Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

PawelDK

czemu nie pochwaliłeś sie info, ze X360 Ci padł?

Ja wiem, ze swego czasu głosno mowilem, ze kupowanie czegos nie sprawdzonego, z pierwszej partii jest nierozsądne. Wiem tez ze polemizowales ze mna wtedy wlasnie na temat nowego x'a. Ale to chyba nie powod, aby nie dzielic sie z nami tą informacją?

jak zauwazyles ogolnie malo sie wypowiadam w tym temacie i powodem tego na 00% nie jest awaria konsoli. jesli chodzi o awarie to tak - konsola padla. rowno po 2 miesiacach. wczesniej nie bylo wogole problemow a tu nagle zwisy w kazdej grze. konsola pojechala do niemiec i czekam na naprawiona lub nowa sztuke. czy mimo tej awarii konsola cos stracila w moich oczach ? - NIE. to jest sprzet elektroniczny i jak kazdy sprzet sie psuje. padlo na mnie, mowi sie trudno. po to jest gwarancja by byc spokojnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zauwazyles ogolnie malo sie wypowiadam w tym temacie i powodem tego na 00% nie jest awaria konsoli. jesli chodzi o awarie to tak - konsola padla. rowno po 2 miesiacach. wczesniej nie bylo wogole problemow a tu nagle zwisy w kazdej grze. konsola pojechala do niemiec i czekam na naprawiona lub nowa sztuke. czy mimo tej awarii konsola cos stracila w moich oczach ? - NIE. to jest sprzet elektroniczny i jak kazdy sprzet sie psuje. padlo na mnie, mowi sie trudno. po to jest gwarancja by byc spokojnym

Niby masz rację, masz gwarę więc luz. Częściej się zdarza że coś się psuje niedługo po wygaśnięciu gwarancji i wtedy to można się wnerwić. Ale mimo to nie wierzę że X360 nie łyknął u ciebie "minusika". W sumie teraz musisz czekać aż konsola wróci a przecież nie o to chodzi żeby ją na gwarancji oddawać ;). Anyway, życzę Ci żeby konsola wróciła do Ciebie jak najszybciej i żeby już nie sprawiała problemów. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.:Solid_Snake:. o ile sie nie myle kupiles swojego ps2 za gruba kase (kiedys pisales ze za 2300zl) :-) wiec tez kupiles nowosc z "pierwszej partii" czy to ma jakies znaczenie? przeciez ma gwarancje (chyba)

I to jest chyba jego prywatna rzeczy czy sie z tym podzieli z kimkolwiek czy nie - forum to nie konfesjonal, moze konsola np. padla z jego winy?

cytat, gdzie pisze ze kupiłem za 2300 zł poprosze.

Kupiłem PS2 po miesiacu przeszło od premiery EUROPEJSKIEJ, a 9 miesiecy po premierze JAP, nie w pro-orderze zanim jeszcze wyszla na rynek jak PawełDK, a zapłaciłem nie 2300 zł, a 1400 zł co było ceną bardzo dobrą w porównaniu do 3k w Polsce. Wiec mnie nie porownuj bo sytuacja jest zupełnie inna, a jak przytaczasz fakty, to dobrze by było jakbys ich nie wysysał z palca ;) Bo 2300 zł to nigdzie tak nie napisałem. Ja jednak jak sie ps2 psuła to się dzieliłem z Wami tą informacją, bo ogolnie uwazam ze jesli dyskutujemy na ten temat, gdzie ludzie sie interesuja konsolami i ich kupnem, to powinni wiedziec co ma swoje plusy, co minusy, co mi np. padło, w jaki sposob, jak to naprawic itd, bo poprostu to jest wiedza z ktorej mogą skorzystać inni. Ludzie udzielajacy sie tutaj chca znac info o konsolach, o ktorych dyskutują. Myślalem, ze jesli PawełDK dyskutowal ogolnie z nami o tej konsoli, jej funkcjonalnosci, grach, grafice, to zdziwiłem sie dlaczego nie napisał o tym jak padła. nie chce mu nic zarzucic. Poprostu sie zdziwiłem i sam zapytałem widząc, ze ciągle tego nie pisze. Dlatego prosiłbym PawłaDK, ze jesli moze, to niech usterke opisze bardziej szczeółowo. Po to jest ten temat, zebysmy dzieli sie opiniami czy doswiadczeniami z uzytkowania. Moze inni na tym skorzystaja ;).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.:Solid_Snake:. nie wiem jaki cel chciałeś osiągnąć pisząc o zgonie konsolki Pawłowi ??

PawelDK widocznie nie chciał się podzielić to przykrą ;) wiadomością z nami i ja nie mam mu nic na złe. i najważniejsze PawelDK nie jest tobą :) i nie miał takiej potrzeby żeby się

wyżalić na tym forum.

PawelDK już 4 tyg czekasz na konsolke?? czasem nie za długo trwa ta "naprawa"

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra napisze jeszcze raz :) nie chcialem dyskotwac na forum nie tylko na temat usterki ale ogolnie. ze wzgledu, ze w pewnym momencie bardzo duzo sie wypowiadalo w sposob mi nie odpowiadajacy ;) nie chcialem wywolywac jakies chorej klotni a niektore osoby same sie o to prosily.

Co do usterki to sprawa wyglada tak. Rowne 2 miesiace konsola dziala bez najmniejszych problemow. nie grzala sie, nie bylo zawiasow, nie rysowala plytek, kompletnie nic. nagle zaczely sie zawiasy w grach i to po 1-2 minuach gry !! sprawdzalem wszystko, zmienilem polozenie konsoli, zasilacza, podlaczylem pod inne gnaizdo. nic nie pomoglo. po tych testach zawiozlem do sklepu w ktorym kupilem ( sklem miesci sie w moim miescie). oni przez 2-3 dni sami potestowali konsole, po czym wyslali ja do niemiec. w czwartek minely 4 tygodnie. ponoc w tym tyg ma juz byc. mysle, ze bedzie to nowa sztuka wiec gwarancje bede mial nowa. nie ukrywam zdenerwowalem sie mocno, ze akurat padlo na mnie. ale konsola nic nie stracila u mnie. mialem juz duzo sprzetu elektronicznego ktory sie psul. poprostu jednemu sie trafi dobra sztuka drugiemu nie. mam nadzieje, ze jak konsola przyjedzie moje problemy sie skoncza :) sa tez + tej awarii. dzieki temu, ze nie mialem konsoli moglem wreszcie zabrac sie za napisanie pracy mgr :) musze ja do srody oddac, wiec nic mnie nie kusilo. Jak konsola wroci bede mogl dokonczyc PDZ i Kameo oraz zamowic sobie nowego Ghost Recon, ktory wg mnie bedzie jedna z najlepszych gier w tym roku. a pod koniec marca zamawiam Obliviona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja też niedługo będę sobie kupował xbox'a360, ale to dopiero na wakacje- jak będą tańsze i mniej awaryjne. Mam jedną prośbę do posiadaczy nowego x'a, czy moglibyście mi napisać lub pokazać na screen'ach jak wygląda obraz zgrany z tv na xbox'a, bo chcę się dowiedzieć, czy ta funkcja jest dobrym rozwiązaniem zamiast vhs, czy to tylko zbędny bajer. Aha i jeszcze jedno- jak wygląda zgrywanie plików z kompa na x'a ? Trzeba mieć wireless network adapter ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PawełDK. A nie mogles sie powołać na prawo konsumenta? O ile sie nie myle, to obojetnie skad sklep sprowadza sprzet, powinien miec max 2 tygodnie na naprawe konsol, tzn oddanie sprawnego egzemplarzai ;) No chyba, ze sie z nimi jakos ugadałeś, to ok. Ale ja bym nie popuscił ;p Miesiac pauzowania nie jest fajny ;) Dobrze, ze akurat masz co robic w tym czasie ;]

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PawełDK. A nie mogles sie powołać na prawo konsumenta? O ile sie nie myle, to obojetnie skad sklep sprowadza sprzet, powinien miec max 2 tygodnie na naprawe konsol, tzn oddanie sprawnego egzemplarzai ;) No chyba, ze sie z nimi jakos ugadałeś, to ok. Ale ja bym nie popuscił ;p Miesiac pauzowania nie jest fajny ;) Dobrze, ze akurat masz co robic w tym czasie ;]

Z reguły jest tak, że jeśli naprawa gwarancyjna jest realizowana w kraju (np. serwisie tego sklepu gdzie kupiliśmy towar) to czas oczekiwania wynosi do 14 dni roboczych. Natomiast sklepy często zastrzegają sobie, że jeśli będzie konieczność wysyłania sprzętu za granicę do producenta to czas ten może wydłużyć się do 30 dni roboczych. Więc w tym przypadku zapewne ta druga opcja weszła w życie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły jest tak, że jeśli naprawa gwarancyjna jest realizowana w kraju (np. serwisie tego sklepu gdzie kupiliśmy towar) to czas oczekiwania wynosi do 14 dni roboczych. Natomiast sklepy często zastrzegają sobie, że jeśli będzie konieczność wysyłania sprzętu za granicę do producenta to czas ten może wydłużyć się do 30 dni roboczych. Więc w tym przypadku zapewne ta druga opcja weszła w życie :)

No podobno tak jest, ale gdzies czytałem, ze zastrzegać sobie mogą, ale prawo jest prawem. Zna sie ktos na tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No podobno tak jest, ale gdzies czytałem, ze zastrzegać sobie mogą, ale prawo jest prawem. Zna sie ktos na tym?

u mnie w gwarancji jest ze zastrzegaja sobie 21 dni roboczych. ten termin minal w piatek. jutro bede dzwonil i sie dowiadywal. narazie mam inne sprawy na glowie. ale jak sie uda prace mgr do srody oddac to sie zajme konsola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile wydaliscie kasy tak ogolnie na gry na konsole? To chyba latwo policzyc patrzac na polke z grami, ja pamietam dokladnie cena poszczegolnych gier jakie kupilem :) Pytanie do graczy konsolowych. Pytam tak z ciekawosci zeby sie ktos kąśliwości nie dopatrywał po prostu jestem ciekawy, teraz wychodzi oblivion na x360 w cenie niemalej...

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile wydaliscie kasy tak ogolnie na gry na konsole? To chyba latwo policzyc patrzac na polke z grami, ja pamietam dokladnie cena poszczegolnych gier jakie kupilem :)

Okolo 650 GBP tylko na gry na XBoxa i PS2. Kupuje uzywane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 2000 zł przez 5,5 roku, za które oberałem około 35 tytułów. Jedne kupowałem, inne odsprzedawałem. Obecnie mam 21 oryginałów. Kupowałem na allegro, z forum psx-extreme albo w roznych promocjach za granicą.

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile wydaliscie kasy tak ogolnie na gry na konsole? To chyba latwo policzyc patrzac na polke z grami, ja pamietam dokladnie cena poszczegolnych gier jakie kupilem :) Pytanie do graczy konsolowych. Pytam tak z ciekawosci zeby sie ktos kąśliwości nie dopatrywał po prostu jestem ciekawy, teraz wychodzi oblivion na x360 w cenie niemalej...

gre mozna kupic w Australii za 205 zł juz z wliczona przesylka. na 100% ta gre kupuje. teraz chce kupic ghos recon Aw i jeszcze nba 2k6, i do wakacji mam w co grac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie ...

Cena Xboxa nie jest zła ale niesądze żeby ktoś bulił po 250 zł za gierke ...

Udało sie wam gdzieś już znaleść jakieś mody żeby sie dało normalnie piraty robić ??

Jak chcesz miec nowke i to 5 minut po wyjsciu z tloczni to kosztuja nawet po 280 :-(

Wystarczy poczekac kilka tygodni i mozna wybierac w cenach po 150 plz z rynku "uzywane jak nowe" :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz do konca roku to wiele fajnych gier wyjdzie :) no ale nie ukrywam, ze na obliviona to kupa czasu zleci :)

A propos Obliviona: pamietacie screeny z watku o Oblivionie na Forum Gry? Byl tam screen porownujacy wersje X360 i PC - te ruiny, rycerz z tarcza. Mimo, ze sporo osob twierdzilo, ze screen z wersji PC podoba im sie bardziej (bo nie ma blura, obraz nie jest taki "przesycony" kolorami, jakby jakies filtry zastosowano), to jednak IMO screen z X360 prezentowal sie znacznie fajniej: tak, jak wygladal Oblivion w filmikach, ktore ogladalem kilka tygodni temu. Jednak fani PC (lub inaczej: przeciwnicy konsol) twierdzili, ze to screen z wczesnej fazy produkcji i ze na PC bedzie na pewno mozna wlaczyc te filtry itp, a tak poza tym, to oni wola takie wyblakle barwy niz przesycona, bajkowa otoczke ze screena dla X360. I teraz ZONK: ogladalem okladke gry na PC i na X360 i z tylu tejze znajduje sie ten screen. Na okladce PCtowej wyglada tak, jak na screenie z watka dla PC. Na okladce od X360 wyglada tak, jak na screenie z watka dla X360. Porownujac okladki widac wyrazne roznice w screenach dla X360 i PC. Niby te same screeny (a raczej z tych samych miejsc), ale wygladaja inaczej. Barwy, nastroj... Sa roznice. Czyzby wiec jednak wersja PC i X360 mialy sie roznic? Nie sadze, zeby na okladke gry dawali screeny wygladajace inaczej niz to, co sie w grze bedzie znajdowac. Dla mnie zagwozdka.

Aha: ceny (podalem juz w watku o PS3, ale nie zaszkodzi powtorzyc): wersja X360 w pre-orderze 34.99 GBP, wersja PC 39.99 GBP (lub 42.99 kolekcjonerska). Wersja na X360 chyba standard - choc pudelko wygladalo bardziej jak kolekcjonerska z PC, ale nie znalazlem na nim nic o dodatkach, wiec chyba jest na razie jedna wersja dla X360.

edit: literowki

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

info dla tych ktorym oryginalny hdd w nowym xboxie jest za maly

xboxonline

Kiedy nowy dysk? (Poniedziałek, 13 Marca 2006)

Xbox 360 z dyskiem twardym o pojemności 100 GB?

Czemu nie? Według jednego z postu na forum xbox.com oraz tajemniczej wewnętrznej notatki serwisu Best Buy najbardziej dopasione wersje Xbox 360 Premium będą już w niedługim czasie sprzedawane właśnie z taki HDD.

Jeśli wziąć pod uwagę duże zainteresowanie Microsoftu usługami sieciowymi (np. Direct TV), które wymagać będą dużej pojemności dysku twardego, takiego typu krok jest jak najbardziej realny.

ciekawe co z tego wyjdzie :)??

ps.po zagraniu chwile na 360 w nowego Ghost Recon Advanced Warfighter i po przesiadce juz na xboxa jest lekko "innaczej" jednak po przlknieciu roznicy grafiki musze powiedziec ze i na xboxie wyglada nowy ghost bardzo dobrze!! ,ci ktorzy nie maja jeszcze nowej konsoli a chca pograc w ten tytul to polecam wersje xboxowa -bynajmiej na razie ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies malo swieze to info, bo przerobki bezchipowe (czyli modyfikacja BIOSu) pierwszego X'a sa juz od dawna...

Niby fajne, ale taka "przerobka" ma jedna wade - nie mozna jej wylaczyc, zeby np. skorzystac z Live.

Swoja, droga, rozbawily mnie tez "specjalne konstrukcje z przelacznikami" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mała rada - aby czerpac wiedze ze źródeł pisanych jak gazety, czasopisma, to robcie to z tytułów specializujacych sie w danej dziedzinie, a nie z CHIP'a, miesiecznika, ktory jest "pozal_sie_Boze" w dziedzinie PC, a co dopiero konsol -_-. Zeslyszeli cos gdzieś i trąbią jak wielcy spece ;f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polowy screenow nie widac <_<

Fajny styl robienia grafiki, ale taki cukierkowy desing kompletnie do mnie nie trafia - a przynajmniej nie na trzezwo :)

A mnie wrecz przeciwnie - zachwycilo :)

Pierwszy zapowiadajacy sie must-have jak dla mnie po poczytaniu o tej gierce:

za alt.pl.gry.konsole.underground:

o co chodzi jakby? ano po pierwsze o oprawę, dizajn i nieprzeciętny klimat - screeny powiedzą wam wszystko

(przynajmniej w kwestii dizajnu). po drugie zamysł, swobodę i innowacyjny gameplay. na początku kreujemy sobie świat

(tzw. ogród) - naszą własną przestrzeń, którą zagospodarować możemy w absolutnie dowolny sposób (korzystając oczywiście

z udostępnionych przez autorów gry narzędzi czy akcesoriów). ogrody muszą być jak najpiękniejsze, by przyciągały i

zachęcały do zamieszkania w nich tytułowe pinatas - małe, śmieszne zwierzątkożyjątka. :-> jeśli się nasz ogród

zwierzątkożyjątkom spodoba - zostaną i będą się dobrze bawić, a naszym zadaniem będzie ich ochrona oraz zadbanie o to,

by zostały jak najdłużej. część spośród ponad 60 pinatas stanowić będą złośliwe zwierzątkożyjątka, kóre będą nam ogród

psuły, straszyły inne zwierzątkożyjątka i ogóle robiły bardzo, bardzo złe rzeczy. jeśli zaczną sprawiać zbyt duży

problem, możemy w każdej chwili poprosić dowolnego przyjaciela z xbox live, by pomógł nam ochronić ogród przez złymi

pinatas. będziemy też mogli handlować z przyjaciółmi elementami wystroju czy garderoby, którymi z kolei przyozdobić

możemy nasze zwierzątkożyjątka, dodatkowo je uszczęśliwiając. nie wiem jak wy, ale ja nie mogę się już doczekać.

klik

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi