Skocz do zawartości
McBoss

Matura 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałam wczoraj ustny z polskiego i wymiotłam :D

20/20

Bardzo sie ciesze z tego wyniku ;)

teraz tylko zostal mi 29 Angielski, słyszałam że tematy były niezbyt przystępne :///

Moj kolega ktory ma CAE dostał 14 pkt. Znajomi z mojej szkoly angielski rozszerzony zdawali na 9 - 14 pkt! to jest jakas paranoja... hmm nie wiem moze kobita ostro oceniała ale z tego co widze to ludziom z innych szkół poszło świetnie. Wpiszcie jakie mieliscie tematy na angielskim.

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan nie jesteś jedyny co uzyskał 6/20

1399114[/snapback]

Jak zdawałem nową 3 lata temu, to dostałem podobnie - w przeliczeniu (tylko wiecej ptk było wtedy) - ale tak to jest, jak się na to poiświęci godzinę w sumie :D

Ale polski rozszerzony też zdałem - 40/100 - czyli minimum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecien ciekawe jak sie twoje dzieciaki kiedys ciebie zapytaja o mature czy ci głupio nie bedzie powiedzieć "a nie mam olałem" róbcie to samo po co wam mgr. czy inż. tak i nic nie ma sensu :lol: wszyscy kiedyś umrzemy...

przez takie postępowanie zamykasz sobie drogę na przyszłość - przyszłość w znaczeniu dalsza nauka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecien? ze sie tak spytam D masz ze tak na luzaku do wszystkiego podchodzisz? bo jak A to sobie ten serwis w wojsku poprowadzisz.

1400181[/snapback]

E rodzice tak załątwią, że będzie miał nawet E ;). (no offence). Tylko ciekawe co będize jak Ci kwiecień ta firma twoich roziców zbankrutuje, co wtedy? Oczywiscie ci tego nie zycze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zdawałem nową 3 lata temu, to dostałem podobnie - w przeliczeniu (tylko wiecej ptk było wtedy) - ale tak to jest, jak się na to poiświęci godzinę w sumie  :D

Ale polski rozszerzony też zdałem - 40/100 - czyli minimum...

1400276[/snapback]

no mnie polski jakos nigdy nie rajcowal

teraz zostaje mi tylko pisemny zdac - z tym juz bedzie mniejszy klopot - mniej stresu bo przed komisja nie trzeba siedziec;]]]

a tak w ogole to sie na fizyke na uniwer wybieram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18/20 <_< angielski podstawowy, słabo, ale ambicji za dużych nie miałem i tak tymi wszystkimi maturami ustnymi można se co najwyżej dupe podetrzeć, do niczego mi sie to nie przyda.

A co do polskiego ustnego to słyszałem że największe matoły zdają na 50%, podobno za powiedzenie jak sie nazywa i jaki temat sie opracowuje dostaje sie 2 pkt. na starcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18/20  <_<  angielski podstawowy, słabo, ale ambicji za dużych nie miałem i tak tymi wszystkimi maturami ustnymi można se co najwyżej dupe podetrzeć, do niczego mi sie to nie przyda.

A co do polskiego ustnego to słyszałem że największe matoły zdają na 50%, podobno za powiedzenie jak sie nazywa i jaki temat sie opracowuje dostaje sie 2 pkt.  na starcie :)

1402113[/snapback]

Oj to źle słyszałeś. Matoły to nie zdają wogóle. Jak się troche przyłożysz to zdasz na 30%.

Ja zdałem na 65%.

Teraz angielski mnie czeka.

Polski nie jest taki trudny, jak sie nie bedziecie stresowac to bedziecie lepiej zdawac. Mnie stres zgubił ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18/20  <_<  angielski podstawowy, słabo, ale ambicji za dużych nie miałem i tak tymi wszystkimi maturami ustnymi można se co najwyżej dupe podetrzeć, do niczego mi sie to nie przyda.

A co do polskiego ustnego to słyszałem że największe matoły zdają na 50%, podobno za powiedzenie jak sie nazywa i jaki temat sie opracowuje dostaje sie 2 pkt.  na starcie :)

1402113[/snapback]

Powiedz czy angielski podstawowy trudny jest ????

Ja go zdaje w czwartek, i się strasznie boje, bo z angielskiego słaby jestem, potrafie tylko co nieco wyksztusić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecien? ze sie tak spytam D masz ze tak na luzaku do wszystkiego podchodzisz? bo jak A to sobie ten serwis w wojsku poprowadzisz.

1400181[/snapback]

Narazie mam B12, a sposobów na ominięcie wojska jest dziesiątki. A i tak się D spodziewam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz czy angielski podstawowy trudny jest ????

Ja go zdaje w czwartek, i się strasznie boje, bo z angielskiego słaby jestem, potrafie tylko co nieco wyksztusić.

1402339[/snapback]

podstawowy angielski jest naprawdę prosty, a jak jesteś dobry z angola to wręcz banalny, w podstawowym liczy sie głównie przekazanie informacji, więc nawet jako popełnisz mase błędów, pomylisz czasy, itd. ,ale jeśli powiesz to co masz w poleceniu do zrobienia to ci uznają za to punkty, później odliczą ci tylko punkty za język od 1do 5pkt. ,bardziej dokładnie to opisane można znaleźć w kryteriach oceniania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie rzecz biorac to bylo spoko...! Polski 14, Ruski 14...! :):) Pozdrawiam! Co podkreslam, to prace pisalem sobie SAM!! :):) racja, trzeba byc wybitnym!!:) U mnie w szkole takich wybitnych bylo dwoje... Jeden typ i laska... Po 2 punkty z polskiego... HeHeHe... Buahahahaha... :):)

Edytowane przez Cherry86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj ang. podstawowy 20/20 - powiem szczerze ze sie jakos specjalnie nie wysilalem, moze dlatego ze zestaw trafil mi sie b. łatwy...

28 mam polski, mam nadzieje ze mi caly ten text nie wyleci z glowy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wczoraj miałem angielski rozszerzony - dostałem 16/20, więc nie najgorzej. jednak stres daje o sobie znać, bo nawet sie czasy i osoby mieszają :)

a we wtorek polski, kurcze a ja jeszcze pracy nie napisałem...

Edytowane przez Iwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oh shit, ja wczoraj zdawałem angielski roz i przygotowywalem sie do niego cały jeden dzien:D Zdałem na 50 % troche wstyd, ale miałem masakryczny temat: "Ludzie na przestrzeni wieków snili jakie sny miały najwiekszy wpływ na czlowieka/człowieczenstwo, ktore z nich sie spelnily" - cos w tym rodzaju. A co do materiału stymolującego to mialem o pismiennictwie/sposoby redagowania pism, jakies zdjecia mama czyta dziecku, mezczyzne z biblia i web page...Głupi bylem, ze nie bralem pierwsze z brzegu tematu :] powodzonka, tym ktorzy jeszcze nie mieli maturki i nie dziekujcie, podziekujecie jak zdacie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też sie tylko dzień przed pouczyłem :) a tematy miałem takie - stymulujący o dopingu w sporcie, sposoby zapobiegania itepe, a wypowiedź na temat czy w szkole powinna być zwiększona dyscyplina i dlaczego, jakie prawa byś wprowadził...coś takiego...troche lipa bo akurat na taki temat nic wcześniej nie czytałem, ale troche pościemniałem i jakoś poszło.

kumpel miał stymulujący o sportach wxtremalnych a wypowiedź o zaletach i wadach bycia sławnym :) to dopiero banał....fuksiarz jeden :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie duzo zalezy od tematu, a najlepsze jest to ze wszystkie sie powtarzają, wiec szczesliwi ci co teraz dopiero beda zdawac:] Ale ja i tak sie ciesze, ze mam juz to za sobą akurat angola roz to i tak dla wlasnej satysfakcji zdawałem :] Najgorszy bedzie pisemny polski ... >> 05.05 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi