mpeg-4 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) @elektrykk zarzucono ci że : robisz wypieprz z Forum, za reklamowanie głośników sprzedawanych przez firmę, w której pracujesz I zarazem usunięto twoją wypowiedź w której wyjaśniłeś że nie łączą cię żadne powiązania z firmą której głośniki były omawiane w tamtym temacie .To jest bardzo nie-eleganckie stawiać zarzut a zarazem kasując sprostowanie !!! :mur: Ale ja to przewidziałem i twój post wyjaśniający zdążyłem zarejestrować zanim został usunięty :twisted2: Klik Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 mpeg-4 Ten link mi nie działa, ale pomimo to wielkie dzięki za duchowe wsparcie. :> Zauważcie, że Forumowicze boją się teraz napisać tam jakąkolwiek opinię. A opinię można sobie wyrobić, bo "dowody" zostały, wystarczy trochę poczytać tu i tam:) PS. Nigdzie jeszcze nie pracuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 co do tego loga Petera Lersena to te głosniki modecoma http://www.modecom.pl/product.php?id=447&pageNr=2 tez je maja dokladnie pisze V12 i Peter Lersen nizej design naklejki taki jak ktos tu pokazywal zdjecie wczesniej ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 co do tego loga Petera Lersena to te głosniki modecoma http://www.modecom.pl/product.php?id=447&pageNr=2 tez je maja dokladnie pisze V12 i Peter Lersen nizej design naklejki taki jak ktos tu pokazywal zdjecie wczesniej ; )Wyglądają jak microlab ;) Modecom pewnie kupił projekt od microlaba/Lersena i je produkuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Aha. Czyli pewnie logo przykleili wszędzie gdzie się da, żeby zwiększyć sprzedaż i dodać "prestiżu":), a faktycznie ten gość maczał palce tylko w niektórych (najlepszych?) modelach ML. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Na stronce firmy LOUDSOFT założonej przez Petera Lersena jest podany link , zdaje się z wykazem firm dla których robił projekty :unsure: 2976816[/snapback] ... a faktycznie ten gość maczał palce tylko w niektórych (najlepszych?) modelach ML. Już było napisane w jakich modelach :wink: klik Ale to że maczał w czymś palce wcale nie musi oznaczać doskonałości : http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-v3630.shtml http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-v3600.shtml Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Ale to że maczał w czymś palce wcale nie musi oznaczać doskonałości :Zgadzam się, ale ogólnie microlab bez jego pomocy pewnie by nie zaistniał... Ciekawe czy robił coś w SOLO:) + No nie do końca -> myk:lol:To już niestety stało się nieaktualne, bo to wersja po ocenzurowaniu. Aktualnie czatują 24h i kasują mnie "profilaktycznie" tuż po rejestracji i zalogowaniu, bez napisania żadnego posta :twisted2: Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ciekawe czy robił coś w SOLO:)Głośnik wysokotonowy jest jego projektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 To już niestety stało się nieaktualne, bo to wersja po ocenzurowaniu. Aktualnie czatują 24h i kasują mnie "profilaktycznie" tuż po rejestracji i zalogowaniu, bez napisania żadnego posta :twisted2: Aktualne :wink: elektryk_comeback.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Aktualne :wink:Mistrzu!:) Fajna zabawa się zrobiła :-D Dzisiaj udało mi sie sklecić coś takiego i wstawić na parę minut: "A do jakiej sekcji zaliczysz TAKI sprzęcior? :E" - ban na IP. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors4227 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam mam na oku taki sprzęcik : Altec Lansing FX4021 co o nim sądzicie? pozdrawiam p.s. Bez cenzury życie stałoby się nudne... [to odnośnie laba] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Tu coś znalazłem dla wielbicieli "markowego" sprzętu:) >> http://www.ixbt.com/editorial/ixbt-brand2007.shtml Tłumaczone na szybko: "iXBT Brand 2007 - Readers Choice" in the category "PC Acoustics": 1. SVEN (gold) Six years SVEN company becomes unconditional leader of our survey. As the saying goes, stability - a sign of class. 33.1% last time, 34.8% - in this. Leadership was backed by new active stereo ROYAL, where the appearance of becoming a high-quality sound. Editorial unanimous with readers and also would SVEN both companies and leading positions in the Microlab. 2. MICROLAB (silver) Second place at Microlab purely mathematically, to the leader was, and remains, very little - 25.3% in 2006, 27.7% in 2007. The success attributed to regular updating model range. This year, there are new promising models SOLO series - a major step forward compared to the series of PRO. 3. CREATIVE (bronze) Because of the orientation of primarily acoustic models on the world market, with an emphasis on design, Creative doomed satisfied with the third place. 13.1% this year - it is a bit smaller than last result in 15.5%. The severing of the next serious player market, with acoustics JetBalance 5.0%, however, is still significant. + Świeży TROP z sieci. @Kyle, a miałeś do czynienia z monitorami ESI może? Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Z tego co wiem to głośniki ESI nie mają dobrej opini. Na Ixbt była recenzja nEar (nie pamiętam tylko jakiego modelu) i wypadły bardzo przeciętnie. Narazie najlepszymi głośnikami w stosunku do ceny są SOLO 6 i 7. Natomiast PURE 100 może (ale nie musi) okazać się prawdziwą rewelacją w segmencie HIGH END. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ehh, chciałoby się dostać u nas taki sprzęt jak EDIFIER, SVEN itp., ale na razie cicho sza na ten temat w sieci. Aktualnie mocno zainteresowanym pozostaje chyba męczyć błagalnymi mailami te sklepy, które już sprzedają słabsze modele Microlaba, aby sprowadzali SOLO, PRO i PURE i czekać :> , albo brać np. Geniusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 @Kyle, a miałeś do czynienia z monitorami ESI może?Nie miałem do czynienia ale wiem że ESI nie mają za dobrej opinii. Jak kupowałem swoje KRK to jeszcze brałem pod uwagę Samson Rubicon . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Szkoda, że zamiast tych bezprzewodowych KODA BT900 nie ma bliźniaczych Sven Royal. PS. Były różne "przeszkody" (czyt. pan v. i jego paranoje), ale garstce osób udało się "zareklamować" (czyt. pokazać) wchodzące na rynek microlaby, nawet na labie :lol: Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Na infosoft.pl powinni zaktualizować stronę bo wciąż widnieją tam tylko dwa modele Microlaba, chociaż ponoć firma ma w sprzedaży więcej głośników tej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) A z tematu na Labie gdzie jadą po Microlabach równo ... to nawet się nie śmieję... Kręce tylko głową :E Jeszcze teraz ten spot reklamowy Logów X-540... ehh Myślałem, że chodzi Ci o reklamę telewizyjną X-540 logów, ale wlazłem przez przypadek na laba>audio bez blokady reklam na IE i oniemiałem. Więc co innego zachwalać jak nie to... I jest jeszcze konkurs Geniusa. Przypominają mi się dziecięce lata, kiedy rozpakowałem pudełko z Encorami 2.1 i zastałem suba + jedna satelitę, czyli chyba jakiś zestaw ze szrota, zaś po uzyskaniu drugiej satelity sprzedawca ze sklepiku w mojej mieścinie wmawiał mi, że te moje megapierdzące popsute Encory są jak najbardziej sprawne, cudownie grają i "on nic nie słyszy". Był wściekły i z wielkim trudem zabrał się za "ściąganie potencjometru z Tajwanu". PS. Trzeba dodać "2.0" do nazwy tego tematu:) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) No akurat chodziło mi o reklamę TV :) Aczkolwiek - reklama dźwignią handlu... Tylko wiadomo co wybierze potencjalny użytkownik - coś co reklamują, jest bardziej znane. Poczym mało znane firmy mimo praktycznie dobrych zestawów (a przynajmniej niektórych) mają małe szanse zaistnieć na rynku... Dlatego miło patrzeć jak znajdą się i tacy co kupią coś prawie że w ciemno. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tylko wiadomo co wybierze potencjalny użytkownik - coś co reklamują, jest bardziej znana.Gdybyśmy wszyscy znali jakieś podstawy akustyki i ogólnie fizyki, to i reklama nie dałaby wiele, tak jak np. u Rosjan. Gdybym był tak głupi jak jeszcze niedawno to na 100 procent pobiegłbym po te logi pod wpływem samej reklamy w TV :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) SOLO-6 vs Hi-Fi http://people.overclockers.ru/zauropod/record13 http://people.overclockers.ru/zauropod/record14 Mpeg4. Mógłbyś napisać jak wypadł SOLO-6 w tym porównaniu??. Z góry dziękuję. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Napiszę tutaj, bo tam mam zamknięte usta na amen, a wieszają na mnie koty... Czy ktoś już wie jakiej firmy/sklepu interesy ja reprezentuję??? B-) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Są jeszcze osoby, które Cię bronią na PCLabie. "Puknijcie się mocno w głowę pseudo-moderatorzy. Elektrykk nie pracuje w żadnej firmie sprzedającej głośniki komputerowe. To zwyczajny człowiek, w dodatku bezrobotny żeby było śmieszniej. Reklamuje po prostu, sprzęt który uważa za dobry. Proste. Jak byście mieli choć troszkę pojęcia o głośnikach, to byście wiedzieli że Microlab SOLO-6 i 7 we wszystkich krajach w których są sprzedawane, zbierają bardzo wyskokie oceny i miażdzą przereklamowane Geniusy w drobny mak. Ale lepiej od razu wywalić z forum Boga duchu winnego człowieka niż pomyśleć troszeczkę. Ale jak to mówią na scenie komputerowej - "Pc Lab jest jak Mediamarkt. TYLKO DLA IDIOTÓW". W pełni podpisuję się pod tym stwierdzeniem." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Strażnik nie daje za wygraną :E Jak ktoś chce robić reklamę udając zwykłego forumowicza, wtapiającego się w tłum i reklamującego konkretne produkty, z konkretnej firmy to niestety. Pomijając resztę wpadek elektrykk-a to rzucę to, co rzuciło się w oczy pierwsze, oprócz faktu, iż pojawił się na Forum i od bodaj pierwszego postu reklamował głośniki jednej firmy, której produkty sprowadza jeden sklep - to iż sklep jest z Białegostoku i elektrykk łączył się, z Białegostoku. Ściemę wali ciekawą i, co ciekawe dał się złapać na prowokację, z wymyśloną opinią nt. Microlabów, którą wrzuciłem w innym wątku aby sprawdzić, jak zareaguje. Nawet do głowy mu nie przyszło, aby zwątpić w rzekomą opinię "żółtków". Jak ktoś dopiero co rejestruje się na Forum i, w jednym postcie rzuca, bagatela osiemnaście linków do recenzji głośników jednej firmy, to już nawet tak prosta rzecz wzbudza wątpliwości. Jeżeli w dodatku zakłada łącznie już dziewięć kont i nawet nie skarży się na bany, a zamiast tego, jak gdyby nigdy nic nadal reklamuje głośniki, czy zakłada tematy, w stylu "co wybrać i dlaczego Microlaby?" to znaczy, że zbyt łatwo mu poszło nabieranie innych, najwyraźniej. Za dużo było już tu takich, ukrywających się sprzedawców i, co gorsza PR-wców firm z branży komputerowej robiących reklamę swoich produktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jak ma ktoś jakieś wątpliwości co do mojej osoby to przeczytajcie wszystkie moje posty napisane na PurePC:) A jak pomimo tego macie wątpliwości to pytajcie mnie śmiało :D Ale historia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Elektrykk, kiedy wreszcie będziesz miał w sprzedaży SOLO-6?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ileż można na nie czekać??. PS.Ten Chuck Norris z PCLab faktycznie jest idiotą. Prawdziwy Psi Detektyw. Przjrzał Cię na wylot Elektrykk :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A nawet jeśli byłby pracownikiem tego sklepu, to co? Kogo to k.... obchodzi? Liczy się fakt, że za niewielkie pieniądze można kupić fajny zestawik 2.0. Nie mam powodów by nie wierzyć w wyniki "wschodnich" recenzji. Zresztą doskonale znam zagrywki moderki na PCLabie, bo sam byłem już tam banowany za "głoszenie innej prawdy". Paranoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Bo na PCLabie dobre głośniki to TYLKO Creativy,Logi i Geniusy. Jak ktoś zachwala coś innego to zaraz musi mieć w tym jakiś interes. Dlatego nikt nie traktuje PCLaba poważnie, bo to piaskownica a nie forum na poziomie. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors4227 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 I właśnie w związku z ogólną dominacją jedynie słusznych marek [tj creativ,genius i logitech] zwracam sie ponownie z uprzejmą prośbą o opinie na temat głośników Altec Lansing FX4021. p.s. nie pracuję w żadnym sklepie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Ten cały motyw nadaje się na recenzję do działu obyczajowego:) CYTATy z laba: "bodaj pierwszego postu reklamował głośniki jednej firmy, której produkty sprowadza jeden sklep - to iż sklep jest z Białegostoku i e. łączył się, z Białegostoku" Tak, jestem z Białegostoku, przepraszam za to przestępstwo :-D Wklejałem linki do różnych sklepów, w miarę możliwości, tyle, ile się dało znaleźć przez Googlarkę - pierwszy LINK był przecież o Inermax i to ja o tym zaalarmowałem zainteresowanych Forumowiczów na PurePC, o tym, że następny sklep jest z Białegostoku dowiedziałem się z tego LINKA - i to wszystko, co łączy mnie z tym sklepem, nawet nie chciało mi się ruszyć tam d... chociaż wiem na jakiej to ulicy jest - z 4 km ode mnie. Wczoraj znalazłem kolejny sklep z ML i dodałem w poście - nawet napisałem do nich maila z zapytaniem. A o Microlabach i innych dobrze rokujących zestawach komputerowych pisałbym na polskich forach nawet z Abu Zabi, gdybym tam teraz był. Niektórym trudno zrozumieć, że można być zdeterminowanym w poszukiwaniach jakiegoś sprzętu, który jest trudno dostępny w PL. Wtajemniczeni wiedzą, że pracuję też w TEUFEL, REDSTAR, ACOUSTIC ENERGY, ESI, M-AUDIO, SVEN, EDIFIER... :D "Ściemę wali ciekawą i, co ciekawe dał się złapać na prowokację, z wymyśloną opinią nt. Microlabów, którą wrzuciłem w innym wątku aby sprawdzić, jak zareaguje. Nawet do głowy mu nie przyszło, aby zwątpić w rzekomą opinię "żółtków"" Rasista? Rzeczywiście, łatwo było nabrać się na taką misterną "prowokację" po przejrzeniu około 18 recenzji, testów, dziesiątek różnorakich opinii o Solo itp :-D "W ten sposób mogą sobie nawzajem wmawiać, że tu panuje cenzura, sponsoring Geniusa, czy innych obcych sił. Być może e. liczy na to, że ktoś się wzruszy" A nie panuje?:) Liczę tylko na to, że coraz więcej userów początkujących w tematyce PC Audio nie da sobie zrobić wody z mózgu na starcie tej przygody. "Widzę że sporo czytających omawiane wypociny, ignoruje je i tak jest najlepiej, bo w szambo nie ma co wchodzić." A samo czytanie oznacza już ignorancję?? Czasem wejdę zobaczyć co nowego w szambie:) Zaraz powiedzą tam, że jestem bliskim współpracownikiem Petera Larsena:) PS. Warto, by wszyscy zainteresowani (normalni FORUMOWICZE z laba i niedowiarki, włazid.py pana v.) tutaj zajrzeli i wyrobili sobie opinię - jeśli nadal będą myśleć, że jestem pracownikiem firmy czy sklepu - to mnie to wali. Jeżeli wam się chce, to naprowadźcie ich jakoś tutaj, ja tam nie mam prawa do dyskusji. A ogólnie to polewka z typa :> Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...