Skocz do zawartości
Raul

Kasowanie Postow...

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie, moze warto sie nad tym zastanowic, bo moderatorzy nie sa w stanie upilnowac wszystkiego przeciez. np. ktos zalozy temat o karcie graf. a rozmowa konczy sie na zasilaczach or smth. a tak to wlasciciel tematu mial by mozliwosc pilnowania, by dysqsja nie zbiegala na inny tor i przy okazji mogl by utrzymywac w temacie porzadek kasujac pytania, na ktore odpowiedz zostala juz dawno udzielona. Taki temat o radkach 9550, 260 stron a mozna by go odchudzic znacznie, bo tematyka sie powtarza wielokrotnie i pytajacy zaslaniaja sie tym, zenie chce im sie przegladac 260 stron. w sumie to nic dziwnego. przemyslcie to ! moze to wiele wniesc, ktos wchodzi do tematu i ma tylko sprecyzowane informacje a nie zbedne, zasmiecajace posty! pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą,

ale niestety nie widzę rozwiązania, samo odchydzenie tematu radka 9550 to jest z tydzień roboty dla jednego człowieka (24h na dobę :? )

ale gdyby tylko ludzie używali częściej szukajki i zaglądali do faq byłoby lepiej

ps. moj post hyba nic nie wniósł do tematu, może go skasować <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paranoik, ale chyba zakladajacy temat sam wie najlepiej czego on ma dotyczyc. isn`t it? podam przyklad nr2. zalozylem topic o 9550 guru, ktory ma raptem 5 stron, a nagle koles sie pyta czy warto qpic guru xt. pozniej ktos wejdzie, zobaczy to pytanie i pomyli ze temat do bani, skoro jeszcze na taka podstawowa rzecz nikt sobie nie odpowiedzial i zada kolejne glopie pytanie. jestem moderatorem na oficjalnym polskim forum quake3 (12k userow) od kilku lat to wiem cos o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol, no to takimi debilnymi tematami musi sie juz niestety zajac moderator. ja mowie o normalnych tematach, ktore sluza wymianie informacji i doswiadczen urzytkownikow a nie tymi, ktore maja na celu spowodowac prowokacje. pomysl, ktory podsunolem slozy usprawnieniu wyszukiwania informacji w natloku zbednych komentarzy a nie ukierunkowaniu polemiki wg. wlasnego toku myslenia. a moze poprostu powinienem poprosic Admina o przydzielenie mi moda, jako osobie doswiadczonej w tym fachu? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. 1 przepraszam za bledy, ale mam CIEZKA dysortografie i naprawde robie je nieumyslnie. wiem, ze jest opcja sprawdzania bledow, jest tez office, a jak ktos nie ma orginalu to jest darmowy openoffice, ale uwazam, ze na forum liczy sie bardziej tresc merytoryczna. jezeli pisze gdzies newsa na jakims serwisie (a jestem redaktorem na kilku) to wtedy mysze przylozyc wielki nacisk na to, ale czesto tez zdarza sie, ze cos przeocze. jednak niektorych to strasznie razi nadal, co jest dla mnie poniekad niezrozumiale, bo nie obchodzi ich to ze wlasnie dostali przepis jak odblokowac mnoznik na procesorze (przykladowo) tylko to, ze w tresci wypowiedzi jest blad.

ps. 2 szkoda ze z gory negatyw, no ale coz. tez tak najczesciej podchodze "u siebie" do takich prosb od userow, o ktorych nie mam jeszcze do konca wyrobionego zdania i nie wiem jak sie sprawdza na stanowisku, wiec tu Cie rozumiem. ale w takim razie dajcie mody tym, ktorzy wiecie, ze sie sprawdza juz teraz, bo mimo wszystko smietnik na serwisie jest znaczny, a Wy nie jestescie w stanie w takiej liczbie moderujacych zapanowac nad taka rzesza userow (moze jest ich sporo, ale zadko zagladaja? nie wiem, bo jestem tu dopiero od roku).

