Gość fredus Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Można jasniej?? przewodzi czy nie przewodzi?? :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Można jasniej?? przewodzi czy nie przewodzi?? :mad: 1546598[/snapback] nie przewodzi robiono odp pomiary i "niby przewodnosc" miesciła sie w błedzie pomiarowym a nawet ta nie jest w stanie "elektrycznie" niczego uszkodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 bartezjusz dzieki widze że chyba tak naprawde to ty sie tylko na tym znasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Przecież jest napisane że nie pzrewodzi ludzie uczcie się czytać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ja nalozylem jak pokazali na arctiku i temp. proca spadla o 5*C to samo na grafie. Wiec polecam nakladac jak jest pokazane. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 To Meks czyli innymi słowy ,,ziarnko ryżu,,?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ja AXP-ki pokrywam tak: biore odrobinę pasty (zwykły silikon, po TT Fanles), na palca i jazda po rdzeniu... co ciekawe, ten silikon od TT jest lepszy od MX-1 :blink: :blink: MX dojr(ż)ewał 2 mies. do czasu zmiany budy, i wówczas dałem sila, i spadek o 3*C Morał: Pędźmy wszyscy na giełdę po TT-ka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 nie wolno rozsmarowywac palcem. po 1 tluszcz, po 2 pot, po 3 komorki skory, po 4 rozsarowany palcem jest nierowny - linie papilarne. jak juz ktos sie upiera na rozsmarowanie to tylko karta kredytowa - rowna i sztywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pyza Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam Jestem :blink: Właśnie załozyłem Freezera z pastą OCZ Ultra5+. Jakie powinienem mieć tempy po wygrzaniu pasty za powiedzmy ok. tydzień. w tej chwili mam 43-44 idle, 53-54 stress pod SP2004? Procek A64 3000+ Winnie 1800Mhz. Pozdro 1pyza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ja sie tu dolacze najlepiej... chcailem sobie zmienic paste na jadrze ale mam tam taka gowniana naklejke , co nie mozn jej oderwac, wiec narazie spowrotem zmontowalem chlodzenie... Jak moge taka naklejke oderwac, wyczysciic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 czyzby boxowy intel? to badziewie mozna ladnie odczyscic acetonem. ladnie sie rozpuszcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Kurde, probowalem to gowno zdrapac srobokretem... i teraz mam cala powierzchnie porysowana :( :( :( Da sie to jakos wyszlifowac czy cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Kurde, probowalem to gowno zdrapac srobokretem... i teraz mam cala powierzchnie porysowana :( :( :( Da sie to jakos wyszlifowac czy cos? 1549833[/snapback] Pomysły to ty masz niezłe. Sorry za stwierdzenie ale trzeba być skończonym idiotą , żeby drapać śrubokrętem. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 I tak mi na tym starym chlodzeniu nie zalezalo bo mam nowe, a tak to przynajmniej juz wiem ze nie wolno, ot co! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Właśnie załozyłem Freezera z pastą OCZ Ultra5+. Jakie powinienem mieć tempy po wygrzaniu pasty za powiedzmy ok. tydzień. w tej chwili mam 43-44 idle, 53-54 stress pod SP2004? Procek A64 3000+ Winnie 1800Mhz. Mam Freezera 64, mam A64 Venice śmigającego na 2,25 Ghz i w idle przy włączonym Cool'n'Quiet temperatura oscyluje w okolicach 30 stopni. Przy włączonym UDAgencie (a więc non stop 100% obciążenie proca, chociaż i tak nie wiem jak to porównać do SP2004) temperatura idzie do ok 44 st. Pasta na procesorze nakładana wczoraj, metodą "na ziarnko ryżu" B) W budzie mam 2 wiatraki wyciągające - jeden z tyłu, drugi u góry obudowy, no i oczywiście wyciągający w zasilaczu. Edytowane 18 Lipca 2005 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Cześć! Hmm... A co proponujecie do wysokiego i ciężkiego radiatora (TT 12)?? Problem w tym, że ciężko zamontować go (przynajmniej przy moim marnym doświadczeniu) żeby nie otarł się o rdzeń i sciągnął pastę na bok :( Chyba spróbuje metody z kartą. A czy wcieracie trochę pasty na radiator w miejcu późniejszego styku z rdzeniem proca?? Bo sądząc po moich obecnych temperaturach coś z rozprowadzeniem pasty jest nie tak. IDLE 60 C :blink: STRESS 67 C <_< Nie mam niestety porównania, ( i nie wiem czy płyta nie przekłamuje) bo odebrałem inną płytę po wymianie gwarancyjnej i pierwszy raz (a właściewie kilka razy, bo ciągle miałem wrażenie, że coś nie tak - radaitor ściągał pastę na bok) Na poprzedniej (ten sam model ale bez -E) temp. miałem o ok 15 C nizsze! Tyle, że proca i tego potwora, montowali mi kumple - doświadczeni użyszkodnicy kompów. Tyle. że mieszkają daleko i chyba najwyższy czas nauczyć się robić to samodzielnie. Jest to w końcu chyba jedyna trudność w całym składaniu kompa. P.S. Smaruję AS 5 tak jak autor topic'u P.S. II Czy mógłby ktoś przetłumaczyć wazniejsze fragmenty ze strony Arctic'a o nakładaniu AS 5 ?? Oczywiście fragmenty o nie wkładaniu pasty do paszczy i nie dawaniu dzieciom do zabawy można tendencyjnie pominąć :D Edytowane 19 Lipca 2005 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) IMHO zarnko ryzu jest najprostsza i chyba jedna z najlepszych metod nakladania pasty tylko 3a dac tyle zeby nie wylazlo poza proca czy to co tam smarujecie:P ps. ja uzywam termopoxa 75AGS czy jakos tak to sie nazywa Edytowane 18 Lipca 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A skad mam wiedziec czy nie wyjdzie za proca? Przeciez nie da sie sprawdzic :) Ja jak ostatnio nakladalem na sam rdzen GPU to dalem gdzies tak tyle co glowka od zapalki, dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) ... Bo sądząc po moich obecnych temperaturach coś z rozprowadzeniem pasty jest nie tak. IDLE 60 C :blink: STRESS 67 C <_< ... 1553059[/snapback] UPDATE: Full Stres 73 C :mur: Edytowane 19 Lipca 2005 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Wow mozna by juz omlety na tym robic :lol: A radiator jest goracy?? bo jesli jest goracy to znaczy ze sam cooler jest za slaby a nie pasta. Ale jesli cooler jest zimny to znaczy ze nie obiera ciepla od proca i wina lezy po stronie pasty. Zrob "palcówe" i powiedz ktora z tych opcji jest najwasciwsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 nie chce tworzyć nowego tematu wiec zapytam tu radiator freezer 64 spód wyszlifowany na lustro róznica między AS5 a zwykła biała pastą to tylko 1 stopień tzn że z pastą coś nie tak czy przy dobrze wyszlifowanych radiatorach pasta już ma mało do gadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) A skad mam wiedziec czy nie wyjdzie za proca? Przeciez nie da sie sprawdzic Ja jak ostatnio nakladalem na sam rdzen GPU to dalem gdzies tak tyle co glowka od zapalki, dobrze? "Tyle co główka zapałki" chyba wystarczy na sam rdzeń. A jak się nakłada na "ziarnko ryżu", to sama nazwa metody mówi ile mniej więcej się nakłada. Jeśli inni tak nakładali na swoje procki i im nie wychodziło poza niego to znaczy, że metoda jest dobra. Przydaje się jeśli ktoś nie wie ile mniej więcej nałożyć. Ja osobiście mam na ziarnko ryżu i nie narzekam. Nie mam żadnych problemów, a i temperatura niska. P.S. Używam AS 5. Edytowane 19 Lipca 2005 przez Dj paw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Kupiłem wczoraj jednak Ceramique Silver 5 już nie było :-| noi nałorzyłem najpierw metodą ,,ziarnko ryżu,, i musze powiedziec że w moim wypadku nie jest to dobra metoda po właczeniu kompa temperatura wynosiła 34-35*C więc postanowiłem to wszystko usunać i posmarować cały head spreader noi temperatura wynosiła jakies 31-32*C :razz: na starcie po dłuższym czasie siedzenia temperatura była prawie taka sama jak na silikonie noi sie troche wnerwiłem po co ja kase wydałem ale jak sobie troche pograłem to temperatura podskoczyła z 38* tylko do 41* przy zamknietej budzie! a w pokoju było goraco (nawet bardzo) wiec mysle że pasta niezła tylko przy nakładaniu na head spreadera strasznie trudno sie rozsmarowywała :mad: moze trzebabyło ja troszke rozgrzac suszarką do włosów :D ale ogólnie jest spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Wooowww długie to zdanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...