djtomas Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 no właśnie ja też słyszałem że A2 pożera :P wydajność w grach ilu procentowy jest to spadek? mam słabą grafę więc jest to dla mnie ważne a i jeszcze jedna sprawa... może będę miał możliwość wyboru serii :) więc jakiej szukać, a jakie omijać? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) dobra Panowie to teraz napiszcie dla nowych szczęśliwych posiadaczy Audigy 2 jakie sterowniki polecacie a jakich się wystrzegać. BTW: miałem kiedyś SB Live potem był ten holerny SoundStorm z badziewnym oprogramowaniem. Tym czego mi brakowało przedewszystkim to dobre oprogramowanie - jak np. mixer z live'a - nastawiam więc uszu i oczu na wasze odpowiedzi-podpowiedzi. EDIT: podpowiedzicie mi jeszcze jak to jest: na stronie creative są sterwoniki i driver update, jak mam to rozumieć - ostatni sterownik zawiera wszystkie poprawki czy trzeba jes kolejno instalwoać jedna po drugiej (czy wystarczy ostatni sterownik któy zawira wszystkie poprawki) ? Edytowane 16 Października 2005 przez QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Zrobiłem małe porównanie wydajności Audigy2 i Realteka na różnych sterwnikach. Porównanie robiłem w 3DMarku '03 więc wyniki, które uzyskałem nie są przesądzające i nie biorę ich całkiem na poważnie, ale mogą przynajmniej w minimalnym stopniu nakreślić obraz wydajnosci na poszczególnych konfiguracjach. Audigy 2: ----> Sterowniki Creative'a instalowane po kolei: 1. http://files.europe.creative.com/manualdn/...GY2_1_84_50.exe 2. http://files.europe.creative.com/manualdn/..._LB_1_84_55.exe 3. URL http://files.europe.creative.com/manualdn/..._LB_1_20_23.exe ----> Sterowniki KX ver. 3537 ALC850: ----> Sterowniki Realteka ----> Sterowniki nVidii Jak widać osiągam w tych testach zbyt mało klatek, żeby różnice w wynikach były zdecydowanie znaczące. Dlatego tutaj każde 2FPS są na miarę złota ;) 3DMark '03 twierdzi, że Audigy2 jest wydajniejsze (przy mojej konfiguracji), teraz czas na testy w kilku grach. Jak będzie mi się chciało to porobię testy w CoD: UO. @QauczuQ - jeśli masz takie wymagania to bierz KXy, które pod względem możliwości konfiguracyjnych są potężne. Jeśli chcesz instalować sterowniki WebUpdate ze strony Creative'a na Audigy2 OEM musisz to zrobić w kolejności jaką podałem, inaczej nie działa :? Ten ostatni link jest do "Creative Audio Control" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 dobra Panowie to teraz napiszcie dla nowych szczęśliwych posiadaczy Audigy 2 jakie sterowniki polecacie a jakich się wystrzegać. EDIT: podpowiedzicie mi jeszcze jak to jest: na stronie creative są sterwoniki i driver update, jak mam to rozumieć - ostatni sterownik zawiera wszystkie poprawki czy trzeba jes kolejno instalwoać jedna po drugiej (czy wystarczy ostatni sterownik któy zawira wszystkie poprawki) ? 1702067[/snapback] Ja do A2 oem zainstalowałem te z płyty dostarczonej z kartą - działały idealnie. Co do sterowników na stronie creativa to przy kazdych jest napisane czego wymagają i tak jak probowałem zainstalować te 1_84_55 to się nie dało bo nie wykrywały karty, musiałem zainstalować najpierw 031031 pozniej 1_84_40 następnie 1_84_50 i dopiero 1_84_55 choc nie wiem czy po tych 031031 nie poszły by 1_84_55 Teraz cały czas działam na tych oficjalnych ostatnich czyli 1_84_55 z datą 2004 10 18 numer 5.12.2.444 Probowałem zainstalować najnowsze beta 2_08_0002 i niestety wywala komunikat ze nie ma karty zgodnej ze sterownikami. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 na moim Audigy 2 Value najnowsze stery beta 2.08.0002 zainstalowały się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Dzisiaj zakupiłem to cudeńko za 104 zł i powiem szczerze jestem super zadowolony , dzwiek w grach faktycznie duuuuuuuzo lepszy , mp3 i filmy tez czysciej i glebiej takze naprawde warto wymienic 5.1 Live na Audigy 2 za ta cene to jak prezent od Creativa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Karta ładnie sie spisuje ale mam jeden problem, w demo F.E.A.R niemoge wlaczyc w ustawieniach Sounds - EAX Advanced HD , tylko HW Mixer i EAX 2.0 da sie włącvzyc i dzwiek jest dziwny, niema odglosu strzalu broni, jakos dziwnie. Łuski słychac super szyby tez jak sie biją, sterowniki mam dolaczone z karta, czy w nich trzeba cos ustawiac do gier??. Czy to tylko w wersji demo tak jest ze nimozna wlaczyc tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ja takze zauwazylem ta karte za 109zl w esc i przywialo mnie tutaj w poszukiwaniu odp na pyt "dlaczego tak tanio" :wink: Mam Hercules Fortissimo III 7.1 jak w podpisie i zastanawiam sie gleboko czy warto sie przesiadac na creativa. Niestety nie mam zadnego porownania, moze ktos zna odpowiedz na dreczace mnie pytanie ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mol_ek Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Cze Kupilem dzisiaj ta karte i chcialbym podpiac przedni panel od mojej budy pod ta karte. W instrukcji na CD nie ma nic o takim polaczeniu poza wzmianka ze mozna podpiac zenwetrzny panel Audigy2. Wie ktos jak mozna tego dokonac? Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ja ja dzisiaj kupilem w softonie w ostrowie za 110 zeta :) wyjscia sa kolorowe :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 może ktoś coś mi doradzi? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=159754 ...byłbym wdzięczny za info B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Mam pytanko, jakie programy są na płytce z Audigy 2 oem? Bo kupiłem w Prolinie ale bez płytek akurat mieli i po płytki cza się zgłosić w poniedziałek wtorek... A brakuje mi oprogramowania... I nie znam nazw żeby pościągać :( Ktoś doświadczony może powiedzieć co i jak pościągać? (łącznie z tym jakie sterowniki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 jakie sterowniki polecacie do sluchania muzy ( mp3 w wysokiej jakosci i inne ) oryginalne czy KX , czy moze jeszcze cos innego , zalezy mi na jak najlepszej jakosci w sluchawkach philipsa hp890 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Mam pytanko, jakie programy są na płytce z Audigy 2 oem? Bo kupiłem w Prolinie ale bez płytek akurat mieli i po płytki cza się zgłosić w poniedziałek wtorek... A brakuje mi oprogramowania... I nie znam nazw żeby pościągać :( Ktoś doświadczony może powiedzieć co i jak pościągać? (łącznie z tym jakie sterowniki). 1712931[/snapback] Creative Media Source i sterowniki (w ramach sterownika: EAX Console, Speaker Settings, Surround Mixer, Soundfont Bank Manager, Speaker Calibration, Diagnostics). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Creative Media Source i sterowniki (w ramach sterownika: EAX Console, Speaker Settings, Surround Mixer, Soundfont Bank Manager, Speaker Calibration, Diagnostics). 1713447[/snapback] Tia, Eax działa, sterowniki działają, ale resztę jak instaluje to mi wyskakuje jakiś tekst w stylu że nie znalazło odpowiedniego urządzenia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Ciekawe... u mnie poszlo wszystko bez klopotu (instalowane z dolaczonej plyty). Edytowane 23 Października 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ciekawe... u mnie poszlo wszystko bez klopotu (instalowane z dolaczonej plyty). 1715647[/snapback] Jutro idę po płytkę do Proline'a bo się już wku.r.w... zaczynam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Swoja droga Proline ma u mnie minus za nieodpowiadanie na maile... <_< Tydzien temu wyslalem im pytanie o sledzia z gameportem i cisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Tia, Eax działa, sterowniki działają, ale resztę jak instaluje to mi wyskakuje jakiś tekst w stylu że nie znalazło odpowiedniego urządzenia :mur: 1713895[/snapback] Jak jest niezgodnosc numeru sterow z aplikacjami to własnie taki komunikat wyskakuje. Ja zaczynałem od płytki oem a dopiero pozniej wszsytkie update ze strony creative i wszystko smiga ok. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Mam pytanko, jakie programy są na płytce z Audigy 2 oem? Bo kupiłem w Prolinie ale bez płytek akurat mieli i po płytki cza się zgłosić w poniedziałek wtorek... A brakuje mi oprogramowania... I nie znam nazw żeby pościągać :( Ktoś doświadczony może powiedzieć co i jak pościągać? (łącznie z tym jakie sterowniki). 1712931[/snapback] No ja tez kupowalem we Wrocku w sobote i plytki byly. Nie dostalem tylko naklejki i sledzia. Dostaliscie w Proline sledzia??? Hmm, przydalby sie, mam w koncu jakiegos pada, zawsze mozna by podlaczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) No ja tez kupowalem we Wrocku w sobote i plytki byly. Nie dostalem tylko naklejki i sledzia. Dostaliscie w Proline sledzia??? Hmm, przydalby sie, mam w koncu jakiegos pada, zawsze mozna by podlaczyc... 1716351[/snapback] W oemie nie ma śledzia... Można dokupić ale nie mają... A co do sterów to nie wiem jak miałeś jak mają dostawę bez sterowników bo w sobotę dwóch kumpli brało i też bez sterowników... A szef akurat przy mnie opier.... tych co przywieźli bez sterów :) EDIT Sytuacja: Rano wyłączam kompa wsio ok, włączam po przyjściu do domu popołudniu i... zonk, nie wykrywa Audgiy2... No to przekładam w inne PCI to samo, w innym kompie to samo, umarł :( Tak bez słowa :( Jutro idę zanieść do Proline'a, mam nadzieję że mi to szybko zrobią... P.S. Mam głośniczki LOGITECH X-530 - 5.1, no i co jakiś czas na SB A2 słyszałem takie "pierdnięcie", niezależnie od tego czy coś robię czy nie :blink: :blink: Myślałem że to wina A2 i przerywań, no ale teraz grają na zintegrowanej karcie i to samo jest :blink: :cry: Ktoś wie co to może być? Reklamować głośniki czy co ? Edytowane 24 Października 2005 przez mak777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Mam głośniczki LOGITECH X-530 - 5.1, no i co jakiś czas na SB A2 słyszałem takie "pierdnięcie", niezależnie od tego czy coś robię czy nie Myślałem że to wina A2 i przerywań, no ale teraz grają na zintegrowanej karcie i to samo jest Ktoś wie co to może być? Reklamować głośniki czy co ? ja mam to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jak jest niezgodnosc numeru sterow z aplikacjami to własnie taki komunikat wyskakuje. Ja zaczynałem od płytki oem a dopiero pozniej wszsytkie update ze strony creative i wszystko smiga ok. Gucio 1716057[/snapback] A u mnie pomimo instalacji w pierwszej kolejności sterów z płytki najnowsza wersja dostępna na stronach Creativa nie chciała się zainstalować... Pomogło dopiero rozpakowanie archiwum i bezpośrednie uruchomienie setup.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 No ja tez kupowalem we Wrocku w sobote i plytki byly. Nie dostalem tylko naklejki i sledzia. Dostaliscie w Proline sledzia??? Hmm, przydalby sie, mam w koncu jakiegos pada, zawsze mozna by podlaczyc... 1716351[/snapback] Ja kupywałem w Proline Lubin i śledź był, takoż naklejka i płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 W zestawie z proline była karta, naklejka, płyta i śledź. Może wy macie jakieś niepełne komplety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 ja mam to samo 1716753[/snapback] Heh, powiem więcej, przez przypadek zostawiłem głośniki odłączone od kompa ale włączone do prądu i co jakiś czas jest i tak i tak pierd :mur: :mur: Zaraz wyskrobię maila do logitecha, bo to chyba normalne nie jest :/ Ja kupywałem w Proline Lubin i śledź był, takoż naklejka i płytka. 1716785[/snapback] Tak jak mówiłem, we Wrocławiu jest tylko karta i płytka :mur: W zestawie z proline była karta, naklejka, płyta i śledź. Może wy macie jakieś niepełne komplety... 1716814[/snapback] Jak wyżej... Aczkolwiek jutro przy reklamacji mojego zapytam, na bank braliście Audigy 2 OEM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 ...na bank braliście Audigy 2 OEM? 1716849[/snapback] mak777 bądz stanowczy bo to Ci się należy , ja też kupiłem co prawda w Apollo tego OEM'a i dali wszystko co trzeba. Ten proline to jakaś dziwna firma. BTW: Koledzy poradzcie jaką gre zasintalować żeby efekty dzwiękowe były w pełni wykorzystane przez Audigy2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jak wyżej... Aczkolwiek jutro przy reklamacji mojego zapytam, na bank braliście Audigy 2 OEM? 1716849[/snapback] No tak na bank w proline za 109zl ;) i miałem wszystko zapakowane w szare pudelko po oemie windowsa xp xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Ja kupywałem w Proline Lubin i śledź był, takoż naklejka i płytka. 1716785[/snapback] A ja zamowilem przez neta i sledzia brak :? W dodatku Proline nie raczylo odpowiedziec na mojego maila w tej sprawie. Dobrze, ze nie jest mi on potrzebny, ale takie podejscie do tematu mnie irytuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Panowie ja kupiłem w Actione czyli u hurtownika od którego te karty ida do sklepów , sledzia nie ma w zestawie !!! Jest karta , plytka ze sterami i naklejka tyle , kumpel co tam pracuje mówi , że o żadnym sledziu nie słyszał wszystkie karty jakie dostali są bez sledzi a dostali ich 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...