Skocz do zawartości
M4TEUSZ

Przeciętny Komp?

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeglądnięciu danych ze steama dostępnych tu wyszło że przeciętny komp gracza ma:

Łącze internetowe 2048Kbps - :shock: a właściwie :x

RAM - 512MB-999MB, sądząc po liczebności poprzedniego przedziału raczej 512MB

1xProc - Intel 2,3-3GHz lub AMD 2-2,2GHz

ATI Radeon 9600 - dziwi jednak ogromna popularność ścigaczy typu FX5200, GF4MX, R9200

Windows XP SP2

80GB HDD

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kumpli ktorych znam, ponad polowa nie ma neta i ponad polowa ma zestaw oslawiony juz: cos jak duren 800 mhz ge force 2/4 256 mb ram. Dziwne te dane ;/

Huh? Takiego kompa to ze swieca szukac teraz :P Moi znajomi maja w wiekszosci wlasnie te "przecietne";]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na 233 osoby które mają pogoniony proc AMD więcej niż 3,7GHz, że im się azot nie skończył przed końcem logowania :lol:

Zresztą też zaliczam się do elity która ma notorycznie mniej niż 1GB wolnego na HDD :razz:

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL jak to staty graczy steam, to raczej maja dobre kompy. Przeciez ktos ze slabiakiem nie kupil by Hl2 albo cs:s...

1688173[/snapback]

ja sourca kupiłem, a co! :wink: da sie grać ale i tak wole 1,6 :banana:

a mam axp 2ghz, 512ddr no i radzia 9550 420/560

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 9200se [; ale dzieki uber-pr0 configowi momentami mam 100fps w 1024x758 [;

1688461[/snapback]

dx7? :wink:

leborg ja bym powiedzial 3 w ciagu roku ;] Ale takie sa zestawy steama. Ciekawe jakby sie prezentowal odpowiednik Rockstar? Albo id software...Blizzard?

edyta:

XP Dodatek SP 2 (Build 2600) 7,622 0.91 %

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kazdej zmianie sprzetu i formacie , nowozainstalowany steam znow przeprowadza test komputera do tej ankiety, wiec jestem w niej liczony conajmniej 5 razy :lol:

1688467[/snapback]

No ale jeśli wszyscy tak robią to co to zmienia?

Zresztą może też tak być, że steam trzyma te informacje per konto, a wtedy możesz sobie instalować steama co 5min, a i tak w tej ankiecie nie nabijesz swojemu konfigowi złamanego %.

Jedyne przekłamanie które tu występuje, to popularność serii R9600 do których to kart były dodawane kupony HL2.

Zresztą można wysunąć z tej statystyki ciekawe wnioski:

Mocny proc, taka sobie ilość RAM (tylko 5,5% ma GB i więcej!), wysokie miejsca wśród grafik okupują wspomniane w pierwszym poście "demony" prędkości (HI-ENDY co je niby każdy na zachodzie ma to tylko 10%), aż strach pomyśleć co by było gdyby nie wspomniane kupony, co to wam przypomina?

...no właśnie hipermarkety rullz :?

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co w tym dziwnego że mało najlepszych części? Na zachodzie się gra na konsolach :) Tylko maniacy kupują grafiki za 2 tysie, skoro mogą mieć najnowszą konsolę za mniej niż to. A że ceny gier nie robią im różnicy to .... :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co w tym dziwnego że mało najlepszych części? Na zachodzie się gra na konsolach :) Tylko maniacy kupują grafiki za 2 tysie, skoro mogą mieć najnowszą konsolę za mniej niż to. A że ceny gier nie robią im różnicy to ....  :lol2:

1689621[/snapback]

Tez mi najnowsze konsole, sprzed dobrych 4 lat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ohoho... ale zdziwiła mnie ilość posiadaczy FX5600... myślałem, że tylko ja jestem taki głupi, że go kupiłem :).

Najbardziej zdziwili mnie posiadacze 4 proców. o_O. Chyba, że są to ludzie z Intelami 2 rdzeniowymi z HT :], ale wątpie, aby w rzeszy 900 000 graczy, tylko 8 osob miało by takiego proca. Pewnie jacyś amerykańscy fanatycy grają na kompach serwerowych :].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi