Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma agp taktowanego 133mhz chyba ze masz jkaias plyte na BX na ktorym wrzuciles 200mhz fsb, po prostu tak wysokie agp zabiloby karte graficzna albo by wogole nie zadzialala. Agp powyzej 88mhz jest juz niebezpiecznie wysokie, 133 to moze byc conajwyzej taktowanie szyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma agp taktowanego 133mhz chyba ze masz jkaias plyte na BX na ktorym wrzuciles 200mhz fsb, po prostu tak wysokie agp zabiloby karte graficzna albo by wogole nie zadzialala. Agp powyzej 88mhz jest juz niebezpiecznie wysokie, 133 to moze byc conajwyzej taktowanie szyny.

mozliwe ja sie na tym do konca nie znama sory to jednak jest czestotliwosc FSB ale dziwnie pokazuje bo w rzeczywistosci mam 100 co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"] AGP 2x =133Mhz [ale nie realne tylko DDR] AGP 4x =266Mhz ,przyczym bazowa czestotliwosc to 66Mhz (tkzw. realna) a nastepne wartosci biora sie z przesylania wiekshej liczby danych w trakcie trwania taktu.

Moment moment... Co rozumiesz przez "nie realne tylko DDR"?

DDR karty czy DDR na plycie glownej?

Jesli ja mam np. pamiec systemu w SDRAM, a karte graficzna z DDR, to co wtedy? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"] AGP 2x =133Mhz [ale nie realne tylko DDR] AGP 4x =266Mhz ,przyczym bazowa czestotliwosc to 66Mhz (tkzw. realna) a nastepne wartosci biora sie z przesylania wiekshej liczby danych w trakcie trwania taktu.

Jesli ja mam np. pamiec systemu w SDRAM, a karte graficzna z DDR, to co wtedy? :)

mi chodzilo o fsb ktore mozna wyczytac w 3dmarku dziwne tylko jest to ze mam durona pracujacego na FSb 100 i pamieci na fsb100 a pokazuje 66 nawet ja zapodalem athlona na 1333 i i pamieci tez na 133 to bylo 66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi chodzilo o fsb ktore mozna wyczytac w 3dmarku dziwne tylko jest to ze mam durona pracujacego na FSb 100 i pamieci na fsb100 a pokazuje 66 nawet ja zapodalem athlona na 1333 i i pamieci tez na 133 to bylo 66
NIc w tym dziwnego po prostu przy magistrali 133 włączył się dzielnik 1/2 dla agp i masz 66, zaś przy 100 był dzielnik 2/3 i też miałeś 66.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ble :-P ,chodzilo mi o to ze szyna AGP pracuje z czestotliwoscia 66mhz ,i zawshe tak pracuje ,niewazne czy mash zapodane agpx1 czy agpx8 ,poprostu systematycznie zwiekshane sa ilosci danych przesylanych w jednym takcie ,dlatego AGPx2 dziala w trybie DDR (czy jak tam sobie chcesz to nazwac) AGPx4 dziala w QDR a AGPx8 przesyla jush dane osiem razy WIECEJ niz agpx1 ale szyna nie jest taktowana osiem razy szybciej ,a co do ramu na karcie/w kompie to nie ma on zadnego powiazania z predkoscia dzialania AGP :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]a co do ramu w kompie to nie ma on zadnego powiazania z predkoscia dzialania AGP :P

Trochę skróciłem twoją wypowiedź...

A tak dokładnie to jest powiązane (tylko pośrednio) . Bo jak twoje ramy wytrzymują powiedzmy 150 to masz agp=75 zamiast 66

a jak nie wytrzymują to masz np. 66,więc powiązanie jest tylko pośrednie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...