Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 z takimi fajnymi memkami bym zostal chyba na amd ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Żeby nie było że się obijam. :lol2: Zmiany do ostatniego ustawienia:DS/DDS=8/3,obniżnie ! Vdimm do 3,63V :lol: (I znowu w formacie giv photobucket tnie mi jpg rozdzielczość(za duże pliki)) Jadę dalej może jeszcze coś wytarguję. :lol: Edit 28.02.2006 18:00 Zamieniłem screeny na jpg powinno być ok. :lol: Edytowane 28 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Misiek bardzo ładnie ale ja cię proszę jak już to PNG nie GIF bo to się da ledwo co oglądać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 >> Ricci taki zimny proc i tylko 10x272 :D 11x272 nie śmiga ?? ciekawe kiedy ci się te ramki skończą :-P oby jak ajpóźniej (276 czy cóś) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Misiek bardzo ładnie ale ja cię proszę jak już to PNG nie GIF bo to się da ledwo co oglądać ;)PNG zajmuje ok 700k więcej niż jpg,ale nie próbowałem wrzucać na serwer bo na razie pc1 liczy (nie przerzucałem na pc2)spox mam jpg na kompie jak ktoś udostępni serwer to mogę wrzucić. :D >> Ricci taki zimny proc i tylko 10x272 :D 11x272 nie śmiga ?? ciekawe kiedy ci się te ramki skończą :-P oby jak ajpóźniej (276 czy cóś) Też bym chciał,ale to raczej nierealne ,na razie 273 wywaliło na 9 loopie,moźe jeszcze na tych taktach powalczę,a później popróbuję 11x272(procek spox robi to wiesz,tylko razem czy pójdzie nie wiadomo) :D Edytowane 27 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) PNG zajmuje ok 700k więcej niż jpg,ale nie próbowałem wrzucać na serwer bo na razie pc1 liczy (nie przerzucałem na pc2)spox mam jpg na kompie jak ktoś udostępni serwer to mogę wrzucić. :D Też bym chciał,ale to raczej nierealne ,na razie 273 wywaliło na 9 loopie,moźe jeszcze na tych taktach powalczę,a później popróbuję 11x272(procek spox robi to wiesz,tylko razem czy pójdzie nie wiadomo) :D konto na lycosie sobie załóż i no problemo :) a wynik jest jak najbardziej "zadowalający" :lol: :) Edytowane 27 Lutego 2006 przez Dejot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 PNG zajmuje ok 700k więcej niż jpg,ale nie próbowałem wrzucać na serwer bo na razie pc1 liczy (nie przerzucałem na pc2)spox mam jpg na kompie jak ktoś udostępni serwer to mogę wrzucić. :D Jakim cudem ?! Aż specjalnie zrobiłem screena podobnego do twojego i 113KB coś mi tu kręcisz ;) a twój GIF 230KB a chyba nie muszę dodawać że PNG jest bez stratna, no ale staczy o formatach bo to nie ten temat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jakim cudem ?! Aż specjalnie zrobiłem screena podobnego do twojego i 113KB coś mi tu kręcisz ;) a twój GIF 230KB a chyba nie muszę dodawać że PNG jest bez stratna, no ale staczy o formatach bo to nie ten temat ;) pewnie robi ten sam blad co ja kiedys, musi zaraz po printscreenie wkleic go do paina czy innego softu i zapisac odrazu w png, a nie np jpg w png, bo potem wychodza takie jaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Nowe wyniki. :lol: 11x271=2981MHz/271MHz 2,0-2-2-5 1T 3,63V 11x272=2992MHz/272MHz 2,0-2-2-5 1T 3,63V Na XS z tym wynikiem byłbym w dysze,więc myślę że to niezły rezultat. :lol: (G.Skill'i przede mną nie widzę :lol2: ) @ryba Thx za pomoc. :lol: Edytowane 28 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Swietne masz te GH, Ricci! Do tego, vdimm nawet ponizej 3.7v (pewnie z miernikiem byloby dokladnie 3.7v). Patrzac na te Twoje 272Mhz, pozazdroscilem i wsadzilem swoja parke :) Deczko zabraklo... :( Edytowane 2 Marca 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Swietne masz te GH, Ricci! Do tego, vdimm nawet ponizej 3.7v (pewnie z miernikiem byloby dokladnie 3.7v). Patrzac na te Twoje 272Mhz, pozazdroscilem i wsadzilem swoja parke :) Deczko zabraklo... :( http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/..._1st/271MHz.png Thx. :lol: V dimm ustawione miałem 3.6V+0,03V,o dziwo jak miałem 3,7+0,03V było gorzej i nie wiem czy to memki nie "lubią" wyższego Vdimm czy może jest jakiś inny problem typu płyta nie przenosi mocy lub zasilacz(ale chyba Tagan 480W nie powinien się kończyć).No nic jedyna rada uruchomić miernik i obserwować co dzieje się z nap Vdimm. Zauważyłem że przy tych taktach( i deczko niżej też)memki "lubią" trfc=14 na 13 są niestabilne. Bachus,a czy próbowałeś Swoje GH puszczać na 3,63V na tych taktach,bo może one nie lubią już wyższego Vdimm? :lol: P.S.Od ostatniego razu Twoje GH też poprawiły się o 3MHz gratsy. :lol: Edytowane 2 Marca 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Thx. :lol: V dimm ustawione miałem 3.6V+0,03V,o dziwo jak miałem 3,7+0,03V było gorzej i nie wiem czy to memki nie "lubią" wyższego Vdimm czy może jest jakiś inny problem typu płyta nie przenosi mocy lub zasilacz(ale chyba Tagan 480W nie powinien się kończyć).No nic jedyna rada uruchomić miernik i obserwować co dzieje się z nap Vdimm. Zauważyłem że przy tych taktach( i deczko niżej też)memki "lubią" trfc=14 na 13 są niestabilne. Bachus,a czy próbowałeś Swoje GH puszczać na 3,63V na tych taktach,bo może one nie lubią już wyższego Vdimm? :lol: P.S.Od ostatniego razu Twoje GH też poprawiły się o 3MHz gratsy. :lol: 1. właśnie powyzej 3,7V bardzo ciężko jest o stabilność memek, przynajmniej ja mam takie odczucie 2. Ten Tagan, pomimo nazwy, nie należy do najmocniejszych zasiłek :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zauważyłem że przy tych taktach( i deczko niżej też)memki "lubią" trfc=14 na 13 są niestabilne. Bachus,a czy próbowałeś Swoje GH puszczać na 3,63V na tych taktach,bo może one nie lubią już wyższego Vdimm? :lol: P.S.Od ostatniego razu Twoje GH też poprawiły się o 3MHz gratsy. :lol: Moja parka nie wydaje sie wspolpracowac @ ~270Mhz ponizej 3.7v w BIOS. Ale z kolei 3.73v jest OK, ale do 3.8v musze juz bawic sie z DS/DDS. Mimo, ze przy 3.8GHz 271MHz rowniez przechodzi, to juz niestety zadnych korzysci nie zauwazylem. Zmiana na TRFC=14 tez specjalnie nic nie zmienia... Ale najlepszy myk to jest teraz to (spowrotem z Team Xtreem PC4000): Ale nie jestem "do konca" zadowolony z czasow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Moja parka nie wydaje sie wspolpracowac @ ~270Mhz ponizej 3.7v w BIOS. Ale z kolei 3.73v jest OK, ale do 3.8v musze juz bawic sie z DS/DDS. Mimo, ze przy 3.8GHz 271MHz rowniez przechodzi, to juz niestety zadnych korzysci nie zauwazylem. Zmiana na TRFC=14 tez specjalnie nic nie zmienia... Ale najlepszy myk to jest teraz to (spowrotem z Team Xtreem PC4000): http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/...R558_SPi32M.png http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/...R558_SPi32M.png http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/...R558_SPi32M.png Ale nie jestem "do konca" zadowolony z czasow... Dzięki za sprawdzenie. :lol: Teraz wiem,że być może jest w moich memkach jeszcze jakiś mały potencjał,przy "opanowaniu"Vdimm na poziomie 3,7-3,73V. :lol: Odnośnie Team'ów PC4000,cóż można powiedzieć;razem z memkami OPB odbiliście znacznie od czołowki,stanowiąc klasę samą w sobie.Gratsy i powalcz ,coby ta parka została u Ciebie. :lol: Edytowane 3 Marca 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 bachus masz za wysokie temperatury otoczenia, założę się że dorzucisz 1-2mhz (półstabilne, kilka razy trzeba liczyć, za którymś się powinno udać) jak temp otoczenią będzie ok. 10'C (pwmic i chipset wskazuja ze masz ok. niskiej temp. pokojowej :D) zjedż poniżej 10'C w pomieszczeniu i sprawdź :) z moich doświadczeń wynika że można coś uszczknąć ;) pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 zadna rewela w mhz ale coś tam jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) zadna rewela w mhz ale coś tam jestnice, ale wyciągnij z nich coś wiecej :P bo ostatnio to tylko LowVolt dajesz :P Edytowane 10 Marca 2006 przez Dejot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 nice, ale wyciągnij z nich coś wiecej :P bo ostatnio to tylko LowVolt dajesz :P Jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma :cool: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Ladne pamiatki masz :smile: Sprawdzales ic max? Ja przy 265 musze miec 3,63V.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Ladne pamiatki masz :smile: Sprawdzales ic max? Ja przy 265 musze miec 3,63V.... z tym,że to cały czas single chanell ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) z tym,że to cały czas single chanell ...No i raczej tak pozostanie, chyba że tommwer zgodzi się sprzedać swoją kostke, albo stanie się cud i znajde 2 do duala. Tyle że ta moja nie znosi v powyżej 3,6 musze w końcu postawić nowy sys bo czas tragiczny :] edit 270 1m i 16m Edytowane 10 Marca 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Nie zauwazylem ze single. Jakos dzisiaj nie reaguje na otoczenie jak powinienem :razz: Jaki to jest dzielnik pamieci przy 405x6? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Nie zauwazylem ze single. Jakos dzisiaj nie reaguje na otoczenie jak powinienem :razz: Jaki to jest dzielnik pamieci przy 405x6? testuje właśnie max HTT na expercie :) div 130 chyba czy nawet 100 ostatnie słowo BTW spadam instalować systema bo już ledwo co źipie :) teścik rboiony na dysku sogeate 6GB z połową badów, a z powodu takiego że dwa samsungi siedzą w serwisie :/ BTW jakby ktoś chciał kupić nowego experta to zapraszam do mnie mam 2 sztuki na sprzedaż Edytowane 11 Marca 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 No fajne memki :) przydałaby się takie x2 :D DLaczego ostatnie słowo ? przeca dostały tylko 3,45V ;) wyższych nie lubią :P ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) No fajne memki :) przydałaby się takie x2 :D DLaczego ostatnie słowo ? przeca dostały tylko 3,45V ;) wyższych nie lubią :P ? niektóre nie lubia .. moje to wiecej niz 3.33 nie trawią ;( Edytowane 11 Marca 2006 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 No fajne memki :) przydałaby się takie x2 :D DLaczego ostatnie słowo ? przeca dostały tylko 3,45V ;) wyższych nie lubią :P ? niektóre nie lubia .. moje to wiecej niz 3.33 nie trawią ;(Moje są neutralne powyżej 3,6v. Dałem 3,8 , wstają chodzą zwyczajnie ale OC takie samo jak na 3,6v Póki co kostka idzie na odstawke, teraz dorwałem fajne 2x256 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Dzisiaj zlozylem swojego kompa mimo brakujacych kilka czesci najwazniejsze sie uchowaly. Zrobilem przy okazji tescik nowych zabawek GSKILL 2x 512 GBGH 250Mhz 2-2-2-5 3,4V 260Mhz 2-2-2-5 3,5V Jak juz pewnie zauwazyliscie screeny sa w 800x600 a to dlatego ze siedze na 14" bance ;) Co dziwne read preamble ustawiony bylo w biosie na 5.5 a na screenie jet 6. Nie kumam tego :blink: Czas zaatakowac 270 tylko juz chyba nie dzisiaj Edytowane 12 Marca 2006 przez wampir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Takie laikowe pytanie. Czy można zauwarzyć rużnice w grach podkręcając memki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Tak, ale nieadekwatną do zwiększenia MHz procesora, bądź karty graficznej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Small improvement 265Mhz 2-2-2-5 3,6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...