Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

mam do wyboru 4 rodzaje GF 6600GT ale na PCI-EXPRESS. niestety nie wiem którego wybrać, może pomoże mi ktoś dokonać wyboru ?

karta GeForce 6600GT GigaByte 128MB, DVI, TV-out, PCI-E

karta GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128E 128MB, TV, DVI, PCI-E, SLI Ready

karta GeForce 6600GT Palit 128MB, TV-out, DVI, 128 bit, PCI-E

karta GeForce 6600GT WinFast PX6600GT 128MB, TV-out, DVI, PCI-E

dziękuje za pomoc.

1360560[/snapback]

MSI NX6600GT-TD128E 128MB, TV, DVI, PCI-E, SLI Ready

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam cięzkiego zonka:( radeon 9800 chłodzony "Silencerem" odwalił kite:( i musiałem dzięki wielkiej dobroci mojego kumpla za 600zł ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 6600gt ale od Pixelview. Co wiecie o tej karcie? czy to jakis totalny shit czy da się na tym normalnie funkcjonowac? a i ile jest normalna i maxymalna temp dla 6600gt bo mnie podaje w sterach ze mam teraz 35 stopni i 25 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jakie sa bezpieczne taktowania żeby mi nie padła? standardowo ma 500/900 czy 5500 na 1100 to nie będzie zadużo?? jak na 500/1000 wychodziłem z 3dmarka 2005 to mi temp podał 48 na 35 stopni. Niezadużo?? wogóle jakie macie wyniki przy 500/1000? bo u mnie coś cienko strasznie;( 8144 w 2003 i 3440 w 2005:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh poprostu mi dzisiaj padł 9800 i troszke sie cykam:( jak wyłączyć te testy?

1361356[/snapback]

Wiekszosc kart chodzi na 570/550 wiec tak ustaw. Jak bedziesz mial arty to zmniejsz rdzen, a jak nie to do gory :]

Z pamieciami jest troche klopotu bo ja (i nie tylko ja) mam tak ze jak pamieci dam wyzej niz 580 to nie mam artow ale spada mi wydajnosc(mniej pkt w smarkach itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj pixel szedl 570/1170 wersja agp , ktos tam pisal ze obraz marny i niskie OC widzac jego podpis to tez nie poszalal na tym swoim sparklu , gdyby chlodzi memki na pixelku to 1200 na nich jest do zlapania , obraz dla mnie ok , w miare cichy wentylek ale po 3 tygodniach zaczyna rzezic , ogolnie dobra karta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że się czepiam i wogóle zaśmiecam forum (jak kotoś chce to niech mnie zbanuje - na zdrowie mu ^_^), ale dlaczego nadal uważasz, że Galaxy to produkt z niższej półki - przecież ta karta na dzień dobry bije w łeb Winfast'a tak samo jak Gainward (z tego samego powodu - podniesionych odpowiednio zegarów i szybszych pamięci). Ba... po zniżeniu do wartości Winfast'a, Galaxy ma nadal lepsze osiągi (wiem, bo sprawdzałem przed zakupem - pracuję w sklepie z kompami, więc miałem taką możliwość).

Wkurza mnie w nieORT: ORT: ORT: kturych taka jakaś dziwna mentalność, że jak coś kupią i im działa to zachwalają to jakby nie wiem co, a wszystko inne w mniejszym lub większym stopniu mieszają z błotem, choć nawet tego na oczy nie widzieli (chyba, że produkt inny jest dobrej i szanowanej firmy - przeważnie droższy i zapewne lepszy <_<). No... chyba że nie działa, to wtdy mieszają zakupiony produkt tylko dlatego, bo mieli pecha (no... chyba że ktoś kupił naprawdę bubla, ale to już inna historia).

