Sajrus-World Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Szcze powiedziawsz nie odczuwam jakiejs znaczacej roznicy pomiedzy 2,4 a 2,2 G.Wczesnie chodzil mi caly czas na 2,4 jak w opisie,teraz kilka dnie temu zmniejszylem ,dlatego ze temperatura w akademiku utrzymuje sie na poziomie 30 *C :mur: a 2,2 robi bez podnoszenia napiecia. No dziwne żebyś odczuwał w standartowej pracy pod systemem, zapuść jakiegoś bencha to napewno odczujesz różnice na korzyść 2.4Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 No i sprzelilismy sobie 100-tke :D .Tu masz racje.Wszystko zalezy od tego,do czego uzywa sie kompa. Teraz go nie strsuje,ale w wakacje dostanie niezle po d***ku, trzeba bedzie pograc, nadrobic zaleglosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tez mam takiego pentka i plyta smiga. Ta blaszka pentagrama ma z jednej strony kartonik a z drugiej gola blache. Do plyty oczywiscie przykladales ta czesc z kartonikiem?Nie mam na tej blaszce żadnego kartonika, jest to cały metal, z obu stron. Jeśli możesz to zrób fotkę tej blaszki, byłbym wdzięczny, bo Pentek leży, a jest mi potrzebny do O/C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ok niedlugo postaram sie zrobic ci ta fote, tylko kompa rozbiore :) Poki co tu masz foty mniej wiecej obu stron tej blaszki: góra i dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Na tej fotce z pclaba widzę jakiś papier, ja tego nie mam, mam jedynie pozostałości po kleju, a Pentka kupiłem wprost z in4.pl. Co w tym wypadku zrobić? Już zatem znam przyczynę czego komp nie włącza się. Może wezmę okładkę z zeszytu i zrobię dziurki w dwóch miejscach na te śrubki - pójdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Na tej fotce z pclaba widzę jakiś papier, ja tego nie mam, mam jedynie pozostałości po kleju, a Pentka kupiłem wprost z in4.pl. Co w tym wypadku zrobić? Już zatem znam przyczynę czego komp nie włącza się. Może wezmę okładkę z zeszytu i zrobię dziurki w dwóch miejscach na te śrubki - pójdzie?standardowo powinienes miec tam takie tekturowe zabezpieczenie, nie mam pojecia dlaczego u ciebie tego nie ma, zrob ta podkladke i powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ok zrobilem ci fotki. Pierwsza i druga Mysle ze jak podlozysz jakis kartonik to spokojnie styknie. Dziwne ze masz jakies pozostalosci kleju, tak jakby ktos odkleil ten karton :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Panowie, działa! Z okładki wyciąłem wzór tej blaszki, przykleiłem ją i ruszył Pentek! Cieszę się niesamowicie. Swoją drogą dziwią mnie odczyty, mam zamkniętą obudowę, wiatrak na fulla, a temp. CPU to aż 36C :/ Owszem jest gorąco u mnie w pokoju, ale patrząc na 22 C u niektórych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A jaka paste dales? Proc podkrecony? Ja na minimalnych obrotach w tej chwili (temp w pokoju 25) mam 38, ale w tle liczy sie seti wiec proc jest obciazony. W poludnie jak jest cieplej mialem max 43 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Pastę niestety zwykłą. Miałem Arctic Ceramique, ale sprzedałem razem z płytą główną i procesorem. Będę musiał kupić ją niestety, ale przy okazji zakupię Zalmana NB47J (niebieski), bo chipset bardzo się grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 No to na pascie jakby nie patrzec tracisz kilka stopni. Co do chipsetu fakt faktem sie grzeje ale ja jade na standardowym radiatorku i zyje. Myslalem zeby kupic zalmana ale jakos mocno proca nie krece, htt 300 mi styka wiec stwierdzilem ze nie ma sensu zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Właśnie myślę nad ustawieniem htt na 300 i mnożnik ht na 3. Mam słabe pamięci Kingstona z CL3, także wystarczy mi jak będą chulać na 200 MHz, powiedzmy, że jestem amatorem zaokrąglonym liczb i będę się starał osiągnąć te 2400 lub 2500 MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 powiedzmy, że jestem amatorem zaokrąglonym liczb i będę się starał osiągnąć te 2400 lub 2500 MHz :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A jak tam ze sterownikami od SoundStorma na K8NS? Da się je zainstalować, przynajmniej nVMixer...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Pentagram przyśle mi nową blaszkę, dzisiaj dostałem maila od nich i nie widzą problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A jak tam ze sterownikami od SoundStorma na K8NS? Da się je zainstalować, przynajmniej nVMixer...? Na k8ns nie ma soundstorma, tylko jakis uklad od realteka, nie wiem dokladnie, bo mnie uzywam nigdy zintegrowanych, wiec logiczne, ze nie zainstalujesz softu od innego kodeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A jak tam ze sterownikami od SoundStorma na K8NS? Da się je zainstalować, przynajmniej nVMixer...?ja jade na nvmixerze od dawna, wszystko dziala i jest duzo lepsze od tych gownianych streownikow realteka @ath: a jednak :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Na k8ns nie ma soundstorma, tylko jakis uklad od realteka, nie wiem dokladnie, bo mnie uzywam nigdy zintegrowanych, wiec logiczne, ze nie zainstalujesz softu od innego kodeka.Czytaj ze zrozumieniem. Wiem, że nie ma SoundStorma, ale pytam się czy jest możliwość zainstalowania sterowników od SS, na nForce 2 z MCP (bez T), bez SS ludzie instalowali stery od SS, praktycznie tam jest zwykły kodek ALC655, a SS to dodatek :) ja jade na nvmixerze od dawna, wszystko dziala i jest duzo lepsze od tych gownianych streownikow realteka @ath: a jednak :razz: Ale zainstalowałeś nvmixera, czy również sterowniki do SS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Ale zainstalowałeś nvmixera, czy również sterowniki do SS?nvmixer zainstalowal sie razem ze sterownikami 5.11 i wczesniejszych wersji do nforce3 i w menedzerze urzadzen mam Nvidia Audio Codec Interface ani slowa o realteku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Szlag, dzisiaj zabrałem się za O/C, niestety nadal mam na chipsecie tę taśmę oryginalną i radiator się grzeje i to ostro. Dałem HTT na 3x HT na 300 i pamiątki z dzielnikiem 1.66 (DDR400) i niestety były klocki na def. vcore, startował, ale był BSOD. Dałem na +5% i wszedł do windy, ale nie przechodził testów w Prime95 i spi, zapodałem +10%, ale również nie przeszedł testów Podniosłem napięcie nawet o 0.2V dla pamiątek, bo błędy się pojawiały. Obecnie testuję na HT 266 i HT 3 i niby przechodzi testy, ale ja nadal chce HT 300. Poszło na HT 300, HTT 3x i to na def. vcore. Okazało się, że BIOS zmienił CL z 3 na 2 :) Swoją drogą, będę atakował HT 325 :) A potem spróbuję dać dla pamiątek 1T, zobaczymy, czy będą stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jestem zachwycony, procek podkręcony do 2400 MHz na def. vcore i po 2,5 godzinie rock stable. Tylko nie wiem czemu memtest na DDR400 pokazuje mi 3 błędy, a jak dam na domyślne ustawienia to ich nie ma, system się nie wiesza. Może to po prostu błąd memtesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 O ile sie nie myle to przy HT 300 pamiatki na dzielniku 1.66 robia jakies 500MHz... Na dzielniku 1.33 beda mialy te 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Możliwe, w każdym razie mogę zapodać screena z CPU-Z :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 O ile sie nie myle to przy HT 300 pamiatki na dzielniku 1.66 robia jakies 500MHz... Na dzielniku 1.33 beda mialy te 400MHzto zależy od mnożnika - dla sempa 2600/2800 (mnożnik 8) dzielnik "166" oznacza 10; czyli (8x300)/10 = 240MHz (480DDR) - tak właśnie śmiga na codzień moja K8NS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Myślałem na vmodem dla k8ns, znalazłem takie coś: http://www.overclocking-masters.com/forum/...ltra,t60-p1.htm jest dla mnie w niezrozumiałym języku, robił ktoś tego moda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hehe, przysłali mi nową blaszkę pod CPU od Pentagrama. Całkiem inna, nie jest oparta o tę tekturę i wygląda solidniej :) Trzeba będzie obczaić jak chula :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBcUsiK Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 witam, będzie może ktoś tak uprzejmy i podaj mi najlepszy biosik do K8NS? Narazie nie chce mi się szukać w tym poście, ale jak nikt nie pomoże to nie będe miał wyjścia B-) przepraszam za zaśmiecanie tematu i moje lenistwo. Bios już mam ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja mam F19 i chodzi super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Myślałem na vmodem dla k8ns, znalazłem takie coś: http://www.overclocking-masters.com/forum/...ltra,t60-p1.htm jest dla mnie w niezrozumiałym języku, robił ktoś tego moda? hmm nie wygląda na skomplikowanego ale nic tam prawie nie piszą na temat ile zwiększy to możliwość podniesienia vcore. Jest coś tam napisane o 0,025v ale to chyba tylko jakaś wzmianka, ja też nic z tego języka nie rozumię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 jestem nowym posiadaczem k8ns rev. 1.0 i chciałem zapytac jakie sterowniki polecacie do tej płytki ?? Bo na std za kazdym razem jak włacze winde musze wejsc do sound menagera zeby miec dzwiek :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...