Skocz do zawartości
PgX

Szeberka

Rekomendowane odpowiedzi

A co to jest? / Jak się to robi? Ja pochodzę z południa i jestem troche niekumaty...

1471021[/snapback]

kto ci powiedział ze południowcy są mniej kumaci od innych ?? <_< <_<

 

Ja też południowiec :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

eee wy sie nie znacie bo wy z poludnia :P :mrgreen: Najlepsze sa jagniece i wieprzowe (wieprzowe to najlepsze sie robi w piekarniku). A i moj pies po zeberkach tez ma troche kosci i zadowolony jest :)

 

PS. Kaszanke z grila niedawno jadlem i byla dobra ale z grila piers z kurczaka roxuje (BTW troche spalilem sie na tym grilu, teraz na slonce nie wychodze :( )

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaski z grilla, ciete wzdłóż na pół, mocno przyprawiane ;]

 

I cycki z kurczaka r00x ;)

 

I chlebek posmarowany musztarda(grillową) i przypieczone ;] Mniam ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Meat sux ;P

1473089[/snapback]

Mięsko obniża wibracje enetrgetyczne aury, i człowiek nie może osiągnąć oświecenia :D

 

szeperka sa fe

1473179[/snapback]

Ale nie popadajmy w paranoję, człowiek jest wszystkożerny (dzieci jedzą czasami piasek) a dobre mięsko nie jest złe.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najlepsiajsze szeberka:

2 kg szeberków wieprzowych (obowiązkowo paski, broń Boże mostki).

kostka szmalcu

przyprawy: pieprz, sól, papryka, vegeta (lub coś podobnego).

 

Szeberka poporcjować, natrzeć pieprzem solą i papryką (do swojego smaku, of course). Odstawić na dwie, trzy godziny.

Ułożyć w prodiżu dosyć ścisło. Szmalec poporcjować w paski i ułożyć na szeberkach.

Posypać vegetą - nie za dużo, bo szeberka będą smakować, jak wyjęte z zupy. :-P

Wszysko podlać nieco wodą. Piec około 1 h 45 m. Najlepszy prodiż, to taki dwustronnie grzejący. Podpieka się wszystko równo z góry i z dołu. O, np. taki. To nie reklama, w Białymstoku nie ma E.Leclerc'a. Po prostu pierwszy link w googlach. :-P

Podawać można z ziemniakami, frytkami. Nieźle smakuje również z ryżem. Surówki mile widziane.

Dodatkowy efekt, to supersok z szeberek, który po skonsumowaniu mięska może robić za rewelacyjne smarowidło na chlebek (obowiązkowo świeży, najlepiej jeszcze ciepły). :-P

Smacznego. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...