piaskoon Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Co ty nie powiesz, nie działają :blink: hmm a to ciekawe czemu mam dźwięk na viscie x64 :wink: . Sie czyta, sie wie B-). No offence Cytat z readme creativa do sterów pod vista x64: 6) I ciesz sie dźwiękiem ;) Postawiłbym ci piwko wirtualne, ale instalacja zatrzymała się w tym miejscu: ;) Szlag by to... Oczywiście instaluję ręcznie, bo z automatu po restarcie kompa nic się nie zmienia. System to RC1 x64 a karta to Audigy 2 Value (jest na liście urządzeń obsługiwanych przez ten sterownik). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Pytanie mam takie jaja partycje macie na ten system ??? mowie o x64. Bo pomimo moich staran dalej nie moge zainstalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ściągam x86 z linku od microsoftu, ale to chyba to samo co juz ściągnąłem ostatnio z torrenta, też był to build 5600, nie wiem czy czym kolwiek się różni. Ten relase na torrencie był dostępny kilka dni przed udostępnieniem przez microsoft obrazów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Postawiłbym ci piwko wirtualne, ale instalacja zatrzymała się w tym miejscu: ;) Szlag by to... Oczywiście instaluję ręcznie, bo z automatu po restarcie kompa nic się nie zmienia. System to RC1 x64 a karta to Audigy 2 Value (jest na liście urządzeń obsługiwanych przez ten sterownik). No mi tez jakos dziala dziekowa,bez recznego instalowania. Ale oczym tu mowic to RC1 :mur: Edytowane 9 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zainstalowałem Viste RC1 x64 i mam problem z dźwiękiem. Czy ktoś może mi poradzić jakich sterowników uzyć lub w jaki sposób skonfigurować system aby był głos. Dodam ze mam Karajana z DFI NF4. Próbowałem już wszelakich sposobów . Prosze o POMOC :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 AC97 realtek http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97...p;Software=True Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) hmm powie mi ktos jak mam odzyskac kod do visty ? Bylem zarejestrowany podczas sciagania bety2 i wsiaklo mi kod :( EDIT OK znalazlem kody w e-mailu jaki dostalem od microsoftu :P Rozumiem ze ten kod bedzie dzialac z rc1 ? Edytowane 9 Września 2006 przez maziboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 hmm powie mi ktos jak mam odzyskac kod do visty ? Bylem zarejestrowany podczas sciagania bety2 i wsiaklo mi kod :( EDIT OK znalazlem kody w e-mailu jaki dostalem od microsoftu :P Rozumiem ze ten kod bedzie dzialac z rc1 ? Tak bedzie dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 a jak tam ze sterami np do modemow adsl np neostrady???bo cos mi sie widzi ze oni klada lache na viste jestem ciekawy co zrobia tepsy?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Problem z instalacją neo na VISTA RC1 64bit Posiadam modem Sagema Fast800 i w żaden sposób nie moge go zainstalować. Proóbowałem juz ze sterownikami 3.0.4b TK i tymi ze strony Sagema, zajmowały 12mb i też nazywały się 3.0.4b. Po włączeniu visty diody na modemie nie świecą sie a w menedżerze urządzeń pisze ADSL Modem (czy jakoś tak ;) ) , po odłączeniu i ponownym połaczeniu modemu diody się zasiecają i w menedżerze urządzeń pisze unknown device. Sterowników nie da się zainstalować ;( Może ktoś instalował neostrade z modeme Sagema na tym wydaniu visty?? Prosze o pomoc !!! Edytowane 10 Września 2006 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 a ja tak tylko dopiszę, że na RC1 działa mi uśpienie (na preRC1 wywalało zrzut pamięci) ale jak laptop wychodzi ze stanu uśpienia to już nie mam głosu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Potrzebujue sterowniki do dlinka 520+ pod x64 bo bez tego nie mam netu na viscie x64 :( pomocy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 [OT] Też miałem do niedawna delinka DWL-510+, również nie mogłem znaleźć działających sterów pod xp 64bit a o viscie juz nie wspomnę. I nadarzyła się okazja wiec sprzedałem delinka i kupiłem Gigabyta GN-WP01GS i zero problemu ze sterami, pod vistą zainstalowałem stery z cd dołączonej do karty ;) [/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 neo na viscie 32bit stawia sie jako nowe polaczenie sieciowe i dziala bo tak robilem na 5472 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 neo na viscie 32bit stawia sie jako nowe polaczenie sieciowe i dziala bo tak robilem na 5472 Nie chodziło mi o konfiguracje połączenia, tylko o to jak zainstalować modem ;( Czy ktoś może mi pomóc ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A krzyczy o sterownik? Spóruj skonfigurować połączenie w momencie gdy jest napisane "ADSL Modem". Może się uda. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A krzyczy o sterownik? Spóruj skonfigurować połączenie w momencie gdy jest napisane "ADSL Modem". Może się uda. Pozdr Ale w tym momencie jak pisze ADSL modem to nie świecą sie diody na modemie i wątpie czy tak sie da :( Nie wierze że nikt nie instalował RC1 i ma Neo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Nie da się ominąć sprawdzania pamieci RAM zaraz na poczatku instalacji? Bo chciałem zainstalowac RC1 tylko do testow na kompie z 256MB RAM... A instalator wywala ze nie bedzie ze mna wspolpracowac... Heh... Zainstalowalbym na laptopie ale miejsca nie mam tu za bardzo na taki krok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Postawiłbym ci piwko wirtualne, ale instalacja zatrzymała się w tym miejscu: ;) http://img488...............jpg Szlag by to... Oczywiście instaluję ręcznie, bo z automatu po restarcie kompa nic się nie zmienia. System to RC1 x64 a karta to Audigy 2 Value (jest na liście urządzeń obsługiwanych przez ten sterownik). Mam ten sam problem z rc1 na beta2 wsio smigało. Rozwiazanie cystat z forum creativ'a: I don't thing the "bcdedit / set nointegritychecks ON" works sny more with RC1 5600. What you need to do is do a reboot hitting the F8 button then select "Disable driver integrity checks" then do the driver install. Reboot and you are going to have to hit F8 every time you boot until creatice males new drivers. I did have the "BCDedit no integrity checks on" set to on And if you screw this up you'll either need to reformat your Vista installation or go back to a restore point beforfe you began the initial install. I know reformat works and I'm assuming system resore will work also. The creative driver installation doesn't remove everything when you try to a reinstall after a busted intallation which I suspect creates problems U mnie narazie nie działa ale jeszcze cos pokąbinuję ;) Edit// Ok juz wsio działa B-) zrobione wg instrukcji. Edytowane 10 Września 2006 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 ale ja nie moge zmienic tego d-linka bo mam neta radiowego 512 i to karta od nich znaczy od rdi wiec musze dostac stery do x64 :(((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Ponawiam pytanie . Czy ktoś odpalił NEO na Visie RC1 x64 ?? Jak tak to prosze o wyjaśnienie w jaki sposób ;) Edytowane 11 Września 2006 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 może się przyda :D Tuning Windows Vista 5600 RC1 http://www.flexbeta.net/main/printarticle.php?id=121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Nie wiem czy było jak wyłączyć hibernacje , więc 1. Click Start, and then type cmd in the Start Search box. 2. In the search results list, right-click Command Prompt, and then click Run as Administrator. 3. When you are prompted by User Account Control, click Continue. 4. At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate off, and then press ENTER. 5. Type exit, and then press ENTER. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 może się przyda :D Tuning Windows Vista 5600 RC1 http://www.flexbeta.net/main/printarticle.php?id=121 Po włączeniu konta administratora nie moge wejść do panelu sterowania. :/ Po wyłączeniu dalej to samo. Beznadziejny ten RC1 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 czy do Visty RC1 potrzeba jakiegoś cdkeya?? właśnie sciagam i jestem ciekawy czy trzeba sie logowac na stronie microsoftu żeby dostac czy instaluje sie bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Trzeba było najpierw przeczytac infoze strony visty, a nie od razu sciągać. Bez klucza nie aktywujesz systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam, ściągnąłem ostatnio Vistę, ale mam problem z instalacją - wybieram partycję (NTFS z ponad 11GB wolnym miejscem), na której ma być system zainstalowany, ale pojawia się komunikat: Windows is unabe to find a system volume that meets its criteriaDysk mam na SATA, przy instalacji XP nie potrzebowałem sterowników SATA... Szukałem na stronie producenta mobo, ale sterowników pod Vistę nie znalazłem, zresztą nie ma nawet pod XP ;p Ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) może się przyda :D Tuning Windows Vista 5600 RC1 2313654[/snapback] Nie wiem czy było jak wyłączyć hibernacje , więc 1. Click Start, and then type cmd in the Start Search box. 2. In the search results list, right-click Command Prompt, and then click Run as Administrator. 3. When you are prompted by User Account Control, click Continue. 4. At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate off, and then press ENTER. 5. Type exit, and then press ENTER. dzięki wielkie co do kluczy - na dniach będą rozdawać nowe :) Edytowane 12 Września 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Vista RC1 Keys :-P :-P :-P http://www.jkg.in/34-how-to-obtain-the-win...al-for-free.htm Edytowane 12 Września 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawzim Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Kurcze a ja nie mogę pobrać te visty, mam maila z microsoftu z kluczem klikam na link ale mi nie pobiera tylko mam komunikat ze plik nie zawiera danych :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...