PgX Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 Ogolnie moja ulubiona potrawa, niezaleznie z czym, najlepsze sa z siemniakami i salata :P Czy tez jestescie fanatykami szeberek? Jakie lubicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkl Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 nie lubiem szeberek. wolem frytqi i cipsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sysak Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 A co to jest? / Jak się to robi? Ja pochodzę z południa i jestem troche niekumaty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemq Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 A co to jest? / Jak się to robi? Ja pochodzę z południa i jestem troche niekumaty... 1471021[/snapback] kto ci powiedział ze południowcy są mniej kumaci od innych ?? <_< <_< Ja też południowiec :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sysak Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 Ja tam jestem nEikumaty jeśli chodzi o powiedzmy jakieś tam mazurskie albo kujawskie przysmaki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flo3 Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 mhmm zeberka z grilla sa najlepsze, zwlaszcza z miodem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ParanoiK Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 Z grilla karkófka... a żeberka jagnięce sycą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOSKARPA Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 z grilla r000x ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sysak Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 Aaaa... Żeberka :D Ale taj jak para wolę karkówkę z gilla. Mmmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOSKARPA Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 kaszanka z grilla r000x ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PgX Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 eee wy sie nie znacie bo wy z poludnia :P :mrgreen: Najlepsze sa jagniece i wieprzowe (wieprzowe to najlepsze sie robi w piekarniku). A i moj pies po zeberkach tez ma troche kosci i zadowolony jest :) PS. Kaszanke z grila niedawno jadlem i byla dobra ale z grila piers z kurczaka roxuje (BTW troche spalilem sie na tym grilu, teraz na slonce nie wychodze :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flo3 Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 nienawidze kaszanki, ble jak mozna to jesc, a z grila to dobre sa jeszcze skrzydelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkl Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 kielbaski z grilla roxi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawnOfSun Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 Meat sux ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sid Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 Kiełbaski z grilla, ciete wzdłóż na pół, mocno przyprawiane ;] I cycki z kurczaka r00x ;) I chlebek posmarowany musztarda(grillową) i przypieczone ;] Mniam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LPC Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 szeperka sa fe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOSKARPA Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 sie nieznasz [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOSKARPA Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 sasłycki z "grilla" r000x ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ParanoiK Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 I do tego: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=1299 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sysak Napisano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2005 @Mario To się nazywa moding! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzmot Napisano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2005 Meat sux ;P 1473089[/snapback] Mięsko obniża wibracje enetrgetyczne aury, i człowiek nie może osiągnąć oświecenia :D szeperka sa fe 1473179[/snapback] Ale nie popadajmy w paranoję, człowiek jest wszystkożerny (dzieci jedzą czasami piasek) a dobre mięsko nie jest złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ParanoiK Napisano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2005 Od paranoi to mi wara ;] A co do wszystkożerności człowieka: http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2730376.html ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poca Napisano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2005 Smacznego. wege ... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikor Napisano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2005 Najlepsiajsze szeberka: 2 kg szeberków wieprzowych (obowiązkowo paski, broń Boże mostki). kostka szmalcu przyprawy: pieprz, sól, papryka, vegeta (lub coś podobnego). Szeberka poporcjować, natrzeć pieprzem solą i papryką (do swojego smaku, of course). Odstawić na dwie, trzy godziny. Ułożyć w prodiżu dosyć ścisło. Szmalec poporcjować w paski i ułożyć na szeberkach. Posypać vegetą - nie za dużo, bo szeberka będą smakować, jak wyjęte z zupy. :-P Wszysko podlać nieco wodą. Piec około 1 h 45 m. Najlepszy prodiż, to taki dwustronnie grzejący. Podpieka się wszystko równo z góry i z dołu. O, np. taki. To nie reklama, w Białymstoku nie ma E.Leclerc'a. Po prostu pierwszy link w googlach. :-P Podawać można z ziemniakami, frytkami. Nieźle smakuje również z ryżem. Surówki mile widziane. Dodatkowy efekt, to supersok z szeberek, który po skonsumowaniu mięska może robić za rewelacyjne smarowidło na chlebek (obowiązkowo świeży, najlepiej jeszcze ciepły). :-P Smacznego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiu Napisano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2005 mniam mniam :D szeperka z gryla rox :P z piekarnika też sycą ;] do tego jakas sałatka, i bajerka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...