severall Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 No prosze cie!! Ja mam takie same moduly i leca spokojnie na 250Mhz!! 1558262[/snapback] no sprawdzilem i mi poszły tyle na 3 3 3 8, tyle że chyba te timingi zjadają całą wydajność :/ nie probowałem obniżac jeszcze, musze zmienic zasilacz to sie wiecej pobawie. Na razie w 100% wystarcza mi wydajnosc z włączonym C'nQ (200x5);) underclocking ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 wlasnie ja juz nie kapuje mozna miec chwilowa zajawke na podkrecanie ale wlasciwie po co podkrecac teraz AMD 64?! tak dal wlasnego widzi mi sie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 No prosze cie!! Ja mam takie same moduly i leca spokojnie na 250Mhz!! 1558262[/snapback] z pamięciami nigdy nic na 100% nie jest wiadowo chcesz mieć 99% pewności super oc to radzę kupić A-Daty Viteste, a tak to pozostaje tylko selekcja pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 wlasnie ja juz nie kapuje mozna miec chwilowa zajawke na podkrecanie ale wlasciwie po co podkrecac teraz AMD 64?! tak dal wlasnego widzi mi sie?! 1558460[/snapback] Jak to po co podkrecac??!! DLA WIEKSZEJ WYDAJNOSCI!!! No bo chyba nie myslisz ze AMD64 3000+@2.7ghz i AMD64 3000+ bez podkretki to to samo??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimson Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Powiedźcie czy to normalne: od dwóch dni posiadam A8N-E i Venice 3000+ 0517DPAW. Bios płyty na default zmieniłem tylko na to: HTx3, FSB 300Mhz, oraz pamięć jako DDR 266. Komp się uruchomił winda załadowana odrazu powiem że nie miałem czasu żeby dokładnie testować stabilność poprzez prime czy innego tego typu programami. Ale zdziwił mnie jeden fakt AI Booster pokazał mi że na procku napięcie jest 1,5V mimo że go nie zmieniałem? I powiedzie jeszcze jaka jest dopuszczalna górna granica temp. dla tego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyc Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jak to po co podkrecac??!! DLA WIEKSZEJ WYDAJNOSCI!!! No bo chyba nie myslisz ze AMD64 3000+@2.7ghz i AMD64 3000+ bez podkretki to to samo??!! 1560659[/snapback] Witam, No na pewno 2.7 > 1.8. Napisz tylko w czym tą wydajność tak wykorzystujesz ;-) Tylko nie pisz, że gry bo co za różnica 100fps czy 150fps B) Ja mam pytanko: Czy ktoś ma dysk SATA2 na A8N-E? Jeśli tak, to czy po zainstalowaniu sterów (np. 6.66) macie tą ikonkę "bezpiecznego odłączania sprzętu"? W ogóle mam wrażenie, że dysk zaczął dziwnie chodzić... I jeszcze wyniki testu jaki można zrobić we właściwościach dysku jakby mógł ktoś podać będę happy :wink: Pozdrawiam, Gyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (..) No na pewno 2.7 > 1.8. Napisz tylko w czym tą wydajność tak wykorzystujesz ;-) Tylko nie pisz, że gry bo co za różnica 100fps czy 150fps B) (...) To zagraj sobie w Battlefield 2 z max detalami grafiki na 1,8 a później na 2,7 ... Chyba w stare gry grywasz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyc Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 To zagraj sobie w Battlefield 2 z max detalami grafiki na 1,8 a później na 2,7 ... Chyba w stare gry grywasz ... 1561117[/snapback] Myślę, że 1.8 + GF7800GTX pójdzie lepiej niż ten 2.7 + np Twój Radek ;-) Ogólnie wiem o co Ci chodzi, ale podkręcanie dla podkręcania... Może masz rację, że stare gry lubię, albo ja już za stary jestem :rolleyes: Pozdrawiam, Gyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Myślę, że 1.8 + GF7800GTX pójdzie lepiej niż ten 2.7 + np Twój Radek ;-) Ogólnie wiem o co Ci chodzi, ale podkręcanie dla podkręcania... Może masz rację, że stare gry lubię, albo ja już za stary jestem :rolleyes: Pozdrawiam, Gyc. 1561139[/snapback] Niewątpliwie lepiej niż x800xl ale jeszcze lepiej poleci 2,7 w tandemie z gf7800 niż w połączeniu z 1,8. Według testów gf7800 z najnowszego Chip'a część procków jest zbyt słaba żeby nakarmić tego graficznego potwora ... Pozdrawiam EOT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyc Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 EOT. Jak możesz, to odpowiedz teraz na moje pytanie. ;-) Pozdrawiam, Gyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (...)Jeśli tak, to czy po zainstalowaniu sterów (np. 6.66) macie tą ikonkę "bezpiecznego odłączania sprzętu"? W ogóle mam wrażenie, że dysk zaczął dziwnie chodzić... (...) Nie mam Asusa, mam MSI. Mam zainstalowane drivery w wersji 6.53 i dyski w RAID0. Na pasku mam tę ikonę. Gdy korzystam z czytnika kart i go wyłączam poprzez tę ikonę bardzo się staram żeby przez przypadek nie trafić w dyski zamiast w czytnik ;) Na inne pytania nie znam odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Czy ktos zna jakis program do robienia obrazu pod nforce4 dla dyskow pracujacych w RAID 0 ale przetestowany z gory dzieki PS Ghost ,Acronis ,PowerQuest DriveImage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Czy ktos zna jakis program do robienia obrazu pod nforce4 dla dyskow pracujacych w RAID 0 ale przetestowany z gory dzieki PS Ghost ,Acronis ,PowerQuest DriveImage 1561885[/snapback] Ghost 9.0 bootowany z płyty nie widzi dysków RAID0 podpiętych do SATA. Sprawdziłem u siebie :? :mur: Sam z chęcią dowiem się, że jakiś soft tego typu w tej konfiguracji jednak działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Czesc siedzialem cala noc i zrobilem a wlasciwie znalazlem i przetestowalem Acronis True Image 8.0 built 907 a takze Acronis True Image Corporate Workstation 8.1.1158 no nareszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek456 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jaki zasilacz polecacie do tej plytki ?? cos kolo 200 zl i jaki dysk by sie z nia najlepiej sprawowal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam, No na pewno 2.7 > 1.8. Napisz tylko w czym tą wydajność tak wykorzystujesz ;-) Tylko nie pisz, że gry bo co za różnica 100fps czy 150fps B) 1561109[/snapback] Pozostawie to bez kometarza... A tak na przyszlosc to patrz na sygnatury urzytkownikow i skumaj ze nie kazdy ma GF7800GTX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek456 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 dal by mi ktos jakis programik do testow ramu bo nie wiem czy nie mam cos wanietego ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Ehh powinienem Cię zrugać za lenistwo ale mam dobry dzień. Memtest86 - odpalany z bootowalnej dyskietki - www.memtest.org GoldMem - j.w. - poszukaj sobie MemTest - odpalany z Windy - http://hcidesign.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek456 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 dzieki za prog i jeszcze ktos moze podac co do zasilacza i dysk jajej firmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafun Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 PEG - jak ustawić? Chodzi o ustawienia tak by wycisnąć jak najwięcej z karty graficznej. PEG Link Mode mam ustawione na Faster, jak ustawić pozostałe dwa czyli PEG Root Control i PEG Buffer Lenght? Moja płyta główna to ASUS A8N SLI Deluxe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 PEG - jak ustawić? Chodzi o ustawienia tak by wycisnąć jak najwięcej z karty graficznej. PEG Link Mode mam ustawione na Faster, jak ustawić pozostałe dwa czyli PEG Root Control i PEG Buffer Lenght? Moja płyta główna to ASUS A8N SLI Deluxe. 1566025[/snapback] Bylo to juz opisane w tym temacie... na dole jest szukajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Wracajac do tego podkrecania to co mi da np w 3dMarku te 900Mhz???? bo jakos mi sie nie wydaje zebym dostal wiekszego kopa w grach!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafun Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Bylo to juz opisane w tym temacie... na dole jest szukajka 1566141[/snapback] O PEG Link Mode to faktycznie było, ale o PEG Root Control i PEG Buffer Lenght to nic :-( i nie wiem jak to ustawić by było najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) jest nowy bios do A8N-E : http://www.asus.com/prog_content/middle_do...enu=4&model=455 czy ktos probował juz to wgrywać? moze sie podzieli jakimis obserwacjami :) Edytowane 28 Lipca 2005 przez severall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pillgrim Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 U mnie bez zmian od 1004 final czyli komp nie wstaje na 8*299 i 2,5-3-3-6 2T @480. Przyzwyczailem sie juz i zostaje na 1004. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 zainstalowałem ten biosik ale nie widze różnic zadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) OT: ASUS A8N-SLI Premium - rzut okiem: http://pclab.pl/news16026.html Wkrótce na pclab mają być testy tej płyty. Ciekawe jak tam 1T > 250MHz Edytowane 28 Lipca 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 OT: ASUS A8N-SLI Premium - rzut okiem: 1570946[/snapback] o, pierwszy raz widze takie chłodzenie nf4 na tej plytce, zawsze tam byl głosny wentylatorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam L Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Witam, Jestem prawie zadowolonym użytkownikiem płyty Asus A8N-E, ale od czasu podkręcenia konfiguracji mam z nią następujący problem. Przy włączaniu komputera bios płyty domaga się podania hasła mimo, że ta opcja jest na pewno wyłączona. Pomaga reset. Kolejne podejście to komunikat: “Warning: System BOOT Fail. Your system last BOOT fail or Post interrupted”. Czyli naciskamy klawisz Del i wchodzimy do biosu teraz wystarczy wyjść bez zapisywania ustawień. Komputer się uruchamia jest w pełni stabilny ; uruchom ponownie również przebiega bez niespodzianek. Moje podejrzenia to : brak radiatora z wentylatorem na płycie założony zalman NJ – coś tam i co za tym idzie wysoka temperatura dochodząca do 52 stopni w stresie. Czy ktoś miał taki lub podobny problem?. pozdr, Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 spróbuj zresetować bios jesli tego nie robiłeś.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...