pawel.agh Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 radoszczak very nice, szkoda że mój szafirek nie ma takiego potencjału, zrób test w 3dm2k5 i daj orba jak możesz. ps: pobaw się timingami jak jeszcze tego nie robiles :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 jaka jest firma na drugim miejscu (pierwsze miejsce chyba MSI) najlepsza do OC?? :mur: bo Msi jest trochę droższa od Gigabyte czy Sapphira Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 msi , ale tylko na czerwonym laminacie i z kulerem :) sapphire tez wymiata z oc, patrzac na wyniki z 2postow wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 bo kumpel kupił Sapphira i teraz narzeka bo mu sie słabo kręci i dlatego sam już nie wiem z jakiej firmy wziąć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) bublus weź taką ktora ma najlepsze pamięci - tzn. takie które mają najmniejszy czas dostepu(im mniejszy tym lepiej się kręcą),jeżeli chodzi o producenta to polecam hynix lub samsung ( ale lepszy samsung 3,3 niż hynix 5,0). Jeżeli mogę dodać jeszcze inną firmę to może - ge cube gt- ma dobre chłodzenie procka , deflautowo ustawiona 400/400 tylko powtarzam patrz na czasy pamieci .ja zrobiłem błąd i zwrócilem tylko na firmę(hynix) a czas niestety 5,0 (są różne wersje) .Reszta wyjdzie w praniu :lol2: Edytowane 15 Grudnia 2005 przez 1okonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 bublus weź taką ktora ma najlepsze pamięci - tzn. takie które mają najmniejszy czas dostepu(im mniejszy tym lepiej się kręcą),jeżeli chodzi o producenta to polecam hynix lub samsung ( ale lepszy samsung 3,3 niż hynix 5,0). Jeżeli mogę dodać jeszcze inną firmę to może - ge cube gt- ma dobre chłodzenie procka , deflautowo ustawiona 400/400 tylko powtarzam patrz na czasy pamieci .ja zrobiłem błąd i zwrócilem tylko na firmę(hynix) a czas niestety 5,0 (są różne wersje) .Reszta wyjdzie w praniu :lol2: a gdzie TU pisze jakie ma ta karta czasy pamięci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Tutaj akurat nie jest napisane, najlepiej zadzwonic do nich i spytac sie, jakie karty (z jakimi pamieciami) maja aktualnie na stanie, ja tak zrobilem gdy zamawialem swoja karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) ' date='15 Gru 2005, 16:05' post='1816501'] To się dzieje tylko w NFS czy też w innych grach? we wszytkich . tzn tych nowszych :} cod2, cod2, nfsmw, lineage 2 q3 i cs dziala poprawnie :} btw. drivery do wszystkiego so na czasie :D btw2. grafa ma tak od poczatku, a reklamowac moge.. ale ten problem nie zawsze wystepuje... oddadza mi grafe po 3 tygodniach jako sprawną :{ edit: bo kumpel kupił Sapphira i teraz narzeka bo mu sie słabo kręci i dlatego sam już nie wiem z jakiej firmy wziąć?? to moze kumpel powinien jeszcze kupic dobre PSU.. :D dla jednego 70% OC to malo... inny twierdzi ze to baaaaaaaaardzo duzo } wiec moze podaj zegary kolegi :} Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Fa!th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) http://img187.exs.cx/img187/2130/radeon9550vdd9if.jpg To jest chyba VDDQ do Sapphire ale po zmianie ze standardowego 522Ohm na jakąś inną wartość zamiast zyskiwać traci potencjał OC. gdzie jest GND do moda VDDQ ??/ I najważniejsze- czy na 9550 jest czujnik temperatury ? W tym arcie Vmod 9550 na pcarena.pl napisali żeby sprawdzić temp grafy po modzie- ale jak ? :blink: Edytowane 17 Grudnia 2005 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 to moze kumpel powinien jeszcze kupic dobre PSU.. dla jednego 70% OC to malo... inny twierdzi ze to baaaaaaaaardzo duzo } wiec moze podaj zegary kolegi :} a oto jego zegary 410/435 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 we wszytkich . tzn tych nowszych :} cod2, cod2, nfsmw, lineage 2 q3 i cs dziala poprawnie :} btw. drivery do wszystkiego so na czasie :D Karta jest dobra. Chłodzenie karty Ci szwankuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pytanko może głupie, ale... Czy jest jakaś stronka, która posiada pełny opis jak zamontować na Gigu 9550 Silencera?? Ewentualnie czy polecacie coś innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoszczak Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Witam ponownie, zrobiłem jeszcze vddq mod na moim Sapphire no i osiągnęłem zegary 600/580, ale planuje jeszcze podciągnać dając rezystory mniejszej wartości. ORB: http://service.futuremark.com/compare?2k3=4479389 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Witam ponownie, zrobiłem jeszcze vddq mod na moim Sapphire no i osiągnęłem zegary 600/580, ale planuje jeszcze podciągnać dając rezystory mniejszej wartości. podniosłeś jeszcze bardziej Vcore ? mój narazie na 1,46V robi tylko 470MHz (ATITool) :mur: ale marki wyżej przechodzi na 1,53V (1,51V w stresie) robi 490MHz, a na 1,55V idle sypie artami już po całości. Albo VDDQ pomoze, albo nic już nie pomoże :mur: http://img187.exs.cx/img187/2130/radeon9550vdd9if.jpg To jest chyba VDDQ do Sapphire ale po zmianie ze standardowego 522Ohm na jakąś inną wartość zamiast zyskiwać traci potencjał OC. mozesz też mi powiedzieć lub najlepiej zaznaczyć na obrazku gdzie jest GND do monitorowania VDDQ i gdzie leci druga nóżka rezystora do moda VDDQ ??/ Edytowane 17 Grudnia 2005 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Witam ponownie, zrobiłem jeszcze vddq mod na moim Sapphire no i osiągnęłem zegary 600/580, ale planuje jeszcze podciągnać dając rezystory mniejszej wartości.Łoł...to już prawdziwe eXtreme ;) Bravo! Jeśli się nie myle, to najszybszy R9550 na forum B) Wspaniałą sztuke wykopałeś z magazynów. Czekam na więcej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 ' date='17 Gru 2005, 17:07' post='1820109'] Łoł...to już prawdziwe eXtreme ;) Bravo! Jeśli się nie myle, to najszybszy R9550 na forum B) Wspaniałą sztuke wykopałeś z magazynów. Czekam na więcej! Gdzieś 680 na gpu był ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Łoł...to już prawdziwe eXtreme Bravo! Jeśli się nie myle, to najszybszy R9550 na forum Wspaniałą sztuke wykopałeś z magazynów. Czekam na więcej! To nie jest 9550 tylko 9600XT wystarczy dobrze sie przyjrzeć <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoszczak Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 To nie jest 9550 tylko 9600XT wystarczy dobrze sie przyjrzeć <lol> Panowie, to jest radeon 9550, poprostu mam wgrany bios od 9600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 fajna karte trafiles :gitarzysta: mowiac skormnie : wymiata wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 troche OT, ale powiedzcie mi jak wy wysylacie te wyniki? bo jak chce wyslac to potem kaze mi sie zalogowac na stronce a potem psize, ze wersja piracka, a mam free version z ich strony! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) To nie jest 9550 tylko 9600XT wystarczy dobrze sie przyjrzeć <lol> Warto myśleć i znać się na rzeczy :lol: Gdzieś 680 na gpu był ;d To daj linka :wink: Edytowane 17 Grudnia 2005 przez [RONIN] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 troche OT, ale powiedzcie mi jak wy wysylacie te wyniki? bo jak chce wyslac to potem kaze mi sie zalogowac na stronce a potem psize, ze wersja piracka, a mam free version z ich strony! to jest przez to ze wpisales se pirackiego keya, a wystarczy normalnie zainstalowac bez keya i bedzie wszystko dzialalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 miekszym olowiem ? jakis lakier przewodzacy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Czym moge posmarować rezystor aby uzyskać lepsze przewodzenie? Na moim GB ołówek już nie wystarcza, a mam dopiero 1,35 V na GPU. Dodam, że nie chce ingerować w karte i nie będe nic lutował :-P . Przy 1,5 rdzeń powinien śmigać koło 600 MHz, ale nie wiem jak to osiągnąć :mur: no to wystarczy zrobić Vmoda bez użycia lutownicy ja tak zrobiłem na Sapphire - Vgpu bez problemu (1,19@1,53V). Zaplątałem kabelki o nóżki, ale przy innych przydałoby się już wlutować kable bo tylko jeden elemant ma nóżkę do zaplątania. Jak byś sie bał to zawsze możesz przycisnąć. Polecam cieniutki kabel miedziany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Witam ponownie, zrobiłem jeszcze vddq mod na moim Sapphire no i osiągnęłem zegary 600/580, ale planuje jeszcze podciągnać dając rezystory mniejszej wartości. Możesz podac napięcia vgpu, vddq i vmem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasti2002 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Witam. Mam problem z grą san andreas. Jakich ustawień bym nie dał, zawsze plynnosc nie przekracza 35(nawet 800x600 wszystko off). Co jest?? Moze to wina sterow do karty dzwiekowej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 :evil: GTA:San Andreas Jaki zwiazek z tematem o radeonie 9550? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoszczak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Mam problem z grą san andreas. Jakich ustawień bym nie dał, zawsze plynnosc nie przekracza 35(nawet 800x600 wszystko off). Co jest?? Moze to wina sterow do karty dzwiekowej?? Witam, wiec vgpu = 1,53 ale z vmem i vddq jest dziwnie vmem = 2,33 ? vddq = 2,5 ? Bez modów na pamiątkach było 2,54 ale moze mierze w złym miescu ? W każdym razie karta chodzi teraz na 580/580 i ma ciut wiecej punktów niz na 600/580, pozatym przy taktowaniu 600 rdzenia, nfs sie wieszał i vpu wywalał mnie do windowsa. Oto ORB: http://service.futuremark.com/compare?2k3=4480475 Nieźle co :D W standarcie karta robiła ~2200 pkt w 3d2k3 Edytowane 18 Grudnia 2005 przez radoszczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Witam Moja Karta Gigabyte 9550 .. jakei są standardowe napięcia na rdzeniu i pamięciach ?? u mnie : VCore 1.23 V VMem 2.53 V Chciałbym podwyższyć napięcie nieco na pamięciach polecą wtedy na 550 Mhz ?? aktualnie to tylko 500 i ani Mhz więcej :( gdzie moge znalężc opis i jakies foty do takiego moda .. pewnie było to na forum .. bo coś kojarze ale jak zrobić krok po kroku to nie znalazłem . .z góry dzięki za info .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 heh w tym sek, ze mam versje okrojona z ich storny, nei wpisywalem zadnego klucza. heh w tym sek, ze mam versje okrojona z ich storny, nei wpisywalem zadnego klucza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...