Diabel03 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Microsoft zmienił nazwę windowsa który ma wyjść w 2006 r. z Longhorn na Vista. http://www.microsoft.com/windowsvista/default.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Pierwsza beta ma wejść w sierpniu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Gdzie tą nazwę zmienił? Jakoś nie widze zmiany nazwy tylko nadanie nazwy. Longhorn to byłą nazwa kodowa i caly czas taka pozostanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jak donosi serwis ActiveWin następna wersja Windows znana dotychczas pod nazwą kodową Longhorn przyjmie po premierze nazwę Windows Vista. Oficjalne potwierdzenie Microsoftu ma się pojawić dzisiaj o godzinie 6:00 Pacific Time, czyli o 15:00 czasu polskiego na stronie Microsoft PressPass. Czekamy z niecierpliwością! Zmiana ostatecznej nazwy projektu przed wprowadzeniem go na rynek jest zwyczajem Microsoftu, który natchnienie do nazw kodowych - ciekawych, a często niemających wiele wspólnego z opracowywanym oprogramowaniem - czerpie w tym wypadku z najbliższego otoczenia. Whistler (Windows XP) i Blackcomb (następca Longhorna) to szczyty położone w British Columbia w Kanadzie, a Longhorn to... bar dla narciarzy zmęczonych podbojem Whistlera. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 I tak dla wiekszosci bedzie to poprostu Wiśta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Microsoft oficjalnie przedstawił nową nazwę dla systemu Windows "Longhorn" i jak już wcześniej informowaliśmy brzmi ona Windows Vista. Krótki film z prezentacji nowej nazwy Oficjalna informacja prasowa o nowej nazwie Oficjalna strona systemu Windows Vista Już niedługo pierwsze wersje: • Windows "Longhorn" Vista Beta 1: 7/27/05 • Windows "Longhorn" Vista Beta 2: 11/16/05 • Windows "Longhorn" Vista RC0: 3/17/06 • Windows "Longhorn" Vista RTM: 6/28/06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 1562631[/snapback] Ciekawe jakie będa pierwsze wrażenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja sie już nie moge doczekać nowych "okiem". Po tym co Microsoft pokazał wydajać Win XP można myśleć, że ten system bedzie tylko lepszy. Ja osobiście licze na to, że dopracuja IE (o ile IE w ogóle bedzie :P). Trudno powiedzieć czego bym chciał od nowego systemu kiedy wszystko w XP mi pasi (z wyjątkiem IE, którego i tak używam ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Czy mógłby mi ktoś podać bezpośredni link do ściągnecia wersji beta. Bo na www.microsoft.com coś nie moge dojśc do tego linku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Czy mógłby mi ktoś podać bezpośredni link do ściągnecia wersji beta. Bo na www.microsoft.com coś nie moge dojśc do tego linku 1580492[/snapback] To sa testy zamkniete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkady1 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 To sa testy zamkniete. 1580569[/snapback] Może i zamknięte ale ja 27 lipca 2005 miałem viste zainstalowaną na kompie. Jakie wrażenie. Cóż niewielkie zmiane w stosunku do longhorna, którego wcześniej także miałem zainstalowanego / IE 7 / Jeszcze bardzo dużo temu systemowi brakuje do doskonałości pomimo, że jest szybszy od XP. Problem tkwi w sterownikach, począwszy od kart grafiki po muzyke, sieciówki. Wszystkie prawie trzeba ręcznie instalować a do tego nie wszystkie chcą się instalować / wywala info, iż nie ta wersja windowsa/. Jeżeli ktoś ma troszke wiedzy to tak, jeśli nie nie polecam narazie instalacji tej wersji visty. Jeżeli ktoś chce chętnie podam link do instalki na pw. Jest wersja 32 i 64 bitowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 mmój kumpel ściągał viste jakiś tydzień temu i miał ją zainstalowac... od tego czasu nie było go na gg :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Czyli mu sie udalo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Może pisze wirusy. ;] Ciekawe ile to "cudo" będzie kosztować... pewnie gdzieś z 1500zł... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Ciekawe ile to "cudo" będzie kosztować... pewnie gdzieś z 1500zł... :D 1594120[/snapback] zależy gdzie ;] na stadionie pewnie taniej B) ja i tak wolę moje win98se co se kupiłem 5 lat temu razem z kompem ;] Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zależy gdzie ;] na stadionie pewnie taniej B) [...] 1603095[/snapback] :legal: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ja mialem bete longhorna, byla okropna, ciela sie system instalowal sie 3h i nie dzialal mi dzwik, moze vista w wersji beta bedzie lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mam tą Bete ale narazie nie chce mi się instalowac :]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 bo zainstalowaniu longhorna komp mi umarł:) ale co do tej viśty;) to nie byłbym tak sceotycznie nastawiony proszę o link na maila:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...