Skocz do zawartości
Gość scar

Grand Theft Auto 4

Rekomendowane odpowiedzi

"Mike Hickey, konsultant finansowy Take-Two Interactive Software przyznał publicznie, że nad Grand Theft Auto IV pracuje sztab 150 osób. Mają to być sami developerzy, z pominięciem aktorów podkładających głosy postaciom z gry. Do tego przyznał też, że Rockstar gotowe jest dostarczyć nam gameplay, który przebije to, co do tej pory prezentowała seria GTA. Ile w tym prawdy? W końcu to konsultant finansowy."

Przypominam - Premiera x360 i PS3 - 19.10.2007 - to juz mniej niz rok, czyli bedzie lecieć z górki to oczekiwanie ;p. Szkoda jednak, ze poki co nie ma zadnych screenow ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzenia.. no chyba ze mamy doczynienia z takim zjawiskiem jak far cry ale wątpie :P. Obym sie mylił ale imo tej gry nie zobaczymy nawet w 1 połowie 2008r. Ja osobiście chciałbym coś bardziej skąplikowanego niż to co zawsze w GTA. Chodzi mi głównie o dużo bardziej rozbudowane misje, lepsza fabułe i możliwość wchodzenia do każego budynku ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzenia.. no chyba ze mamy doczynienia z takim zjawiskiem jak far cry ale wątpie :P. Obym sie mylił ale imo tej gry nie zobaczymy nawet w 1 połowie 2008r. Ja osobiście chciałbym coś bardziej skąplikowanego niż to co zawsze w GTA. Chodzi mi głównie o dużo bardziej rozbudowane misje, lepsza fabułe i możliwość wchodzenia do każego budynku ;).

przesuwało kiedys Rockstar zapowiedziana date wydania? nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie rzeczy to tylko w... :) niedługo z GTA zrobi się rpg ;)

Jakby tak obiektywnie popatrzeć to GTA od zawsze była grą najbliższą gatunkowo rpg. Kto powiedział że rpg musi koniecznie rozgrywać się w świecie fantasy lub sf musi mieć wielkie tabelska umiejętności, możliwość wyboru z pomiędzy ras od krasnoludka po wielkie złe coś i plecak do zbierania 10.000.000 nikomu nie przydatnych rzeczy w 100 odmianach. Wystarczy że zadania są w formie questów, które dostajemy po rozmowie* od NPC, pomiędzy którymi można sobie robić co się żywnie podoba w interaktywnym świecie, czyli "grać rolę" co już w pełni mieści się w ramach definicji role playing game.

*To że poza SA nasz bohater nie miał własnego zdania, nie ma nic do rzeczy, może zwyczajnie go nie miał i już ;)

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesuwało kiedys Rockstar zapowiedziana date wydania? nie...

:blink: a Payne ?

A co do screenów to w sieci same fake'i. Były tu na forum raz skiny co wygladały jak jakaś prezentacja budowy centrum handlowego albo osiedla. Nic poza tym..

@Nierealny chodziło mi o wydawce ;] Rockstar był wydawcą Payna.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś Ci się chyba pomyliło :] max payne nie był tworzony przez rockstar tylko przez Remedy Entertainment na bazie silnika Remedy MaxFX (3D Realms) (mowa tu chyba o ver. PC). więc nie wiem po co wyskoczyłeś z firmą rockstar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech zrobia kontynuacje wzbogacona o grafike jak z MaxPayne 2

i ogromne miejskie przestrzenierodem z GTA VC ,lekko poprawia zlozonosc misji

i na 99% gwarantowany Hit

tylk oco za sprzet to pociagnie ??? pewnie GF 9900 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem. W grze, ktora wyjdzie za rok chcesz grafike taka jak w grze sprzed 3 lat, a do tego 'ogromne' miejskie przestrzenie jak w GTAVC, czyli najmniejszym terenowo GTA, ktore zajmuje moze 1/5 przestrzeni GTASA ?

Dla mnie to paradoksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FrIkO

Czego ty oczekujesz , przeogromnych przestrzeni i lepszej oprawy graficznej niz w MaxPayne 2

to co by to musial byc za sprzet

popatrz na to realnie

to co napisalem powyzej spoko by wystarczylo , cudow nie oczekuje

juz oczekiwalem od Unreal Engine 3 :/ i wyszla gra RB6 Vegas i nastal mrok :)

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ta gra nie ukażę się równocześnie z wersją Xbox 360 i PS3 więć pecetowcy poczekają na nią conajmniej od 1.5 do 2 lat :rolleyes: a na konsole wyjdzie zapewne za równy rok lub wcześniej jeśli wszystko dobrze pójdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Przecież ta gra nie ukażę się równocześnie z wersją Xbox 360 i PS3 więć pecetowcy poczekają na nią conajmniej od 1.5 do 2 lat :rolleyes: a na konsole wyjdzie zapewne za równy rok lub wcześniej jeśli wszystko dobrze pójdzie.

Bez przesady SA ukazało się nawet nie rok po premierze na PS2 a tak swoją drogą zawiodłem się na wersję na Xboxa która wyszła wtedy co na PC ( momentami tak cięło, że nie dało się grać więc wybrałem wersje na PC). :wink:

2 Lata jak dla mnie dużo by na tym stracili pieniędzy więc w ich interesie jest wydanie wersji na PC jak najszybciej chyba nie powinno to przekroczyć roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myśle, powinna ukazać się zaraz po konsolowych odpowiednikach, inaczej kupa kasy przepada.... Mam nadzieje ze to będzie gra pod PC a nie przeniesiona z konsolki na PC i o dobrej optymalizacji, bo jak się widzi G3 i RB6 to sie płakać chce :angry: .............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Też tak myśle, powinna ukazać się zaraz po konsolowych odpowiednikach, inaczej kupa kasy przepada.... Mam nadzieje ze to będzie gra pod PC a nie przeniesiona z konsolki na PC i o dobrej optymalizacji, bo jak się widzi G3 i RB6 to sie płakać chce :angry: .............

Gothic 3 nie ma na konsole :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie czasami na co jest tworzone najpierw GTA 4 ??

Chodzi mi o.....dam przykład: COD 3 był tworzony z myślą o X360 ,a poźniej go przekonwertowali do Playstation 3 i niestety wyszedł gorzej graficznie.

Czy GTA 4 jest tworzone najpierw na X360 czy Playstation 3 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie czasami na co jest tworzone najpierw GTA 4 ??

Chodzi mi o.....dam przykład: COD 3 był tworzony z myślą o X360 ,a poźniej go przekonwertowali do Playstation 3 i niestety wyszedł gorzej graficznie.

Czy GTA 4 jest tworzone najpierw na X360 czy Playstation 3 ??

Z tego co czytałem to cały czas podkreślali, że robią z myślą dla PS3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

do października daleko ale szybko minie... jeśli spełni moje oczekiwania to kupuje na pewno na PC oczywiście

i oczywiście minie od premiery 6-7 miesięcy zanim wyjdzie na PC

czyli marzec 2008

dziwne odkąd pamiętam screeny były rok albo ponad rok przed premierą a tu cicho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro na PS3 to skąd plotki o tym, że tylko (!!!) na XBOX360 będzie można ściągać dodatkowy kontent z Xbox Live...

niemożliwe żeby to nie dotyczyło również PC.

właśnie chyba Rockstar sami wypuszczali te fake'owe screeny.

testowanie gry musi trwać pół... czyżby nowy engine był tak dopracowany ? ciekawe czy gra LA Noire korzysta z tego samego enginu.

Potwierdzono, że aktor użyczający głosu CJ'owi będzie grał również w GTAIV.

chodzi o http://youngmaylay.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak jest z Wami ale dla mnie to tak naprawdę GTA skończyło się na II części. Trójka i dalsze części już tak mnie nie wciągneły,. To już nie było to samo.

A nawiązując do rozmowy na temat oczekiwania na następną część to uważam że nie ma co poddawać się emocjom... mam na myśli oczekiwanie na wszystkie nowe tytuły. Każdy z nas wie jak często screeny nie oddają rzeczywistego wyglądu gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi