BadKENNY Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Jak ktoś lubi wydawać kase.... :P Oczywiście nie jest to uniwersalne rozwiązanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Czyli sie nie oplaca kupowac np. jakiegoś Zalmana za 130 zl ... ?? <_< Szkoda pieniędzy... 1569109[/snapback] To znaczy tak. Jesli chcesz dobre chłodzenie całej karty (gpu + mem) to wydasz troszke więcej. Radiator: może być oryginalny :wink: ; Wentyl: 40x40x10/20 + 4 śróby (http://allegro.pl/show_item.php?item=58673427) [6.00zł]; Pasta termo: AS5 (http://allegro.pl/show_item.php?item=57600092) [17.50zł]; Radiatorki na mem: THERMALTAKE (http://allegro.pl/show_item.php?item=58632862) [32.99zł]; Koszty wysyłki: w granicy 20zł; W sumie ~90 zł, ale chłodzenie pierwsza klasa :wink: Oczywiście zawsze można zastosować bardziej wyszukanych produktów. Wszystko zależy on wyobraźni, upodobań i pojemności portfela :rolleyes: Edytowane 27 Lipca 2005 przez [RONIN] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) A ja dzis o malo z krzesla nie spadlem z nudow sobie zaczolem czytac ten topicu i wyczytalem ze lepiej zwiekszac mem a gpu zostawic albo na odwrot wiec zaczolem sie bawic a mialem juz wykreconego radka podkrecilem go do 408gpu/488mem na stale, zmienilem bios na radka 9600 i ustawilem timingi a'la gigabyte. -- TO BYL WSTEP A tak chodze na 420/530 ofkoz w gta wywala vpu wiec musialem zmienjszyc do 411/516. I tak ustawilem gpu tak jak zostal podkrecony na stale czyli 408 i zaczolem sie bawic pamiatkami mam na nich radiatorki. I zaczelo sie ostro na poczatek 530 -dziala 550 -dziala 570- dziala juz nie wierzylem bo przed tem wywalalo w gta vpu a dodam ze testowalem wszystkie ustawienia w gta daje wiec wiecej 580 dzial i 595 dziala masakra myslalem ze zwatpie pozytywnie dla jaj ustawilem sobie 600 i szlo ladnie NAWET VPU nie wywalilo ale artefakty byly chlodzenia nie mam takiego super ale nawet radiatorki nie byly GORACE wrecz przeciwnie byly letniawe a w pokoju temp. byla tak 20-25 *C strasznie duszo a tyle wyciaglem Czyzby szafir przeszedl metamorfoze ciekawe naprawde zeby zmniejszenie gpu o 4-5mhz dalo pamiatką taki dopalacz :blink: :blink: :blink: :blink: potem zaczolem sie bawic gpu (ofkoz mem na 488) ale doszlem do 430 i VPU wiec wole pamiatki wykrecic. efekt koncowy 408gpu/595mem B) pozdro i ostro wykrecajcie radki(ja mam slabo i nie nazywam tego extreme oc!!!) Edytowane 27 Lipca 2005 przez To_MeKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) umnie spadek gpu z 490 na 400 dal na mem tylko 4MHz . @To MeKs a jakie masz pamiatki ???? Edytowane 28 Lipca 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 samsungi 4ns tez mnie to STRASZNIE DZIWI :blink: :blink: :blink: :blink: krece riva tunerem moze tylko pisze ze samsungi a mam inne :blink: nie wiem juz sam no ale nic :-P pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 u mnie na 590 wywala arty a na 580 ładnie smiga tylko gorące radiatory :) więc troche oszczędzam i lece na 550 jak gram :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) gumis144 nie oszczedzaj!! wal odrazu 580 i jazda B) zawsze to pare klatek wiecej nie :D ja jade na 408/488 a na czas gry wrzucam 595 memki a gpu takie jakie jest:] nie widze sensu jechac w systemiem na tak ostro wykreconej grafie. pozdro Edytowane 28 Lipca 2005 przez To_MeKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadKENNY Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Co myślicie o tych radiatorkach na memki ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58356393 oczywiscie do pocięcia :D Aha i do tego taka taśma: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58314876 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 1)BadKENNY ja jakos wole radiatorki z wieloma "zeberkami" http://allegro.pl/show_item.php?item=58337161 drogie 17 zl http://allegro.pl/show_item.php?item=58734680 a to sa te co ja mam i polecam B) 2)fuck strasznie goraco dzis(jaworzno) temp. proca o 4*C wzrosla!!! masakra wiec dzsi sobie nie pogram na 595 a szkoda :cry: jak nie deszcz i pogoda do [gluteus maximus] to zas upaly :blink: :mur: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadKENNY Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 O dzięki chyba się skusze na te pentagramy, taniutkie są w porównaniu do innych , np CoolerMaster :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) tez mam http://allegro.pl/show_item.php?item=58734680 i polecam. Maja miedziana tasme na spodzie. lepsze radiatory na pamieciach itak duzo niedaja. chyba ze ladnie je Voltujemy :) Ale pentagramy sa na BGA Edytowane 28 Lipca 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 A ja dzis o malo z krzesla nie spadlem z nudow sobie zaczolem czytac ten topicu i wyczytalem ze lepiej zwiekszac mem a gpu zostawic albo na odwrot wiec zaczolem sie bawic a mialem juz wykreconego radka podkrecilem go do 408gpu/488mem na stale, zmienilem bios na radka 9600 i ustawilem timingi a'la gigabyte. -- TO BYL WSTEP... pozdro i ostro wykrecajcie radki(ja mam slabo i nie nazywam tego extreme oc!!!) 1569553[/snapback] łał, ale dales czadu :lol: pokaz jakies 3dmarki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadKENNY Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 A tych BGA nie da rady zamontować na tym Winfast? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Jak wiadomo Radeony 9550 nie posiadają dodatkowego zasilania (jka np. R9800). Czy gdyby je miało włyneło by to na O/C karty? Da się coś takiego zrobić :twisted: Dla osób które nie wiedzą o co biega, fotka: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romin Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 :? :? Jak wiecie mam tego Radka 9550 gigabyta i 1. Kupilem dobry zasilacz 350 W bo mialem Megabajta 300 W :mur: 2. Gram sobie w GTA san andreas i po 30 minutach restart kompa :cry: ( Najgorsze jest to ze gdy w grze pada deszcz moge grać w GTA okolo 5 sekund) Zasilacz mam dobry... :huh: o co biega..?? Brak chłodzenia karty moze byc przyczyną restartów kompa ?? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 przegrzanie GPU. daj na probe wiatrak maly i pograj chwile. co do GTA to jest kilka powodow restartow, podejrzyj temat o tej grze. sprawdz na innych grach. albo zaposc 3dmarka w petli . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romin Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 W temacie o gta powiedzieli ze trza zainstalować nowe sterowniki do karty muzycznej :huh: Moze to jest wina sterowników do mojej grafiki ?? Mam najnowszą Omege... lepszy jest sterownik ATI Catalyst 5.7 ?? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) W temacie o gta powiedzieli ze trza zainstalować nowe sterowniki do karty muzycznej :huh: Moze to jest wina sterowników do mojej grafiki ?? Mam najnowszą Omege... lepszy jest sterownik ATI Catalyst 5.7 ?? :unsure: 1570760[/snapback] a zainstalowales te stery do dzwieku ??? niema najlepszych sterow do grafiki . Poprawiaja bledy i tworza nowe :( a posprawdzaj inne stery . Moze Softmody Catalyst ??? Musisz porzaglowac i wybrac optymalne dla siebie. Edytowane 28 Lipca 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) ,Jul 28 2005, 14:45]Jak wiadomo Radeony 9550 nie posiadają dodatkowego zasilania (jka np. R9800). Czy gdyby je miało włyneło by to na O/C karty? Da się coś takiego zrobić :twisted: Dla osób które nie wiedzą o co biega, fotka: 1570640[/snapback] Z tego co pamiętam to ktoś robił coś takiego na radkach 9600xt i niektorych 9600pro. Pomysł ciekawy i wydaje mi się że jest to do zrobienia. Trzeba tylko poszukać całego schematu układów i scieżek na PCB, a z tym może być ciężko (no chyba że ma się już na PCB miejsce na takie gniazdo). Napewno rzecz przydatna po vmodach bo z własnego doświadczenia wiem że AGP nie wyrabia już z zasilaniem całej karty mimo zwiekszonego VDDQ. Edytowane 28 Lipca 2005 przez halibut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Sprzedałem mojego radka 9550 na początku czerwca i troche teraz wypadłem z "obiegu" i patrze na taktowania niektórych uzytkowników na sapphire i widze kosmiczne wartości :P Czy kazde sapphire teraz tak się kręcą?? Bo jezeli nie bede mial funduszy na cos mocniejszego to bede znow zmuszony kupic 9550 ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Z tego co pamiętam to ktoś robił coś takiego na radkach 9600xt i niektorych 9600pro. Pomysł ciekawy i wydaje mi się że jest to do zrobienia. Trzeba tylko poszukać całego schematu układów i scieżek na PCB, a z tym może być ciężko (no chyba że ma się już na PCB miejsce na takie gniazdo). Napewno rzecz przydatna po vmodach bo z własnego doświadczenia wiem że AGP nie wyrabia już z zasilaniem całej karty mimo zwiekszonego VDDQ. 1571222[/snapback] na szafirku jest takie miejsce :) ale ciekawe w czym moze to pomoc ??? moze zwiekszyc stabilnosc napiecia przy ekstermalnym podkrecaniu i Vmodzie ;) moize ktos ise orientuje ile pobiera taka karta po oc ??? po podkreceniu i vmodzie pobierana moc duzo wzrasta wie moze ............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3, bedzie pasowac do laminatu Hisa 9550- probowal ktos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 apropo Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3 ma ktos?? i dobrze chlodzi bo mam zamiar sobie kupic i wykrecic gpu na maxa bo na standardzie nie daje rady powyzej 420mhz :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 I tak zachodze w glowo czy nie lepiej jednak zainwestowac w radiatorki na pamieci i odpowiednio duzy wiatrak na chipset? Przegladajac komputronika zobaczylem wlasnie takie cos o nazwie CoolerMaster VGA CoolViva: wydaje sie byc dosc konkretne i moze zdziebko lepsze od AC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Z tego co pamiętam to ktoś robił coś takiego na radkach 9600xt i niektorych 9600pro. Pomysł ciekawy i wydaje mi się że jest to do zrobienia. Trzeba tylko poszukać całego schematu układów i scieżek na PCB, a z tym może być ciężko (no chyba że ma się już na PCB miejsce na takie gniazdo). Napewno rzecz przydatna po vmodach bo z własnego doświadczenia wiem że AGP nie wyrabia już z zasilaniem całej karty mimo zwiekszonego VDDQ. 1571222[/snapback] Myślę że miejsce, gdzie można by umieść "wejście" dla motexa, na karcie Gigabyta (bazuje na modelu GV-R9550128D) znajduje się tutaj (patrz fotka): Być może się myle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 I tak zachodze w glowo czy nie lepiej jednak zainwestowac w radiatorki na pamieci i odpowiednio duzy wiatrak na chipset? Przegladajac komputronika zobaczylem wlasnie takie cos o nazwie CoolerMaster VGA CoolViva: wydaje sie byc dosc konkretne i moze zdziebko lepsze od AC. 1571854[/snapback] Nie warto marnować kasy na coś takiego. Dużo taniej wyjdzie kupno wiatraka(7 zł) i radiatorków( około 20 zł). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 To_MeKs stregobor polecam watek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 dzik86 wiesz co ja juz oblukalem ten temacik wzdluz i szez i tak kupie moze akurat nic sie nie zwali a jak juz cos mam na gwarze. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A ja jednak kupie odzdzielnnie radiatorki na pamieci, oddzielnie wiatraczek na rdzen. Mysle, ze tak bedzie git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 ludzie bo mnie cos strzeli zapuscilem 3dmarka wyslalem wynik na orba i gdzie mozna sprawdzic ktory jestem :blink: :blink: :blink: wiem wiem jestem straszna lama :mur: :mur: :mur: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...