Skocz do zawartości
mechl!k

Ati Radeon 9550

Rekomendowane odpowiedzi

bublus weź taką ktora ma najlepsze pamięci - tzn. takie które mają najmniejszy czas dostepu(im mniejszy tym lepiej się kręcą),jeżeli chodzi o producenta to polecam hynix lub samsung ( ale lepszy samsung 3,3 niż hynix 5,0). Jeżeli mogę dodać jeszcze inną firmę to może - ge cube gt- ma dobre chłodzenie procka , deflautowo ustawiona 400/400 tylko powtarzam patrz na czasy pamieci .ja zrobiłem błąd i zwrócilem tylko na firmę(hynix) a czas niestety 5,0 (są różne wersje) .Reszta wyjdzie w praniu :lol2:

Edytowane przez 1okonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bublus weź taką ktora ma najlepsze pamięci - tzn. takie które mają najmniejszy czas dostepu(im mniejszy tym lepiej się kręcą),jeżeli chodzi o producenta to polecam hynix lub samsung ( ale lepszy samsung 3,3 niż hynix 5,0). Jeżeli mogę dodać jeszcze inną firmę to może - ge cube gt- ma dobre chłodzenie procka , deflautowo ustawiona 400/400 tylko powtarzam patrz na czasy pamieci .ja zrobiłem błąd i zwrócilem tylko na firmę(hynix) a czas niestety 5,0 (są różne wersje) .Reszta wyjdzie w praniu :lol2:

a gdzie TU pisze jakie ma ta karta czasy pamięci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='15 Gru 2005, 16:05' post='1816501']

To się dzieje tylko w NFS czy też w innych grach?

we wszytkich . tzn tych nowszych :} cod2, cod2, nfsmw, lineage 2

q3 i cs dziala poprawnie :}

btw. drivery do wszystkiego so na czasie :D

btw2. grafa ma tak od poczatku, a reklamowac moge.. ale ten problem nie zawsze wystepuje... oddadza mi grafe po 3 tygodniach jako sprawną :{

edit:

bo kumpel kupił Sapphira i teraz narzeka bo mu sie słabo kręci i dlatego sam już nie wiem z jakiej firmy wziąć??

to moze kumpel powinien jeszcze kupic dobre PSU.. :D dla jednego 70% OC to malo... inny twierdzi ze to baaaaaaaaardzo duzo }

wiec moze podaj zegary kolegi :}

Edytowane przez Fa!th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img187.exs.cx/img187/2130/radeon9550vdd9if.jpg

To jest chyba VDDQ do Sapphire ale po zmianie ze standardowego 522Ohm na jakąś inną wartość zamiast zyskiwać traci potencjał OC.

gdzie jest GND do moda VDDQ ??/

I najważniejsze- czy na 9550 jest czujnik temperatury ? W tym arcie Vmod 9550 na pcarena.pl napisali żeby sprawdzić temp grafy po modzie- ale jak ? :blink:

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we wszytkich . tzn tych nowszych :} cod2, cod2, nfsmw, lineage 2

q3 i cs dziala poprawnie :}

btw. drivery do wszystkiego so na czasie :D

Karta jest dobra. Chłodzenie karty Ci szwankuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie, zrobiłem jeszcze vddq mod na moim Sapphire no i osiągnęłem zegary 600/580, ale planuje jeszcze podciągnać dając rezystory mniejszej wartości.

podniosłeś jeszcze bardziej Vcore ?

mój narazie na 1,46V robi tylko 470MHz (ATITool) :mur: ale marki wyżej przechodzi

na 1,53V (1,51V w stresie) robi 490MHz, a na 1,55V idle sypie artami już po całości. Albo VDDQ pomoze, albo nic już nie pomoże :mur:

http://img187.exs.cx/img187/2130/radeon9550vdd9if.jpg

To jest chyba VDDQ do Sapphire ale po zmianie ze standardowego 522Ohm na jakąś inną wartość zamiast zyskiwać traci potencjał OC.

mozesz też mi powiedzieć lub najlepiej zaznaczyć na obrazku gdzie jest GND do monitorowania VDDQ i gdzie leci druga nóżka rezystora do moda VDDQ ??/

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie, zrobiłem jeszcze vddq mod na moim Sapphire no i osiągnęłem zegary 600/580, ale planuje jeszcze podciągnać dając rezystory mniejszej wartości.

Łoł...to już prawdziwe eXtreme ;) Bravo!

Jeśli się nie myle, to najszybszy R9550 na forum B)

Wspaniałą sztuke wykopałeś z magazynów. Czekam na więcej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoł...to już prawdziwe eXtreme Bravo!

Jeśli się nie myle, to najszybszy R9550 na forum

Wspaniałą sztuke wykopałeś z magazynów. Czekam na więcej!

To nie jest 9550 tylko 9600XT wystarczy dobrze sie przyjrzeć <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest 9550 tylko 9600XT wystarczy dobrze sie przyjrzeć <lol>

Warto myśleć i znać się na rzeczy :lol:

Gdzieś 680 na gpu był ;d

To daj linka :wink:

Edytowane przez [RONIN]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche OT, ale powiedzcie mi jak wy wysylacie te wyniki?

bo jak chce wyslac to potem kaze mi sie zalogowac na stronce a potem psize, ze wersja piracka, a mam free version z ich strony!

to jest przez to ze wpisales se pirackiego keya, a wystarczy normalnie zainstalowac bez keya i bedzie wszystko dzialalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym moge posmarować rezystor aby uzyskać lepsze przewodzenie? Na moim GB ołówek już nie wystarcza, a mam dopiero 1,35 V na GPU. Dodam, że nie chce ingerować w karte i nie będe nic lutował :-P . Przy 1,5 rdzeń powinien śmigać koło 600 MHz, ale nie wiem jak to osiągnąć :mur:

no to wystarczy zrobić Vmoda bez użycia lutownicy

ja tak zrobiłem na Sapphire - Vgpu bez problemu (1,19@1,53V). Zaplątałem kabelki o nóżki, ale przy innych przydałoby się już wlutować kable bo tylko jeden elemant ma nóżkę do zaplątania. Jak byś sie bał to zawsze możesz przycisnąć. Polecam cieniutki kabel miedziany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem z grą san andreas. Jakich ustawień bym nie dał, zawsze

plynnosc nie przekracza 35(nawet 800x600 wszystko off). Co jest?? Moze to wina sterow do karty dzwiekowej??

Witam, wiec

vgpu = 1,53

ale z vmem i vddq jest dziwnie

vmem = 2,33 ?

vddq = 2,5 ?

Bez modów na pamiątkach było 2,54

ale moze mierze w złym miescu ?

W każdym razie karta chodzi teraz na 580/580 i ma ciut wiecej punktów niz na 600/580, pozatym przy taktowaniu 600 rdzenia, nfs sie wieszał i vpu wywalał mnie do windowsa. Oto ORB: http://service.futuremark.com/compare?2k3=4480475

Nieźle co :D W standarcie karta robiła ~2200 pkt w 3d2k3

post-19404-1134902925_thumb.jpg

Edytowane przez radoszczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Moja Karta Gigabyte 9550 .. jakei są standardowe napięcia na rdzeniu i pamięciach ?? u mnie :

VCore 1.23 V

VMem 2.53 V

Chciałbym podwyższyć napięcie nieco na pamięciach polecą wtedy na 550 Mhz ?? aktualnie to tylko 500 i ani Mhz więcej :(

gdzie moge znalężc opis i jakies foty do takiego moda .. pewnie było to na forum .. bo coś kojarze ale jak zrobić krok po kroku to nie znalazłem . .z góry dzięki za info ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...