Gość 23latek Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 witam, wróciłem - niedługo zaczne ponowne próby max oc mojego briska :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 witam, wróciłem - niedługo zaczne ponowne próby max oc mojego briska :-D Wejdz z 3,4g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) na 3.305 rusza wiec mozliwe ze na 3.4 tez ruszy :-D Edytowane 30 Lipca 2008 przez 23latek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Nowe Pamiątki i bez problemu idzie na pełnym mnożniku ba na cl4. Patrioty skończyły się na 920 5-5-5-16. Dalej nie pójdzie bo procek dalej nie chce a raczej nie może bo box go ciśnie. Edytowane 31 Lipca 2008 przez Dawid111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Stabilny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Stabilny? Super pi 32mb -bez błędu procek w orthosie 76'C po 3 min. Czym sprawdzić memki bez obciążania procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 MemTest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 MemTest? 945mhz 4-4-4-12 1godz i 30min w memtest bez problemu. Może nie jest to jakiś super wynik ale w porównaniu do patriotów jest super...i tylko 2.1v (dałem na zapas} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 945mhz 4-4-4-12 1godz i 30min w memtest bez problemu.A teraz sobie sprawdź stabilność w goldmemory ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 A teraz sobie sprawdź stabilność w goldmemory ;] Ile ma trwać test w goldmemory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 in więcej tym lepiej, ja zwyczajowo puszczam "nockę". A tak na szybko to niech chociaż ze dwa kółka zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 3ghz to raczej 90% athlonów x2 zrobi - jedz wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Tutaj chodzi przecież o pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Orthos to tak średnio się nadaje do testowania pamięci :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Tutaj chodzi przecież o pamięci :P Dokładnie Leborq: to tylko na próbę :wink: Za jakiś czas puszcze goldmemory Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Dawid111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Orthos to tak średnio się nadaje do testowania pamięci :>Nie jest może najlepszym narzędziem, ale tragedii też nie ma moim zdaniem ;] Z resztą, co się nadaje do pełnego stestowania... pamiętam 8h goldmemory, 14h orthosa a sie wykrzaczały na 3dmarku01 za każdym razem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Nie jest może najlepszym narzędziem, ale tragedii też nie ma moim zdaniem ;] Z resztą, co się nadaje do pełnego stestowania... pamiętam 8h goldmemory, 14h orthosa a sie wykrzaczały na 3dmarku01 za każdym razem :P Przed chwilą marek01 powiedział że jest ok. .Wynikiem się chwalić nie będę (wiadomo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Czy C'n'Q obniża napięcie? Bo mój ABit nie może dać niżej jak 1,3V ;/ Teraz pracuję na 1,8 GHz i dałby mu z 1,15V ale nie da się :/ Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Czemu mu nie działa C'n'Q ?Mu czy Ci? :wink: Przez OC? Łeee z takim pisaniem :razz: .Odpowiedziałem ,Ty zedytowałeś i jestem w lesie hehe. Taaak -Kul edn Kłajet obniża napięcie.... Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Hehe bo jednak działa :lol2: :lol2: Nie chciało mi się włączać CPU-Z patrzyłem na to w moim komputerze a to jest left jakieś ;D Trochę to szaleje, raz 1 GHz wystarczy otworzyć coś i jest 1,5 za chwilę znów 1 to mu chyba nie zaszkodzi? Szkoda, że po o/c nie działa bo 3,3 to jednak mi nie jest potrzebne częściej jak 1-2h dziennie, ale obecnie jest na 1800 MHz ustawiony ale płyta i tak go puszcza na 2500 :blink: Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) U mnie cnq kompletnie nie działa :wink: Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 U mnie cnq po O/C działa bez żadnego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Powiedzcie, co trzeba do tego, bo ja mam C'n'Q w BIOSie dane na AUTO (mam tylko AUTO i DISABLED), zainstalowany w systemie sterownik CPU, a mnożnik i VCore stoi w miejscu... /edit Dobra już mam, wystarczyło zmienić profil zasilania na laptopowy ;). Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 panowie poprosiłbym o radę. Jutro jadę do sklepu w którym ostatnimi czasy kupuję sprzęt zapytać się ile dostanę za mojego 3200+, podejrzewam że nie więcej jak 50 zł ale nie o to mi chodzi. Wezmę w rozliczeniu nowego procka i z racji bardzo ograniczonego budżetu (biorę też grafikę) biorę X2 w przedziale cenowym 160-190. Jak przeglądałem sklepy (proline/znak) to wypada to mniej więcej w granicach X2 4600-5200+. Pytałem już w innym wątku czy nie będzie problemów z mobo w wypadku cpu na 0.065 nm i polecono mi raczej 0,09 dodając, że dobrze jakbym wziął z rewizji F3. I tutaj rodzi się moje pytanie- Czy warto? Mogę jutro zapytać czy i w jakiej cenie udało by się ściągnąć F3 z tym, że tak jak patrzyłem to f3 są albo 4600+ albo od razu 5200+ i ten model byłby już na pewno wyżej niż 190 zł. Czy więc z moim sprzętem (mobo/pamięci) byłbym w stanie wykręcić tego 4600+ na 2.8-3 Ghz? Bo jeżeli nie za bardzo to wolę pytać o zwykłego 5000/5200+, który zawsze na starcie jest o te 200MHz wyżej taktowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 panowie poprosiłbym o radę. Jutro jadę do sklepu w którym ostatnimi czasy kupuję sprzęt zapytać się ile dostanę za mojego 3200+, podejrzewam że nie więcej jak 50 zł ale nie o to mi chodzi. Wezmę w rozliczeniu nowego procka i z racji bardzo ograniczonego budżetu (biorę też grafikę) biorę X2 w przedziale cenowym 160-190. Jak przeglądałem sklepy (proline/znak) to wypada to mniej więcej w granicach X2 4600-5200+. Pytałem już w innym wątku czy nie będzie problemów z mobo w wypadku cpu na 0.065 nm i polecono mi raczej 0,09 dodając, że dobrze jakbym wziął z rewizji F3. I tutaj rodzi się moje pytanie- Czy warto? Mogę jutro zapytać czy i w jakiej cenie udało by się ściągnąć F3 z tym, że tak jak patrzyłem to f3 są albo 4600+ albo od razu 5200+ i ten model byłby już na pewno wyżej niż 190 zł. Czy więc z moim sprzętem (mobo/pamięci) byłbym w stanie wykręcić tego 4600+ na 2.8-3 Ghz? Bo jeżeli nie za bardzo to wolę pytać o zwykłego 5000/5200+, który zawsze na starcie jest o te 200MHz wyżej taktowany. An tej płytce 3.0 masz raczej gwarantowane...jak wgrasz nowszy bios na pewno nie będzie problemów z prockami 0.065. F3 "podobno" lepiej się kręcą czego ja nie zauważam... 5200+ i wyższe mają 2mb kaszy więc to na +.za to w przeciwieństwie do Brisbanów 0.065 bardziej się grzeją... Także najrozsądniejszym wyborem w tej cenie będzie 4800+ 0.065 lub jak ci się uda to 5200+ f3 fakt na obu masz gwarantowane 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Szukaj 4600 F3, jak się uda trafić F3 5200 to jeszcze lepiej ;) jak Ci wcześniej doradzono w topicu o DFI. Podkręcić też bez problemu się uda, od czego są dzielniki, a z tego co pamiętam to te giele u kolegi miały niezłe SPD na niskich dzielnikach (400/533). Mobo nie będzie miało żadnych problemów. Tak jak wcześniej wspomniano unikaj bris w DFI, miałem to wiem jakie są prblemy, od przesiadki na Windsora F3 komp się uspokoił, można rzec że stał sie nudny i przewidywalny :D Edit: literówka Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 W ogóle te brisbane'y to niedopchnięte jakieś wyszły - na kn9 również jakieś cyrki były, a po wymianie na f3 jedynym problemem jest wychłodzenie bydlaka :P Poszukaj tego f3, w zasadzie każdy powinien zrobić te 3ghz na niskim napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ok więc nie bez bólów ale 4600+ F3 mi załatwią, z moim prockiem będzie to mnie kosztowało 100 zł więc myslę, że warto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaldinho Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Mój Athlon X2 4600+ ma dziwne taktowanie i to domyślne - 2,42 GHz - czyli nieco powyżej niż 4800+ :lol2: trochę dziwne - temperatury ok nie miałem nawet po ostrym graniu nawet 50 C :) średnio trzyma z 34-37 C trochę dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...