SpiderMAN Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Jak wyzej. Mam kilka pytan o takowe plytki, gdyz dosc malo tego mamy w ofertech sklepow, co byscie radzili wybrac. Sklanialbym sie do przesiadki na wiosne, ale chce zostac przy AGP, procka pewnie lykne 0.09um jak tylko beda na S939, ale z plyta mam problem, bo za wiele testow nie czytalem. Jesli mozecie to zapodajcie producentem, symbolem plyty... itp. jak jest gdzies i widzieliscie recke to takze dawajcie linka. Chetnie takze cos sam poszukam, jak dacie jakies przyklady plyt S939, szczerze mowiac nie zaglebilem sie w ten temat za bardzo jeszcze, ale jakos mi sie nie usmiecha zmieniac platformy na S754, na ktorego beda pewnie tylko Semprony... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 http://www.anandtech.com/mb/ tu masz zatrzęsienie testów płyt na 939, ale niestety niewiele z nich jest u nas dostępnych. Z tych które są ja polecam MSI K8N Neo2 jeśli chcesz jak najwyższe FSB, no i oczywiście Abita, bo Abit to Abit !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 http://www.anandtech.com/mb/ tu masz zatrzęsienie testów płyt na 939, ale niestety niewiele z nich jest u nas dostępnych. Z tych które są ja polecam MSI K8N Neo2 jeśli chcesz jak najwyższe FSB, no i oczywiście Abita, bo Abit to Abit !! Abit ?? Taki Abit AV8 robi max FSB 280 :( (to dla 3000+ daje max 9x280=2520) Generalnie płyty Socket 939 słabo z FSB stoją ... max w okolicach 290 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2128&p=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Chyba trzeba poczekać na rev2.0 tego Abita. Może będzie tak jak z NF7 :) Chociaż z dokładniejszych oględzin tego testu wynika, że Abit i tak dobrze się kręci biorąc pod uwagę, że jest na VIA,tylko nieznacznie ustępuje Asusowi. Może Abit się zlituje i wypuści odpowiednik NF8 ale z Socket939. Czas pokaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Chyba trzeba poczekać na rev2.0 tego Abita. Może będzie tak jak z NF7 :) Chociaż z dokładniejszych oględzin tego testu wynika, że Abit i tak dobrze się kręci biorąc pod uwagę, że jest na VIA,tylko nieznacznie ustępuje Asusowi. Może Abit się zlituje i wypuści odpowiednik NF8 ale z Socket939. Czas pokaże. Ten Abit jest na VIA K8T800 PRO/VT8237 (to NF3 chyba było później dopiane ...) Ja tam wierzę że DFI lada tydzień wypuści coś na S939 (na miarę UT NF3 250Gb na S754) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Recke Abita AV8 3rd Eye znalazlem na overclockers.pl i powiem, ze plytka mi sie podoba... Ale to tylko jedna plyta dostepna w tym kraju? Jakos do MSI nie mam przekonania, podobnie z Gigabytem. Czas mnie nie goni, wiec moge jeszcze czekac na nowosci. Na pewno poczekam do czasu jak beda Athlonki 64 na S939 0.09um stepping E0 :D :evil: Nie wiem jakos wolalbym na NForce 3 250Gb plyte, a nie na VIA. Acha czy ktos wie jakie sa roznice miedzy NForce3 250Gb a NForce3 Ultra :?: Czytam wlasnie recke EPoXa http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2253 i mi sie narazie podoba :D chyba bardziej niz ten ABIT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Recke Abita AV8 3rd Eye znalazlem na overclockers.pl i powiem, ze plytka mi sie podoba... Ale to tylko jedna plyta dostepna w tym kraju? Jakos do MSI nie mam przekonania, podobnie z Gigabytem. Czas mnie nie goni, wiec moge jeszcze czekac na nowosci. Na pewno poczekam do czasu jak beda Athlonki 64 na S939 0.09um stepping E0 :D :evil: Nie wiem jakos wolalbym na NForce 3 250Gb plyte, a nie na VIA. Acha czy ktos wie jakie sa roznice miedzy NForce3 250Gb a NForce3 Ultra :?: Czytam wlasnie recke EPoXa http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2253 i mi sie narazie podoba :D chyba bardziej niz ten ABIT ;) Winchester-y są już na allegro 0,09 ale płyt na 939 ani widu ani słychu. Nawet kategorii nie ma. Kiedyś widziałem na allegro wspomniane MSI i chyba Abita ale to bardzo rzadkie kwiatki. Też myślę o zmianie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 On mówi o E0 - a te procki o których mówisz to D0.... REwizja E to taki Thoroughbred B porównując do AXP - mało tego, z poprawionym kontrolerem pamięci... Ciekawe czy pęknie 3GHz na powietrzu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 On mówi o E0 - a te procki o których mówisz to D0.... REwizja E to taki Thoroughbred B porównując do AXP - mało tego, z poprawionym kontrolerem pamięci... Ciekawe czy pęknie 3GHz na powietrzu :D Heh, mało czasu ostatnio...no to prawdziwa rewelacja się szykuje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Do tego jeszcze sporo czasu...jak w lutym będa w polsce to będzie dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ja sie nie spiesze :P hehe, poczekam... Lepiej pomozcie z ta plyta... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 DFI na NForce 3 moim zdaniem ;) do tego czasu wyjdzie wersja na S939... ewentualnie epox... jak poprawia ten problem z dimmami x4...albo abita an nf3... Poczekamy razem :D bo ja też czekam na nowy stepping... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 w tej chwili mozna brac Epoxa 9NDA3+ (test) jednak lepiej poczekac na oferujacego wiecej mozliwosci nforce4: epox abit asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Nie interesuje mnie jak juz pisalem przesiadka na PCI-E :P Wiec po co mi tu podajesz linki do takich plyt :P Ja zostane przy AGP, a zainwestuje w CPU z dobrym potencjalem :D ;) i plyte ktora bedzie obslugiwala takze FX dwurdzeniowe, jak tylko takowe sie pojawia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A są 6800LE na pci-e? Bo chyba tylko an to byłoby mnie stać :( Tak jak Spideyowi nie widzi mi sie rpzesiadka na pci-e :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 SpiderMAN: shit... nie wiem jak ale przeoczylem ze link juz wyzej byl :? (z agp masz racje ale duzo rzeczy moze sie zmienic zanim kupisz nowy sprzet) na chwile obecna nadal stawiam na epoxa - looknij jeszcze tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 na exstreme system forums jeden koleś ma już 3ghz na powietrzu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Na PCIe ciekawie zapowiada sie 6200, można bu odblokować potoki, ale zanim to nastąpi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 na exstreme system forums jeden koleś ma już 3ghz na powietrzu :) Tylko nie bardzo mu prime wychodzi przy tych 3 ghz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Myślicie że na NF3/S.939 pójdą dwurdzeniowce i FX-y ? Jak znam życie to nowy chipset będzie do tego potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Nie bylbym taki pewny... Procki te beda na S939, wiec mysle, ze bedzie raczej dzialalo to na wszystkich chipsetach dla tej platformy. Pozatym to jestem pelen nadziei na tego socketa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Z tym S.939 to dopiero gdzieś za rok się sytuacja wyklaruje, z S.754 też sobie trochę poczekamy zanim się okaże czy będzie coś mocnieszego niż 3700+ czy nie. Na jednym forum koleś napisał że "wygląda na to że AMD samo nie wie co z tym fantem (S.754/S.939) zrobić" - chyba ma rację... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Fakt, ale bezpieczniejsza IMHo jest S939, chociazby ze wzgledu na DualChannel :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 No i trochę wydajniejsze... ale ja mam 754 i nie narzekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 No Panowie, ale cos zbaczamy... prosze o konkrety... Jakies plyty sie moze pojawily, czy cos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 płyty raczej nie, ale jak jesteś zainteresowany to pojawił się chipset ATI: Radeon Xpress200 http://www.hardocp.com/article.html?art=Njg1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 bleee :( PCI-E :P To mnie nie interesuje... Dopiero co grafe zmienilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Chipset firmy ATI na płycie głównej ?!?!? - Apage Satanas !!! :twisted: A tak wogóle to dual channel w AMD to chwyt marketingowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ... A tak wogóle to dual channel w AMD to chwyt marketingowy. Co ty bredzisz ? W ten sposób można skwitować wszystko ... Jakoś tak się dziwnie składa, że dual DDR dwał kopa już na Socket A (nie za wielki ale przyrost wydajności był/jest). Natomiast na S939 to rekordy przepustowości pamięci daje właśnie dual ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Dokladnie jest jak mowi yotomeczek... W przypadku tej platformy kop jest warty zachodu! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...