99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 miało być porównanie sempków z celafonami. ale ok jak wciskaja sie tu p4 to jaki problem-ptzyjdą a64 i pozamiatają(no chyba,ze wpadnie berkut z zmrozoną pentiawą :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Tylko trzeba jakis bardziej miarodajny mark niz 3dmark cpuscore no i niech sie pojawi jakis "wydajny c(w)eleron" w koncu ah... bylbym zapomnial: @Buu: buuuuuu....... hehe twoj wynik w superpi16M to 16:04 wiec o czym ty mowisz ze celofan jest slaby!!! moj wynik to 14:18 B) http://www.republika.pl/pixel_i/images/Spi.JPG pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 czemu masz pamieci na singlu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Ja to chyba bym miał 30 minut ale nie umiem super pi obsługiwać i nie wiem skąd brać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 miało być porównanie sempków z celafonami. ale ok jak wciskaja sie tu p4 to jaki problem-ptzyjdą a64 i pozamiatają(no chyba,ze wpadnie berkut z zmrozoną pentiawą :wink: ) 1626600[/snapback] czemu uważasz że A64 pozamiatały by P4 :roll: chyba fanatyk amd, a i tak zapodam wynikiem, będzie większa róznorodność wyników i lepsze porównanie, niech ktoś zapoda z A64 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) na 2.3ghz mam 900pkt w 3dmarku 2003 za cpu Edytowane 1 Września 2005 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Jak by patrzeć to w spi chalange a tweaku - 30 pierwszych miejsc i 27 a64 oraz 3 pentiawy w tym przynajmniej 1 na fc. I co dalej jestem stronniczy? co poradze,zę a64 są najczęsciej wydajniejsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) hehe twoj wynik w superpi16M to 16:04 wiec o czym ty mowisz ze celofan jest slaby!!! moj wynik to 14:18 B) 1626669[/snapback] hehe... a zauwazasz jeszcze jakies roznice poza wynikiem Spi i procem? podpowiem... twoja mobo.. ma zdziebko wydajniejszy chipset... ramy... heh... goodram i ultraX? :lol: chwilowo nie zmieniam sprzetu bo za pare tygodni wyjezdzam za granice ale juz w planie jest IC7 i geile UltraX 2x512 wtedy sie poscigamy heheh :P a ten wynik to podaje pogladowo a nie zeby sie chwalic bo jak widac nie ma czym Edytowane 1 Września 2005 przez Sir_ice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Wow ja też umiem kopjować czyjeś podpisy :P Ale ja tu wparuje i wszystkich rozwale moim super PI :] Check it out http://img387.imageshack.us/my.php?image=superpi8cf.jpg Czy entuzjaści sępów są zadowoleni ? :wink: P.S Apropo mamy i "buu" nie rób z siebie id****, napisz jaki masz wynik bo tyle nam wystarczy. Nie słyszałeś że niektóre rzeczy są smieszne tylko RAZ ? EOT :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 hehe... a zauwazasz jeszcze jakies roznice poza wynikiem Spi i procem? podpowiem... twoja mobo.. ma zdziebko wydajniejszy chipset... ramy... heh... goodram i ultraX? chwilowo nie zmieniam sprzetu bo za pare tygodni wyjezdzam za granice ale juz w planie jest IC7 i geile UltraX 2x512 wtedy sie poscigamy heheh a ten wynik to podaje pogladowo a nie zeby sie chwalic bo jak widac nie ma czym ale pamieci chodza ci na ponad 470mhz! a po drugie 865pe nie jest duzo gorszy od 875, po trzecie masz p4 z HT i jestes w tyle wiec celeron wcale nie jest slaby :) a teraz niestety amd venice jest leprzy niz p4 !!! ale to moje zdanie! intel schodzi na PSY!!! netburst to porazka!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) ale pamieci chodza ci na ponad 470mhz! a po drugie 865pe nie jest duzo gorszy od 875, po trzecie masz p4 z HT i jestes w tyle wiec celeron wcale nie jest slaby :) a teraz niestety amd venice jest leprzy niz p4 !!! ale to moje zdanie! intel schodzi na PSY!!! netburst to porazka!!! 1627204[/snapback] no zmiluj sie.... gdybym mial tylko IC7 pod reka to udowodnilbym ci jak ogrooomna roznica jest w wydajnosci naszych plyt. A te moje 470MHz na tym syfnym gigabycie daje "az": czas oczekiwania 108ns zapis 1050mb odczyt 3650mb czyli lipa jak nie wiem co <_< chyba nie zdajesz sobie sprawy jaki wynik moglbys osiagnac gdyby wlozyc mojego proca w reszte twojego konfigu.... :D Edytowane 1 Września 2005 przez Sir_ice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) a teraz niestety amd venice jest leprzy niz p4 z czego to wywnioskowałeś?? bo jak niby a64 ma 900 na 2300 a ja mam 885 na 3200 przecietny venice idzie na 2700 a prescott przecietny na 3,8 i ja tu nie wdze lepszosci:P Edytowane 1 Września 2005 przez Fidel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) to jak zmienisz to zobaczymy :] chyba ze ja bede mial pod reka jakiegos pentaka:P hehe a teoretycznie to celek powinien byc duzo gorszy tylko w praktyce jest inaczej :] a tutaj masz wynik pentaka na ic7max :wink: 56. 