Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam taki zasilacz:

http://www.sirtec.com.tw/english/index.pht...&R3=&R4=&R5=ATX

I pytanka:

1.Czy jest to dobry zasilacz? Nie jestem fanem overclockingu a napięcia mam OK.

2.Do czego służy malutki kabelek 4 igłowy pasujący do złącza FAN2 na plycie glównej? Nie podpinałem go nigdzie.

Proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Posiadam taki zasilacz:

1474290[/snapback]

Dobra ale podaj przynajmniej co ty masz w kompie bo nie wiem czy ten zasilacz będzie dobry do takiej konfiguracji czy nie.

Co do złącza 4 igłowego to takiego jeszcze nie widziałem, złącze FAN ma zazwyczaj 2 lub 3 piny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien starczyć, mówię powinien, bo jeszcze nie widzialem takiego zasilacza na oczy, więc trudno mi ocenić jaka moc w nim drzemie.

Tabliczka znamionowa w tanich zasilaczach może nieźle zmylić, przykład: Codegen czy Ropla.

To ten kabel 3 pinowy podłączasz sobie do płyty głównej i możesz sprawdzać pewnie obroty wiatraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm Sirtec ma serię Power Watcher i tam jest takie cztero pinowe złącze, kótre podłącza się do miernika mocy. Ale sąd takie cóś wzięłoby się w tym modelu??? ?Nie kupowałeś go z jakiejś wyprzedaży czy cóś ;) może coś się chińcom pomerdało, co czasem zdarza się każdemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi