Skocz do zawartości
Mociak

Co Twoim Zdaniem Jest Najczęszczą Przyczyną...

Co uwazasz za najczeszcza przyczyne zlej pracy komputera (zla praca = resety, awarie, wychodzenie z gier, zawieszanie itp.)?  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co uwazasz za najczeszcza przyczyne zlej pracy komputera (zla praca = resety, awarie, wychodzenie z gier, zawieszanie itp.)?

• Zasilacz
      27
    • System operacyjny
      16
    • Wirusy, trojany, hackerzy itp..
      8
    • RAM
      6
    • Procesor
      0
    • Plyta glowna
      3
    • Dysk twardy
      0
    • Konflikty sprzetowe
      7
    • Bledne ustawienia (BIOS, Win..)
      17
    • Inne (Co?)
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Zaglosowalem na Zle Ustawienia bo mozemy pod to zaliczyc za mocne podkrecenie sprzetu, zbyt agresywne timingi, zle dobrane sterowniki itp itd..

Ale w praktyce przyczyna zwisów moze byc praktycznie wszystko wiec ankieta nie przyda sie chyba nikomu :) No moze do tego zeby wiedzial od czego najpierw zaczac szukac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jak narazie oddalem glos na najmniej oblegana opcje czyli inne. a tera argumentacja

..khe..khe... jak sie widzi niektorych userow przy kompie to rece same sie podnosza i wolaja o pomste do nieba. :lol: do tej samej grupy daje tfurcuf genialnych zestawow typu "do gier" - celeron 3.0 256mb ram radeon 9200 slow eediton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak teraz tylko ankiety mnie kręcą.. :)

Ja wybrałęm Trojany, wirusy itp., bo potrafią zrujnować nawet najstabilniejszy system! :)

1314202[/snapback]

No jakoś sobie nie wyobrażam, żeby trojany czy wirusy zrujnowały mi linuksa, dlatego wybrałem system operacyjny. Zresztą ostatnio (mając dość ciągłego świadczenia usług w zakresie usuwania śmieci) polecam znajomym instalowanie dwóch systemów operacyjnych:

- windows do gier i programów, które nie mają odpowiedników w linuksie (obsługa sieci wyłączona).

- linux do sieci i reszty oprogramowania.

Edytowane przez Jenot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem ten zly bo wybralem zasilacz :D

U mnie w chacie nie spotkalem sie ze zwiechami jak juz to przez o/c :wink: Ale kolega mial big problemy wlasnie przez zasilke wszystko bylo ok. ale w obudowie zamiast modecoma300gt znalazl sie jakis feel no i bylo ciekawie :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jak narazie oddalem glos na najmniej oblegana opcje czyli inne. a tera argumentacja

..khe..khe... jak sie widzi niektorych userow przy kompie to rece same sie podnosza i wolaja o pomste do nieba. :lol: do tej samej grupy daje tfurcuf genialnych zestawow typu "do gier" - celeron 3.0 256mb ram radeon 9200 slow eediton

1314482[/snapback]

no wlasnie: odpowiedz 'user' powinna sie pojawic.

popracujcie troche w help-desk'u...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA, bo przecież to ja zawsze sie myle i nie mam racji :-P. Marny czlowiek ktory sobie sam kopie grob stawiajac na niezawodne komputerki. To kurde Ja biore niewidzialna sila mojego umyslu przepalam sciezki, robie spiecia i wale formaty na prawo i lewo :-) Kocham ankiety, szczegolnie sensowne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzyszkodnik a dkladniej moja siostra. On jest taki haker ze glowa mala. Kiedys wywalila mi 3 parycje jak odpalal winampa na poich oczach przy zamykaniu opery wywalila wszystkie jej ustawienia ale to wszystko (wyglad siec no wsio operka jak swierzo po instalacji) grajac w pasjansa zjarala muzyke :/ naprawde jak ja widze przy komie to zaczynam drżec :-| co tym razem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi