Orgiusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 do maniakow fx5900xt. ojej fajnie ze macie supa dupa wydajna karte. grobel daj porownanie w tym samym przedziale cenowym. i fakt w 3dmarki sie nie gra. one tylko testuja wydajnosc zestawu pod nadchodzace produkcje. a ze fx dostaje w dupe.... naprawde podziwiam niektorych za ich zaslepienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Jak czytam to naprawdę sadze że jesteście fanatykami :D Czy zauwazyliście że FX'owcy nie wypisują bzdur :D I nie piszą sami jakie ich FX'y są lepsze od radków. Pisza dopiero jak ktoś wciska bajki :D HEHE, w życiu nie chciałbym miec radka 9550 - tego shitowca low-endowego. A że mój FX ma waszym zdaniem skopane shadery, to niech ma :D Co mnie to obchodzi skoro wszystkie nowe gierki mi pięknie śmigają :D A w smarki możecie się bawić - to napewno przekłada się na wydajnośc w grach :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Jesteście jak dzieci, heheheheheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Jaki fanatyzm ze strony FX'owców jeżeli to ciągle radzikowie nas jadą a nie my ich? P.S. Moja indywidualna wypowiedź, nie zamierzam się kłócić bo nie warto z fanatykami :) 1420383[/snapback] haha jaka rozwała a gdzie jest napisane że jestem radzik, mam gf;a i sobie chwale, ale to, że mam nv to nie znaczy, że mam polecać ten szrot 5900 :kijem: bo to jest kupa i to wielka, ale co tam, nie ma to jak fajny myk od nv i przełączenie ps 2.0 na 1.1 tak dla jaj :D Jak czytam to naprawdę sadze że jesteście fanatykami :D Czy zauwazyliście że FX'owcy nie wypisują bzdur :D I nie piszą sami jakie ich FX'y są lepsze od radków. Pisza dopiero jak ktoś wciska bajki :D HEHE, w życiu nie chciałbym miec radka 9550 - tego shitowca low-endowego. A że mój FX ma waszym zdaniem skopane shadery, to niech ma :D Co mnie to obchodzi skoro wszystkie nowe gierki mi pięknie śmigają :D A w smarki możecie się bawić - to napewno przekłada się na wydajnośc w grach :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Jesteście jak dzieci, heheheheheh 1420873[/snapback] jaka dziecinna odpowiedź, tak sobie to tłumaczysz? haha, co tam, kupiłeś karte support dx9.0, ale co tam jak Cię "czasem" nv w *** zrobi i "przełączy", albo "zoptymalizuje" dany soft, ważne że 5900 się nazywa, a co do marków to się bardzo mylisz bo 2005 jest naprawdę czymś na czym warto testować karty i daje miarodajne wyniki, no ale jak ktoś się zatrzymał na 2k1 i rajcuje go dx 7.1 to wysiadam boshe jacy zaślepieni... :blink: Edytowane 1 Maja 2005 przez kucyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A ja mam Radeona 9000pro i jestem szczesliwy :D Bo nikt nie zaklada na forum tematow w ktorych by sie klucil: co lepsze r9000pro czy GF xxxx (nie wiem co by bylo porownywalne), wiec mam spokoj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 heh, a ja wam powiem tak. Kumpel ma FX 5900XT, a ja mam Radzia 9550 (jak cos przedtem mailem FX 5200). I tak. Pewnego dni postanowiliśmy potestowac nasze karty. Kumple przyniósł swojego FX'a do mnei bo u mnie lepsze warunki do testów (on am Celka 1.1 i szit mobo). Do testu poszedl CS:S, HL2, 3d marki i NFS:U2 i Far Cry - bo takie gry wtedy miałem na PC :wink: 1.1 - Na jego karcie w 2k1 - 11800, w 2k3 - 5444 :blink: , w 2k5 - 1144 - karta była kręcona na 490 rdzeń i 820 MEM 1.2 - Moje marki są w sigu W 3D markach ( FX ) wypada gorzej (oprócz 2003), ale wiadomo ze w marki sie niegra, więc czas na gry ;] 2.1 - w CS:S i HL2 - średnio 20FPS mniej odemnie, i pamiętajcie żę na jego karcie w tych grach nie działa DX 9.0 !! 2.2 - Jak napisałem wyżej u mnie 20 FPS wyżej i mam DX 9.0 Gra była przy ALL HIGH + Reflect ALL (woda) + Anizo 8x + AA 4x 3 - w NFS:U2 przy włączonych wszystkich bajerach + AA FULL w 800x600 u mnie średnio 4 FPS więcej 4.1 - No i przyszedł czas na Far Cry'a, w którego na Fx'ie przy wszystkim na V.High niedało się grać - prawie cały czas poniżej 20 FPS, w zrywach było 27 :lol: Średnia 19.78FPS 4.2 - U mnie minimum to 28 FPS, w porywach w tym samym miejscu co u kumpla u mnie było 45 FPS. Średnia FPS większa o 5 - Średnia 31.21 FPS Test był wykonywany programem Far Cry benchmark, na tym samym demku - 5 powtórzeń. Czyli podsumowując FX 5900XT jest gorszą kartą od Radka 9550 (kręconego do takiego poziomu jak mój - czyli R9600Pro jest tak samo wydajny). Zaznaczam że jest to mój 1 radeon i nie ejstem żadnym fanatykiem tych kart ale zaczynaja mi się podobać :wink: A najlepsza w tym wszystkim była jego mina kiedy zobaczył ze moja karta jest szybsza od tej co on ma. On kupował za 780 zeta, a ja za 245 :lol: :D :lol: Dlatego moim zdaniem FX to najgorsza seria jaka wyszła ze stajni NV (zaznaczam że sam miaęłm wcześniej FX 5200) Widać to po testach i wiem to po doświadczeniach z moja poprzednia kartą. To tyle... Pozdrawiam wszsytkich nawet fanatyków FX 5900 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Zaraz ci napiszą ze twoj test nie byl uczciwy, bo testowales malo popularne gry, a FX w grze "Mr. Kunta-Kinta's Great Adventure" zjada Radka na sniadanie, a mi napisza ze jestem glupi i mam sie nie mieszac. Albo ze nigdy nie twierdzili ze FX5900 jest dobry. Edytowane 1 Maja 2005 przez IamWeasel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ...albo, że nie testowałes na sterach forceware 23342.343.342.222 bo na nich FarCry śmigał, tylko woda gdzieś znikła <_< :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 buhehehe no i to są już prawdziwe dowody przyjacielu;] ale znając tych typków zaraz napiiszą że masz krzywą płyte główną a fx był wsadzony do slotu PCI i dlatego tak źle wyszedł;] :* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 @freelancer7 nie to ze Ci nie wierze ale jakos dziwnie wysokie wyniki masz w far cry... Wszystko na v.high i masz srednio ponad 30klatek na celinie :blink: W jakiej rozdzialce?? Moze 320x200 :lol: Daj spokuj nie twierdze ze FX to super hiper karta ale ten Twoj radek to zenada(prawdopodobnie na pamiatkach 5ns :lol: ) porownywalna do mojego potwora wiec wiem jak chodza gry ktorych tytuly podales i raczej liczby ktore podales nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia :wink: Nie popieram tutaj zadnej strony ale imho testy zostaly zmyslone :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 @freelancer7 nie to ze Ci nie wierze ale jakos dziwnie wysokie wyniki masz w far cry... Wszystko na v.high i masz srednio ponad 30klatek na celinie :blink: W jakiej rozdzialce?? Moze 320x200 :lol: Daj spokuj nie twierdze ze FX to super hiper karta ale ten Twoj radek to zenada(prawdopodobnie na pamiatkach 5ns :lol: ) porownywalna do mojego potwora wiec wiem jak chodza gry ktorych tytuly podales i raczej liczby ktore podales nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia :wink: Nie popieram tutaj zadnej strony ale imho testy zostaly zmyslone :wink: pozdrawiam 1421549[/snapback] celek D tak? jest taka całkiem spora między nim a zwykłą celiną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 @freelancer7 nie to ze Ci nie wierze ale jakos dziwnie wysokie wyniki masz w far cry... Wszystko na v.high i masz srednio ponad 30klatek na celinie :blink: W jakiej rozdzialce?? Moze 320x200 :lol: Daj spokuj nie twierdze ze FX to super hiper karta ale ten Twoj radek to zenada(prawdopodobnie na pamiatkach 5ns :lol: ) porownywalna do mojego potwora wiec wiem jak chodza gry ktorych tytuly podales i raczej liczby ktore podales nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia :wink: Nie popieram tutaj zadnej strony ale imho testy zostaly zmyslone :wink: pozdrawiam 1421549[/snapback] ktoś zapomniał jeszcze dodać, że FARCRY na FX5xxx chodzi w trybie ps.1.1 LOL, tego im nigdy nie zapomnę, tak nabić w butle klientów, bueh <_< :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 celek D tak? jest taka całkiem spora między nim a zwykłą celiną 1421562[/snapback] Racja roznica jest spora ale tak siak czy owak far cry na ustawieniach v.high na 512MB ramu i jeszcze dodatkowo na tym radku :roll: Cos tu smierdzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Cos tu smierdzi... 1421573[/snapback] Moze twoje chemiczne opary bo ja nic nie czuje :D (zart) No i wez tu z takimi gadaj, jak test by byl przychylny dla GF to by bylo ok, swiętość. A jak wygrywa 9550 to sfałszowany, nieprawda, tu powinno być o 0,0001 FPS mniej wiec oszustwo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Moze twoje chemiczne opary bo ja nic nie czuje :D (zart) No i wez tu z takimi gadaj, jak test by byl przychylny dla GF to by bylo ok, swiętość. A jak wygrywa 9550 to sfałszowany, nieprawda, tu powinno być o 0,0001 FPS mniej wiec oszustwo! 1421603[/snapback] Widzisz Weasel to jest reakcja malego chlopca i takowej sie spodziewalem :-| Mowilem ze nie stoje po zadnej stronie,a nawiasem mowiac to uwazam ze FX stoi na sraconej pozycji ze wzgledu na duze problemy z PS2.0,test jest po prostu niewiarygodny... Wiesz co to znaczy, chodzi o realne mozliwosci tej karty (9550) jest to konstrukcja 4 potoki i 128bit. jezeli dodasz do tego taktowania szczegolnie wolna pamiec to dojdziesz do wniosku ze takie osiagi sa nie mozliwe,no chyba ze jestes dzieckiem i racjonalne agrumenty do Ciebie nie trafiaja :wink: pozdrawiam Edytowane 1 Maja 2005 przez chemiczny_ali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vectra Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) a no tak masz racje od 64bitowców ta twoja śmieszna karta będzie szybsza biedacy z fx'ami nadal nie chcą sie pogodzic z badziewiastwem tej karty? 1419785[/snapback] naprawde zastanów sie co piszesz : GF FX5900 w 3dmark03(defalut) uzyskuje (na orginalnych ustawieniach) ~5500pkt (AGP) kiedy to gf6200 niecałe 3400pkt(AGP) 3700(PCI-E), i co lolku ?? oczywiście gf 6600 to inna bajka ... Edytowane 1 Maja 2005 przez Vectra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Karta gf5900XT nie jest taka lipna jak to sie niektórym zdaje, ma wielką wade i każdy wie jaką ale napewno w grach radzi sobie lepiej niż 6200 (nie podkręcony). Testami z 3DMarka nie ma co sie sugerować tylko realną wydajnością w grach a ona jest napewno większa na karcie FX5900XT dopiero gf6600 radzi sobie znacznie lepiej w grach od tej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 naprawde zastanów sie co piszesz : GF FX5900 w 3dmark03(defalut) uzyskuje (na orginalnych ustawieniach) ~5500pkt (AGP) kiedy to gf6200 niecałe 3400pkt(AGP) 3700(PCI-E), i co lolku ?? oczywiście gf 6600 to inna bajka ... 1421673[/snapback] jak mozna byc kupą smiechu? zastanów sie wpierw co piszesz kolego. a ile uzyskuje na defie 5900 w 2k5? 700pkt? zanim cos napiszesz zaznajom sie ciut z tematem:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Widzisz Weasel to jest reakcja malego chlopca i takowej sie spodziewalem :-| Mowilem ze nie stoje po zadnej stronie,a nawiasem mowiac to uwazam ze FX stoi na sraconej pozycji ze wzgledu na duze problemy z PS2.0,test jest po prostu niewiarygodny... Wiesz co to znaczy, chodzi o realne mozliwosci tej karty (9550) jest to konstrukcja 4 potoki i 128bit. jezeli dodasz do tego taktowania szczegolnie wolna pamiec to dojdziesz do wniosku ze takie osiagi sa nie mozliwe,no chyba ze jestes dzieckiem i racjonalne agrumenty do Ciebie nie trafiaja :wink: pozdrawiam 1421668[/snapback] Na pewno jestes starszy ode mnie, bo mam 16 lat. Mimo wszystko jesli twoja dojzalosc ma sie przejawiac tym, ze zamiast podac sensowne argumenty bedziesz powtarzal ze "z dzieciakami nie gadam" to dojde do wniosku ze jestem bardzo rozwinięty jak na swoj wiek. Mozesz mi powiedziec CO do jasnej ***** ma to, ze karta jest 4 potokowa i 128 bitowa do jej osiągów??? 6600gt tez ma 128bit pamięć i co z tego? No, chyba ze jestes kolejnym z tych, (przyklad) co nie kupią karty bo ona nie ma 8 potoków tylko 4x2 (nie wazne ze jest wydajna, ale nie ma potoków, straszne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 jak mozna byc kupą smiechu? zastanów sie wpierw co piszesz kolego. a ile uzyskuje na defie 5900 w 2k5? 700pkt? zanim cos napiszesz zaznajom sie ciut z tematem:> 1421709[/snapback] W 3DMarku05 FX z seri 5900 poprostu sobie nie radzi bo ma zwalony ps2 ale to nie świadczy odrazu że jest zły w grach. Dobrze gra sie na tej karcie oczywiście nie na ps2 ale na starym ps i wtedy ta karta ma bardzo dobrą wydajność i znacznie lepszą niż 6200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 W 3DMarku05 FX z seri 5900 poprostu sobie nie radzi bo ma zwalony ps2 ale to nie świadczy odrazu że jest zły w grach. Dobrze gra sie na tej karcie oczywiście nie na ps2 ale na starym ps i wtedy ta karta ma bardzo dobrą wydajność i znacznie lepszą niż 6200. 1421725[/snapback] ta, czyli masz karte z dx9 która ciągnie dobrze tylko gierki w dx8.1 sory wolałem swoją 4ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Na pewno jestes starszy ode mnie, bo mam 16 lat. Mimo wszystko jesli twoja dojzalosc ma sie przejawiac tym, ze zamiast podac sensowne argumenty bedziesz powtarzal ze "z dzieciakami nie gadam" to dojde do wniosku ze jestem bardzo rozwinięty jak na swoj wiek. Mozesz mi powiedziec CO do jasnej ***** ma to, ze karta jest 4 potokowa i 128 bitowa do jej osiągów??? 6600gt tez ma 128bit pamięć i co z tego? No, chyba ze jestes kolejnym z tych, (przyklad) co nie kupią karty bo ona nie ma 8 potoków tylko 4x2 (nie wazne ze jest wydajna, ale nie ma potoków, straszne). 1421716[/snapback] Dlatego iż gf6600GT ma 128bit pamięć dlatego jego wydajność jest żenująca po włączeniu antilasingu i tego typu upiększaszy. A karty które mają architektóre 4x2 są mniej wydajne od tych 8x1 pod względem stałości FPS na tych 4x2 są większe spadki FPS ale o niewiele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ta, czyli masz karte z dx9 która ciągnie dobrze tylko gierki w dx8.1 sory wolałem swoją 4ti 1421732[/snapback] Wiele gier jest jeszcze na dx8.1 dlatego ta karta nie jest do końca przegrana i w tym dx radzi sobie lepiej niż gf6200 ale w niektórych grach dx9 fx też sobie daje jako tako rade, ale faktem jest to że są gry w których ta karta nie daje sobie poprostu rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Podoba mi się ten test 9550 vs. 5900xt. Jak taki test moze mieć ręce i nogi skoro testujacy niewie nawet jak uruchomić HL2 w dx9 na FX`ie. Pomijam wyniki bo to już wymaga specjalnych umiejętności, żeby takie osiągnąć. FC i PS 1.1?? Może to i PS1.1, w każdym bądź razie woda jest taka jak w HL2 (IMO nawet ładniejsza). Do wszystkich którzy próbują bronić FX: Dajcie sobie spokój - tutaj jedynym BM`iem który się liczy jest 3DM2k5. AM3 oraz 3DM2k3 nie mają znaczenia. Łopatologicznie: liczą się tylko te konkurencje w których 9550/9600(nawet XT) ma przewagę nad 59x0(x). EDIT Tutaj macie wyniki jakie uzyskują FX`y. Edytowane 1 Maja 2005 przez suchyjastrzab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Na pewno jestes starszy ode mnie, bo mam 16 lat. Mimo wszystko jesli twoja dojzalosc ma sie przejawiac tym, ze zamiast podac sensowne argumenty bedziesz powtarzal ze "z dzieciakami nie gadam" to dojde do wniosku ze jestem bardzo rozwinięty jak na swoj wiek. Mozesz mi powiedziec CO do jasnej ***** ma to, ze karta jest 4 potokowa i 128 bitowa do jej osiągów??? 6600gt tez ma 128bit pamięć i co z tego? No, chyba ze jestes kolejnym z tych, (przyklad) co nie kupią karty bo ona nie ma 8 potoków tylko 4x2 (nie wazne ze jest wydajna, ale nie ma potoków, straszne). 1421716[/snapback] Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :roll: Dla przypomienia pisze o karcie Radeon9550 :wink: Jeszcze raz powtarzam nie interesuje mnie to ze karta ma 4 ,2 czy 16potokow... Wyniki ktore podal pan ktory przeprowadzal testy nijak sie maja do realnej wydajnosci tej karty... Podalem architektore tej karty i taktowania zeby przypomiec z czym mamy do czynienia :-| Popatrz teraz jaka wydajnosc maja karty graficzne w tej grze na takich ustawieniach... Teraz rozumiesz o co mi chodzi,test byl robiony na lepszym sprzecie a wyniki jakie podal kolega freelancer7 sa w okolicach radeona 9700... Edytowane 1 Maja 2005 przez chemiczny_ali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No jakto co masz kupic? Kup ge-forca 5900xt na pci-express. Jest cos takiego(dolozyli mostek hsi czy cos zeby obslugiwalo nowa magistrale) kosztuje 550zł w komputroniku, czyli cena dosc atrakcyjna ale karta zdecydowanie mniej(high-szajs, mam r9800pro i jest wypasna) bynajmiej ge-force 5900xt pci-express to najlepszy spodob na rozwiazanie twojego problemu. Pozdro 1420078[/snapback] jeszcze cie ktos kiedys weźmie na powaznie ;-) co do smarko-testów 05 - są w miare wszechstronne,, ten 9550 ma niższe takty, do tego ma słabszego procka pod sobą i jeszcze na 865 (5900 na 875) prawda jest taka jak już powiedziano.. ps 2.0 na Fxie to komedia, te karty były bez-przyszłości już rok temu,, dzisiaj to szrot się na to mówi,, nie bede wspominal fx5800 :-) btw mam starego pcwk z artem nt 5800,, pokazywali w tabelkach etc wszystkie jego zalety nad r300, pisali ze go na sniadanie,, jak sie to skonczylo potem wszystcy wiemy,,, dzisiaj kiedy w grach ps 2.0 jest te karty można porównywać nie do Rxxx tylko do RVxxx :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ktoś zapomniał jeszcze dodać, że FARCRY na FX5xxx chodzi w trybie ps.1.1 LOL, tego im nigdy nie zapomnę, tak nabić w butle klientów, bueh <_< :mur: 1421567[/snapback] Widzę, że masz słabiutką pamięć, powodem może być brak lecytyny. Mam Ci przypomnieć jak udowodniłem na tym forum, że far :cry: działa w p.s2.0 na fx? Dodam jeszcze, że przyzwoicie. Odbiegłem od tematu ale wszystkich tu dziwnie ponosi.Jak czytam wypowiedzi takie jak Twoje, Freelancer'a 7 oraz p.Grobel'a to uświadamiam sobie jakiego pokroju jest liczna część użytkowników tego forum.Ręce i nogi normalnie opadają. :blink: Ja rozumiem, że można mieć większą lub mniejszą wiedzę na tematy sprzętu komputerowego ale nie powinno się udzielać innym informacji niezgodnych z prawdą.Człowiek zadał pytanie a Wy wypisujecie bzdury zachowując się jak dzieci w piaskownicy.No ale nic to.Faktem jest, że założyciel tematu uzyskał odpowiedź w następnej wypowiedzi i na tym mogłoby się zakończyć...ale NIE...znalazł się mundruś i się zaczęło. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Mocne z was chlopy na 59xx,nie dajcie sie jestem za wami,ale tak dla rozrywki pograjmy w far cry'a na full detalach z aa=2 na 1280x1024 ale pamietajcie wlaczcie naprawde PS 2.0 a nie PS 1.1 markujacy 2.0..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I tym miłym akcentem skonczylem rozmowe z panami na 59xx :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Ja tam mam takie zdanei, że grając w Riddicka na FX 5900 XT nie miałem ani jednego zwisu ni nic, a ustawione PS 2.0 :) Jaki z tego morał? Nie taka karta jaką ja piszą :) Dzisiaj jeszcze zmierze ile miałem FPS :D Przyznam że teraz nie opłaca się brać tej karty, ale tez nie opłaca sie brać 6200 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 jeszcze cie ktos kiedys weźmie na powaznie ;-) co do smarko-testów 05 - są w miare wszechstronne,, ten 9550 ma niższe takty, do tego ma słabszego procka pod sobą i jeszcze na 865 (5900 na 875) prawda jest taka jak już powiedziano.. ps 2.0 na Fxie to komedia, te karty były bez-przyszłości już rok temu,, dzisiaj to szrot się na to mówi,, nie bede wspominal fx5800 :-) btw mam starego pcwk z artem nt 5800,, pokazywali w tabelkach etc wszystkie jego zalety nad r300, pisali ze go na sniadanie,, jak sie to skonczylo potem wszystcy wiemy,,, dzisiaj kiedy w grach ps 2.0 jest te karty można porównywać nie do Rxxx tylko do RVxxx :P 1421926[/snapback] No może zbyt malo dosadnie stwierdzilem ze jej nie polecam ale z fanami nvidi sie nie ma co klocic. Jak gosciu chce to niech bierze i tyle :D Gdzies 10 m-cy temu mialem uzbierane odpowiednia ilosc kasy i zastanawialem sie nad kupnem karty(gainward gf-5900xt albo r9800pro ice-q)obydwie prawie w tej samej cenie ok1100zł. I powiem wam ze jestem teraz bardzo szczesliwy ze NIE wybralem tego szajsu fx-a. Jak teraz widze ile to osiaga w 3dmarku05-1000, a moj 9800pro 2800 i wogle wydajnosc w grach to mysle ze bym sie chyba poiwesil gdybym wzial ten szajs. Spójrzcie jak ta karta potaniala, nvidia wie jednak ze zrobila szajs. Apropo tego testu te wyniki rzeczywiscie sa nieteges ZBYT WYSOKIE skad ty je wziales. ale mam na to chyba rozwiazanie. Poprostu na jego karcie r9550 nawet jak odpali wszystsko na v.high w doomie 3 H-L 2 i innych gierach to nie jest wstanie takiej grafy jak np. na moim r9800pro uzyskac dzieki temy wszytsko jest mniej obciazone procesor ramy itd, mysle wiec ze to dlatego tak sie dzieje. Mozna umiescic screeny z fracry'a na v.high zribione grajac np. 9800pro i 9550 napewno bedzie kosmiczna w grafie roznica gdyz niewierze zeby r9550 generowal ta sama grafe, a moze sie myle??? Pozdro all. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ktoś zapomniał jeszcze dodać, że FARCRY na FX5xxx chodzi w trybie ps.1.1 LOL, tego im nigdy nie zapomnę, tak nabić w butle klientów, bueh <_< :mur: 1421567[/snapback] :lol: Ta, nie żebym bronił FX'ów tak jak co niektórzy tutaj, bo ta karta jest kiepska w DX9 ale akurat w FC wszystkie FX'y chodzą w PS.2.0, no ale jak ktoś nie umie sobie ustawić Lighting quality na very hight to już jego problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...