Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

AdamekSOS

Weź chłopie herezji nie opowiadaj na tym forum(dotyczy proca),bo co post to same bzdury.

Przeglądnijcie dokładnie posty z ostatniego tygodnia AdamkaSOS to wszystko będzie jasne.

ps.def.napięcie Vinice to 1.4V odczyt cpuz ok.1.36V a twoje 1.44V to ok 1.5V bios B)

pisałem już dużo wcześniej że w cpu-z i innych programach źle mi pokazuje napięcie na proca....pytałem jak to rozwiązać ale nikt mi nie odpowiedział...a zresztą w clockgen masz podane jaką mam ustawioną wartość napięcia na proca....jakbym miał miernik to bym zmierzył i było by wszystko jasne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze nigdy nie kupowalem zadnego selekta i nigdy do procow nie mialem szczescia za pierwszym razem. zaczalem A1500+ i nie byl taki super kazdy wie co to bylo palomino pozniej kupilem bartona 2500+ i co lecial mi na maxa 197x11 istna porazka ale pozniej zakupilem mobilka ktory lecial mi ok 2600mhz i wiedzialem ze amd jest the best:) myslalem ze nigdy go juz nie zmienie i co pozniej zmienilem platforme na a64 zaczalem z winchesterem 3000+ 939 i lecial mi na 2580mhz, ale nie katowalem go voltami wiecej niz 1,55V a teraz wlasciciel hasa na nim ponad 2,6Ghz:) zmienilem na VENICE E6 i w zasadzie zrobilem jak zawsze poszedlem do sklepu i zamowilem i sie okazuje ze moj venecjusz lata ponad 2,7Ghz to jestem taki szcesliwy ze sozk pierwszy raz cos mi sie dobrze kreci (odnosnie prockow)

Więc kupowanie nieselekcjonowanych czesci daje wiekszqa satysfakcje bo jak kupisz selekta to mniejwiecej wiesz ile Ci pojdzie a tu masz adrenaline itp wiec sami decydujcie:)

U mnie bylo tak ze Palomino 1700+ po odblokowaniu ba stale chodzil jako 1800+, potem mialem XP2600+ i tego juz nie krecielm bo nie bylo za bardzo jak ze wzgledu na plyte glowna a teraz kupilem A64 3000 Boxa i w ostatnich testach poszedl na 2970Mhz na napiecie na max - 1,55V niestety prime95 po kilkunastu sekundach sypnal bledem - dalej juz wiec nie ciagnalem. Bez problemu besta lazi na ponad 2800Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zrobiłem 3h z tym że wcześniej zdążyłem zrobić jeszcze 45 minut ale przypadkiem nacisnąłem spacje i wyłączył sie Prime :P

razem to wyjdzie prawie 4h pod obciążeniem w Prime ---->>> http://www.surl.se/afwr

jak jeszcze potrzebujecie jakiś testów stabilności to ok :P

co do tego napięcia na procku....w każdym programie gdzie jest monitoring napięć pokazuje mi tak mniej więcej o 0.039v więcej :blink:

PS.

ja byłbym chętny sprzedać :D

Edytowane przez AdamekSOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom fajnie:) adamek napisz mi na pw ile za niego pragniesz mamony

a to 1,4V to nie jest tak do konca bo jest w cpu-z ponad 1,4 a ten program w sumie tak strasnzie sie nie myli z wartosciami

jeszcze raz tłumacze.....miałbym miernik to bym sprawdził wartości napięć...nie ważne czy to cpu-z czy to everest czy to jest inny program zawsze odczyt jest zawyżony o około 0.039v albo o 0.025v :? jak jest ktoś z sosnowca lub okolic z miernikiem to można sie zgadać :D

cena 830zł.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trochę żeś przywalił tą ceną :blink: A tak poza tym to dlaczego chcesz sprzedać taką dobrą sztukę? Przesiadasz się na X2, czy co? W końcu mając już takiego procka nie jest to chyba zbyt opłacalne narazie...

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge spuścić do 800zł :P

chce zmienić bo u mnie ten proc sie marnuje....słabe pamiątki a na lepsze sie narazie nie zanosi :-| kupie też venice'a i z innym powalcze:D

jak myślicie ....lepiej zostawić go i bawić sie na tym co mam czy serio go sprzedać?? bo rozważam kupienie chłodzenia i bawienie sie w większe o/c na nim....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi dwie kości elixirów idą na 430 @ 2.5 CL, więc nie jest tak źle (w końcu to są kości pod 3.0CL i niektórym w ogóle na 2.5 nie chodzą...).

Update: teraz popatrzyłem i Ci chodzą pamięci na 1.5CL, u mnie po ustawieniu takiej wartości w A64 Tweaker komputer się wiesza :/

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ci o 2.9ghz na 1.400v?? już raczej nie pójdzie....ale 3008mhz zrobił....patrzcie na screen z sygnaturki

poszedł też na 1.55v ale dałem mu 1.575 żeby nie pluł sie jak co o te dodatkowe v :P

ale nie widzi mi sie narazie 4 godzin przy oknie żeby zrobić prime....jak kupie chłodzenie to zrobie potrzebne testy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem....bawie sie dzielnikami....inaczej wogóle bym nie doszedł choćby do tego wyniku....to co mam zrobić-sprzedać go czy bawić sie dalej?? bo w sumie to bardzo dobry egzemplarz :D

Adam zostawiaj tego proca! Chcesz wymienić na następnego Venice bo ten sie marnuje przez pamięci? zostaw sobie go, kiedyś dołożysz sobie do lepszych pamiątek i będzie nieźle ;)

Mi dwie kości elixirów idą na 430 @ 2.5 CL, więc nie jest tak źle (w końcu to są kości pod 3.0CL i niektórym w ogóle na 2.5 nie chodzą...).

Update: teraz popatrzyłem i Ci chodzą pamięci na 1.5CL, u mnie po ustawieniu takiej wartości w A64 Tweaker komputer się wiesza :/

moje CL3 śmigają na prawie 550 przy CL2.5 :P

sam mam pewien dylemat.. mam troszke kasy i nie wiem czy zmieniać te pamiątki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ci o 2.9ghz na 1.400v?? już raczej nie pójdzie....ale 3008mhz zrobił....patrzcie na screen z sygnaturki

poszedł też na 1.55v ale dałem mu 1.575 żeby nie pluł sie jak co o te dodatkowe v :P

ale nie widzi mi sie narazie 4 godzin przy oknie żeby zrobić prime....jak kupie chłodzenie to zrobie potrzebne testy :D

Oczywiście że nie chodziło mi o 1,400v tylko o 2,9GHz na jak najmniejszym możliwym VCore, bo takie 2,9GHz na co dzień to już fajna zabawka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AdamekSOS dlaczego SP2004 pokazuje Ci taktowanie (na screenie z sygnaturki) jako 1800MHz? Wiem, że SP2004 robi błędy ale tylko przy podawaniu mnożnika i magistrali a nie częstotliwości proca....

Pozdr

P.S. Sorry za te wątpliwości ale jestem podejrzliwy...

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom i nie kupie adamku Twgeo proca skoro nie chcesz bo 3Ghz to jzu super maszynka jak jestes z pomorskiego to podskacz do mnie mam thertmaltakebeetl'a i pamiatki hynixy no to bede szukal teraz opterona 3Ghz:) to bedzie power

adamo keidy kupujesz chlodzonko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie używam ClockGen'ów i tym podobnych czarów. Moje wyniki zawsze są z bootowanego systemu. Tak jest chyba najuczciwiej.

a co to za różnica? w clockgenie nie ma żadnego 'triku' dzieki któremu komp pracuje stabilniej itp. jak ma być niestabilny to i tak będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja używam clockgena bo jak musze często zmieniać htt to mi jest wygodniej a tak pozatym lubie sie nim bawić ;):P ale z biosu też wstaje na takich napięciach i magistrali....wynik 3ghz zrobiłem z biosu... :D

EDIT:

chłodzonko zamawiam w niedziele w hurtowni a będe mieć albo w poniedziałek albo we wtorek...

aha....jestem ze śląska :P Sosnowiec...tak jak w opisie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...