Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

1387580[/snapback]

Cena niezła. Tylko ze w sklepie którym jamiałem kopic to w rozliczeniu brali moją za 350 zł.

W sumie to dobre pytanie czy to sie opłaca oddac im ja za 350 ??

Ale wracajac do tematu to czy ten igabyte jest dobry czy jednak leadtek.

Edytowane przez OS7RY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena niezła. Tylko ze w sklepie którym jamiałem kopic to w rozliczeniu brali moją za 350 zł.

W sumie to dobre pytanie czy to sie opłaca oddac im ja za 350 ??

1387603[/snapback]

Zobacz ceny na allegro, z tego co ja widzę to sie nie opłaca mozesz spokojnie 400 zł za nią dostać, w sumie mniej zamieszania ale za 350 zł to ja od ciebie łykne nie sprzedwaj im za tyle dobrze ci radzę mozesz pare złotyych więcej za to wziąźć Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OS7RY - Leadtek i Winfast to dokladnie to samo (karta sie nazywa Leadtek Winfast A6600GT TDH) ;)

Gainwarda nie bierz, jest koszmarnie drogi w stosunku do mozliwosci (za cene Gainwarda to mozna juz 6800 szukac), z Gigabyte nie mialem do czynienia.

Winfast jest bardzo dobry - ciche chlodzenie, sporo oprogramowania i dwie gierki w komplecie, dwa czujniki temperatury...

Podobno Galaxy jest tez bardzo dobre.

Po jakies bardziej szczegolowe info na temat kart roznych producentow polecam przewalic przyklejony topic o 6600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja w trakcie grania dochodzi do 85 stopni i nic sie nie dzieje. Podobno takie temperatury nie sa dla tego ukladu niczym groznym.

1388179[/snapback]

dobrze mowisz kolega ma 95C riva tuner ja mam 87C i wszystko smiga nic mi sie jeszcze niezawiesilo kolega mial zwiechy wylaczyl dual na swoim nforce2 bartka puscil 166x2 czyli jak fabryka dala i tez mu nic juz sie niewiesza Edytowane przez Umbrella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@costi

Dwa czujniki - jeden to temp- rdzenia podaje. Gdzi jest drugi?

Co do pamięci na winfascie 1,6 ns na wersja Extreme - mam taką i mogę z czystym sumieniem polecić. Mie podkręciła się do 580/1260. Tyle że przy takim taktowaniu trzba mieć dobry przewiew w budzie bo pamiątki się grzeją (standardowo nie mają radiatorów) Zalecane nabycie i uzupełnienie tego braku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dawno przerobilem sobie napiecia w biosie do Leadteka 6600GT. Przeladowalem, wszytsko elegancko sie wlaczylo, Rivatuner pokazwyalala ze napiwcie w 3D jest 1.50V czyli tak jak zmodywfikowalem biosa, lecz niestety niczym to nie zaowocowalo:/ Wszytsko zrobilem dobrze zgodnie z opisem na jednym z francuzkich forum o modyfikacji biosu za pomoca Nibitoru oczywiscie trzeb bylo uzyc do tego Hexa zintegrowanego w nim. Nie moglem uzyc zmodowanego biosu od mirampa bo to byla zla revizja i nie gadzal sie "sub system ID". Temp tez wyraznie nie podskoczyla, no i OC oczyeiscie tez nie:/ wiec nie wiem czy to wogole cos to daje czy tez pooprostu nie da sie zmaodyfikowac prawidlowo biosu:/ Albo tez mam slaba karte. Jesli mozecie sie wypowiedziec na ten temat odnosnie swoich doswiadczen, bylbym wdzieczny. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli to że galaxy jest na 1,6ns a pixel na 2 ns to bez róznicy?? a i jak posiadaczom galaxy się ta grafa piecze?? ja mam 65-72 stopnie w grach::( przy otwartej budzie

1391372[/snapback]

Nie spodziewaj się niewiadomo jakiego przyrostu, to nadal ten sam układ graficzny. Co do temperatury, to jest standart i te karty w takich temperaturach pracują. W sumie jakby oscylowało w okolicach setki to można się martwić. Co do przesiadki, to moim zdanie warto - bo w sumie i tak nic chyba nie stracisz. Ja osobiście tą kartę mam już 5 miesięcy i nienażekam. Jak sprawa będzie wyglądać, nie wiem, nie mam pojęcia, ale jeżeli się nastawisz, na coś czego nie osiągniesz (i to nie z winy produktu, ale wygurowanych ambicji), to se lepiej daruj, bo tylko obciachu narobisz temu modelowi. Wsumie nie wiem, ale mam wrażenie, że ten model traktowany jest z cholernym dystansem. To jednak nie jest najlepsze, bowiem tylko kilka osób ma ten model, a reszta wyjadaczy siedzi albo na Sparklu (czego nie trawie, ale to nie moja sprawa), albo na Winfast - a wszyscy tacy oczytani i wtajemniczeni...

Sorki za sarkazm.. zły dzień <_<

Peace...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wymienil chocby dlatego ze ja wole na codzien nie puszczac karty z pamieciami puszczonymi na 580mhz poniewaz to nie jest zdrowe dla kostek 2ns. Gdybym mial kosci 1,6 nie mial bym zadnych oporow i bym byl spokojny ze nie robie im krzywdy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem tu nowy- jak zresztą widać.

A co do 6600GT to mam pytanie co sądzicie o karcie 6600GT Gigabyte?? Jest w miare tania w jednym ze sklepów poniważ kosztuje 635zł a Arest.pl

Jeśli możecie to napiszcie jak jest z OC tej karty, jak jest głosne chłodzenie itp.

THX za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem tu nowy- jak zresztą widać.

A co do 6600GT to mam pytanie co sądzicie o karcie 6600GT Gigabyte?? Jest w miare tania w jednym ze sklepów poniważ kosztuje 635zł a Arest.pl

Jeśli możecie to napiszcie jak jest z OC tej karty, jak jest głosne chłodzenie itp.

THX za pomoc.

1392144[/snapback]

Ja posiadam Gigabyte'a i jestem bardzo zadowolony! Tu masz wszystko o O\C, o wynikach w 3D Mark'ach itd...

http://www.hardwarezoom.com:8080/viewconte...D=235&PageNo=19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh....ostatnie pare dni meczylem was moimi postami i dzis juz jestem pewien w 100%, ze to wina karty - to jakas paranoja - wysylaja mi wadliwa karte w ramach reklamacji za poprzednia.

i tak btw: kupowalem komputer z moja karta w sklepie - zas reklamowalem ja u MMV w wawie - od kogo w razie czego mam sie domagac zwrotu pieniedzy? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze takie szybkie pytanoko. Bo nie wiem jaka karta wybrać.

Moge mieć gigabyte'a 6600GT na AGP za 635zł lub 6600GT na AGP Galaxy za 600zł lub 590zł Wiem że 600zł a ile urwe tyle mam w kieszeni. JAk myslicie czy opłaca sie dołożyć 35zł do Gigabyte'a??

Sorki że tak dopytuje ale musze się w miare szybko zdecydowac.

Thanks za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to co biore jest na pamięciach 2.0ns. Więc tak się zastanawiam. Niby z tych testów wcześniejszych co zapodaliście to Gigabyte jest lepsze troszke. Ale trzeba dokładać około 35zł. Więc nie wiem czy jest sens ;( Jak wy sadzicie?? Gigabyte ma podobno większe możliwości OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie pamięci są wkładane do Gigbyte'ów i Winfastów 6600GT ?? ( producent i czas dostępu )

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź

1392977[/snapback]

2.0ns do obydwoch wszytsko jest napisane wczesniej warto poszukac. A jezeli interesuje Cie PCI-E to w winfast Extreame sa 1.6ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi