Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

tez mam te niby "nowa" i dziala b. dobrze.

podejrzewam ze te stare raczej sie nie roznia w mozliwosciach oc, raczej w mozliwosciach oc userow :D

ad0 i niektore ab0 maja te zmiane konstrukcyjna, z drugiej strony sa tez ad0 bez tej zmiany takze nie trafi chyba za tym... dopóki nie sprawdzi organoleptycznie ;)

bios bardzo duzo daje, u mnie chyba najlepiej dziala 623-2bta a potem 704-2bta, na xcellu2update winbondy chodzą jakby mialy grype...

mozliwe ze do tej nowej rewizji bardziej odpowiednie sa nowe biosy, nie wiem... u mnie najlepiej dziala bios z data jaka byla na oryginalnym :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja "deefajka" pochodzi z pierwszych egzemplarzy jakie się w Polsce pojawiły i jakoś nie mam problemów ani z coldbootem, ani z wysokim HTT, ani też z niekompatybilnosciami. Nie sądzę by nowe rewizje były rzeczwiście lepsze. IMHO to takie pianie kogutów - jak nowe to pewnie lepsze. A moze skilla po prostu co niektórym brak....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie temp na tym są (skoro z wyjcem jest ok 40 - 50'C) i jak wentylowana puszka ?

ps. zobaczcie co znalazlem - http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=6476 poszukujac fotki kostki szajsuunga uccc (nadal nie znalazlem wiec jak ktos ma namiary/pamieci to help)

ok - znalazlem - http://www.thinkcomputers.org/reviews/Cors...c4000%20(5).JPG

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie mnie denerwuje to chłodzenie na chipsecie.Myślałem żeby to wymienić i szukam czegoś w cenie do 50 zł.Troche poszukałem i znalazłem coś takego :TUTAJ i jeszcze to TUTAJ Co sądzicei o tym?? Ma ktoś może coś takiego u siebie??

W koncu zalozylem takiego Revolteca na chipset i jak na 2 godziny po zalozeniu to rewelacja w porownaniu do tego standardowego wyjca... :lol: Jak bardziej potestuje to wyniki znajda sie tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki, 1 dioda i taki dziwny sygnał - jakby jeden długi i dwa krótkie to padnięta grafa???

nie wierze ze moje niesamowite 6200tc wymiękło :lol:

a to po przełożeniu zworek na sli, po powrocie też nie chce działać także pomyślałem że mo to coś innego...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@chase1

wlasnie bede mial chyba freezera 64 niedlugo zbednego i zastanawialem sie nad takim wyjsciem i mam pytanie czy moze wiesz jakie sa temperaturki na takim chlodzeniu, oczywiscie pasywne

EDIT:

@myrddin669

wyciagnij ram i wloz spowrotem, u mnie taki zabieg pomogl na taka przypadlosc jak u Ciebie - 1 dioda i dziwny sygnal

Edytowane przez sew_server

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@chase1

Zobacze moze sie skusze, a jak nie to wzuce stare chlodzenie z p3.

A teraz inna sprawa. Pewnie zauwazyliscie ze na lp nf4 jest 5 gniazd w ktore mozna podpiac coolerki, fajnie, fajnie ale cholera dlaczego zadnym programem (np. smartguardian, speedfan) nie da sie ustawic predkosci obrotow na gniazadch 4 i 5?

Edytowane przez sew_server

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@chase1

Zobacze moze sie skusze, a jak nie to wzuce stare chlodzenie z p3.

A teraz inna sprawa. Pewnie zauwazyliscie ze na lp nf4 jest 5 gniazd w ktore mozna podpiac coolerki, fajnie, fajnie ale cholera dlaczego zadnym programem (np. smartguardian, speedfan) nie da sie ustawic predkosci obrotow na gniazadch 4 i 5?

Bo tylko pierwsze 3 maja monitoring / regulacje obrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ormalny pokój ok. 24 stopnie -> komp bez obudowy = 51 stopni aktualnie

normalny pokój + zamknięta obudowa bez przewiewu = od 56 stopni do 65 stopni [działa tak od wakacji icon_biggrin3.gif ] zaników w OC nie zauważyłem icon_razz2.gif

A bardzo masz podkręconego kompa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venice E6 2520 MHz 1,71V, 4x512 MB @ 220 2,5-3-3-8, GF 6800U [425/1100], wszystkie wentyle na 5V... jeest ich aż 2 + te w Bequiet 420W

Widze ze trafil ci sie podobny procek jak mi :( hehe ale ogolnie to z budy masz taki maly kaloryfer w pokoju :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zmiesci sie - chyba ze sam radiatorek :]

wystarczy doac ile mm ma radiatorek i ile ma wiatraczek, i wyjdzie, ze wiecej , niz odstep miedzi grafa a mobo.

pozatym o tym wiatraczku rozmawialismy juz wczesniej...

aha - w komputroniku taniej, na allegro jeszcze taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@chase1

wlasnie bede mial chyba freezera 64 niedlugo zbednego i zastanawialem sie nad takim wyjsciem i mam pytanie czy moze wiesz jakie sa temperaturki na takim chlodzeniu, oczywiscie pasywne

...

u mnie chip na pasywnym freezerze64 ma 36-37C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...