paulo Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 C:\Documents and Settings\NazwaUsera\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciag_znaków.default\bookmarks.html Jest już Firefox 1.0.3 http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...releases/1.0.3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Error 404 - File not found The file "/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0.3/" does not exist! ---edit--- Coś tam dziwnie to działa.Dokopałem się do FF, ale co chwila błędami sypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAVX Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam Firefox i pytanie: jak w tej przeglądarce blokować poszczególne strony? <_< Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez JAVX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Nie wiem czy ktoś widział: http://firefoxopera.blogspot.com/ Oczywiście nie ma sensu instalować wszystkiego, bo może się to źle skończyć. Tak samo jest już Tab Mix 0.2 (na innej stronie). Ale jest kilka fajnych rzeczy jak na przykład sidebar z Opery (klikniecie na krawedzi go rozwija, a przelaczanie miedzy bookmarkami/historia/downl jest latwe). Do tego jest fajny plugin poprawiajacy statusbar. Predkosc pobierania strony, ilosc zessanych danych i procentowo. Aaaa no i przyda też się EXIF w Firefox'ie :) http://ted.mielczarek.org/code/mozilla/fxif/ Wystarczy wejsc we wlasciwosci obrazka i widzimy juz wszystko :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) a jak sie nazywa ten plug co poprawia pasek statusu? nie badzgoloslownym tylko konkretnie mow ;) Edit: Sorry, niezauwazyłem ze dales link na gorze postu :oops: Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Yeti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Jak wyłączyc takie uzupełnianie? KLIK i takie KLIK Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ustaw historię na 0 dni. Innego sposobu nie znam, bo nigdy tego nie potrzebowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ale wtedy wszystkie adresy z paska mi sie traca ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Macie tez problem z Forecastem? Ciagle mam Przekroczono czas oczekiwania. Czasami załapuje i działa tak długo, az zacznie sie odswiezanie. www.weather.com - tez mi nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Moja sugestia - jeżeli ktoś z was używa Sage to nie aktualizujcie go do wersji 1.31 bo wywala jakiś pasek na dole przeglądarki z błędem zaznaczonym na czerwono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Nie strasz ludzi :) używam wersji 1.31 i wszystko jest ok. Pewnie wersję 1.3 miałeś po polsku, a 1.31 zaktualizowała się na angielską. Ostatnią przetłumaczoną wersją jest niestety 1.3. Pozostaje Ci odinstalować 1.31 i zainstalować 1.3pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Jezu w ogole tego Sage nie moge okiełznać ;] Mozna jakos zrobic zeby ostatnie newsy z Tweaka pokazywaly mi sie na pasku stanu? I czy Extended Status Bar mozna zrobic zeby po zaladowaniu sie strony znikał? Bo po licho mi ciagle ogladac z jaka szybkoscia szpaner pobral strone i ile ta strona ma kb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Extended Status Bar znika po zaladowaniu strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Mam pytanie - czy Flashgot obsługuje menadżera ściągania Wellget? Szukam bowiem darmowego menadżera, który nie zawiera spyware i zbliżony jest funkcjonalnością do Flashgeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 FlashGot is a free Mozilla/Firefox/Thunderbird extension, meant to handle single and massive ("all" and "selection") downloads with several external Download Managers: - for Windows (FlashGet, Free Download Manager, Fresh Download, GetRight, HiDownload, Internet Download Accelerator, LeechGet, Mass Downloader, Net Transport, ReGet, Star Downloader, Thunder (Chinese only popular product), TrueDownloader and Ukrainian Download Master [Russian language only] ), WellGet - for Linux / FreeBSD / other Unix-like OSes (Aria, Downloader 4 X and KDE KGet) - for Mac OS X (iGetter and Speed Download 3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 1407905[/snapback] No tak, tylko dlaczego po kliknięciu na linka FF chce ściągać własnym downloaderem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Nie wiem - nie używam FlashGot. Duet WellGet - DownloadWith działa u mnie świetnie. Może masz starszą wersję, która z WellGetem jeszcze nie współpracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Nie wiem - nie używam FlashGot. Duet WellGet - DownloadWith działa u mnie świetnie. Może masz starszą wersję, która z WellGetem jeszcze nie współpracuje. 1408545[/snapback] Ok działa, tylko chciałbym żeby FF nie pytał za każdym razem za pomocą czego ma ściągać dany plik. Da się to wykonać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Narzedzia > FlashGot > More Options > Downloads i tu dopisz sobie najpopularniejsze rozszerzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Używam firefoxa chyba od wersji 0.7 i generalnie działa spoko, ale mam jeden straszny problem- zjada niesamowite ilości RAM-u! Co dziwne: długo otwarta przeglądarka, nawet po zamknięciu wszystkich, z wyjątkiem jednego okien, zajmuje wielokrotnie więcej miejsca niż świeżo otwarta. Oto przykład: Firefox 1.0.3PL; zainstalowane plug-iny: Adblock, image zoom, drag to tab, mouse gestures, ie view, autohide, link preview, flashgot, superDragAndGo "stara" i "świeża" Z tego, co przeczytałem, to nie jest tylko mój problem. Ma ktoś jakiś pomysł? P.s> Zużycie potrafi przekroczyć 100MB RAM-u i 150MB swap'a przy kilkunastu otwartych tab'ach, a to już naprawdę przegięcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 @Biolog Jeżeli używasz Tabbrowser Extensions, odinstaluj to rozszerzenie - u mnie przy kilkunastu otwartych panelach FF zajmował po 150MB operacyjnej :blink: Przerzuciłem się na TabMix i teraz max jaki widziałem to 75MB zajętości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Firefox 1.0.3PL; zainstalowane plug-iny: Adblock, image zoom, drag to tab, mouse gestures, ie view, autohide, link preview, flashgot, superDragAndGo @turzol Czytac nie umiemy ? ;) @Biolog ustaw browser.cache.memory.capacity na 65000 :roll: Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Wiesz ur8an, wszystko spox, tylko tam: nic takiego nie ma... ustawiłem browser cache na 2MB ale nic to nie pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Kliknij prawym --> New --> Integer --> browser.cache.memory.capacity wartość np. 8000 a nie 65 000 (IMO za dużo). Użycie pamięci masz zdecydowanie za duże, nie powinno takie być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferrari_F40 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 rozumiem ze chodziło wam o pamiec podreczna tak?? bo ja mam polska wersje FF, aha i jaki jestlink to takich stron z tak duza iloscia rozszezenale po polslku bo ja tylko teges hiszpanski :wink: edit: ja po właczeniu firefoxa ze strona startowa google firefox mam zabrane 27mb pamieci :cry: a mam zainstalowane tylko gesty i tab mix'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khalam_Mekhar Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 witam, chciałem przyspieszyć firefoxa, ale nigdzie na forum nie moge znaleść tego tematu gdzie to było opisane:( dlatego prosze o pomoc. Wiem że mam wejsć do about:config, pamietam te trzy linijki do zedytowania, ale potem trzeba było jeszcze utworzyć jedną i ustawić jej wartośc zero i niestety nie pamietam jak ona ma się nazywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 ściągnij Tweak network settings. On zrobi to za ciebie 1 kliknieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 albo FireTune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...