_KaszpiR_ Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Tylko trzeba mieć nagrzewnicę, zwykłą suszarką tego nie zrobisz Do tego raczje bym się najpierw obawiał o powstawnie bąbli podczas podgrzewania. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez _KaszpiR_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Genialnie Panie! Pamiętam czasy kiedy nie wiedziałeś jak blok zamontować a tu proszę ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Ja tam rurki akrylowe wyginałem nad zwykłą kuchenką gazową. Rurke wcześniej wypełniłem solą kuchenną, co by się przy małym promieniu gięcia nie zapadała. Zastosowałem je w akwarium nie w WC:) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Fajnie ten układ wyszedł, dobry kontrast z żółtym, wszystkie oploty dopasowane, nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 a do budy :PDo układu fakt mucha nie siada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Switch jest zajebisty, nie jest to oczywiście obudowa ze szczotkowanego alu jak Lian Li czy Silverstone, ale też nie jest tak plastikowa jak się większości wydaje. Patent z zasuwaną roletą na topie to coś czego będzie mi z pewnością brakowało jeśli ją kiedyś zmienię... A jeśli ją będę musiał wymienić to tylko na taką ocpję : PEP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Enthoo Primo z zewnątrz to średniak ale wnętrze ma zaprojektowane genialnie pod wszelkie możliwe kombinacje z układami LC włącznie z superpower konfiguracjami TRI SLI...może się skusisz jesienią na migrację do tej budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Skusić to ja bym się skusił, ale dwa dni temu urodził się mój kolejny potomek i mając w pamięci ile czasu trzeba poświęcić dziecku podejrzewam, że zmiany na jesień będą... ale w 2015 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Wobec tego forumowe gratulacje ode mnie!!! :) Układ świetny, buda nie dla mnie :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHrabia Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Z wielką uwagą śledzę ten temat i mam pytanie do autora: czy zauważyłeś może jakieś reakcje płynu z tymi wężami od Tygona?? no i jeszcze jedno: żółty płyn to AC DP Ultra tak?? u Darmacza widzę ze żółty wcale nie przypomina żółtego tylko jakiś pomarańczowy.. Natomiast najbardziej zbliżony kolorem jest żółto-zielony. Możesz pochwalić się który to..? Sam składam zestaw pod płytę MSI i twoje zestawienie kolorów bardzo mi się spodobało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Plyn to mayhems pastel sunset yellow. Brałem go z caseking bo w Polsce ciężko z dostępnością. Podobno pastele reagują z Tygonem, na całe szczęście u mnie nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHrabia Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Na Darmaczu sa, wlasnie sprawdzilem. Cena oczywiscie tez odpowiednia. Edytowane 14 Września 2013 przez PanHrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Najpierw się zadzwoń spytać na kiedy będzie bo stany magazynowe na tej stronie są raczej wirtualne. Jak ja się dowiedziałem jaki jest czas oczekiwania to wolałem to jednak ściągnąć z DE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHrabia Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 No niby sa 2 dostepne ale mozliwe ze masz racje. A sciaganie z DE to taniej wychodzi (przesylka czy ktos przywozi)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Tak aby zdementować plotki, że Tygon reaguje z Pastelami od Mayhems'a. Układ po prawie trzech miesiącach pracy : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Fajnie masz wymyślone zamaskowanie niektórych węży, jeden z chłodnicy na topie, który wchodzi za płytę, czarny wąż, jest tam cień, z tym kontrastem z żółtego, w zasadzie tego węża nie widać. Ciężko o czyste połączenie układu przy takim klasycznym układzie chłodnic, bez bloku na płycie, właśnie bez takich kombinacji i puszczenia czegoś