AndyN Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Może jeszcze zróbmy ranking komu najstabilniej trzyma zasiłka napięcia? :mellow: 1542615[/snapback] Ranking SuperPI OK, SP2004 nie-OK. Czemu? Jaka jest między nimi różnica? Dla mnie SuperPI to lipa bo nie pokazuje stabilności kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Ranking SuperPI OK, SP2004 nie-OK. Czemu? Jaka jest między nimi różnica? Dla mnie SuperPI to lipa bo nie pokazuje stabilności kompa 1542633[/snapback] Update: Zgadzam sie z tobą , wiele sigów musialoby być zmienionych :) Edytowane 12 Lipca 2005 przez mieciop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 A64-SP2004/Prime-full stable-zestawienie wyników: 1542578[/snapback]To może nie "full stable" bo zaraz znajdzie się malkontent co powie że 2h to nie stable jest. :) Może inaczej - ile najdłużej pociągnie Ci proc w SP2004/Pime95 - i dawać wtedy screeny z wywalonym testem :) no chyba że ktos przekroczy 24h :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 To może nie "full stable" bo zaraz znajdzie się malkontent co powie że 2h to nie stable jest. :) Może inaczej - ile najdłużej pociągnie Ci proc w SP2004/Pime95 - i dawać wtedy screeny z wywalonym testem :) no chyba że ktos przekroczy 24h :lol: 1542687[/snapback] No ja mam taki z 24h , w sam raz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) No to dawajcie mi je, a ja je umieszczę!! :D Napisałem co najmniej 2 godziny. Może byc więcej. Jakiś punkt odcięcia musiałem określić ;) Edytowane 12 Lipca 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ranking SuperPI OK, SP2004 nie-OK. Czemu? Jaka jest między nimi różnica? Dla mnie SuperPI to lipa bo nie pokazuje stabilności kompa 1542633[/snapback] Bo w SuperPi chodzi o to, żeby wykręcić jak najlepszy czas tak jak powiedzmy na jakiś wyścigach a SP2004 można sobie mieć włączone i tydzień i cieszyć się, że komp ledwo chodzi przy 100% obciążeniu i nic nie można robić... Po prostu dla mnie to jest bez sensu. Będę kozakiem, bo włączę sobie SP2004 i będę trzymał przez 543254235 godzin? A różnica jest taka, że w SuperPi chodzi o jak najmniejszy czas... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Bo w SuperPi chodzi o to, żeby wykręcić jak najlepszy czas tak jak powiedzmy na jakiś wyścigach a SP2004 można sobie mieć włączone i tydzień i cieszyć się, że komp ledwo chodzi przy 100% obciążeniu i nic nie można robić... Po prostu dla mnie to jest bez sensu. Będę kozakiem, bo włączę sobie SP2004 i będę trzymał przez 543254235 godzin? A różnica jest taka, że w SuperPi chodzi o jak najmniejszy czas... 1542715[/snapback] Nie łączę osiągów procka z konkretnymi osobami/posiadaczami. Tym topikiem chcę dowiedzieć się o maksymalnych stabilnych (założenie, że SP2004/Prime to testuje) ustawieniach. Tylko tyle Cro, EOT? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Nie łączę osiągów procka z konkretnymi osobami/posiadaczami. Tym topikiem chcę dowiedzieć się o maksymalnych stabilnych (założenie, że SP2004/Prime to testuje) ustawieniach. Tylko tyle Cro, EOT? Pozdrawiam 1542731[/snapback] Jak już koniecznie chcesz prowadzić ten ranking to weź poprawkę na to co się pojawi wieczorem w topicu o DFI, bo teraz tylko spisałem na kartce a do wieczora wrzucę wszystko ;) EDIT: no może nie wieczorem... już jest ;) Edytowane 12 Lipca 2005 przez Cro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Co to za pomysł porównywać SPI do Prime ?! Równie dobrze można porównywać Prime vs. 3DMark jakiś tam. Toż to nie od dziś widomo że SPI to benchmarka a nie program sprawdzający stabilność, a jak to z benchmarkami bywa są po to aby się na nich ścigać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Według mnie to ten ranking nie powinien być robiony na godziny tak jak Cro napisał że tyle i tyle godzin to kozak jestem. Powinny być dane dajmy na to 4h i na jak najwięcej MHz procek ma je przejść bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronson Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Witam, mam pytanko, Chcę kupic Venice, ale jak najtaniej, chłodzenie -freezer 64 to już absolutny max, do tego płytę Abit AV8. Nie interesuje mnie bicie rekordów. Chodzi tylko o granie. Chcę miec minimum 2.45GHz, najlepiej 2.5. Na tej płycie to osiągalne, ale więcej mi nie potrzeba, więc nie patrzę na drogie selekcjonowane procki. Czy jak kupię pierwszy z brzegu w sklepie to na bank da radę? Orientuje się ktoś w seriach, jakie są obecnie w sklepach? Jak się kręcą? A może ktoś poleci mi link do sklepu, gdzie za niewielkie pieniądze dostanę proca, który spełni moje wymagania? Napięcie - nie chcę przekraczac 1.5V, po części dlatego, że mam chifteca 360dual fan (model jeszcze z fabryk Sirteca), i 6800GT @6800Ultra (AGP), i boję się czy da radę. A może styknie jakiś winni? Tylko skąd.. (???) Liczy się dla mnie każdy grosz i STABILNOŚĆ, więc nie dobijajcie mnie "kup DFI nf4" :D miałem kupic używanego, ale się sprzedający "rozmyślił" :/ Dzięki z góry za wszelkie info/pomoc. Edytowane 13 Lipca 2005 przez ronson Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Według mnie to ten ranking nie powinien być robiony na godziny tak jak Cro napisał że tyle i tyle godzin to kozak jestem. Powinny być dane dajmy na to 4h i na jak najwięcej MHz procek ma je przejść bez problemu. 1543304[/snapback] I taki jest zamysł. Co najmniej 2 godziny, max MHz Tylko jakby chętnych nowych nie ma, ciekawe czemu ... :-? :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 I taki jest zamysł. Co najmniej 2 godziny, max MHz Tylko jakby chętnych nowych nie ma, ciekawe czemu ... :-? :-| 1544803[/snapback] No offence, ale zrobic SPI jest łatwo, a kilka godzin w Sp2004 juz ciężej :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Nie wiem czemu inni nie dają wyników ale ja sam nie daję bo mi się po prostu nie chce robić max MHz z SP2004 stable dla screena który i tak nic nie daje. Na co dzień mam 2,7GHz z def V i to mi w zupełności wystarczy. Co do SPI to nie porównywać go do SP2004 ! SPI to benchmark a jak z benchmarkami bywa służ do sięgania się i to jest jakaś zabawa/rywalizacja czyli zupełne przeciwieństwo SP2004. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) No offence, ale zrobic SPI jest łatwo, a kilka godzin w Sp2004 juz ciężej :-P 1544871[/snapback] Wystarczy zostawić kompa na jedną noc .... ;) Siuwar, przecież jesteś w tym zestawieniu ... :) Nie wiem czemu inni nie dają wyników ale ja sam nie daję bo mi się po prostu nie chce robić max MHz z SP2004 stable dla screena który i tak nic nie daje. Na co dzień mam 2,7GHz z def V i to mi w zupełności wystarczy. Co do SPI to nie porównywać go do SP2004 ! SPI to benchmark a jak z benchmarkami bywa służ do sięgania się i to jest jakaś zabawa/rywalizacja czyli zupełne przeciwieństwo SP2004. 1544889[/snapback] Daje, na przykład pokaże jaka jest różnica pomiędzy ustawieniami proca w SuperPI a w SP2004. Pokaże ile A64 jest w stanie wytrzymać stabilnie. Nigdy nie porównywałem ustawień SuperPI z SP2004, proszę Was ... Zauważam pewną schizofrenię: z jednej strony jak ktoś nowy wyleci ze screenem z SuperPI, który ma zilustrować stabilność procka, prawie od razu "dostaje postem", że stabilność to się sprawdza SP2004/Primem. A jak samemu przychodzi coś pokazać z SP2004 to: nie mam czasu, nie chce mi się, a po hoo^%$# to, a bo plamy na słońcu ... Pozdrowienia i bez kłótni a z polemiką ... Respect. Przecież to tylko komp a nie sens życia Edytowane 13 Lipca 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Dlatego jestem w tym zestawieniu, moim zdaniem spełnia ono jeszcze jedno zadanie, mianowicie obrazuje które procki kręcą sie najlepiej, BTW: ja też zazwyczaj jade na def napieciu i 300*9, ale to raczej ze względu na AC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Dlatego jestem w tym zestawieniu, moim zdaniem spełnia ono jeszcze jedno zadanie, mianowicie obrazuje które procki kręcą sie najlepiej, BTW: ja też zazwyczaj jade na def napieciu i 300*9, ale to raczej ze względu na AC... 1544979[/snapback] Dało by lepszy obraz (możliwie lepszy dysponując takimi zasobami-taką liczbą wpisów jaka jest możliwa do zebrania na tym forum) gdyby kolejne osoby przysyłały screeny. A tak susza jak ta za oknem ..... (OT: mam okno od południa i 30 st. w pokoju ;) ) Pokazuje też jakie AC jest popularne .... ;) Edytowane 13 Lipca 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Na razie widzę że tylko „bronisz” tego rankingu, nie mówię że to zły pomysł tylko że od początku było do przewidzenia że raczej nie będzie zbyt dużo chętnych, możliwe iż spowodowane to jest nazwijmy to ładnie „małymi emocjami” związanymi z siedzenie i patrzeniem się aż w SP2004 wybije 2h. To już wszystko co mam do powiedzenia na ten temat, dodam jeszcze że osobiście nie interesuje mnie udział w tym rankingu czy jak to wolisz nazywać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Na razie widzę że tylko „bronisz” tego rankingu, nie mówię że to zły pomysł tylko że od początku było do przewidzenia że raczej nie będzie zbyt dużo chętnych, możliwe iż spowodowane to jest nazwijmy to ładnie „małymi emocjami” związanymi z siedzenie i patrzeniem się aż w SP2004 wybije 2h. To już wszystko co mam do powiedzenia na ten temat, dodam jeszcze że osobiście nie interesuje mnie udział w tym rankingu czy jak to wolisz nazywać. 1545127[/snapback] Szanuję Twoje stanowisko Tak jak napisałem wcześniej, wystarczy jedna noc. Przewiew w pokoju, w którym stoi komp i można iść spać ... A ja skłaniam się do opinii, że przynajmniej część OC'erów nie chce do zestawienia przysłać wyników, bo to co mają w sygnaturkach ma się jak pięść do nosa do tego co już zobaczyli albo obawiają się zobaczyć w SP2004. Czy nie mam racji? <-pytanie kieruję do wszystkich czytających Z wyrazami szacunku Edytowane 13 Lipca 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Tak jak napisałem wcześniej, wystarczy jedna noc. Przewiew w pokoju, w którym stoi komp i można iść spać ... 1545223[/snapback] Gorzej jak chwilę po zaśnięciu prime wywali :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 „A ja skłaniam się do opinii, że przynajmniej część OC'erów nie chce do zestawienia przysłać wyników, bo to co mają w sygnaturkach ma się jak pięść do nosa do tego co już zobaczyli albo obawiają się zobaczyć w SP2004. Czy nie mam racji? <-pytanie kieruję do wszystkich czytających” Jestem bardziej niż pewny że to główny powód, osobiście nie mam żadnego SP2004 w sygnaturce ale też nie „rozpowiadam” że mi SP2004 biega na tych 2997MHz. W moim przypadku jest to porostu max na jakim udało mi się „zaliczyć” SPI16M (co zresztą zaznaczyłem) i nic więcej. U mnie sygnaturka jest spisem moich nazwijmy to osiągnięci a nie ustawień na co dzień które są o wiele mniejsze/niższe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Gorzej jak chwilę po zaśnięciu prime wywali :lol: 1545250[/snapback] :D Zawsze to lepiej niż w momencie gdy chcesz kłaść się spać i właśnie sięgasz ręką żeby wyłączyć monitor .... Wyobrażacie sobie grozę sytuacji i koszmar zamiast spokojnej nocy ... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Gorzej jak chwilę po zaśnięciu prime wywali :lol: 1545250[/snapback] Nic wielkiego się nie stanie. Komputer poczeka do rana z 0% użyciem proca. Chyba, że sie zrestartuje, ale i tak efekt bedzie ten sam. Napewno nic się nie spali jesli o to chodzi, bo w momencie wywałki Prima, przestaje on zwyczajnie liczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 No ale wtedy nici ze screena ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Taaa... są tu tacy, dla których taki screen, to niemal całe życie B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Taaa... są tu tacy, dla których taki screen, to niemal całe życie B) 1545324[/snapback] Przypuszczam, że tym zestawieniem, w zupełnie w niezamierzony sposób, dotknąłem sedna problemu/fetyszu/najdroższej rzeczy/freudowskiej interpretacji/powodu dumy/wyróżnika/wyznacznika przynależności do elity/pupilka* *zainteresowani mogą sobie wybrać ;) --------------------- Dobra, wracam, Battlefield2 przyzywa syrenim śpiewem .. ;) :D Edytowane 13 Lipca 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 :D Zawsze to lepiej niż w momencie gdy chcesz kłaść się spać i właśnie sięgasz ręką żeby wyłączyć monitor .... Wyobrażacie sobie grozę sytuacji i koszmar zamiast spokojnej nocy ... :lol: 1545280[/snapback] mnie ta selekcja wykancza czesto musze wstawa w nocy podnosic napiecie na CPU albo zmieniac procka na nastepnego, mam ostro dane po wolumach i slysze jak pipa mi w glosnikach, wtedy sie wlasnie budze i wiem ze tzreba podniesc napiecie na cpu albo zmienic na nastepnego procka, masakra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 to trzeba bedzie zapuscic tego sp ale czy warto dla 2900 ??? ale teraz cieplo a jak dostawalem proca to tak goraco nie bylo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Kolejny procek poległ, tylko czemu znowu mój :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Kolejny procek poległ, tylko czemu znowu mój :/ 1545763[/snapback] Co rozumiesz przez poległ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...