costi Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Na mojej tez 2.0ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jakie sterowniki mam wgrać aby zadziałała Prince of Persia Warrior Within, bo teraz zacina mi w czasie filmów :angry: Szukałem już w necie sterowników, ale zawsze jest to samo. Prosze pomóżcie mi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Na mojej tez 2.0ns 1302154[/snapback] Dziwne :huh: ja widziałem Samsunga 2.2ns :/ A macie karty AGP czy PCIe? W PCIe dają lepsze pamiątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 AGP :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 U mnie tez sa 2 ns pamiatki - wer of AGP. Puszczalem je juz na 600 MHz - 1200 ddr . Spoko nawet dzialalo w 3dmarku ale po ok 30 min grania zwiecha ... Moze trzeba jakies radiatory ? i lepszy nawiew na grafe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Wlasnie tak to jest z tymi pamieciami puscisz je za wysoko to wszystko jest ok ale po jakims czasie zwieszka. Zastanawia mnie dlaczego dwie kosci sie grzeja bardziej od pozostalych dwoch.... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Wlasnie tak to jest z tymi pamieciami puscisz je za wysoko to wszystko jest ok ale po jakims czasie zwieszka. Zastanawia mnie dlaczego dwie kosci sie grzeja bardziej od pozostalych dwoch.... :blink: 1302589[/snapback] Może są bliżej radiatora? :) ja tak kiedyś miałem na GF 5900 XT od Leadteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 mam takie pytanko... Mam zamiar kupić GF6600GT..Mój konfig to AXP2500+@2800+ 512DDR333 EPOX KT400... Rozchodzi mi się mianowicie o to czy przestawienie procka na FSB400 z 333(przy podobnych częstotliwościach taktowania) wpłynie dużo na wydajnośc przy tym GF6600GT i czy warto wydawać w związku z tym dodatkowe 200zł na Mobo na kt600?? Prosze o odp. i z góry dziekuje Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
post Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Czy ktos juz probowal zamontowac cooler od P4 lub podobny rozmiarami, jesli tak to moze ktos wrzuci zdjecia? :) Bo ja sie tak przymierzam wykorzystac juz wyszlifowany pieknie coolerek, ale cholera nie mam pojecia jak go dopasowac, wyglada na to ze bedze musial przyciac, ale czym i gdzie? :D Pozdro 1297481[/snapback] Witam. Po tygodniu "męczarni" (hałas) na standardowym chlodzeniu założylem radiator od P4 do którego przymocowałem ten wentylek http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4143...e5f50524f5f5443. Niestety nie moge napisac jak zmieniły sie temperatury poniewaz w sparklach nie ma pomiaru temperatur. Radiator na dotyk jest ciepły (nie gorący ;) ) Nie napisze jak kreci sie grafa na tym chlodzeniu bo przy probie najmniejszego OC zasialcz (no name 350W) nie wyrabia i wyskakuje komunikat o zbyt małym napieciu płynącym do karty. 12V nie wyrabia :-| Za to moge napisac o generowanym halasie, a raczej jego braku :wink: Grafa jest teraz nieslyszalna. Dodam tylko ze jestem na to wyczulony, nawet dysk mam wyciszony bo mnie denerwował. B) Radiator powycinalem boszką aby weszły mi radiatorki na pamięci. Zamieszczam kilka fotek(kiepska jakość) oraz rysunek co wycinałem :wink: Do zamocowania uzyłem srób 3mm (większe nie wejdą) Pozdrawiam http://members.lycos.co.uk/thetomash/grafa/ Edytowane 28 Lutego 2005 przez post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Noo Post niezla robota !! :) A jakby tak dac miedziany radiator duzy? volcano 7+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 wow ile to zajmuje miejsca w kompie? bo i tak puki co ja nic nie zrobie puki nie naprawie grafiki (ostatni raz brałem sie za flashowanie biosa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Przepraszam jesli kogos teraz zaboli ten post , ale nie mam czasu przejzec calego topicu wiec pytam w tym miejscu . Jakie mam powody zeby zmienic mojego Radka na 6600GT i na jakiego ? Prosilbym jakies solidne argumenty , zebym sie nie musial dlugo zastanawiac :] Realny wzrost mocy itp.. Jesli ktos ma pisac ze bylo to niech sie nie wypowiada (no offense) Z gory dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Nie zmieniaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Opłaca Ci się zmienić, jeżeli dostaniesz tą kartę za (prawie) darmo, jeżli jesteś maniakiem Dooma3, albo po prostu chcesz mieć więcej puktów/klatek w 3dmarku. Inaczej nie ma sensu, szczególnie, jeżeli masz dopłacać ! Gf wygrywa 2/3 testów, ale na tyle niewiele, że nie ma sensu płacić. Jeżeli ktoś ma kupić kartę do kompa - to GF. Jeżeli ktoś (TY) ma takiego Radka - nie zmianiać, lub zmieniać na GF 6800/GT/Ultra ;) No 6800LE i odblokować jak pójdzie (podobno idą) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 OK dzieki za szybka odpowiedz . Po wyplacie jestem i mysle co by tu w kompie zmienic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Post: Swietna robota !! :D dzieki za fotki Wlasnie tak samo mialem zamiar sie za to zabrac, ale cos nie bardzo wiem czym jest ta "boszka"? :] mozesz dokladniej ja opisac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Przepraszam jesli kogos teraz zaboli ten post , ale nie mam czasu przejzec calego topicu wiec pytam w tym miejscu . Jakie mam powody zeby zmienic mojego Radka na 6600GT i na jakiego ? Prosilbym jakies solidne argumenty , zebym sie nie musial dlugo zastanawiac :] Realny wzrost mocy itp.. Jesli ktos ma pisac ze bylo to niech sie nie wypowiada (no offense) Z gory dzieki za odp 1303707[/snapback] Jeśli nie interesuje Cię TYLKO Doom to nie ma sensu zmieniać - http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113 Karty są porównywalne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
post Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) A jakby tak dac miedziany radiator duzy? volcano 7+ :) 1303388[/snapback] Ja preferuje bardziej ciche wentyle a volcano 7+ jest głosny, wydajny ale i głośny. Jednak napewno na tym volcano 7+ mozna by zdrowo poszalec z OC :wink: wow ile to zajmuje miejsca w kompie? 1303532[/snapback] zajmuje 2 sloty PCI, dla mnie to bez różnicy i tak mam jescze 3 wolne B) bo i tak puki co ja nic nie zrobie puki nie naprawie grafiki (ostatni raz brałem sie za flashowanie biosa) 1303532[/snapback] Próbowałeś ratować grafe za pomocą karty na PCI ? Co poszlo nie tak przy flashowaniu? nie bardzo wiem czym jest ta "boszka"? :] mozesz dokladniej ja opisac? :) 1305267[/snapback] Pewnie :) użyłęm dokłądnie tego http://plptocs.bosch-pt.com/boptocs-pl/Pro...69&prod_id=6000 Miłego majsterkowania :wink: Edytowane 1 Marca 2005 przez post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 tak z tego co wymysliłem po przczytaniu forum (odpoweidzi pojawiły sie troche za pużno) to za szywbko dałem reset kompa. Byłem dzisiaj w jednym komisie po karte PCI ale komis to to był chyba tylko z nazwy bo nic takiego nie mieli oczywiście --> giełda :P nie ma szans jutro jade w drugą strone po szkole z tego co wiem powinienem bez problemu kupic gorzej tylko jak jej nie uratuje. Ma miesiac wiec zostało 23 miechy gwary ale nie wiem czy nie obczają ze robiłem flash biosa - zmieniłem tylko jeden bit O_O :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
post Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Qlawy: Postepuj tak jak napisał mirez, powinno sie udac. Tu masz opis http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...9entry1266489. Jeżeli nie masz oryginalnego biosa to ci podeśle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 jak byś mógł to zapodaj moze sie przydać mail w profilu :) z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 ehh - tak to jest - pospiech nie jest najlepszy przy tego typu rzeczach - pozniej tylko niepotrzebny stres - a co do biosu - jak beda chcieli to sie kapna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Geforce 6600 GT AGP Gigabyta kosztuje 799zł. GIGABYTE 6800 128MB 256BIT kosztuje 1189zł Różnica to 390zł ASUS V9999GT GEF. 6800GT 128 MB kosztuje 1274.90zł. Różnica to 475,9zł. Pytanie jest takie: Czy opłaca się dokładać te 390 lub 475.9zł i kupić szybszą grafikę, czy szkoda kasy i lepiej kupić 6600 GT zakładając, że do nowych gier z 2006 6800 i tak będzie za słabe /choć i tak szybsze od 6600/. Chę grać płynnie w rozdziałce 1024x768x32 AA=4,Anizo=8 Kusi mnie 6800, ale 6600 we wszystkich grach obecnie wystarcza.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejsoff Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Prawda jest taka, że najbardziej opłaca się kupować modele trochę gorsze od TOPOWYCH, mają najkorzystniejszy stosunek ceny do możliwości ;-) Chyba lepiej kupić 6600GT i 512 ramu, mniam mniam, piękna kombinacja ;-) znalazłem gainwardzika za 860, mimo zalecanej 949, pamięci 1,6ns, pewniak i nie traci tak szybko na cenie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 cut Czy opłaca się dokładać te 390 lub 475.9zł i kupić szybszą grafikę, czy szkoda kasy i lepiej kupić 6600 GT zakładając, że do nowych gier z 2006 6800 i tak będzie za słabe /choć i tak szybsze od 6600/. Chę grać płynnie w rozdziałce 1024x768x32 AA=4,Anizo=8 Kusi mnie 6800, ale 6600 we wszystkich grach obecnie wystarcza.... 1306288[/snapback] Jak masz kase - kupuj, choc tu juz bym wolal radka x800xl. Wlasnie przed chwila zapodalem GF6600GT (mialem 9550XT) i jestem happy. Smiga wszystko pieknie. CZy wezniesz 6600GT czy cos z wyzszej polki nie pozalujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Jezeli masz doplacac 400zl czyli polowe wartosci to wg mnie sie nie oplaca. Bo dobrze podkrecony 6600gt ma osiagi jak niepodkrecony 6800. Wiem ze 6800 mozna tez niezle podkrecic (a niektore mozna tez zmodowac) ale mimo wszystko chce tylko powiedziec ze 6600gt po podkreceniu oferuje wydajnosc jak nie podkrecona "topowa" karta czyli spokojnie wystarczy do 1024 aa4 af8. Jezeli chodzi o mnie to na nie podkreconej karcie wszystkie gry chodza mi w tych ustawieniach bardzo dobrze. A wiem co to plynnosc. Tzn. - jezeli jestes przewrazliwiony to mozna sie przyczepic. Np.: jest kilka (4-5) miejsc w HL2 gdzie fpsy spadaja do ok 25 przy tych ustawieniach, w nfsu2 kiedy pale gumy pojawia sie duzo dymu tez fpsy spadaja do ok20 ale na 6800 tez tak jest podobno. W far cry za duzo nie gralem bo mi sie nie podoba ale tez chodzi bardzo dobrze zadnych przyciec nie zauwazylem. Riddick mimo ze nie moge ustawic rozdzialki 1024 - to w 800x600 z aa8 af8 chodzi bardzo plynnie. Doom3 wiadomo... Prince of persia tak samo. Tylko vampire the masquerade bloodlines przycina w miescie ale na 6800 tez przycina :) No i w call of duty united offensive jest 1 (slownie jeden) moment w grze gdzie fpsy spadaja do uwaga - 15 !! :] No i Lock On tez chodzi dobrze chociaz bez AA Il2 Sturmovik chodzi plynnie w 1280(tak jak doom) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Chyba jednak kupię dzisiaj 6600GT Gigabyta za 799zł. Z tego co mówicie będzie ok. A kasy mam mało. Przesiadam się z GeForca4 Ti 4200. Prognozuję, że karta nowa będzie 3x szybsza. Pozdrawiam. Jak dojdę do siebie po ewentualnym zakupie to zapodam wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Ja włąśnie przesiadłem się z 4Ti i jastem bardzo zadowolony ! :) W sumie jeszcze ciężko mi się przyzwyczaić, wydaje mi się dalej, że co puszczę to będzie skakać ;) Wszystko działa ok, prócz MOH'a PA, ale to z wyny bardziej ramu (1gb do wysokich detali w większości gier wymagany oooojojo). Ale... Z moich spostrzeżeń wynika, że te całe piękne 6600GT to tak fajnie na teraz się nadaje, ale słąbe będzie na przyszłość - vide Splinter Cell nowy (demko) po zapodaniu PS3.0 skacze mi jak cholera w 1024, po wyłączeniu chodzi super. Bajera to PS, fajucho wygląda.... Ah, testowane na 1866mhz, nie podkręcony proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 dzieki post za sprostowanie :) tak sie sklada ze posiadam takie cacko w domu, ze tez wczesniej nie pomyslalem... Przypominam jeszcze, ze nowy NiBitor wspiera biosy od naszych kart, ale trzeba znac hex'a zeby zmienic timingi pamieci i napiecia... Niech ktos sie tym zajmie, bo ja juz jedna karte poslalem do serwisu... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 ja mam takie pytanko, jaka będzie różnica między GF 6600GT a GF 6800? ile procentowo 6800 jest szybsza? jaka jest różnica wydajnościowa? ja mam mieć 6800 za 900zł opłaca mi się dać to 100zł wiecej do 6800 czy wziąć tańszego równie dobrego 6600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...