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze, skoro uwazasz moj pomysl za niegodny uwagi to trudno. ja tu nie mam nic do gadania, a widze, ze temat zaczyna odbiegac od tresci, ktora rzeczywiscie powinien zawierac. co do Twojej ad2. ja zazwyczaj staram sie zachowac powsciagliwosc i nie wysnowac podejrzen, bo wrozka nie jestem. Przeciez nie pisze tego zeby komus nawtykac, ale naprawde, na forum jest porzadny syf, ktorego raczej nie da sie juz uprzatnac, bo zajelo by to zbyt wiele czasu. nawet do tego stapnia bym powiedzial, ze wyszukiwanie informacji poprzez szukajke moze sprawiac klopoty, a szczegolnie poczatkujacym userom, dlatego po czesci jestem w stanie zrozumiec newbie i ich oklepane po setki razy tematy. mowie to nie jako osoba prowadzaca kilka serwisow (nie bede tu podawal jakich, aby nie robic reklamy) tylko tak zwyczajowo - jako czlowiek !

/mozesz zamknac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie jak zawsze w pełni popieram ParanoiKa, że coś takiego napewno się nie pojawi dla wszystkich. Natomiast można by rozważyć taką opcje jeśli wkońcu wystartujemy z grupą "PowerUser" ale to póki co pieśń przyszłości i wymagał by znacznych zmian w sofcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy, jakie uprawnienia mialby taki PowerUser?;]

W sumie to nie mógłbym. W sumie ;) to dlatego, że sam jeszcze nie wiem i to jest tylko luźna idea która może, ale nie musi się kiedyś pojawić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcecie pomóc to:

niech ktoś obeznany w temacie zbierze wszelkie istotne informacje o danej karcie graficznej, czy płycie głównej i niech napisze posta lub niech wyśle taki tekst do moderatora. Wtedy w odpowiednim temacie umieści się w pierwszym poście danego tematu albo we FAQ taki tekst.

Bardzo dobrym przykładem jest pierwszy post w temacie o Asus A7N8X...

Zresztą możnaby zastosować to nie tylko do hardware ale także np do gier czy oprogramowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ktoś obeznany w temacie zbierze wszelkie istotne informacje o danej karcie graficznej, czy płycie głównej i niech napisze posta lub niech wyśle taki tekst do moderatora. Wtedy w odpowiednim temacie umieści się w pierwszym poście danego tematu albo we FAQ taki tekst.

1300068[/snapback]

Ale czy to ma sens? Jakiś 5-7% użytkowników z tego skożysta (Ci którzy mają to coś - mózg...), a reszta? Napisze kolejnego posta i tak w koło :S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że kasowanie postów i tematów zakładanych przez samego siebie jest dobry rozwiązaniem i mogłoby być dostępne dla użytkowników aktywnych będących na forum minimum 2lata.

Popieram pomysł „Crosis” o robieniu topiku z informacjami o danym podzespole, grze czy oprogramowaniu. Sam korzystam z czytania takich tematów i pomogły mi one Np: w wyborze Radeona (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=91386) oraz zamiast szukać o danej grze mogę skorzystać z indenu gier co przyśpieszy poszukiwania (http://forum.purepc.pl/index.php?act=announce&f=9&id=5) [nie zapominając o opcji „Szukaj”. Osoby nadgorliwe i zadające pytanie nietrzymające się danego tematu typu „jak wymienić bios w mobo” w temacie o „Sempron” po prostu banować.

Kasowanie postów już jest, wkradł się błąd.

Edit nr2. - To znaczy kasowanie postów swoich już jest ale innych by sie przydało (przez zakładającego temat).

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z Paranoikiem. Juz to widze jak ktos zaczyna na oslej laczce wywalac tematy nie po jego mysli. Juz widze jak jakis cwaniaczek zaklada prowokacyjne tematy, nastepnie usuwa odpowiedzi nie po swojej mysli. Niestety na forum ciagle zdazaja sie dziecinne zachowania, a my nie mozemy z tym zrobic zbyt wiele :( . Ponadto jesli widzicie, ze cos jest w temacie "nie tak", to zawsze mozecie nacisnac guzik RAPORT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi