Skocz do zawartości
Errorx

Wszystko O Arctic Freezer 4, 7, 64 I 64 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

widze ze usunol moderator najwazniejsza zawartosc naszej bitwy :)

Generalnie chodzilo o chlapanie olejem przez freezerka, u mnie tez tak bylo ale wg mnie nie jest to powód do zmartwien. Poniewaz zastosowane lozysko w freezerze jest ceramieczne (panewka) wymaga smarowania stad nadmiar oleju i lekkie chlapanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo 1.5v 2720Mhz i 39 stopni w stresie, buda zamknieta z jednym wentylem 120mm.

1409469[/snapback]

Znaczy, że przy Freezerze nie masz standardowego wentyla? Czy użyłeś jakiejś podkładki zabezpieczającej rdzeń? (takie jak były dla XP np.)

Winfasta masz na standardowym wentylu? Nie jest głośny? Bo u mnie wybija się ponad wentyle w budzie. Głośniejszy nawet niż ten traktor na DFI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy, że przy Freezerze nie masz standardowego wentyla? Czy użyłeś jakiejś podkładki zabezpieczającej rdzeń? (takie jak były dla XP np.)

Winfasta masz na standardowym wentylu? Nie jest głośny? Bo u mnie wybija się ponad wentyle w budzie. Głośniejszy nawet niż ten traktor na DFI :)

1412813[/snapback]

NIe mam zadnej podkladki :)

A na grafie mam zalmana 700CU skreconego prawie na minimum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proline ma w ofercie (59zł). Może do Katowic dostarczą, poczekamy...

1415059[/snapback]

Strona mi nie wchodzi a po ile tam są?

EDIT:

Na Intela S478

Thx sayetan zapomniałem dodać ;)

Edytowane przez nuras_en

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, cos jest nie tak :/. Komp otwarty, temp idle nie cale 30stopni, a jak odpalilem na 1h doom3, to skoczylo do ponad 50 :o. Wentyl raczej mam dobrze zamontowany, bo jak dotkne na wierchu wentyla, to jest prawie goracy :(.

Jeszcze sprawdze, moze speedfan zle pokazuje.

Pytanie: po godzinie wygrzewania (np. pime95) macie gorace blaszki nawet te najwyzsze ???

PS. Komp jeszcze nie krecony w ogole.

Edytowane przez mateuszs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, cos jest nie tak :/. Komp otwarty, temp idle nie cale 30stopni, a jak odpalilem na 1h doom3, to skoczylo do ponad 50 :o. Wentyl raczej mam dobrze zamontowany, bo jak dotkne na wierchu wentyla, to jest prawie goracy :(.

Jeszcze sprawdze, moze speedfan zle pokazuje.

Pytanie: po godzinie wygrzewania (np. pime95) macie gorace blaszki nawet te najwyzsze ???

PS. Komp jeszcze nie krecony w ogole.

1418612[/snapback]

U mnie blaszki są ciepłe, te najwyższe, gorące niesą. A i u mnie blaszki z dołu i u góry mają (dotykowo) taką samą temp :wink: Może masz coś źle założone, lub ciepło w pokoju :? Ja mam max 47* i to na PressHOT'cie :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie blaszki są ciepłe, te najwyższe, gorące niesą. A i u mnie blaszki z dołu i u góry mają (dotykowo) taką samą temp  :wink: Może masz coś źle założone, lub ciepło w pokoju  :?  Ja mam max 47* i to na PressHOT'cie  :wink:

Pozdro

Ach, czyli cieplo rowno rozchodzi sie po wszystkich blaszkach, a nie od dolu ?? :) Czyli moze to moje przyzwyczajenie, ze jak na wierzchu jest mocno cieply, to juz max :P.

Ide szukac jakiegos softu do testow dokladniejszych :).

//UPDATE:

Hmmm, jeszcze raz potestowalem i nie moglem przekroczyc w zaden sposob 40stopni :huh:. Jedyne co przychodzi mi do glowy, to zatrzymanie sie wentyla, co nie jest mila informacja :blink:.

Edytowane przez mateuszs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Freezer 64 wydaje się być super, ale czy ktoś zakładał go na Gigabyte GA-K8NS ? Tam jest bardzo mało miejsca między socketem a VGA, no i jet SATA. Nie wiem czy mi się zmieści.

1418260[/snapback]

Przeciez zawsze mozesz go zalozyc odwrotnie (obrocony o 180 stopni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam czytam, reklamę mu zrobiliście że hoho :D

ale ja się trochę obawiam wagi, a chociaż on może jest lżejszy od inncyh potworów, to wysokość robi swoje....

Czy nie wyrwie albo wyłamie oryginalnego uchwytu na pycie? Mam Abit IS7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi