99tomcat Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 kurde tyż chce dobrego proca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Znowu zglopialem. do nozki nr 1 doprowadzone jest dokaldnie 2,8V... czyli wynika z tego ze ten kontroler dziala w trybie vmr10 a nei hammer. bardzo ciekawa sprawa. sideband moglbys wrzocic tabelke do tego trybu? ale nie wiem czy da sie cos zmodowac jak tam nri ma 5V... po cholere zmieniali blok zasilania... jezeli ktos chce to moge sprzedac plytke, zreszta jest juz na allegero. 1663280[/snapback] Tabela Vrm10 nie możliwe że chodzi tryb vrm10 , ponieważ max napiecie w trybie vrm10 jest tylko 1.35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 K8NS dobrą płytą jest. 1664357[/snapback] a wstaje ci bez zawiechy przy takiej szynie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 niech zapoda lepiej pi bo tak podać to ja też moge 2.7ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) niech zapoda lepiej pi bo tak podać to ja też moge 2.7ghz 1664685[/snapback] ja tez bez problemu mam 2700 ale sa zawiechy na starcie i wole zostac przy 2333 aktualnie i miec zycie bez reseta na wjazd hehe nie mowie o prime itp :) Edytowane 23 Września 2005 przez lokee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko do znawcow, czy dobrze mysle i slabe OC to wina tylko mojego proca, prosze o szybka odpowiedz, bo byc moze jutro bede mogl wymienic proca na wersje 2800+ za doplata. Pamieci 100 lub 133, ht3. SuperPI 4MB. htt275 ----> proc chodzi na napieciu default htt280 ----> tu juz musze podniesc o 5% aby byl stabilny htt285 ----> o 5% aby byl stabilny htt290 ----> o 7.5% aby byl stabilny htt295 ----> na posniesionym napieciu o 7.5% SpuerPI od razu sie wywala htt295 ----> na napieciu +10% SuperPI przechodzi kilka passow, zwylke 5+, potem wywala blad Wnioskujac po podnoszeniu napiecia mysle, ze to proc jest winny, a nie plyta, czy slusznie ? Edytowane 23 Września 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 niech zapoda lepiej pi bo tak podać to ja też moge 2.7ghz 1664685[/snapback] Radze sie doksztalcic co to jest S&M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 puść pi 16m to pogadamy , wali mnie jakiś inny program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Radze sie doksztalcic co to jest S&M. 1664725[/snapback] heheheh , tak ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 no ok ;} ale warto wiedziec ze stabilnosci systemu mozna byc pewnym po conajmniej ~2h Prime a nie jakimstam 15minutowym SuperPi 16M ;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Ech, to jest bardzo ciekawe. Czujnik w obudowie pozazuje, że jest tam 27 stopni. Płyta pokazuje (ET4), że procek ma 24 stopnie. Wychodzi na to, że procek chłodzi powietrze w obudowie :lol2: Prawidłowo odczytać temperatury z czujnika procka płyta nie potrafi. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 umnie problemem sa pamieci max 232 stabilnie proc leci na 310 bez zmiany napiec (spi 32m oraz prime 2-3h) no i te zawiechy przy starcie przy tak duzej "szynie"- tu uklon dla kolegi ;p ciekawe czy wyjdzie nowy bios zeby zlikwidowac te zawiechy a jak tak to kiedy niektorzy chwala sobie f13 moze go zapodam na sprobowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Houston mamy problem. Wygląda na to,zę kontroler dsyków mi siadał na płycie :mur: :mur: Włączam kompa(rano latał) a tutaj zonk-komp wisi przy ładowaniu systemu. Mysle ok-pamiei pewnie sie na auto przestawiły co przy procu 2.4ghz daje zwis. Wchodze do biosu faktyxznie-przestawiam restart to samo. Mysle winda sie zchszaniła-odpalam z 1 partycji win98-to samo. Mam zonka. Dysk startowy win98 scandisk-wsio niby ok. Myśle zrobie reinstal win98 na próbe-zazyna scandisk sprawdzanie rejestru zwis. Zaryzykowałem,ze coś z kontrolerem-odłączyłem napędy z 2 kanało u wpinam tasme dysku-wsio działa... Kurde będe w poniedziałek sie bawić,bo teraz nie mam czasu ale mam doła. Właśnie kończe pisać magisterke i komp mi potrzebny, poza tym nasłuchałem sei o proline że z serwisem to mozna mieć niezłe boje. Do tego mam rev.1.1 i raczej nie chce zubozonej rev 2.0. Kurde jak okaże sie,zę kontroler to jakoś przeboleje chyba to-podepne cd pod dysk i jakoś 2-3 tygodnie sie przemęcze ale jesli to kontroler to mam doła... Ma ktoś pobobne przezycia albo da mi iskierke nadziej że to nie to i co zrobić aby wsio było ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 no ok ;} ale warto wiedziec ze stabilnosci systemu mozna byc pewnym po conajmniej ~2h Prime a nie jakimstam 15minutowym SuperPi 16M ;} 1664779[/snapback] prime testuje tylko procka a pamieci i kontrolera nie meczy , a pi męczy kontroler i pamięć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 uff chyba spanikowałem-poprostowałem taśme od dysku(tę z zestawu z mobo) podłączyłem wszystko jeszcze raz i o dziwo jak na razie wszystko działa. Taśma była nieco sfatygowwana bo starałem sie ją poupychać w wolnych miejscach ale kurde nic nie ruszałem w budzie to czemu tak sama padła? No nic-na razie jest ok-jeśli ten zonk sie powtórzy to zanim będe wpadać w panike zamontuje inną tasiemke. Oby sie okazało,zę z płytką wsio ok.Zżyłem sie już z nią i wymieni bym ją chyba tylko na k8ne jak przejde za jakiś czas na pci-e :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 gdzieś czytałem, że taśmy od SATA nie mogą być "ostro" zagięte, może to była przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 ale ja mam ata- widocznie te firmowee są ciut delikatne.Moja stara abyła przez 3 lata gięta i nic a ten szajs poddał sie szybko.Na razie znowu działa jak coś zacznie sie pierdzielić to zmienie na starą. Tak czy inaczej to lepszy scenariusz niż pad mobo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 mialem podobne stresy sie okazalo ze wyszarpalem tasne za mocno i poluzowalem piny na styku , zmienilem tasme i bylo ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 tylko,ze mi padło jak nic nie ruszałem-chodził sobie miesiać, wyłączam kompa i już mi dysk po paru h nie wstał :P Widać zmęczenie materiału zagięytej taśmy.O dziwo poprostowana teraz działa ptzynajmniej na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 K8NS rev 1.0 bios F17 Wstępny "ocet" a wstępny dlatego bo czasu mało i nie przyswoiłem jeszcze dokladnie tego krecenia A64 :-P http://soker.republika.pl/oc1.JPG Mam bardzo niski odczyt w everest ~3300MB (Pamięć ustawiona na 220MHz CL3 niepowinno być więcej?) PS. Poradźcie jak mam ustawić na dobry początek aby sprawdzic czy procek osiągnie 2,6GHz przy dobrej wydajnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 K8NS rev 1.0 bios F17 Wstępny "ocet" a wstępny dlatego bo czasu mało i nie przyswoiłem jeszcze dokladnie tego krecenia A64 :-P 1666183[/snapback] Juz jest bios f17 ?? :D A odczyt raczej masz dobry :) bo ja mam podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 f17?? faktycznie juz jest...no to biore go na ruszt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 F17'stka ukazała się 22 września :D czyli bardzo nie dawno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 biosik pieeeeeeeeeeeeekny umozliwia na ustawienie mnoznika pamieci na 150 i 183!!!!! i o to chodzilo :)) dlaczego musielismy tyle czekac??:) gigabyte k8ns rulezzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 sorka za głupie pytanie , ale nie chce mi sie wertować 23 stron :( czy wersja 2.0 jest lepsza od 1.0 i 1.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 odp: brzmi NIE!! bierz rev 1.0 badz 1.1 (w sklepach juz raczej nie dostaniesz) zostaje allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Kuba rev 1.0 i 1.1 są lepsze od 2.0... ;) CZYLI NA ODWRÓT. TEN BIOSIK MOZNA POCHWALIC ZA TE DZIELNIKI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 biosik pieeeeeeeeeeeeekny umozliwia na ustawienie mnoznika pamieci na 150 i 183!!!!! i o to chodzilo :)) dlaczego musielismy tyle czekac??:) gigabyte k8ns rulezzzzzzz 1666273[/snapback] kurde przydatne dzielniki, chociaż szczerze mówiąc przy moim procu na 166 wystarczy ustawić bo ramki przy 2.44 wyciągają ok 244 i to dla nuiich już właściwie max. Ale jak sie dorobie za jakiś czas nowego procka to sie na pewno przydadzą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ten bios to kawał dobrej roboty i poważny krok naprzód inżynierów GB. Myslałem, że już do końca będe psioczył na K8NS, że nie potrafi wystarczająco zasilić moich ramów a tu prosze, taka miła niespodzianka w nowym biosie. Na F16 do 200MHz, 2T, 2.5-3-3-8 potrzebowałem 2.7V, a teraz dla 230MHz, 1T i takich samych timingów wystarczy 2.6V :blink: Nie wiem jak oni to zrobili, ale ta płyta coraz bardziej mi się podoba. A te nowe dzielniki i przejżystość biosu to świetne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) no fajnie :) niedawno sie zastanawialem kiedy bedzie nowy bios i dzisiaj sobie wszedlem i patrze jest f17 heheh czyli w chwili zapytania bios juz byl od 1 dnia :))) nikt nie sprawdzal wczesniej hehehe dzielnik 2/1,50 to super sprawa ale mam mniejsze osiagi pamieci srednio o 200p ;/ Edytowane 24 Września 2005 przez lokee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...