13'48 - Silver_pl - P4 3.0EGHz @3902MHz (15x260), Abit IC7-MAX3 (i875P), mem @208MHz 2-2-2-6 (dual) wiec wcale duzo leprzy nie jest a fsb260 a u mnie tylko 220 i pamieci w singlu na 2225 tak jak u niego. pozdro. Edytowane 1 Września 2005 przez Pixelik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 kurde trzeba jakiegos konkretnego bencha zapodac, bo pi to syntetyk a w 3dmarku grafa ma duzy wplyw ma wynik. zaproponujcie cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Buu i Sir_ice mam Wam zabrac zabawki? :evil: co do testow to porozgladajcie sie czym mecza na serwisach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 moze np cinebench Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Buu i Sir_ice mam Wam zabrac zabawki? :evil: co do testow to porozgladajcie sie czym mecza na serwisach 1627433[/snapback] grrrrrrrr a mam przyjsc z chlopakami z innego osiedla i nasikac do piaskownicy...??? LoL :lol: dobra proponuje pc mark 04 (bardziej ogolny ale co tam...) i sandre na poczatek. Jak zwykle moje wyniki dla zachety :P Edytowane 1 Września 2005 przez Sir_ice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 e tam spi sprawdza przynajmniej jko tako stabilnośc- przejsć samdre to se można nawet na mocno niestabilnym kompie. Poza tym to dopiero syntetyk- częśto a xp jest lepszy od a64 przy tym samym taktowaniu.... :lol: Już nie wspomne,ze mnie też xp kopią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 e tam spi sprawdza przynajmniej jko tako stabilnośc- przejsć samdre to se można nawet na mocno niestabilnym kompie. Poza tym to dopiero syntetyk- częśto a xp jest lepszy od a64 przy tym samym taktowaniu.... :lol: Już nie wspomne,ze mnie też xp kopią 1627500[/snapback] zaproponuj cos <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Z mojej strony mala poprawa : 13.35,czas 13.30 jest w pelni osiagalny, trzeba walczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Zostalem poproszony wiec daje: SuperPi : 12 min 29.984 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 kłótnia o to co szybsze: cel czy semp... przyszli ludzie od a64 i pozamiatali... pytanie: po co? wiadomo ze a64 jest lepsze od semp'a a p4 od cela. a pojedynki amd vs. intel to dla mnie typowe dyskusje z piasowinicy. możeby tak dorosnąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 no nareszcie, płytke sprzedałem jutro jade po ic7 i zobacze co sie da wywalczyć:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 ja mam tylko 15m 09.xxx ale cóż taki proc-jednak celina w rankingu pyknięta. Obiecałem do końca tygodnia pobic, zrobiłem to w 2 dni. Teraz ide z piaskownicy bo już więcej nie zwojuje. Oddaje łopatke mającym lepsze sempy(ew. niesamowite celiny :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 No np. ja mam niesamowitego cela :D BTW ja mam wrażenie że wy codziennym zyciu bawicie się w pias... nawet nie skończe bo samo gadanie o tym jest żenujące :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 przecietny venice idzie na 2700 a prescott przecietny na 3,8 i ja tu nie wdze lepszosci:P A64 3000+ s939 @2,7GHz to jest 50% przyrostu. Aby to samo osiagnac dla jego odpowiednika-tj. P4 3,0GHz o 50% to masz 4,5GHz (no niech bedzie 2,8 o 50%= 4,2GHz). Czy przecietnie one tak chodza? Wskaznik ""krecliwosci" jest po stronie K8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 a czy ja gdzes pisalem o krecliwosci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 jaka jest kategoria "lepszosci" czy tez jej "braku"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 jaka jest kategoria "lepszosci" czy tez jej "braku"? 1629176[/snapback] Taka podnieta tym venice ale nie każdy pójdzie na 2.7-2.8Ghz, a z prscotta jak Fidel mówił 3.8Ghz to lekko, C0 na 4.0 Ghz nawet śmiga no to co musi być z pozostałymi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Taka podnieta tym venice ale nie każdy pójdzie na 2.7-2.8Ghz, a z prscotta jak Fidel mówił 3.8Ghz to lekko, C0 na 4.0 Ghz nawet śmiga no to co musi być z pozostałymi Widac Fidel widzial malo prockow. Ile przetestowal on albo ty, ze mozesz twierdzic ze "lekko"? A z tym C0 to juz zupelny bull shit. Mialem 5 prockow z czego 2 to byly confidentiale (3,2 i 3,4GHz) i wyobraz sobie ze nie chodzily. D0 juz chodzily lepiej, ale tez dosyc czesto trafialy sie kupy co 3,6GHz ledwie czlapaly. Najlepiej bylo z E0, ale trzeba bylo szukac tych z niskim Vref, bo pozostale to padaki. Aha i mowie o "normalnych" napieciach. Ktos da 1,6V i cieszy sie ze mu smiga na 3,8GHz to znaczy ze jest cos nie teges. Dla Prescotta nigdy nie dawalem wiecej jak 1,45V. Edytowane 2 Września 2005 przez Lancer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...