Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Co ty nie powiesz, nie działają :blink: hmm a to ciekawe czemu mam dźwięk na viscie x64 :wink: . Sie czyta, sie wie B-).

No offence

Cytat z readme creativa do sterów pod vista x64:

6) I ciesz sie dźwiękiem ;)

Postawiłbym ci piwko wirtualne, ale instalacja zatrzymała się w tym miejscu: ;)

Dołączona grafika

Szlag by to...

Oczywiście instaluję ręcznie, bo z automatu po restarcie kompa nic się nie zmienia.

System to RC1 x64 a karta to Audigy 2 Value (jest na liście urządzeń obsługiwanych przez ten sterownik).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągam x86 z linku od microsoftu, ale to chyba to samo co juz ściągnąłem ostatnio z torrenta, też był to build 5600, nie wiem czy czym kolwiek się różni. Ten relase na torrencie był dostępny kilka dni przed udostępnieniem przez microsoft obrazów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Szlag by to...

Oczywiście instaluję ręcznie, bo z automatu po restarcie kompa nic się nie zmienia.

System to RC1 x64 a karta to Audigy 2 Value (jest na liście urządzeń obsługiwanych przez ten sterownik).

No mi tez jakos dziala dziekowa,bez recznego instalowania.

Ale oczym tu mowic to RC1 :mur:

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem Viste RC1 x64 i mam problem z dźwiękiem. Czy ktoś może mi poradzić jakich sterowników uzyć lub w jaki sposób skonfigurować system aby był głos. Dodam ze mam Karajana z DFI NF4.

Próbowałem już wszelakich sposobów . Prosze o POMOC :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm powie mi ktos jak mam odzyskac kod do visty ? Bylem zarejestrowany podczas sciagania bety2 i wsiaklo mi kod :(

EDIT

OK znalazlem kody w e-mailu jaki dostalem od microsoftu :P Rozumiem ze ten kod bedzie dzialac z rc1 ?

Edytowane przez maziboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z instalacją neo na VISTA RC1 64bit

Posiadam modem Sagema Fast800 i w żaden sposób nie moge go zainstalować.

Proóbowałem juz ze sterownikami 3.0.4b TK i tymi ze strony Sagema, zajmowały 12mb i też nazywały się 3.0.4b.

Po włączeniu visty diody na modemie nie świecą sie a w menedżerze urządzeń pisze ADSL Modem (czy jakoś tak ;) ) , po odłączeniu i ponownym połaczeniu modemu diody się zasiecają i w menedżerze urządzeń pisze unknown device.

Sterowników nie da się zainstalować ;(

Może ktoś instalował neostrade z modeme Sagema na tym wydaniu visty?? Prosze o pomoc !!!

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[OT] Też miałem do niedawna delinka DWL-510+, również nie mogłem znaleźć działających sterów pod xp 64bit a o viscie juz nie wspomnę. I nadarzyła się okazja wiec sprzedałem delinka i kupiłem Gigabyta GN-WP01GS i zero problemu ze sterami, pod vistą zainstalowałem stery z cd dołączonej do karty ;)

[/OT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neo na viscie 32bit stawia sie jako nowe polaczenie sieciowe i dziala bo tak robilem na 5472

Nie chodziło mi o konfiguracje połączenia, tylko o to jak zainstalować modem ;( Czy ktoś może mi pomóc ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A krzyczy o sterownik? Spóruj skonfigurować połączenie w momencie gdy jest napisane "ADSL Modem". Może się uda.

Pozdr

Ale w tym momencie jak pisze ADSL modem to nie świecą sie diody na modemie i wątpie czy tak sie da :( Nie wierze że nikt nie instalował RC1 i ma Neo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się ominąć sprawdzania pamieci RAM zaraz na poczatku instalacji? Bo chciałem zainstalowac RC1 tylko do testow na kompie z 256MB RAM... A instalator wywala ze nie bedzie ze mna wspolpracowac... Heh...

Zainstalowalbym na laptopie ale miejsca nie mam tu za bardzo na taki krok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img488...............jpg

Szlag by to...

Mam ten sam problem z rc1 na beta2 wsio smigało.

Rozwiazanie cystat z forum creativ'a:

I don't thing the "bcdedit / set nointegritychecks ON" works sny more with RC1 5600. What you need to do is do a reboot hitting the F8 button then select "Disable driver integrity checks" then do the driver install. Reboot and you are going to have to hit F8 every time you boot until creatice males new drivers. I did have the "BCDedit no integrity checks on" set to on

And if you screw this up you'll either need to reformat your Vista installation or go back to a restore point beforfe you began the initial install. I know reformat works and I'm assuming system resore will work also. The creative driver installation doesn't remove everything when you try to a reinstall after a busted intallation which I suspect creates problems

U mnie narazie nie działa ale jeszcze cos pokąbinuję ;)

Edit//

Ok juz wsio działa B-) zrobione wg instrukcji.

Edytowane przez Mateo1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie . Czy ktoś odpalił NEO na Visie RC1 x64 ?? Jak tak to prosze o wyjaśnienie w jaki sposób ;)

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy było jak wyłączyć hibernacje , więc

1. Click Start, and then type cmd in the Start Search box.

2. In the search results list, right-click Command Prompt, and then click Run as Administrator.

3. When you are prompted by User Account Control, click Continue.

4. At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate off, and then press ENTER.

5. Type exit, and then press ENTER.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ściągnąłem ostatnio Vistę, ale mam problem z instalacją - wybieram partycję (NTFS z ponad 11GB wolnym miejscem), na której ma być system zainstalowany, ale pojawia się komunikat:

Windows is unabe to find a system volume that meets its criteria

Dysk mam na SATA, przy instalacji XP nie potrzebowałem sterowników SATA... Szukałem na stronie producenta mobo, ale sterowników pod Vistę nie znalazłem, zresztą nie ma nawet pod XP ;p

Ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może się przyda :D

Tuning Windows Vista 5600 RC1

2313654[/snapback]

Nie wiem czy było jak wyłączyć hibernacje , więc

1. Click Start, and then type cmd in the Start Search box.

2. In the search results list, right-click Command Prompt, and then click Run as Administrator.

3. When you are prompted by User Account Control, click Continue.

4. At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate off, and then press ENTER.

5. Type exit, and then press ENTER.

dzięki wielkie

co do kluczy - na dniach będą rozdawać nowe :)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi