TaKeN Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam serdecznie. Szukałem w internecie wentylatorkow do swojej obudowy - chieftec: http://www.chieftec.pl/index.php?action=dragon_big W mojej akurat jest 5x 80x80 + 1x 92x92 I znalazlem: 80x80x25 Noiseblocker Ultra Silent S4 OEM = 44,1 CFM - 75m3/h http://www.sirius.pl 92x92x25 Y.S-TECH 92mm = 48,9 CFM - 83 m3/h http://www.angela.pl Czy ktos zna jakies inne wydajniejsze wentylatorki ktore mozna kupic? Jesli tak to prosze o podanie www gdzie mozna zakupic Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 oczywiscie delta :twisted: szukac musisz na allegro choc jakis czas temu uzytkownik ZenFist chcial sprzedac detyly 80 mm. mam telde 92mm i ma to wydajnosc 114cfm. wiedz tyko, ze przy wlaczonych deltach nie da sie dlugo siedziec, bo kompa slychac z odleglosci kilku metrow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 "....kilku metrow..." to mojego coolermastera slychac w drugim pokoju przy lekko otwartych dzwiarz z pokoju do pokoju, w dodatku w dzien - ale trzbea sie w sluchac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 afair to najszybsze 80tki, to były ThermalTaki, z 5500 rpm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaKeN Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Szybkosc nie zawsze przeklada sie z wydajnosc!!! Powiem szczerze ze allegro nie chcialbym kupowac wole w jakims sklepie internetowym ale co dziwne nigdzie nie moge znalesc delt 80 ani 92 Czy ktos zna jeszcze jakies wydajne procz delt? Podkreslam wydajne!! A nie z duza iloscia obrotow! Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 ależ ten wiatraczek o którym mówię, smart fan, ma 75.5 CFM przy 4800rpm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaKeN Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A mozesz podac linka do tego wentylka bo chodze po stronach ale nei widze nigdzie takiego wentylatorka!!! Czy ktos jeszcze sie wypowie na temat wydajnosci wentylkow 80x80 i 92x92 ? Moze ktos zna jakies inne firmy i wie gdzie mozna kupic bo jak narazie wszyscy zucaja firmy ale nikt nie wie gdzie je kupic... A na poczatku napisalem: "Czy ktos zna jakies inne wydajniejsze wentylatorki ktore mozna kupic? Jesli tak to prosze o podanie www gdzie mozna zakupic" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 zachowujesz sie jak dziecko. nic nie umiesz sam zrobic. dostales dpoducenta i nazwe produktu i ciezko jest pogooglac. w 99% predkosc obrotowa przeklada sie na wydajnosc. pmp => smartfan?? ja mialem styczniosc ze streetfighterem i tez dmucha szalenie, ale jednak do delty mu daleko. jest od niej troche cichszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaKeN Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Nie zachowuje sie jak dziecko tylko napisaliscie ze delta. Wszystko ladnie zadzwonilem do firmy gdzie kupuje zawsze sprzet i mowia ze nie maja wchodze na allegro maja same wentylki 60 i 120!!! Jak nie wierzysz: http://www.allegro.pl/search.php?string=de...=4701&country=1 A ja chce 80x80 i 92x92 Jesli ktos zna linka gdzie mozna kupic delte 80x80 i 92x92 to bardzo prosze o podanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Nie zachowuje sie jak dziecko tylko napisaliscie ze delta. Wszystko ladnie zadzwonilem do firmy gdzie kupuje zawsze sprzet i mowia ze nie maja wchodze na allegro maja same wentylki 60 i 120!!! Jak nie wierzysz: http://www.allegro.pl/search.php?string=de...=4701&country=1 A ja chce 80x80 i 92x92 Jesli ktos zna linka gdzie mozna kupic delte 80x80 i 92x92 to bardzo prosze o podanie. dołączam sie do prośby też szukam delty 92x92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 pisale, zebys poszukal na gieldzie na forum, bo jakis czas temu ZenFist pisal, ze sprzeda delty 80. jak chcesz to ci moge swoja 92mm delte sprzedac za 100. pasi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 niemiec - tak, smartfan :] a że delta dmucha lepiej, no bo chyba to jest x38mm a nie 25 right ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 niemiec - tak, smartfan :] a że delta dmucha lepiej, no bo chyba to jest x38mm a nie 25 right ?a no moja ma 38mm i street fighter ma 32mm i przeplyw taki sam jak ten smart fan, dziwne troche. zreszta niewazne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaKeN Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Ja znalazlem ale niestety nie w polsce: http://www.svc.com/8032-delta-80cfm.html http://www.svc.com/delta92fan.html Ale niestety w polsce nie moge nigdzie znalesc!!!! Zna ktos jakiegos dystrybutora albo cos takiego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 pisale, zebys poszukal na gieldzie na forum, bo jakis czas temu ZenFist pisal, ze sprzeda delty 80. jak chcesz to ci moge swoja 92mm delte sprzedac za 100. pasi?? Nie dzięki - aż takich kiepskich interesów nie robie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 pisale, zebys poszukal na gieldzie na forum, bo jakis czas temu ZenFist pisal, ze sprzeda delty 80. jak chcesz to ci moge swoja 92mm delte sprzedac za 100. pasi?? Nie dzięki - aż takich kiepskich interesów nie robie kipeskich?? taka cena. n allegro slabszy vantec poszedl za 95pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Najmocniejszym wentylatorem 92mm jest Vantec Tornado. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Ja jestem szczęśliwym posiadaczem WR IV i nie narzekam: -napiecie wentla na procu 5V -dwa wentyle z przodu (zwykłe, kolorowe) - 5V -wentl na zasiłce - 12 V(jeszcze ;) wyniki: -40/43 C na procku -30/32 C na chipsecie -30 C na karcie graficznej :) Wniosek - nie trzeba duzo wydac na wydajne chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 gratuluje brawo :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 a ja tam mam w budzie (oprocz 2 zalmanow 92mm) Akasa NEBULA FAN 4 RED dobrze ze mam go podlaczonego do regulatora i moge sobie zmieniac bo... Prędkość obrotowa : 2000 - 3500 RPM Przepływ powietrza : 25.6 - 46.11 CFM Poziom hałasu : 20.05 - 37.15 dB(A) mysle ze osiagi niczego sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Ja poszukje jakies 120 powyzej 100-150CFM... Najlepiej cos swiecacego. Ledy albo UV i nic nie moge znalezc :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 A co myslicie o SilentCat'cie? Link do Silent Cat >>> cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...