CyberM Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) jak nadal nie masz zrobionego to odezwij sie na gg: 1190384 to co zrobie obraz tej płytki botowalnej z tym biosem. Edytowane 16 Grudnia 2005 przez CyberM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Nie wiecie gdzie mozna dokupic 3rd Eye ?? Jakich sterownikow uzywacie do tej plytki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 z tym nowym biosem przesadził ten koleś :P heheh po co tyle opcji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 z tym nowym biosem przesadził ten koleś :P heheh po co tyle opcji ??? serio jest mase tego ! :) no teraz mamy DFI swoje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Od jakiego napiecia mozna sterowac wentylatorami na plycie ABIT AN8 SLI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 od 8V do 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 cos ten nowy bios lipa jest :( kombinowałem i komp już nie wstał :( jade na durniu 1200 mhz :( i zastanawaim się dlaczego moje mobo sie nie podnosi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 cos ten nowy bios lipa jest :( kombinowałem i komp już nie wstał :( jade na durniu 1200 mhz :( i zastanawaim się dlaczego moje mobo sie nie podnosi :( co Ty gadasz?? ja uzywam i jets OK! co robiłes??? wez nie strasz!! :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 nom w moim przypadku tez niezbyt ciekawie... zflashowalem i komp wstal... reset cmosu i lus... potem daje ustawienia takie na jakich komp poprzednio smigal i wlazl do windy i idrazu zwiecha... po kolejnym wlaczeniu winda nie chciala wstac bez chdisk'a wiec zapodalem test... jakies beledy na dysku ponaprawialo i tak calkowicie padl mi system... naszczescie waznych plikow mi nie usunelo... za cholere nie moglem zflashowac spod dosa na stary bios (wejscie do dos'a dyskietkowego wieszalo mi grata i potem mialem 'bad bios checksum':/) tak wiec ustawilem wsio na default i musialem zrobic formata pelnego c: bo instalator widny stwierdzal ze cos z dyskiem nie tak... winda teraz postawiona i wrocilem do biosa v19 od abita... cos z tym biosem modowanym albo nie tak, albo nie lubie konkretnego sprzetu (moze pamiatki?? ja i V1rU$® mamy tccd...) w kazdym badz razie ja do niego nie wracam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) co Ty gadasz?? ja uzywam i jets OK! co robiłes??? wez nie strasz!! :unsure: Jak zwykle walczyłem aby z tccd wycisnąć 600 mhz i zima, ............ już bryka zrobiłem clera cmosa i nic wyjołem grafe i wsadziłem raz jeszce i poszło ...... ah ten abit robi mi niezłe niespodzianki :) .... sie wkurzyłem nieźle :) ale jest OK można dalej kombinować ;P A ten zwis a razcej całkowite zaćmienie zaliczyłem na div 183 dla ramu :), oj chyba nie doczekam sie biosa który pokocha moje tccd :( Edytowane 17 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 ejj no nie róbcie akcji =P bo juz nie wiem czy to instalować :( :P: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, Mam kilka kwastji a co dwie głowy to nie jedna więc razem może coś uradzimy: Po pierwsze co do nowego bios’a to jak dla mnie nic nowego nie wnosi, wgrałem go tylko dla dzielnika 183 dla ramu. Ktoś miał tu problem z dyskiem na tym biosie to chyba dlatego że dochodzi tam parę opcji odnośnie hdd (tryby pracy) i coś domyślnie jest dziwnie ustawione i dlatego wysypki są. Żadnego większego lepszego oc na nim nie uzyskałem a cała ta plejada opcji odblokowanych i tak moim zdaniem jest niepotrzebna, choć takie opcje jak: -CPU Spread Spectrum -SATA Spread Spectrum -PCIE Spread Spectrum Czasem się przydają bo może to dziwne ale na innym mobo wyłączyłem CPU spread spectrum i dopiero wtedy szło kręcić procka, w sumie dziwne bo to opcja od poziomu zakłóceń czy coś, to samo ma się do opcji do spread do hdd jak kumpel miał wyłączone to na 10 startów windy miał 5 zwiech , włączył i było ok. ale to na mobo gigabyte. I to samo z pci sprad jak sprawdzałem na innej grafie to jak miałem wyłączone obraz pływał itp. A na on było ok. Kiedyś miałem x1600 radka i podobne jaja z pływaniem obrazu i już wiem dlaczego . W oryginalnych biosach abita opcja spread dla grafy jest wyłączona – tak mi się wydaje . No cóż jeszcze się pobawie tym biosem , choć chwilowo jestem na 17. UWAGA. Mam jeszcze pytanko jakie opcje w biosie wyłączacie jak bawicie się w oc co jest zbędne i należy wyłączyć ?? I na koniec kumpel złożył sobie kompa na an8u + venice 3000+ + 1 gb ddr astak (tccd) i o ile procek na 1.45v biega na htt 300 (2,7 giga) bardzo dobrze testowany primem przez 6 godzin to ma problem z pamięciami bo do 545 mhz biegają OK. ale wszystkie ustawienia ramu powyżej 545 mhz kończa się wysypkami – pi 16 wywala na pierwszym teściem ba mało tego czasem nawet i to dość często komp się resetuje po 1 minucie pracy ???? Coto może być bo zasilacz ma ok. 450 watt topower, a zmiana nap. Dla ramu, timingi nic nie wnosi A i ten ram ta sa 600 mhz'owe kostki fabrycznie :) Edytowane 18 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 A może kontroler pamięci w procku nie daje rady ? Próbowałeś na niskich mnożnikach ? Wiem, że głupia podpowiedź z podstaw OC ale czasami te najgłupsze są trafne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 To nie kontroler, poprastu abicik i jego biosik nie lubia kostek tccd :(. Kurde zapodałem procka i ram do gigashita k8ns i 9x300 na procku i 600 mhz dla ramu i 2,5-3-3-7 przy 2,75 v i 4 godz prime i rock stabilnie :) fuck :( muszą to w tym abicie poprawic bo się zaszczele :( a i command rate 1 t ;) Szlak mnie trafia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 To nie kontroler, poprastu abicik i jego biosik nie lubia kostek tccd :(. Kurde zapodałem procka i ram do gigashita k8ns i 9x300 na procku i 600 mhz dla ramu i 2,5-3-3-7 przy 2,75 v i 4 godz prime i rock stabilnie :) fuck :( muszą to w tym abicie poprawic bo się zaszczele :( a i command rate 1 t ;) Szlak mnie trafia :( wymień się z kimś na gb :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 wymień się z kimś na gb :] Nie ma takiej Opcji !!!! Mimo tej małej niedogodności (mysle ze nowy bios to załatwi) to dla mnie nr 1 jest abit :) a nie jakiś giga**** :) Jetem fanem czerwonego laminatu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 A ja myśle nad zmianą na DFI ;] Ale to jutro sie okaże <zebranie_w_szkole> Jak sie rodzicie nie będą burzyć i nie zakażą mi PC w tygodniu to jakoś pokombinuje coby na DFI sie przesiąść :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) A ja myśle nad zmianą na DFI ;] Ale to jutro sie okaże <zebranie_w_szkole> Jak sie rodzicie nie będą burzyć i nie zakażą mi PC w tygodniu to jakoś pokombinuje coby na DFI sie przesiąść :F :( szkoda :( widze ze fanów an8xx ubywa :( p.s. a ja poczekam na kolejnego abita do lata przyszłego roku na m2 :) Edytowane 19 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ta płyta ma za małe Vcore & Vdimm i jakby tego było mało ma jeszcze niestabilnego Vdimm_moda :( Chociaż w sumie wydawać kupe kasy żeby lepiej pokręcić to troche dziwne, no i jak będzie ranking w SuperPi ciulato wyglądał bez mojej płyty :F zastanowie się jeszcze, może zaprzestane na jakimś chłodzeniu a reszte kasy wpakuje w rower cobym mógł na przyszły sezon na jakiś downhill jechać :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) z ciekawości zapytam jakie macie nap. w biosie dla poszczegółnych podzespołów ram, proc, htt itp przy szynie htt od 300 i więcej :) Edytowane 21 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 RAM - tyle ile fabryka dała CPU 1.55 - 1.75 nForce 4 - 1.6V HT - stock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) już mam dosyć testowania bios'uff :P jak mi dzisiaj komp nie wstał to mi sie odechciało już :) czekam na 20 może wniesie coś nowego i pzrestaje walczyc z ramem :) :P może zrobie mahniom na Geille na BH5 :) p.s. od czego jes w biosie opcja delay for hdd ?? jest na 0 ??? co to ?? Edytowane 21 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) ja teraz na 2600 (289x9) i def. vcore jede - opek mi sie grzeje :unsure: vcore - 1.42V vdimm - 2,9V - hynix d43 (ale chyba bede zmiejszał, nie mam czasu teraz testować) nForce 4 - 1.55V HT - stock co do tej opcji ( delay for hdd ) to chyba w tym modowanym biosie jest tylko. co znaczy nie wiem :) Edytowane 21 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ciekawe dlaczego macie po 1.6 v na nb ??? u mnie na 290 - 310 mam standart i jest OK ;) Może od mobo to zalezy ? ma1y - ładnie ci opek śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ciekawe dlaczego macie po 1.6 v na nb ??? u mnie na 290 - 310 mam standart i jest OK ;) Może od mobo to zalezy ? ma1y - ładnie ci opek śmiga :) przeicietnie :) bo na 2700 to juz musze dać 1.55V (podobno dla opka to malo ale jak mówiłęm grzeje sie - może IHSa by zdjął? ;) może nie ... ) ja walnąłem zonka - mam 1.55v na nforce - dla pewności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 nie pamiętam ile na nb jest na default ale i tak mi w everest pokazuje jakieś 1,6 v więc na jedno wychodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 ma1y ściągaj IHS'a :P O wiele mniej sie grzeje i można kręcic do woli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Hmmm, szczerze nie chce mi się szukać, co to jest IHS ? Virus, jak chcesz BH5 to nie radzę Geili, poczytaj na forach, trochę u nich z jakością ostatnio nie najlepiej. Ja jak na razie ze swoich nie jestem zadowolony, ale chyba za mało miałem czasu na walkę, ale idą święta :) Może po świętach pójdą lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Hmmm, szczerze nie chce mi się szukać, co to jest IHS ? Virus, jak chcesz BH5 to nie radzę Geili, poczytaj na forach, trochę u nich z jakością ostatnio nie najlepiej. Ja jak na razie ze swoich nie jestem zadowolony, ale chyba za mało miałem czasu na walkę, ale idą święta :) Może po świętach pójdą lepiej :) Co do geiili racja - słyszałem że się popsuły coś ostatnio :( W sumie narazie pasuje i siedze z tym co mam :) może e czase wolnym w święta coś wycisne z moich tccd :P. A moz eabita na świeta wyda jakis bios świateczny w podkręcaniu skuteczny :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Hmmm, szczerze nie chce mi się szukać, co to jest IHS ? IHS to ta blaszka ktora kryje rdzeń...mój Venice nie ma tego IHS'a i wyglada teraz jak Athlon XP/Duron - goły rdzeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...