hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 kup dwa albo dwie nagrzewki jeżeli masz miejsce [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 kup dwa albo dwie nagrzewki jeżeli masz miejsce [; 1593817[/snapback] 5? :) Zeby nei bylo zalezy mi tez na cenie, to i tak nadplanowy wydatek ktory mi przychodzi z wielkim trudem. Nie chce rzucic 2 stow na chlodnice ktora mi spuchnie jak zapodam na nia ponad 200W :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 no to zamiast bipa dwa kadetty;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Czy mi sie wydaje czy realitynet padło :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Czemu glaciale? masz juz na stanie czy Akasy uwazasz za glosne? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Apropos glaciali - to mam teraz praktyczne doswiadczenia z tymi wentylami na paru chlodnicach u roznych ludzi z wc i w sumie maja pewna wade. Przeplyw jest w nich w stosunku glosnosc ok, ale w stosunku wydajnosc dosc marny. I na grubych chlodnicach (czesc samochodowek, czy moze nawet bix) moga byc niewystarczajace. Poprostu zeby chlodnica dzialala powietrze musi wyraznie przelatywac, bo co z tego ze sie zakotluje w finach jak dalej tam pozostanie. Oczywiscie do bipow glaciale sa jak znalazl nawet mozna je lekko spowolnic. Akasy maja jednak lepszy przeplyw co jest przewagą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) a co sadzicie o takim zestawie Frost 2 Slim CPU 99zl Abadon GPU Lite 3 99zl Rezerwuar 5.25 119zl lub ten tajemniczy rez 5,25 easyON (pojawi sie niedlugo jest testowany icon_wink2.gif):99 Black Ice Pro II 219zl Hydor Seltz L-20 II 119 wiadomo + wsio co potzrebne do matazu , wiatraczki moj sprzet ponizej , pzrewiduje tylko zmiane grafy za jakis czas wszelkie sugestie mile widziane Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 bloczek na grafę zdaje się ma Samhain za 89zł - do tego lepszy bo zbudowany na spodzie F2S.... chłodniczki też Freezer 2 - czyli BIP + wentyle odpowiednio taniej.... rezik też od Samhaina bo ten z MCS ostro przepłacony... troche gorzej zaprojektowany... jedyna na plus to niebieska plexa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) thx czyli wszystko u Samhaina procz pomki , ktora wystarczy do zestawu? Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 hydor l20 lub ten samhainowy cooltec, tez starczy a ma ta zalete, ze jest zasilany z 12V wiec nie bedziesz musial pamietac o jej wlaczaniu i nei bedziesz mial dodatkowego przewodu wystajacego z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Hydorki L20 tez mam w sklepie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Czy mi się wydaje, czy BIE jest mocniejsza od BIPII ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Czy mi się wydaje, czy BIE jest mocniejsza od BIPII ? 1598701[/snapback] Zalezy wg jakiego testu i z iloma wentylami. Porownania BIPII vs BIE kanapka z wentyli wypadaja roznie. Np Pc_juice ma uklad na BIE na 1 wentylu i z jego relacji na temat temperatur to tylko dobrze swiadczy o chlodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Aerial ja mysle ze jak kupisz BIP2 to nie bedzie miala problemu z tymi 200 watami.. chodzi o to ze przy takiej ilosci ciepla trzeba WIAC... bez tego nie ma nic czego bys nie podlaczyl... mysle ze jak chcesz cisze przy takiej ilosci ciepla i temp wody na poziomie 30 st w takie upaly np 25-27 st... to tylko 2 chlodnice albo jakas jedna ale na 3 wentyle i dosc gruba.. Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Juz Nyska sie czysci wiec jestem raczej spokojny :wink: i to calkowicie za darmo tylko troche srodkow do czyszczenia na to schodzi i zababawy w lutowanie. Nawiew? 3 delty 120 juz do mnie idą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 DELTY ? :> chyba lubisz dzwiek podobny do odkurzacza :P one chyba nigdy nie sa ciche nawet na niskich V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Mialem do czynienia z kilkoma wersjami, i takie 120x120x25 podobne do tych co zamowilem to nie terkotaly na 5V. Generalnie to nie az takie huragany jakby sie wydawalo.. 82CFM to niewiele wiecej niz Tt thunderblade (ktore tez sa glosne). Zla slawa najwiekszych delt 120x120x38 gdzie wydanosci podchodza pod 200CFM :) to zupelnie inna bajka i takie wentyle nawet na 3V jak sie je palcem rozkreci terkoczą. Zreszta - okaze sie, mozliwe ze te tez beda nie do zniesienia :wink: Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 TT na 12v to tez masakra... ogolnie raczej wszystkie wentyle na 12v sa dosc glosne.. chyba ze komus az tak bardzo na ciszy nie zalezy. Mam 2 cristale i na 12v sa ok ale to jest 1200 rpm, dokupilem jednego Qolteca do obudowy i on jest na 12v juz dosc glosny ale 7-8 daje rade a wieje dobrze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Wczesniej mialem pare glaciali w lapach i mimo ich wszystkich zalet wieja jak dla mnie za slabo. Na bipa - jak znalazl, ale jak chlodnica jest gruba to troche moga byc slabawe. A na 12V tez je slychac jezeli juz byc scislym co do ciszy :| Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja moge szczerze polecic taki model: TFD-12025SL12B Naprawde ciche i tanie, mam takie dwa ustawione na 12V i słychac tylko powietrze przelatujące przez nagrzewnice. sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...