1360624[/snapback]

Wszystko pięknie tylko dlaczego w drugiej części postu krytykujesz to co napisaleś w pierwszej? Czyż właśnie nie postępujesz właśnie w ten sposób który zarzucasz innym? :) Tu dużo zależy od szczęścia, a szczęściu sprzyjają dobre komponenty na płycie spotykane jednak u "tych droższych" producentów. Tak więć nie ma półek a tylko można o szczęściu mówić. I jak można porwnywać karty z innymi pamięciami? Bo chip to to i tak średnio do 570 się kręcą. Jak porówniujesz to do kart na takich samych pamiciach przynajmniej.

BTW Ile wycisnąłeś z tego Galaxy? Tak z ciekawości pytam nie by coś udowadniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie tylko dlaczego w drugiej części postu krytykujesz to co napisaleś w pierwszej? Czyż właśnie nie postępujesz właśnie w ten sposób który zarzucasz innym? :) Tu dużo zależy od szczęścia, a szczęściu sprzyjają dobre komponenty na płycie spotykane jednak u "tych droższych" producentów. Tak więć nie ma półek a tylko można o szczęściu mówić. I jak można porwnywać karty z innymi pamięciami? Bo chip to to i tak średnio do 570 się kręcą. Jak porówniujesz to do kart na takich samych pamiciach przynajmniej.

BTW Ile wycisnąłeś z tego Galaxy? Tak z ciekawości pytam nie by coś udowadniać.

1361993[/snapback]

Ororo... krytykuję? Powiedziałbym wręcz przeciwnie, stwierdzam smutne fakty, no bo tak po prostu jest w istocie, a że o gustach się nie dyskutuje... Posłużyłem się statystykami w ramach informacyjnych, a nie mającymi wywyższyć Galaxy. Co do jakości samych kart - one przechodzą jakieść testy zanim wyjdą na rynek. Dam sobie głowę uciąć, że większość uszkodzeń pochodzi z okresu pomiędzy opuszczenie taśmy produkcyjnej - sklep komputerowy (widziałem jak pewna firma kurierska wyłodowuje monitory - aż strach pomyśleć co oni robią z nimi w swojej siedzibie <_<). Poza tym, skoro z jakąś kartą jest coś nie tak, to idziemy i wymieniamy - po to jest gwarancja (wiem wiem... nie zawsze da, ale ja nic na to nie poradzę - ponadto nawet najlepszym zgadzają się podknięcia i to wcale nie mniej razy).

Co do wycisku... na lekko zmodyfikowanym systemie chłodzeniowym (zmieniona pasta, wyszlifowanie radiatora, płytki pod pamięci + 80mm) wykręciłem drania do 628/1280 bez artów z wentylem ustawionym na 12V (normlnie pracuje na 5V), co w m03 dawało mi troche ponad 9400 pkt.. Nieciekawie, ale trzeba brać pod uwagę, że moja płyta nie obsługuje chociażby pamiątek dual, przez co tracę parę punkcików ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jestem cienias w elektronice  :cry: jak to zrobić ... ?

Moj Glaxy w smarku 2005 osiąga 3605 punktow

1362196[/snapback]

Hm... sprawa jest prosta, gdyż napiecię wyprowadzam za pomocą molexa. Jak nie masz wprawy, wystarczy że skombinujesz sobie Wentyl z takowym wejściem i odpowiednio przełożysz tam gdzie trzeba (w standardzie ustawione zazwyczaj jest na 12V) - dzięki czemu zyskujesz trzy możliwości - 5 / 7 / 12V. Rozpiska zapewne jest gdzieś na forum, a jak nie to polecam google.pl ^_^

Na 05 nie robilem testu przy maksymalnym OC, ale najwięcej pamietam 4201 (łatwo zapamiętać.. ten jeden ^_^).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj pixel szedl 570/1170 wersja agp , ktos tam pisal ze obraz marny i niskie OC widzac jego podpis to tez nie poszalal na tym swoim sparklu , gdyby chlodzi memki na pixelku to 1200 na nich jest do zlapania , obraz dla mnie ok , w miare cichy wentylek ale po 3 tygodniach zaczyna rzezic , ogolnie dobra karta

1361902[/snapback]

siemka VerB :) Posłuchaj mnie chłopie :D

Mój sparkle spokojnie ciągnie na 600/1200 :) a po co mam pisać takie taktowania jak i tak moge sobie nawet napisac 700/1300 :) wiesz podpis nie mowi prawdy :) raz sobie jade na 500/1100 raz 550/1100 raz 600/1200 i co ?? nic :D

No sorka że Cię uraziłem tym ze Pixel View to ma średnią jakość obrazu no ale powiedziałem prawdę i napewno SPARKLE jest lepszy od 6600GT :) nie w tym sęk tej rozmowy :) wyloozoj człowieku i kręć aż zapiszczy :D powodzonka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 05 nie robilem testu przy maksymalnym OC, ale najwięcej pamietam 4201 (łatwo zapamiętać.. ten jeden ^_^).

1362476[/snapback]

Hmmm 4200 w 3d marku 2005 to bardzo duzo. Przy takim ukladzie powinienes w 2003 wyciagac ponad 10000.

Ja na 590/580 wyciagnalem ok 3990 pkt ale do 4000 nie dojechalem nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm 4200 w 3d marku 2005 to bardzo duzo. Przy takim ukladzie powinienes w 2003 wyciagac ponad 10000.

Ja na 590/580 wyciagnalem ok 3990 pkt ale do 4000 nie dojechalem nawet.

1362583[/snapback]

Szczerze mówiąc sam jestem rozczarowany, ale najwyraźniej tak jest i nic mi do tego... co wprawdzie 03 robilem na starych sterach, ale aż tak dużego to wpływu nie ma na punktację - choć cholera wie... jak bedę miał chwilę to sprawdze na świeżutkim systemia (wtedy imperium może mi podskoczyć ^_^)

Tak z ciekwości, jaki masz wynik w 03 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra zmianą sterów i drobnym oc uzyskałem 8695pkt w 2003 co niby jest lepszym wynikiem niż wczesniej ale i tak wydaje mi się coś mało:( taki wynik na ustawieniach grafy na 550/1050

1364113[/snapback]

nic nie mało :) tyle ile trzeba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc sam jestem rozczarowany, ale najwyraźniej tak jest i nic mi do tego... co wprawdzie 03 robilem na starych sterach, ale aż tak dużego to wpływu nie ma na punktację - choć cholera wie... jak bedę miał chwilę to sprawdze na świeżutkim systemia (wtedy imperium może mi podskoczyć ^_^)

Tak z ciekwości, jaki masz wynik w 03 ?

1362666[/snapback]

Przy 580/580 mam 9135. Przy 595/580 bym mial okolo 9350 tylko ze juz nie mialem i nadal nie mam marka 2003 na dysku i nie robilem juz na nim testow i nie bede robil bo 2005 jest duzo lepszy i bardziej obiektywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Heja wlasnie okazyjnie ( 590 pln ) kupilem te karte. Jest to wersja z zalozonymi radiatorami na pamieciach.Wczesniej czytalem o kilku wersjach tej karty ( lacznie z taka ktora def. ma 520/520 ). Jak mam rozpoznac bez wlacznia ( nie mam jeszcze dfi nf4 ultrad ) ktora to wersja???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra coraz bliżej tych 9k:) na 550/1100 8859pkt, ale zaczynam się cykać bo pomiar temp pokazuje juz 66 stopni czyli już nie zielone a zółte kreski, jak u was jest z temp przy kręconych kartach powyżej 550/1100?

1364543[/snapback]

Przy 550 na rdzeniu masz arty? Mi przy zamknietej budzie w smarkach arty sie male pojawiaja dopiero przy 580. Ale za to w gry na 580 juz nie pogram bo po paru minutach zaczynaja sie pojawiac arty. Przy 575 bez najmniejszych problemow. Jak podmucham wentylem na karte to przy 580 przechodzi smarki bez artow. Przy otwartym oknie (w zimie) moglem dojechac do 595 ale tak robilem tylko do testow.

A inna sprawa ze przy 66 stopniach chyba nie powinno byc artow :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi