory test :) Jaja sobie robisz z poważnych ludzi ?? W grach i multimediach przy tym samym taktowaniu róznica na kożyść S939 od 2 d o 5% a różnica w cenie procków to co najmniej 40% ############################################# $$ Panowie Admini z ForumTweak.pl Proszę o zdjecie mi Bana $$ ############################################# obiecuje poprawę albo samozagładę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...