Skocz do zawartości
Galvatron

Ghost Recon 3

Rekomendowane odpowiedzi

.... gdyby nie wersja xbox i towarzyszące jej emocję to ten temat już dwa dni temu by nie istniał

popatrz na temat Godfather :lol2:

premiera na 8 stronie :] a teraz jest 28 :)

GF to w koncu gra gorsza od GRAW

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uporałem się z problemami natury technicznej i zagrałem dziś godzinkę póki co mogę powiedzieć:

[1] grafika jest b.dobra może i nie to co w wersji na xboxa 360 ale wszssko jest ok. textury dobrej jakości (ustawienie na high ponoć tylko na kartach z 512 MB RAM !) parallax mapping, świetny HDR nadający naprawdę palący klimat, najlepiej zrobiony jak dotąd efekt drgającego, gorącego powietrza, porządnie zrobione sylwetki ludzi.

[2] gra się przyjemnie, spora swoboda w chodzeniu po mieście (a nie jak w FSW gdzie była jedna droga co celu), zróżnicowane budynki, teren

[3] o AI sie nie wypowiem bo póki co nie miałem za dużych potyczek

Optymalizacja hmm jak piszą MINIMUM to 1GB ram stąd nie dziwie sie że u mnie na średnich z HDR'em w 10x7 dosyć często doczytuje a fps w okolicach 20 :/. będzie trzeba troche pokombinować. W każdym razie silnik jest zoptymalizowany wg mnie słabo bo to co widać na ekranie nie porywa mnie jakoś niesamowicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak w fulu (chyba by mnie poj@#$@# jak bym fula szukal) ale w demie pod koniec instaacji dawalo sie cancel na sterach AEIGA i po zabiegu.

Co o wybuchow zniszczen samochodow to w full spectrum wariorir wygladaly prawie tak samo wiec niezla mam polewke jak czytam te posty. Nie bylo w fsw cystern wic nie wiadomo jak by wybuchaly :D

ps. helmut sprobuj urwac kopniakiem drzwi w samochodzie - LOL.... sczegolnie zamkniete ROTFL.

Wiem ze mozna je ominac , nawet odinstalowac , ale pytam czy lepiej je zachowac (stery AEIGA) czy wlasnie wyzucic

skoro wymuszaja instalacje moze gra lepiej chodzi a moze gorzej dlatego pytam czy ktos experymentowal.

Na zachodnim forum ktos pokusil sie o opinie ze ze sterami AGEIA jakims dziwnie wydaje mu sie ze sa troszke lepsze wybuchy niz bez ale cos czuje ze to bzdura. OCZYWISCIE mowie o sterach ale bez posiadania Karty AGEIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nawet z karta PPU jest spadek wydajnosci o duzo "procentow" (40-80%) to te stery nie wroza nic dobrego :lol2:

@.:Solid_Snake:. gralem na pierwszym X'ie w jakiegos shooter'a i podziekowalem. Ktos wspominal o konkursie w halo emitowanym na mtv ,dodam ze byl tez turniej cs'a w tym samym programie... Polecam poogladac filmiki Teamu Pentagram i porownac z tymi "dziecmi" co grali w halo :) Nic wiecej nie dodam ,bo to jest dla mnie troche smieszne...

Aaaa bym zapomnial widzialem tez tego gameplay'a z treningu na x'ie w Ghost'a... Powiem jedno jezeli gral w to jakis koles ktory ma obcykanego pada (widac ze kumal ,bo komendy wydawal blyskawicznie) ,to sorry ale po chwili walki w cs'a ja na klawie on padem lezal by po jednym head'zie :D no dobra przesadzam bo cs to cs ,ale to jak koles celowal to jakas kpina i kciuk nigdy nie bedzie tak precyzyjny jak reka... Oczywiscie trening czyni mistrza ,ale... :?

BTW. Jak chcesz cos jeszcze dodac to wal na pm ,bo po co bardziej smiecic :wink:

Jak dla mnie gra jest ok ,oczywiscie o AI kolegow z druzuny pisalem i zdania o nich nie moge zmienic :wink: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos wspominal o konkursie w halo emitowanym na mtv ,dodam ze byl tez turniej cs'a w tym samym programie... Polecam poogladac filmiki Teamu Pentagram i porownac z tymi "dziecmi" co grali w halo :) Nic wiecej nie dodam ,bo to jest dla mnie troche smieszne...

piszesz dziecmi bo widziales ten turniej ? czy walisz swoja wymyslna teorie ?? to byl turniej gdzie do wygrania bylo 10 tys dolarow, grali na nim sami zawodowcy (kolesie ktorzy maja podpisane rozne kontrakty z firmami). Oni wymiatali. I dla mnie smieszne jest to, ze nadal ktos cos komentuje na podtawie jakis plotek albo przypuszczen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszesz dziecmi bo widziales ten turniej ? czy walisz swoja wymyslna teorie ?? to byl turniej gdzie do wygrania bylo 10 tys dolarow, grali na nim sami zawodowcy (kolesie ktorzy maja podpisane rozne kontrakty z firmami). Oni wymiatali. I dla mnie smieszne jest to, ze nadal ktos cos komentuje na podtawie jakis plotek albo przypuszczen

A co ja napisalem :? Napisalem ,ze byl tez emitowany w tym samym programie turniej w cs'a :D widzialem i jedno i drugie :blink: Moje przypuszczenia sa takie, ze WIDZIALEM jak grali Ci "kolesie z kontraktami" i celowo nazwalem ich "dziecmi" i tez widzialem jak "wymiatali" :lol2:

polecam oblookanie Team'u pentagram w akcji i porownanie z "kolesiemi z kontraktami" grajacymi w x'klocka :wink: Co do tych super elo "kolesi z kontraktami" to moze powiesz mi jak koles doszedl do finalu tego pro turnieju skoro mial klecona ekipe na predce i gral z nimi pierwszy raz w druzynie :blink: Nie mam wiecej pytan, bo to tylko swiadczy o poziomie tego pro turnieju, a co gorsza o poziomie gosci ktorzy brali w nim udzial :lol: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ja napisalem :? Napisalem ,ze byl tez emitowany w tym samym programie turniej w cs'a :D widzialem i jedno i drugie :blink: Moje przypuszczenia sa takie, ze WIDZIALEM jak grali Ci "kolesie z kontraktami" i celowo nazwalem ich "dziecmi" i tez widzialem jak "wymiatali" :lol2:

polecam oblookanie Team'u pentagram w akcji i porownanie z "kolesiemi z kontraktami" grajacymi w x'klocka :wink: Co do tych super elo "kolesi z kontraktami" to moze powiesz mi jak koles doszedl do finalu tego pro turnieju skoro mial klecona ekipe na predce i gral z nimi pierwszy raz w druzynie :blink: Nie mam wiecej pytan, bo to tylko swiadczy o poziomie tego pro turnieju, a co gorsza o poziomie gosci ktorzy brali w nim udzial :lol: pozdro

to chyba ogladales co innego niz ja. bo ja nie widzialem turnieju csa. zreszta nie mam zamiaru sie z toba klucic. gram na padzie i nie mam problemow z celowaniem. wrecz w ghosta wygodniej mi sie gra na padzie i niz klawa z myszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jak comando tylko jak rambo :P a pozatym 1 misje przeszedlem sam z kamerka , bez 3 debili. Druga tez bede biegł sam i dam rade wiec prosze tu nie podwazac moich możliwosci . Co do fizyki to chyba najlepsza jaka byla w grach jak granacik piedyknie to wszystko sie rozwala .

No to życzę szczęścia. Ja jestem "już" 8O w trzeciej misji i nie ma lekko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to życzę szczęścia. Ja jestem "już" 8O w trzeciej misji i nie ma lekko.

Potwierdzam ,tez jestem w trzeciej i robi sie ciekawie :) Co do oprawy audio-wizualnej to jak dla mnie jest bardzo ok. Dzwiek niesamowity ,grafa roniez mi sie podoba :wink: Jeszcze w kwestii wybuchow... ktos wspominal ,ze wybuchy w FEAR wygladaja lepiej... Hmm... mam jedno do powiedzenia, zagraj a sie przekonasz :D pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misja #3 syci, a końcówka zabija - dosłownie i w przenośni.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

@poca

Co do opcji HIGH to poczytaj temat od początku! Napisałem o tym głośno i wyraźnie! MOŻESZ mieć high!

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nawet z karta PPU jest spadek wydajnosci o duzo "procentow" (40-80%) to te stery nie wroza nic dobrego :lol2:

z karta jest spadek bo karta PPU liczy fizyke a karta graficzna musi to wyswietlic

Ps. 3 misja byla sroga po wybuchu ambasady 3 min przetrzymac z banda debili co cover robili na otwartych przestrzeniach bylo ciezko (haha najlepszy byl moj snajper co obstawial dziure w murze przy samym murze ze "snajpa") z 30 razy powtarzalem bo ciagle cholerny czolg mi inteligentnych ziomow rozwalal albo snajper ginal jak sie przy murze ustawial :mur: :blink: :D ale jestem w 4tej B)

Ps2. narazie gram z zainstalowanymi sterami AGEIA i chyba to oleje oczywiscie tylko z traya wywalilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że mnie troszkę wyprzedziłeś. Właśnie ukończyłem tę misję. Screen'y bardzo ładne, też takie mam. :D

... a temu panu się przysnęło :wink:

Dołączona grafika

No i oczywiście nie może zabraknąć spektakularnego łubudu

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Zastanawia mnie do czego tu jeszcze ppu potrzebne. Trudno mi sobie to wyobrazić. Oglądając wcześniej porównania bez i zez różnica była ogromna. A w grze jest tak, że mucha nie siada. Fizyka z ppu musi być rewelacyjna, musi wgniatać, miażdżyć i rozbijać na części pierwsze jednocześnie. Tak mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez uważam ze az tak źle nie jest, gra w wersji PC ma swoje uroki ... gdyby wyszedł patch poprawiający AI naszych kompanów - byloby juz naprawde ciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 dni temu jak nie dalej tez skonczylem misje nr 3. Poza wspomnianym przeze mnie jak i wszystkich pozostalych debilizmem kompanow -majstersztyk, zwlaszcza z fala uderzeniowa po wybuchu ambasady i milymi niespodzinkami typu wsparcie lotnictwa(apache/myscliwce) - mniam. Trzecia byla latwiejsza od drugiej , za to w czwartej idzie mi cieniutko, w koncu jest ciemno i czasami przeciwnik wyrasta w noktowizorze jak spod ziemi. I o to chodzi! Obawiam sie tylko ze patch na tych debili z jednostki sie nie ukaze, ba nawet sam Chuck Norris im nie pomoze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mi sie pogralo 3.40 :blink: misja 5 zupelnie w nocy ale chociaz w pojedynke wiec polecam snajpe w dlon i do roboty ,zobaczycie patent z zaklocaniem noktowizora jak bedziecie bluznic <_<

Szczerze jestem w polowie 5tej misji wiec cos tam juz pogralem i ewidetnia gra zaczyna mnie nudzic , grafa taka sobie , team to idioci , nie za duzy wybor broni , misje jakies takie monotonne po za jedna obrona ambasady prawie same wysadzanie czegos tam... ehh rano tzn. w poludnie jak wstane :lol: pomysle czy grac dalej

...pozdro od zioma co gada [ciach!]ly o 4.00 rano B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z karta jest spadek bo karta PPU liczy fizyke a karta graficzna musi to wyswietlic

Ps. 3 misja byla sroga po wybuchu ambasady 3 min przetrzymac z banda debili co cover robili na otwartych przestrzeniach bylo ciezko (haha najlepszy byl moj snajper co obstawial dziure w murze przy samym murze ze "snajpa") z 30 razy powtarzalem bo ciagle cholerny czolg mi inteligentnych ziomow rozwalal albo snajper ginal jak sie przy murze ustawial :mur: :blink: :D ale jestem w 4tej B)

Ps2. narazie gram z zainstalowanymi sterami AGEIA i chyba to oleje oczywiscie tylko z traya wywalilem

:D Cover fire w tym znaczeniu. Tymi panami wystarczy dobrze pokierować. Jak im się daje głupie polecenia w nieodpowiednim momencie to dziwnie mogą się zachowywać. :lol:. Powoli nabieram wprawę i wydawanie rozkazów bez mapy 2d zdaje się być całkiem przyjaznym i dobrze działającym interface'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że do tej gry bez minimum Gaeforce'a 6800 i 1GB ramu nie ma co podchodzić :/ ... Szkoda....

A mam takie jeszcze pytanie Jak ta gra się spisuje na kartach pokroju Radek 9700.. ??

I jeszcze coś czy to jest tylko moje wrażenie czy gry ktore są wydawane jednocześnie na X'a360 i PC są nie optymalizowane na PC... Czy to taka niby kampania marketingowa na żecz X'a ?? Kup pan konysole a wszystko bedzie śimigać.. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tym co w podpisie moge zapomnieć o jakimkolwiek graniu :|. 640x480 AAx2 co by nie było (chociaż bez AA również porażka). Wszystko na LOW i po prostu grac sie odechciewa. Przy takim FPS rzędu 10-20? no trafienie czegokolwiek mija się z celem :| yhhh. I pomyśleć, że bałem sie o wymagania OBLIVIONa, który po zabiegach natury .ini + załadowanie packów textur wyglądał z bloomem prześlicznie, porównywalnie ze screenami (tylko że bez cieni).

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tym co w podpisie moge zapomnieć o jakimkolwiek graniu :|. 640x480 AAx2 co by nie było (chociaż bez AA również porażka). Wszystko na LOW i po prostu grac sie odechciewa. Przy takim FPS rzędu 10-20? no trafienie czegokolwiek mija się z celem :| yhhh. I pomyśleć, że bałem sie o wymagania OBLIVIONa, który po zabiegach natury .ini + załadowanie packów textur wyglądał z bloomem prześlicznie, porównywalnie ze screenami (tylko że bez cieni).

niestey musze sie zgodzić, u mnie oblivion po tutingu wugląda zaje... i działa bardzo ładnie jak an mój sprzęt, a GRAW? w zasadzie wszystko na medium, 10x7 i gra jest taka na pograniczu sensowności. A i post-effect- wg mnie jak zmieni się na cokolwiek innego niż high ra traci sens po prostu nie ma już tego klimatu miasta zjaranego słońcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPKorn3324 masz strasznie słaby procek, wąskie gradło dla 6600GT.

1.7Ghz to bardzo mało ... na dodatek na takiej szynie

umnie GRAW śmiga bez zacięć a w koncu mam o 400mhz wolniejsze pamieci od Twoich na karcie g...

ale to dzieki prockowi o 800mhz szybszemu i na fsb (200) 400.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIS, zerknij na moje 'wąskie' gardło :|. Grafa dziadunio. Nie wiem, może NVIDIA w tym tytule to 'zło konieczne'? Poszperam w tych tweakach, dzięki.

Pozatym, wszelkie zmiany textur na high, a nawet medium objawiały się u mnie criticalem mówiącym o problemie D3D i pamięci :|

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi