Skocz do zawartości
Szela

Fable: The Lost Chapters

Rekomendowane odpowiedzi

Kill to jest. Witamy w krainie 'banned'.

Jak mi ktoś jeszce raz wyskoczy z piratem, piractwem, crackiem albo pochodnymi to też poleci do krainy wiecznych bananów.

A sama gra... No nie wiem, skriny wyglądaja ładnie ;]]

Niestety, nie na mojego GF 3Ti ;]

Edytowane przez zavader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ta gra zauroczyła i wciągnęła swoim klimatem. Bardzo ładna grafika oraz oprawa muzyczna sprawiają, że gra się rewelacyjnie.

Mam za sobą ponad 11 godzin gry(nie ciągłej) i mogę już wybrać ostatni quest lecz chcę jeszcze trochę się pobawić i zdobyć większe doświadczenie a co za tym idzie zwiększyć swoje możliwości.

Dołączona grafikahttp://img355.imageshack.us/i

czejśc

widze że grasz troche dłużej niżja . Zakonczyłes grę ? wiesz cos na temat notatek o skarbie ? znalazłem 1-2-3-5-6 ale nie reszte . Mam klopot z odnalezieniem wszystkich lalek, oddaniem ksiegi szkoły magii i zabójcami co raz wysyłanymi na mnie - CO ROBIĆ !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra bardzo dobra, może ograniczone mapy to minus, ale da rade się oswoić.

Zastanawiam się gdzie można kupić najlepszy miecz i łuk, bo mam cały czas ten miecz wyciągnięty ze skały, a ten Jack'a wywaliłem w otchłań ratując życie siostry. Jest jakaś opcja by go odzyskać lub coś podobnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

ta gra jest za prosta i za krotka ale ma wiele fajnych rozwiazan :)

No bo konsolowiec nie ma czasu na myślenie tylko na granie :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra bardzo fajna. gra sie przyjemnie i łatwo. całą przeszedłem w niecałe 15 godzin bo starałem sie robić wszelakie zadania poboczne. a jakbym brał tylko zadania główne to by jakieś 5h wyszło :-P

P.S. i tak sie wszystkich pobocznych nie udało zrobić :P

Edytowane przez TaoSaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak:

muzyka - Super. Jest bardzo klimatyczna i wpadajaca w ucho (dodam rowniez, ze napisal ja Dany Elfman czyli kompozytor muzyki do takich filmow jak Batman czy Spider-Man)

grywalnośc - Duza, szczegolnie na poczatku. Ta gra to w ogole jest cos pomiedzy Hack 'n' Slash'em i rasowym cRPG'iem.

klimat - Fajny, taki bajeczny. Ogolnie gierka ciekawa.

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a ja podsumuję:

- klimat bajkowy bleee...

- grafika za kolorowa aż mnie oczy bolą podczas grania :D

- mangowata, przerysowana.. (takie jest moje wrażenie... )

- ograniczony teren eksploracji ( w Gothicach bez kodów można było wyjść na góry na które nawet twórcy nie przewidzieli tras wycieczkowych... jak się ktoś oczywiście postarał)

- kupa dzieci.. po co komu one - w grach oczywiście :-P

- do Gothic 1 oraz 2 wraz z dodatkiem się nie umywa

- wersję ANG da sie zrozumieć PL też :)

ALE... mimo wszystko gra się przyjemnie, wciąga... grafika nawet ta cukierkowa jest na dobrym poziomie, najładniejsze są wschody i zachody słońca... Ja jako fan Gothica w oczekiwaniu na Gothica 3 polecam innym zagrać w ten tytuł... oczywiście jeżeli ich nie będzie ta cukierkowatość mdlić :lol:

Jeszcze mała porada, niektórym mogą się resetować ustawienia grafiki, przyczyną tego jest przesadzenie z detalami cieni, nie wszystkie karty wytrzymują maximum np Radeon 9800 Pro nie..

Edytowane przez m40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tanio Fabla na PieCa sprzedają.

:blink: nie wiem czy kupować nie grałem a jedni chwalą inni ganią że za krótka :(

Faktycznie 100 zł to starszliwie tanio :wink: ...bierz w ciemno, pod warunkiem, że nie ukończyłeś 12 lat i jesteś fanem aktualnie obowiązujących trendów w kierunku spłycania i upraszcania ponad miarę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem. Nawet mi sie podoba. Tylko teraz musze poswiecic czas anime na ta gierke [; ;]

@daniel89

Mamy chyba podobne sprzety wiec moge powiedziec ze u mnie chodzi spokojnie. Przez wiekszosc czasu jest naprawde plynnie. Wina dodatkowej kosci i szybszego dysku? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak właśnie się dziwie, że nawet na najniżyszch detalach potrafi przyciąc chociaż mam dużo klatek. Czytałem na gry-online.pl, że rozsądne wymagania to GF3TI i 256 MB RAM, więc mój sprzęt powinien wymiata. Gierka nawet fajna, niektóre rzeczy ciekawie wymyślili. Kopanie kury wymiata :lol:

OT: Czy wolny i pomału padający dysk może byc przyczyną przycinania w grach????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą grę od niedawna i powiem wam, że całkiem przyjemnie się gra :) Wkurza mnie tylko 1 fakt - dźwięk mi strasznie "puka" :? Wszystkie dialogi, dźwięki i muzykę muszę mieć wyłączone, bo nei da się z tym wytrzymać. Miał ktoś podobny problem ? Sterowniki zmieniłem i nadal to samo.

------------

Ok poradziłem sobie. Wywaliłem gre, zainstalowalem na nowo i działa poprawnie. Mam teraz takie pytanie - żeby działała na NPC komenda 'follow' musze mieć jakąś odpowiednią reputację ? Chcę otworzyć jedne demon doors ale muszę popełnić przy nich coś złego, a żaden NPC nie che za mną iść.

------------

:lol: Z tym też sobie dałem radę :) Gra jest cudna ! Nie robię questów głównych, bo jakoś mi się z nimi nie spieszy. Ogólnie to teraz się bawię postacią. Kombinuję jak zdobyć (ponoć) najlepszy łuk w grze. Wiele wersji już czytałem. Sprowadza się do tego, że trzeba w świątyni złożyć ofiarę z ludzi. Pytanie tylko ile i KIEDY. 2 wersje - o 12 w nocy albo równo o 6 rano. Takie znam. A jak jest dokładnie ? Może ktoś podpowiedzieć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z poradnikiem dostarczonym do gry :arrow: Składaj je najlepiej w momencie, gdy wskaźnik pory dnia i nocy znajduje sie nieco przed dwunastą

Ja skonczylem z Prekursorem. Szkoda ze nie mam czasu zagrac jako ten ZLY ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden ma babka tam gdzie miales krolowa os. Musisz ja rozsmieszyc

Drugi wpadl do rzeczki wiesniakom. Nie pamietam tylko gdzie ;]]] Wedka

Trzeci... Hmmm kupiec. Po eskorcie masz jednego ktory chce sprzedac. Albo mozesz go ukrasc ;]

Czwarty... Cholera nie chce mi sie siegac po przewodnik :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejscie gry na :twisted2: :blurp: jest troszke trudniejsze.( ciezko byc zlym i robic all questy )

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
ps. posiadam polski opis przejscia calej gry , wszystkich wrot, zadan i.t.p. , zapraszam na pw
Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi