heryf Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 jak narazie martwia mnie temp 2300mhz w idlu 43-45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 @dszywala sorry moje nie dopatrzenie ;P więc go polecasz rozumiem ? chyba sie skusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 @dszywala sorry moje nie dopatrzenie ;P więc go polecasz rozumiem ? chyba sie skusze czy go polecam, stary zajebiąście go polecam :] Takich temp nie miałem w życiu na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) a wiec na poczatek wyglada to tak, nie chce za bardzo grzac procka na frezzerku, takze reszta bardziej ekstremalnych testow dopiero jak zaloze Scythe NINJA PLUS :lol2: Edytowane 14 Października 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Heryf > nie masz zaniskiego vcore? Jak dobrze pamiętam,to standard dla x2 3800 jest 1,35v , a tobie pokazuje 1,31. Nawiasem mówiąc, to u mnie na parametrach AUTO też tak się dzieje. A są spadki nawet do 1,28. Dopiero jak ustawię ręcznie to wtedy trzyma. DODANO: P.S. Już jestem po testach nowego chłodzonka :) XP120 jest rewelacyjny! Co firma to firma jednak ;) Po pół godzinie orthosa temperatura nie przekroczyła 48 stopni na cieplejszym jajku. Na chłodniejszym było 45. W idle tempy też spadły i nie przekraczają 30. Co więcej - spadła mi temperatura płyty( chipsetu) o 10 stopni do 35 (z 45). Radiator od heatpipe'a chipsetu mam tuż pod XP120. Co ciekawe, procek teraz zadowala się napięciem AUTO. I w cpu-z pokazuje mi od 1,31 do 1,28 :) Edytowane 14 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 mam pytanko 1 ... a procesor z takimi oznaczeniami na jakim rdzeniu jest?: amd athlon 64 ada3800dep4aw cbazc 0438vpcw 1097343i40121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 mam pytanko 1 ... a procesor z takimi oznaczeniami na jakim rdzeniu jest?: amd athlon 64 ada3800dep4aw cbazc 0438vpcw 1097343i40121 Widze, że również pytałeś o tego x2 na allegro... szczerze to jest tam pomyłka, bo takie oznaczenia miały 3800+ ale nie x2 tylko zwykle a64. Mowa dokładniej o tej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=134243927 aukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 To na 100% Manchester bo Toledo w boxie chyba nie było :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 toledo byly tak samo w boxach jak i oemach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 To na 100% Manchester bo Toledo w boxie chyba nie było :>Mój Toledo to box. Pudełko, wentyl, naklejka, trzy lata gwarancji .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mój Toledo to box. Pudełko, wentyl, naklejka, trzy lata gwarancji ....Czyli jednak były :> ale zdaje się że niezbyt wiele ich puścili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 heh... a myślałem że tanio wyrwe jakiegoś X2 ;].. no to dalej polowanko na toledo... najwyżej jak mi się znudzi kupie manchesterka... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 X2 3600EE 2700MHz na 1.4V, a potem sciana i nawet 1.55V nie pomaga aby polecial na 2750MHz :lol: Cudowne procki AMD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 X2 3600EE 2700MHz na 1.4V, a potem sciana i nawet 1.55V nie pomaga aby polecial na 2750MHz :lol: Cudowne procki AMD ;) To i tak spora podbitka bo zdaje się że te procki mają 1.2 def. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) X2 3600EE 2700MHz na 1.4V, a potem sciana i nawet 1.55V nie pomaga aby polecial na 2750MHz :lol: Cudowne procki AMD ;) No i wkońcu wyjaśniło się dlaczego komp mi sie wyłącza przy zejściu poniżej 1,3 v ;) Mam zwykłego manchestera, nie EE :) Jednak 2 rdzenie to nie to samo co venice,gdzie dawało się 1,1v i dalej chodził :) Sandra podaje mi ,że min. napięcie dla procka jest 1,3 a max stockowe 1,35. A już myślałem,że zasiłka mi pada. Ale i tak idzie do wymiany po zebraniu funduszy. Musze mieć jakieś 500-600W coby starczylo na długo :D Edytowane 16 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 To i tak spora podbitka bo zdaje się że te procki mają 1.2 def.Dla mnie to moze i miec z 1V na def :) Skoro jego temp nie przekracza 50C przy pelnym obciazeniu to o co mu chodzi, ze nie chce wiecej poleciec :blink: Teraz sie naprawil i dziala na "az" 305x9 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ma ktoś z Was Asus A8N-SLI Premium z X2 3800+ bo mam zamiar ją kupić :) i nie wiem czy są jakieś problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ma ktoś z Was Asus A8N-SLI Premium z X2 3800+ bo mam zamiar ją kupić :) i nie wiem czy są jakieś problemy?Ja mialem kiedys, doslownie jeden dzien. Nawet systemu nie udalo mi sie zainstalowac przy takim wlasnie polaczeniu :D Polegla przy instalce Windowsa :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ja mialem kiedys, doslownie jeden dzien. Nawet systemu nie udalo mi sie zainstalowac przy takim wlasnie polaczeniu :D Polegla przy instalce Windowsa :-| Felerny model czy co :blink: nie strasz mnie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Felerny model czy co :blink: nie strasz mnie B-)Wiesz, jeszcze gdybym cos grzebal. Wsio na stock chodzilo i kaput przy graficznej czesci instalki. Zawiesil sie, a po resecie ciemnosci egipskie i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Ja posiadam tą płytkę. Większych problemów z nią nie ma. Poza tym,ze od jakiegoś tygodnia mam dziwne objawy, że losowo komp potrafi mi się wyłączyć. żadnego resetu,nic tylko pyk i cisza. Nawet na stockowych parametrach CPU lub na obniżonym mnożniku. Ale myślę,że to wina zasilacza - może się kończy? Wcześniej nic takiego się nie działo. Obstawiam zasilacz - a wy? Edytowane 16 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Dla mnie to moze i miec z 1V na def :) Skoro jego temp nie przekracza 50C przy pelnym obciazeniu to o co mu chodzi, ze nie chce wiecej poleciec :blink: Teraz sie naprawil i dziala na "az" 305x9 :lol: boje sie :cry: , bo jeśli mój będzie sie podobnie kręcił to :mur: , powiedz ze uda Ci sie jescze "coś" z niego wykrzesać pliss :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Płytka jest naprawde fajna, bawiłem się na niej ostatnio i same pozytywne wrażenia. Oc w stosunku do dfi prawie identyczne, jedynie przy ponad 3,1ghz miałem problemy ze stabilnością (pewnie za mało znam tą płyte :wink:). Następna była A8N32-SLI na której tak samo dobrzę się krecił x2 jak na dfi, jakość wykonania stoi na wysokim poziomie do tego fajne chłodzonko na chipsetach i mosfetach. Naprawde fajna mobo. Edytowane 17 Października 2006 przez banti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Wczoraj pomeczylem mojego X2 3800 (manchester) z pol godziny w orthosie. Ustawilem w koncu na 2.6 i napiecie 1.4. Na 2.7 tez by chodzil ale to juz wyzsze napiecie musialbym ustawic, chyba nie ma sensu. Pamiatki mi poszly na dzielniku 1do1 czyli 260mhz (3 3 3 6). Tylko te temperatury, tcasemax mam 63 a po polgodzinym meczeniu pokazywaly ok 52-57 z plyty to mialem 45. Ktos tu napisal zeby nie brac pod uwage tych temp w dwoch rdzeni bo niby zle skalibrowane. Chyba kupie ten Coollaboratory Liquid Pro bo teraz mam na Ceramique. Przekonal mnie ten tescik: http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?p=11682 Myslalem nad zmiana coolera na Ninje ale nie wiem czy jest sens teraz mam Gigabyte CPU PCU22-VG Rocket Wczoraj wlasnie zapodalem ten plynny metal na procka, faktycznie temp spadly 4-5stopni, po polgodzinnym meczeniu w orthos temp. byly 49-55 a z plyty 41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Czyli jednak były :> ale zdaje się że niezbyt wiele ich puściliWszystkie procki mają wersje box i takie się głównie sprzedaje w świecie. OEMy to głównie przypadłość "biedniejszych rynków" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 OEMy najcześciej trafiają do zestawów z marketu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 OEMy najcześciej trafiają do zestawów z marketu :) OEM jak nazwa wskazuje jest dla producentów gotowych zestawów komputerowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Witam Mam taki problem. Do tej pory miałem Venice 3000+@2.7ghz na szynie 300MHz, pamięci XBLK PDP i wszystko łaziło pięknie na 300MHz. Kupiłem od jednego usera z forum selekta X2 toledo i fajnie lazi na 3Ghz ale tylko i wysłącznie na szynie 200Mhz. Nie moge zmusić pamięci do pracy powyżej 200Mhz bo kończy się to blue screenami w windzie. Co to może być ? Bios mam najnowszy 403 do płyty. Czyżby kontroler pamięci poszedł w procku ? czy może nie lubi samsungów TCCD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Witam Mam taki problem. Do tej pory miałem Venice 3000+@2.7ghz na szynie 300MHz, pamięci XBLK PDP i wszystko łaziło pięknie na 300MHz. Kupiłem od jednego usera z forum selekta X2 toledo i fajnie lazi na 3Ghz ale tylko i wysłącznie na szynie 200Mhz. Nie moge zmusić pamięci do pracy powyżej 200Mhz bo kończy się to blue screenami w windzie. Co to może być ? Bios mam najnowszy 403 do płyty. Czyżby kontroler pamięci poszedł w procku ? czy może nie lubi samsungów TCCD ? A mnożnik szyny hyper transport ustawiłeś na 3x? HT nie może przekroczyć 1000 MHz, bo wtedy proc napewno nie będzie stabilny. Swoją drogą ja mam kingmaxy i też raczej stabilne nie sa powyżej 200 MHz. Takie kostki ;) Edytowane 19 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 A mnożnik szyny hyper transport ustawiłeś na 3x? HT nie może przekroczyć 1000 MHz, bo wtedy proc napewno nie będzie stabilny. Swoją drogą ja mam kingmaxy i też raczej stabilne nie sa powyżej 200 MHz. Takie kostki ;) ht mam na 3 ustawione, bo przecież venice latał na 300Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...