Skocz do zawartości
Mociak

Regularne Zasłabnięcia - Straszne!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam od jakiegoś czasu tak, że jak posiedzę 5 minut (czy dłużej, mam tak nawet jak rano wstaję z łóżka) to zaczyna mnie intensywnie boleć głowa, czarno przed oczami, coraz ciszej w uszach.. nogi miękną.. czasami prawie mdleję, po prostu czuję, jakbym odpływał...

Od czego to jest? Warto iść do lekarza? Nie mogę wstać do domofonu bo po drodze muszę się i tak zatrzymać przy ścianie i spróbować nie upaść.... uprzykrza życie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary zapier........ do lekarza czym predzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coz mi sie wydaje ze to cos z glowa, albo z krazeniem. Nie ma co bagatelizowac idz czym predzej do lekarza. Zycie ma sie tylko jedno!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewarto iść do lekarza. Zaparz sobie ziółka albo się napij.

Qcze denerwują mnie tacy ludzie. Jak padniesz to też zapytasz na tweaku czy dzwonić na pogotowie??? :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wygląda na coś poważnego!!!! Koniecznie idz do lekarza!!!!! Ja czasem (bardzo rzadko) mam podobnie przy szybkim wstawaniu rano z łóżka, ale to w dużo mniejszym stopniu (tylko zakręci się przez chwilę w głowie) i napewno związane jest z gwałtownym odpływem krwi z mózgu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakim jestes wieku ? Jak bylem piekny i mlody :P (jakies 15-18 lat) to mialem takie cos jak np siedzialem 5 min i wstalem to potrafilem sie wrecz przewrocic tak mi sie we lbie krecilo ale minelo to wkoncu i mysle ze bylo zwiazane z dojzewaniem

Napewno nie z braku ruchu bo wtedy bardzo namietnie jezdzilem na rowerq (okolo 70-100 km dziennie)

Aha na twoim miejscu bym jednak poszedl do lekaza a wypowiedz miala na celu uspokojenie, zebys odrazu guza muzgu nie podejzewal jak sugeruja niektorzy ;P

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakim jestes wieku ? Jak bylem piekny i mlody :P (jakies 15-18 lat) to mialem takie cos jak np siedzialem 5 min i wstalem to potrafilem sie wrecz przewrocic tak mi sie we lbie krecilo ale minelo to wkoncu i mysle ze bylo zwiazane z dojzewaniem

Napewno nie z braku ruchu bo wtedy bardzo namietnie jezdzilem na rowerq (okolo 70-100 km dziennie)

Aha na twoim miejscu bym jednak poszedl do lekaza a wypowiedz miala na celu uspokojenie, zebys odrazu guza muzgu nie podejzewal jak sugeruja niektorzy ;P

1501335[/snapback]

15-18 lat :| Jak ja mam to mieć do 18-nastki to ja faktycznie wolę iść do lekarza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne ze trzeba isc do lekarza. mialem podobne problemy, z tym, ze czesto krecilo mi sie w glowie, tak jakbym mial zaraz paść plackiem na ziemie...wizyta u lekarza troche badań i okazało się, ze trzeba zmniejszyc ilosc kawy i papierosów, a oprocz tego wprowadzic jakies jedzenie do dziennego rozkladu, a nie zyc tylko o wyzej wymienionych :)

PS. o ruchu oczywiscie nie musze wspominac bo to podstawa zdrowego funkcjonowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mialem nascie lat to mialem identyczna sytuacje. powodem bylo niedokrwienie mozgu co powodowalo chwilowe utraty przytomnosci, zacmienia wzroku itd....

nie masz co panikowac! po prostu w momencie jak sie dosc szybko podniesiesz to newystarczajaca ilosc krwi doplywa do mozgu z powodu sily ciazenia. masz po prostu troche za niskie cisnienie krwi - jesli palisz to przestan, bedzie lepiej. lekarz raczej niewiele Ci pomoze, co najwyzej dostaniesz jakies ziolowe leki na podwyzszenie cisnienia i tyle. ale czy isc czy nie to sam zdecyduj. to jest objaw dorastania czy jak tam to zwac ale jesli budzi to Twoje watpliwosci to idz do lekarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem cos takiego ,ale moze nie tak intensywnie. Zwykle trwalo to po 2 minuty ,mocne zawroty glowy ,ciemno przed oczami i zaburzenia ruchu. Lekarz stwierdzil ze zbyt malo ruchu. I racje mial bo 1-2 godzinki dziennie na swiezym powietrzu (zwykle rower) zrobilo swoje. Tlumaczyl mi ze tak czasem jest w wieku dojrzewania i nie nalezy zaraz panikowac. Takie zaslabniecia tez sa spowodane wplyem pogody. Nie na wszystkich to dziala ,ale moze miec jakis wplyw.Zdrowka zycze.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też tak mam. Czasami jak siedze albo leżę i nagle wstane to kręci mi się w głowie i robi się ciemno przed oczami ale po pewnej chwili to przechodzi. Jednak jeśli traci się przytomność w takiej sytuacji to wydaje mi się, że jest to poważniejsza sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Ja mam ten sam, albo podobny problem.... Wstaje z lozka i nagle odlot, ale taki konkretny, widze ciemno przez jakies 5-7 sekund, nie wiem co sie dzieje, mam nogi z waty i, jak nie mam czegos blisko pod reka aby sie zlapac to ciezko jest mi ustac w pionie... :| Kiedys wsytepowalo to bardzo rzadko, lecz im jestem starszy to zauwazam to coraz czesciej i na dluzsy okre... Czuje sie wtedy w jak innym siwecie nic nie widze, chociaz mam otwrate oczy, nic nie slysze, niczego nie kontroluje, jakbym spal... Zdazy mi sie nawet to ja wstane z krzesla, lub jak odejde od telewizora, lecz nigdy gdy odchodze od komputera :wink: Nie wiem czy moge miec jakies problemy z krazeniem czy cos podobnego, chya tez przejde sie do lekarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie czujesz czasami, jak Ci np. tak trochę głowa pulsuje? (np. jak wstaniesz na chwile)

Ja raz poszedłem do kuchni na degustacje i zciemniało mi, oparłem się o ścianę i zacząłem czaić dopiero jak podsunięto mi kopytko - straciłem wtedy przytomność :mur: Idę do lekarza i tyle

Dzięki wszystkim za rady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idź człowieku do lekarza da ci skerowanie na badania do szpitala tam cię poprześwietlają na wszelkie możliwe sposoby i bedziesz wiedział co ci jest człowieku nie bagatelizuj takich spraw bo ty mozesz mieć krwiaka na mozgu i mozesz się jużnie obudzić i to nie są żarty

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ja pier... właśnie mi się przypomniało że mam bezdechy - w nocy czasem nie oddycham, mówiono mi, że może to powodować m. in. krwiaki na mózgu - nie żartuję! (niestety :/) Teraz to nie mam wątpliwości, idę do lekarza!!!!!!!!!

EDIT:

A dopiero teraz mi się przypomniało, bo mnie zawsze gdy byłem dzieckiem straszono tym :D

Edytowane przez Mociak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

ja kiedys z kumplami sobie robilismy takie fazy ale to podobno niebezpieczne dla mozgu, a jak robilem 3 ostatnie fazy to dostawalem padaczki w czasie odpływu wiec zaprzestalem tej zabawy, ale fajne uczucie jest.

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za durny, bezsensowny temat, iść czy nie do doktora, chcesz idź, nie chcesz nie idź, twoja sprawa

A może czekasz na jakiegoś studenta medycyny żeby cie na Tweaku zdiagnozował  :lol:

1501734[/snapback]

studentem medycyny nie jestem ale pokusze sie o diagnoze :D :D :D

hipohondria :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi