misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam! Wiem ze jest wiele tematów, ale nie wiem co zrobić Mam około 330zł. Chce płytę główną ze zintegrowaną kartą graficzną, soundstormem i w zasadzie to wszycho. Bo jak to będzie miała to i DUAL-DDR też będzie miała. Dobrze by było jak by obsługiwała FSB dla proca 400Mhz....bo mam Bartka 3200+ (2500@3200) ale jak nie będize to nie problem bo Sobie pykne maksymalną FSB jaką można i mnożnikiem sie pobawie XP-M (ale czy wydajnośćbędzie niższa niż na 400mhz?!, a moze jakos sie da?)... PROSZE, BŁAGAM pomóźcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 uzywana NF7-M czy jakos tak.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8620 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 :)+Jan 25 2005, 21:16--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 25 2005, 21:16) 1235899[/snapback] Ona nie ma SoundStorma nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ApyNet Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Z nVidia SoundStorm jest bardzo cięzko. Nie znalazłem takiej płyty na której był by nVidia SoundStorm oraz zintegrowana grafika. Płyta z samym nVidia SoundStorm to np. Abit AN7 ale za ponad 350 zł. Innej nie znalazłem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ale ona nie ma zintegrowanej grafy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dobra... wybór pozostaje między: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8620 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10951 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7097 I pytanie... czy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8620 ma SoundStorm'a?? Bo jak tak to wszystko jasne :) A jeśli nie ma, to mam dalej dylemat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 NF7-SL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 NF7-SL 1236093[/snapback] Ale czy NF7-M ma SoundStorma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Ma http://www2.abit.com.tw/page/pl/motherboar...TYPE=Socket%20A Edytowane 25 Stycznia 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Ma 1236112[/snapback] Pięknie, biore go! EDIT!! http://www.matbe.com/articles/cm/nforce2/images/nf7m.jpg Gdzie ona ma SATA?? ...http://www.nokytech.net/images/dossiers/nf7-m/nf7m_09b.jpg :( Edytowane 25 Stycznia 2005 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 @bakupl Napisałeś co chcesz mieć to dałem ci linka do tego co to ma wiec po co cała ta reszta pytań ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) :)+Jan 25 2005, 22:57--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 25 2005, 22:57) @bakupl Napisałeś co chcesz mieć to dałem ci linka do tego co to ma wiec po co cała ta reszta pytań ?! 1236147[/snapback] Bo tam pisze że jest REALTEK a na stronie ABITA jest że jest SoundStrom Tam jest napisane że nie ma sata, agdzies w necie czyałem ze ma stat... No to mam dalej problem, ponieważ mam dysk na serial-ata Edytowane 25 Stycznia 2005 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Jedno pytanie: czy koniecznie musisz mieć mobo ze zintegrowaną grafą??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Eh... http://www2.abit.com.tw/page/pl/motherboar...TYPE=Socket%20A "Serial ATA 150 Serial ATA is an evolutionary replacement for the Parallel ATA storage interface. This new high-speed interface burst data transfer rate up to 150 Mbytes/sec and more flexible power tolerances, cables can be smaller and more efficient" EDIT: Producent mówi ze jest SATAN (czytaj: S-ATA) ;) Edytowane 25 Stycznia 2005 przez Mardok =:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Jedno pytanie: czy koniecznie musisz mieć mobo ze zintegrowaną grafą??? 1236160[/snapback] Tak, jak bym nie musiał to bym wziął tego drugiego Abita.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 :)+Jan 25 2005, 23:03--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 25 2005, 23:03) Eh... 1236164[/snapback] Tzn??? A jak nie będzie to co zrobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Masz problemy, zapytasz w sklepie albo sprawdzisz samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A więc nie ma SATA!! :( Odpada... :( To teraz zostaje w takim razie.... Abit NF7-S Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra) I co wybrac? PS: Może jednak znajdzie się coś z zintegrowaną grafiką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Sorry, ale jak to odpada, przecież na stronie producenta chyba nie kłamią?? Boisz się zapytać kogoś np. z esc.pl? - powiesz, że chcesz kupić to Ci odpowiedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Sorry, ale jak to odpada, przecież na stronie producenta chyba nie kłamią?? Boisz się zapytać kogoś np. z esc.pl? - powiesz, że chcesz kupić to Ci odpowiedzą 1236218[/snapback] Kolega ma i wiem że nie ma S-ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No wiesz, nie znam się za bardzo na NF7-M ale może wyszła jakaś nowa rewizja czy wersja z SATA jak jest napisane na abit.com.tw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No wiesz, nie znam się za bardzo na NF7-M ale może wyszła jakaś nowa rewizja czy wersja z SATA jak jest napisane na abit.com.tw 1236231[/snapback] Dobra a jak by nie miała to jaką wybrac tego asusa deluxe czy nf7-s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 NF7-SL nie NF7-S po co ci przejściówka jak i tak masz już HDD na S-ATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ABIT AN7 / NF7-SL czy ASUS... :(?? Myśle że NF7-SL odpada.... a więc Albo AN7 lub ASUS.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ABIT AN7 / NF7-SL czy ASUS... :(?? Myśle że NF7-SL odpada.... a więc Albo AN7 lub ASUS.... 1236523[/snapback] pewnie ze abit NF7-SL tu niema nic do wybierania miedzy DFI a ABITEM mozna sie zastanawiac a nie z tym biednym ASUSEM.Wybór prosty: ABIT RULEZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Wybrałem AN7, nówka za 340zł! Dziękuje Wam wszystkim za pomoc takiemu zrzędnemu człowiekowi jak ja ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 jak będzisz miał zintegrowaną grafe to po kij Ci dual i barton ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 jak będzisz miał zintegrowaną grafe to po kij Ci dual i barton ?? 1236886[/snapback] Tzn? Rozwiń to prosze.... I tak podjęłem że nie biore tej z grafiką bo nie ma S-ATA :( A to co ja w takim momęcie zrobie...?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 no więc tak: gdy się kupuje płytke z grafą na płycie, to zazwyczaj nie kupuje się jej do gier, a więc po co dual ddr i zbędne bajery ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...