costi Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Costi, ale ciąłeś orginalne kable i dosztukowałeś te czy przez wtyczki? Czytaj chlopie ze zrozumieniem... Napisalem przecie, ze zrobilem przedluzacze kupujac dwie pary wtyczek (a dokladniej sa to dwie pary wtyczka+gniazdko). Oryginalnych kabli nie ruszalem, bo lubie miec gwarancje na nowo kupiony sprzet ;) Obecnie moje kable do tylow wygladaja tak: Glosnik-oryginalny kabel-przedluzacz-subwoofer Wtyczke od strony suba widac na zdjeciu, zdjecie drugiego konca moze byc troche klopotliwe, bo kable sa troche schowane (ida wokol calego pokoju wzdluz scian). Wtyczki mam takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76693451 Gniazdka takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75162964 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Wielkie dzięki Costi!!! Jakoś wcześniej musiałem mieć zaburzone myślenie :wink: Jeszcze jedno pytanko. Kable to jakieś pierwsze z brzegu czy jakieś konkretne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 To ja wiem że będe mieć Logi X530, dokładniej 24tego :) Ile to ma kabla? Bo do obwiązania pokoju potrzebuje 8-9m, warto przedłużać, czy kombinować? @adi_em Costi pisał że miedź OFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Kable z miedzi OFC, za jakies 3zl/metr. Nic superspecjalnego, ale pewnie i tak sa duzo lepsze niz oryginalne ;) Jesli chodzi o oryginalne kable od X-530, to tylne maja ok. 4 metry (z mala gorka), przednie jakies 1.5-2 metry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Post #1 Uczestnik Grupa: Użytkownik Dołączył: 2-Grudzień 04 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (30%) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76896154 DANE TECHNICZNE : Cechy konstrukcji zestaw 5 kolumn, bassrefleks, MDF Moc muzyczna 110 W Moc nominalna: 50 W Pasmo przenoszenia: 20Hz- 17000Hz Skuteczność: 80 dB + 2 dB Wymiary: (szer. x wys. x głęb.) Front: 13 x 52 x 13 cm Centralny: 28 x 9 x 11,5 cm Satelita: 19 x 20 x 10,5 cm Subwoofer: 20 x 36 x 31,5 cm Troche nie chce mi sie wiezyc w te dane techniczne :D Czy one posiadaja wzmacznacz ? bo widze tylko an sub. jest , po podlaczeniu do kompa beda smigaly czy 3ba wzmacniacz ? Model Voice Kraft VK 868 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Takie przedłużki stykną pod X530? Czy musze się wykosztowywać na 10m OFC za 3zł/m = 30zł + jakieś profi chinche za 10zł sztuka i potem to sam składać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Wygladaja lepiej niz to co ja mam u siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 To zrobiles piekne zdjecie, bo sa porownywalne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ładnie że dobrze wyglądają, bo puszcze je pod sufitem, ale czy nie popsują jakości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Pod sufitem? Osobiscie Ci radze dac je po podlodze, np. za meblami. Pod sufitem beda wygladac po prostu brzydko IMHO (a do tego zarowno czarny jak i czerwony kolor beda sie rzucac w oczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Tylko jest taka bajka że do jednego narożnika musiałbym dać pod drzwiami, co może zaowocować dezintegracją kabla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mozesz polozyc kable do obu tylnych glosnikow wzdluz tej samej sciany - nie jest przeciez powiedziane, ze kabel do prawego musi isc wzdluz prawej sciany, a ten do lewego wzdluz lewej. ;) Beda sie troche roznic dlugoscia, ale nie zauwazylem zadnych problemow. Mialem ten sam problem i rozwiazalem go wlasnie w taki sposob. Taka uwaga ogolna odnosnie przedluzania kabli - trzeba miec swiadomosc, ze glosniki komputerowe (nawet Logi Z5500) to nie jest sprzet audiofilski i kable nie maja az tak duzego wplywu na brzmienie, a wszelkie przedluzacze, jakie podlaczymy, beda z reguly lepsze od przewodow dolaczonych w standardzie (chyba ze ktos wezmie przedluzacz od lampki ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No tak, tylko że ja mam stanowisko na środku dłuższej ściany, głośniki chce zamontować w narożnikach przeciwnej. Jakby miały obok siebie lecieć to bym musiał zrobić 20m kabla prawie. Pokombinuje jeszcze, sprawdze co będzie jak dostane logi, najwyżej przedłużki pomaluje na żółto (kolor ścian) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mozesz polozyc kable do obu tylnych glosnikow wzdluz tej samej sciany - nie jest przeciez powiedziane, ze kabel do prawego musi isc wzdluz prawej sciany, a ten do lewego wzdluz lewej. ;) Beda sie troche roznic dlugoscia, ale nie zauwazylem zadnych problemow. Ponoć nie powinno być większej różnicy w dłgości kabli niż 5-10% (dla zestawów stereo) bo zaczynają się pojawiać drobne rozbieżności w dźwięku. Ciekawe tylko, czy ktokolwiek realnie to usłyszy....... no może jakiś zaawansowany audiofil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 to w takim wypadku, jak komuś zalezy aby identyczny dźwięk był zrobić obydwa tej samej długości. Co za problem? Jak ktoś słyszy różnice 5% to pare zł więcej nie zrobi mu różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 IMO 5% to dość sporo... ale chyba wiem, o co Ci chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Chyba zostane przy koncepcji lewy-lewa ściana, prawy - prawa ściana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kravat Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Dołącze sie do tej dyskusji ponieważ chce kupić Logitechy Z-2300 :>. Początkowo miałem wieże Philipsa [2x 50 W + dodatkowo miały głośniki tylne]. lecz przeprowadzka bracików do innego pokoju zaoowocowała tym że " jade" teraz na starym Zodiaku. Myślałem tez na Creativami lecz szybko tą myśl porzuciłem po przeczytaniu niejednego forum. No i moje pytanie: czy te logitechy nie beda "za duze" na pokoj 16 mkw ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Witajcie, Sorki że się tak wbijam w trakcie dyskusji czy moze jest ktos wśród Was kto ma jakis doswiadczenia z tymi głośnikami -Cambridge Soundworks Sw320 2.1. Pytam ponieważ mam mozliwość kupna za niewielki pieniądze. Dodam ze aktualnie dzwieku słucham na słuchawkach i chyba nie jestem zbyt wymagajacy. :blink: Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Ja mam Creative I-Trigue hmm bodajze 3200:) Te głośniki 2.1 graja poprostu bosko. Tak dsa wyprofilowane ze dźwwięk idzie do ucha a nie prosto w ściane. 3membrany tytanowe w 1 głosniku. Możliwosc podlaczenia konsoli. Wytrzymałe. Fajny pilot na kablu bo świeci na niebiesko:P No to tyle. moze sie komus przyda jak nei bedzie wiedzial co kupic 2+1 ;] I-Trigue rzadzi;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do kompa: glosniki_1 glosniki_2 glosniki_3 glosniki_4 Czy moze poprostu T6060 albo X-530? Zastosowanie to glownie mp3, pozatym filmy i gry. Pokoj 20m^2. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Chyba zostalbym przy sprawdzonych T6060/X530... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu1 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 jakie jest Wasze zdanie na temat tych głośników? http://1klik.pl/sklep/Glosniki_5_1_subwoof...e/c380/p247223/ Dziękuje za odowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Co lepiej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do kompa: glosniki_1 glosniki_2 glosniki_3 glosniki_4 Czy moze poprostu T6060 albo X-530? Zastosowanie to glownie mp3, pozatym filmy i gry. Pokoj 20m^2. Kup markowe, dobre głośniki... Zostań przy T6060 lub X-530 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Kup markowe, dobre głośniki... Zostań przy T6060 lub X-530 I tak tez zrobie:) Ale juz nie bede tutaj pytal, ktore lepsze T6060 czy X530, bo pewnie opinie rozlozylyby sie 50/50? We wtorek biore oba zestawy do potestowania i ciekawe ktore lepiej wypadna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ale juz nie bede tutaj pytal, ktore lepsze T6060 czy X530, bo pewnie opinie rozlozylyby sie 50/50? Otóż to... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) Otóż to... :wink:A ja wlasnie zapytam :P Przeczytalem sporo stron,ale nadal mam dylemat miedzy Creativami 6060 a Logitechem X-530 i teraz tak,czym sie kieruje: Nie interesuje mnie to,ze nie ma pilota,albo kable za krotkie czy tez to,ze czasem slychac radio :P.Chce je podlaczyc do komputera bez zadnych wzmacniaczy albo wiezy tylko bezposrednio do karty dzwiekowej.Interesuje mnie to,by byl w miare duzy bas,ale i odpowiedni sopran.Caly czas myslalem nad X-530,ale wielu ludzi pisze,ze w czasie sluchania MP3 jest slaby sopran - to prawda ?? Ja chce miec nawet przewage sopranu nad basem albo chociaz 50/50,ale bas chce miec tez duzy (a nie taki jak jest przy ustawieniu w winampie full treble) no i przy tym dobra jakosc dzwieku no, a przede wszystkim mozliwosc ustawienia sporej glosnosci bez uslyszenia charczenia.Poza tym ten wyglad X-530 - miodzio.Wiec doradzcie mi,ktore wziac.Chce sobie sprawic ten prezent dokladnie na wigilie a mam olbrzymi dylemat.Normalnie bym bral X-530 i to bez zastanowienia,ale chodzi o to,czy to prawda, ze w czasie sluchania MP3 sporo zanika sopran,a jesli tak to czy da sie go odpowiednio ustawic we wlasciwosciach winampa,zeby przy tym slyszec tez bas ?? Jesli tak to jakie wlaczyc ustawienia (jesli mi takowe podacie to wybor bedzie oczywisty - X-530) Prosilbym o szybka odpowiedz bo zalezy mi na czasie,glownie chodzi o to pytanie z sopranem.Zaznaczam,ze chce je uzywac,do gier,filmow oraz sluchania muzyki (glownie dance,trance,techno) Dzieki z gory i pozdrawiam Edit - powiedzcie mi jeszcze jak bede mial je podlaczyc do swojej dzwiekowki na plycie (plyta jak z podpisu) by miec 5.1.Zaznaczam jeszcze raz - nie mam zadnej wiezy.Bede wdzieczny za odp - pozdro Edytowane 19 Grudnia 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Rozpoczalem testowanie T6060 i X530...... :) jutro, a moze dzis powinienem napisac ktore mi bardziej przypadly do gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Tak wiec na razie zaden mnie jakos specjalnie nie "uwiodl" jakoscia dzwieku, spodziewalem sie czegos wiecej - widze ze jednak musze wydac na glosniki powyzej 1k zł:( Moze ciut lepiej T6060.... Z wygladu bardziej mi odpowiadaja X530, ergonomie lepsza maja creativy, ale oba maja ZDECYDOWANIE za krotkie kable:(( Wiec nie wiem, jutro jeszcze sie zastanowie - teraz ide na KingKonga, ale pewnie zwroce obydwa zestawy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Problem przedłużania chyba rozwiązałem, postawiłem biurko w narożniku, a obok 2 lekko wyższe szafki. Obawiam się czy nie będzie zbyt płasko. Ale w jakimś poradniku do ustawiania kina domowego, tylne były całkiem płasko :P. Ew powiesze je na ścianach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...