Skocz do zawartości
Rendar

Blokada reklam gdzie znaleźć oraz naciąganie przez internet!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę do użytkowników forum, a mianowicie poszukuję programów, które by blokowały uruchamianie się wszelkich dodatkowych podstronek. Podczas oglądania stron internetowych często uruchamia mi się kilka albo kilkanaście stron z reklamami albo z golasami, a chciałbym się tego pozbyć, gdyby ktoś mógł doradzić taki program to byłbym wdzięczny.

Jeszcze jeden problem, czy jest możliwe, aby przez internet nabiło mi rachunek telefoniczny na 0 700, bo mój brat naciągnął starszych nieświadomie na ponad 300PLN łącząc się przez modem, jak to zablokować i czy można jakoś to reklamować.

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to bywa, gdy się gołe [gluteus maximus] ogląda :lol:

nie uruchamiaj żadnych plików .exe pochodzących z tych stronek

tak to fajnie czasami się nazywa, że naiwni się łapią (przeglądarka za free itp.)

postaw dobrego firewalla np. Outpost :arrow: http://www.agnitum.com/products/outpost/

i uwazaj na dialery, które przekierowują Twoje połączenia na 0-700 (to właśnie te . exe)

choć czasami bywa tak, że pod ikonką zamknięcia okna kryje się skrypt zmieniający np. stronę domową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Co do brzpieczenstwa w Sieci, polecam (ktoryz to raz..) URL: http://www.smartin-designs.com oraz: http://www.leader.ru/secure/ . Byla tez taka podstrona na www.sky.net.pl (cos o tym wiem :-)), ale polscy badziewiarze-reklamiarze nakazali nam ja zdjac - straszac procesem "o straty" :-( . Ogolnie - polecam wpisanie w wyszukiwarce "host", albo "net security". Sa jeszcze kraje, w ktorych wolno opierac sie zlodziejom (Polska do nich niestety, nie nalezy, o czym sie moglem przekonac). Sporo software`u (np. Proxomitron) znienawidzonego przez "net-biznes", bo skutecznego, mozna tez znalezc w "wolnej" domenie .cjb.net . Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Za wzszelkie odpowiedzi na pewno z części skorzystam, dodam tylko że rachunek nabił nieswiadomie mój brat sporo młodszy(mieszka w innym mieście) i zadzwonili moi rodzice z pytaniem co jest grane, że tyle nabiło na 0 700, ja osobiście nie korzystam z takich stron i nigdy nie uruchamiam żadnych programów które się uaktywniają jak się przegląda niektóre strony, kiedyś gdy poraz pierwszy miałem styczność z internetem to oglądałem takie strony, ale obyło się bez dodatkowych kosztów.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze zamiast IE zaczniesz poprostu uzywac 100 razy lepszej Mozilli ??

Jesli juz o tym mowimy to polecam bardziej NETCAPTORA naprawde swietna przegladarka, polecilem ja ze 20 osobom i zadna znich juz nie wrocila do swojej przegladarki... Jest to do zassania na mojej stronie pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem prawie zadowoleny z NetCaptora, ale .....

Nie otwierają mi sie obrazki java, a w utawieniach nie moge tego znaleźć. Dodam że w IE jest wszystko ok, OS to winXP

znana sprawa, musisz wejsc na np czat na onet.pl i jak bedziesz wchodzil do jakiegos pokoju to bedziesz mial mozliwosc zainstalowania javy (gdzies tam na stronce jak wol jest) to rozwiaze twoj problem na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie otwierają mi sie obrazki java, a w utawieniach nie moge tego znaleźć. Dodam że w IE jest wszystko ok, OS to winXP

znana sprawa, musisz wejsc na np czat na onet.pl i jak bedziesz wchodzil do jakiegos pokoju to bedziesz mial mozliwosc zainstalowania javy (gdzies tam na stronce jak wol jest) to rozwiaze twoj problem na 100%

Jeśli masz na myśli java virtual machine to [gluteus maximus] blada, próbowałem, zresztą jak wspomniałem w ie jest wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz na myśli java virtual machine to [gluteus maximus] blada, próbowałem, zresztą jak wspomniałem w ie jest wszystko ok

zrob poprostu jak mowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do głownego tematu to polecam proxomitron. Można to znależć tu home.arcor.de/six. Zalety to duża ilość opcji (ale nie trzeba zmieniać :)).

Nie instaluje sie w systemie więc nie ma smieci. By działała wystarczy uruchomić w przeglądarce ustawić proxy i port 8080. Opis jak to zrobićjest w helpie. Świetny program dla osób mających dwie przeglądarki jedną ustawiamy by korzystała z proxomitrona a druga służy gdy stronka jest za bardzo oczyszczona a nie chce się szukac i ustawiać opcji by było OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pi$^%^le Zenus !! 3 topiki ponizej jest temat: Wirtualna Maszyna Java(http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10004)... Tak ciezko znalezc ?? Od czego jest wyszukiwanie forum ??

heh, przecież k.... mówie że nie działa. Umiesz czytać?
Zenus... kazdemu ktoremu nie dzialal po dokananiu wyzej wymienionych operacji zaczynalo dzialac... widac ty cos robisz nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi