myrddin669 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 tez mam te niby "nowa" i dziala b. dobrze. podejrzewam ze te stare raczej sie nie roznia w mozliwosciach oc, raczej w mozliwosciach oc userow :D ad0 i niektore ab0 maja te zmiane konstrukcyjna, z drugiej strony sa tez ad0 bez tej zmiany takze nie trafi chyba za tym... dopóki nie sprawdzi organoleptycznie ;) bios bardzo duzo daje, u mnie chyba najlepiej dziala 623-2bta a potem 704-2bta, na xcellu2update winbondy chodzą jakby mialy grype... mozliwe ze do tej nowej rewizji bardziej odpowiednie sa nowe biosy, nie wiem... u mnie najlepiej dziala bios z data jaka byla na oryginalnym :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Moja "deefajka" pochodzi z pierwszych egzemplarzy jakie się w Polsce pojawiły i jakoś nie mam problemów ani z coldbootem, ani z wysokim HTT, ani też z niekompatybilnosciami. Nie sądzę by nowe rewizje były rzeczwiście lepsze. IMHO to takie pianie kogutów - jak nowe to pewnie lepsze. A moze skilla po prostu co niektórym brak.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 piękny Infineon ci się trafił :D spróbuj te alphy ... nic nie dało.. nadal zwis jeśli ustawiane z tweakera, a jeśli spod biosu to nie bootuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Moja jest Made in Taiwan, więc pewnie stara rewizja. Jakoś mam takie przyzwyczajenie brać, jak jest możliwość wszystko z Tajwanu, a to co z China omijać szerokim łukiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Strasznie mnie denerwuje to chłodzenie na chipsecie.Myślałem żeby to wymienić i szukam czegoś w cenie do 50 zł.Troche poszukałem i znalazłem coś takego :TUTAJ i jeszcze to TUTAJ Co sądzicei o tym?? Ma ktoś może coś takiego u siebie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 co do Pentagram Freezone Np-40 Cu to luknij tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=175395 będzie na pewno lepszym wyborem niż to coś od AKASA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 co do Pentagram Freezone Np-40 Cu to luknij tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=175395 będzie na pewno lepszym wyborem niż to coś od AKASA ja gdzieś czytałem ze ta akasa jest całkeim całkie, i cicha i wydajna i tania. poszukam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 jak zalozysz ta akase, to daj znac jak to jest z jej glosnoscia - sam szukam czegos nowego i cichego. a ze passive sie nie sprawdza.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 czym flasciach!ecie bios bez fdd? WinFlash'em? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 czym flasciach!ecie bios bez fdd? WinFlash'em? http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 winflash -> polecam :-P chłodzenie mostka -> zdjemij je, przesmaruj AS5 i załóż, ale nie podłączaj wentylka do płyty, na pasywie w 100% daję radę, tanio, cicho, a temperatury ujdą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @Xtreme Addict - chyba sobie jaja robisz - tego wyjca opartego na pogietej zyletce puszczasz pasywnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @Xtreme Addict - chyba sobie jaja robisz - tego wyjca opartego na pogietej zyletce puszczasz pasywnie ?widziałem na własne oczy :) tak robi tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) a jakie temp na tym są (skoro z wyjcem jest ok 40 - 50'C) i jak wentylowana puszka ? ps. zobaczcie co znalazlem - http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=6476 poszukujac fotki kostki szajsuunga uccc (nadal nie znalazlem wiec jak ktos ma namiary/pamieci to help) ok - znalazlem - http://www.thinkcomputers.org/reviews/Cors...c4000%20(5).JPG Edytowane 24 Stycznia 2006 przez chase1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 chłodzenie mostka -> zdjemij je, przesmaruj AS5 i załóż, ale nie podłączaj wentylka do płyty, na pasywie w 100% daję radę, tanio, cicho, a temperatury ujdą icon_biggrin3.gifJaką masz obecinie temperature ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 normalny pokój ok. 24 stopnie -> komp bez obudowy = 51 stopni aktualnie normalny pokój + zamknięta obudowa bez przewiewu = od 56 stopni do 65 stopni [działa tak od wakacji :D ] zaników w OC nie zauważyłem :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Strasznie mnie denerwuje to chłodzenie na chipsecie.Myślałem żeby to wymienić i szukam czegoś w cenie do 50 zł.Troche poszukałem i znalazłem coś takego :TUTAJ i jeszcze to TUTAJ Co sądzicei o tym?? Ma ktoś może coś takiego u siebie??W koncu zalozylem takiego Revolteca na chipset i jak na 2 godziny po zalozeniu to rewelacja w porownaniu do tego standardowego wyjca... :lol: Jak bardziej potestuje to wyniki znajda sie tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 za 55zl , to kupil bym freezera i go pociol - moim zdaniem lepsze wyjscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 chłopaki, 1 dioda i taki dziwny sygnał - jakby jeden długi i dwa krótkie to padnięta grafa??? nie wierze ze moje niesamowite 6200tc wymiękło :lol: a to po przełożeniu zworek na sli, po powrocie też nie chce działać także pomyślałem że mo to coś innego... pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) @chase1 wlasnie bede mial chyba freezera 64 niedlugo zbednego i zastanawialem sie nad takim wyjsciem i mam pytanie czy moze wiesz jakie sa temperaturki na takim chlodzeniu, oczywiscie pasywne EDIT: @myrddin669 wyciagnij ram i wloz spowrotem, u mnie taki zabieg pomogl na taka przypadlosc jak u Ciebie - 1 dioda i dziwny sygnal Edytowane 25 Stycznia 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jedni mowia, ze temp spox, inni, ze do bani... zdania bardzo podzielone -> sam nie wi, co o tym myslec , szczegolnie ze freezera starego mozna teraz dosc tanio kupic (urzywke) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) @chase1 Zobacze moze sie skusze, a jak nie to wzuce stare chlodzenie z p3. A teraz inna sprawa. Pewnie zauwazyliscie ze na lp nf4 jest 5 gniazd w ktore mozna podpiac coolerki, fajnie, fajnie ale cholera dlaczego zadnym programem (np. smartguardian, speedfan) nie da sie ustawic predkosci obrotow na gniazadch 4 i 5? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 @chase1 Zobacze moze sie skusze, a jak nie to wzuce stare chlodzenie z p3. A teraz inna sprawa. Pewnie zauwazyliscie ze na lp nf4 jest 5 gniazd w ktore mozna podpiac coolerki, fajnie, fajnie ale cholera dlaczego zadnym programem (np. smartguardian, speedfan) nie da sie ustawic predkosci obrotow na gniazadch 4 i 5? Bo tylko pierwsze 3 maja monitoring / regulacje obrotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Bo tylko pierwsze 3 maja monitoring / regulacje obrotów.szkoda że tylko, mała ułomność. ale da sie żyć :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ormalny pokój ok. 24 stopnie -> komp bez obudowy = 51 stopni aktualnie normalny pokój + zamknięta obudowa bez przewiewu = od 56 stopni do 65 stopni [działa tak od wakacji icon_biggrin3.gif ] zaników w OC nie zauważyłem icon_razz2.gif A bardzo masz podkręconego kompa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Venice E6 2520 MHz 1,71V, 4x512 MB @ 220 2,5-3-3-8, GF 6800U [425/1100], wszystkie wentyle na 5V... jeest ich aż 2 + te w Bequiet 420W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Właśnie znalazłem coś takiego TUTAJ Zmieści to się pod kartą graficzną ?? i Czy to dobre (na pewno tanie ale czy dobre ??) Ma ktoś to może ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Venice E6 2520 MHz 1,71V, 4x512 MB @ 220 2,5-3-3-8, GF 6800U [425/1100], wszystkie wentyle na 5V... jeest ich aż 2 + te w Bequiet 420W Widze ze trafil ci sie podobny procek jak mi :( hehe ale ogolnie to z budy masz taki maly kaloryfer w pokoju :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 nie zmiesci sie - chyba ze sam radiatorek :] wystarczy doac ile mm ma radiatorek i ile ma wiatraczek, i wyjdzie, ze wiecej , niz odstep miedzi grafa a mobo. pozatym o tym wiatraczku rozmawialismy juz wczesniej... aha - w komputroniku taniej, na allegro jeszcze taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 @chase1 wlasnie bede mial chyba freezera 64 niedlugo zbednego i zastanawialem sie nad takim wyjsciem i mam pytanie czy moze wiesz jakie sa temperaturki na takim chlodzeniu, oczywiscie pasywne ... u mnie chip na pasywnym freezerze64 ma 36-37C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...