za tacką na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Kolejny rozdział... Tym razem w mocno oklepanej czerwonej kolorystyce i z kilkoma mniejszymi oraz większymi modyfikacjami switcha. No cóż, gdyby nie okazja w ogóle nie ruszałbym poprzedniej konfiguracji, ale trafiła się płyta pod Z87 w bardzo dobrej cenie, więc trzeba było skorzystać Sprawca całego zamieszania : W ciągu ostatnich kilku miesięcy udało mi się również upolować kilka fajnych części, których użyję w tym projekcie: Nowe mocowanie do Raystorma (black alu) Wstępna przymiarka na płycie : Jeśli chodzi o same chłodnice to również udało mi się upolować całkiem niezłe okazje : EK-Coolstream XT 360 nówkę za 150zł Black Ice SR1 280 nówkę za 199zł W związku z tym, że Switch raczej nie przewiduje jednoczesnego montażu dwóch 360tek i jednej grubej 280tki musiałem pozbyć się zatok 5.25 i wykombinować jakiś sposób montażu frontowej 360tki. Dwie 360tki zamontowane : Dwie 360tki i 280tka zamontowane : W przypadku 280tki miejsca wystarczy tylko na system push, chociaż i tak przy takiej powierzchni oddawania ciepła nie będzie to miała większego znaczenia. Pompka i top zostają takie same, ale udało mi się do nich dokupić w dobrej cenie dedykowany rez Aqualis. Całość trochę waży więc musiałem wymyślić jakieś nowe mocowanie dla takiego zestawu... Z pomocą przyszły aluminiowe płaskowniki o grubości 3mm z Castoramy, musiałem je tylko odpowiednio wyprofilować. To mój pierwszy raz jeśli chodzi o profilowanie tej grubości aluminium więc nie wyszło do końca dokładnie, ale po zamontowaniu w odstępie około 1cm nie powinno tego być widać Mniej więcej na takiej wysokości będą zamontowane w obudowie : A tak będzie na nich zamontowany rez z pompką : Największa zabawa będzie z budową układu bo postanowiłem zmierzyć się z tematem rurek akrylowych... zobaczymy Kolejne wyzwanie to okablowanie, w związku z brakiem zatok 5.25 muszę całą resztę sprzętu (HDD, SSD i Aquaero) zmieścić z tyłu... Tak będzie zamontowany HDD (obok powinien się jeszcze zmieścić SSD) Całe okablowanie będzie customowe, te najważniejsze dedykowane (ATX,8pin,PCI-E) wykonał iksmodiw i tutaj naprawdę należą się ukłony bo wykonał perfekcyjną robotę, całą resztę (kable sata/molex/wentylatory) oplotę sam. Zamówiłem wersję czarną w paracordzie (dzięki temu zawsze będę mógł sam sobie dołożyć kolor do konkretnego projektu ) A tutaj próbka kabla molex wykonanego już przeze mnie : Teraz czekam na zamówione paczki i będzie to sprawdzian dla polskich firm sprzedających sprzęt, którego nie mają na stanie Znając życie troszkę się to wszystko przeciągnie... To tyle na dzisiaj, kolejny update wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 3 chłodnice w switchu, robi się ciekawiej. Blok na cpu wygląda bardzo dobrze. Swoją drogą, nie planowałeś zmiany obudowy? gdzieś chyba wspominałeś o Phanteks Enthoo Primo. Udało się dostać jakąś dobrą sztukę 4770k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Był taki moment, że planowałem Enthoo, ale ta obudowa z moimi chłodnicami wyglądałaby śmiesznie. Zresztą sam wiesz jak wyglądają układy w Pantheksie, jakoś tak bez polotu bo wszystko jest schowane. Niby świetna obudowa do LC ale też z drugiej strony co to za przyjemność wsadzić wszystko i poskręcać bez jakiegokolwiek wkładu własnego ;) Mam na oku 4770k, który robi 4.5 na 1.125v, ale z gwarą troche lipa bo musiałbym go przez XA puszczać bezpośrednio. Cała nadzieja w Rybie, że coś znajdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Update SR1 280 + PK2 Było trochę zabawy przy jej montażu bo Switch na dole ma zupełnie inny rozstaw otworów do mocowania 2szt 140m... Malowanie Większość sprzętu już na swoim miejscu. Na przód powędrowała SR1 360 a XT360 od EK jest na topie. Jak widać jest "na styk" Kilka innych ujęć Stelaż dla D5 częściowo przysłania okablowanie. Mogłem trochę bardziej odsłonić kabel 24pin, ale tak to jest jak się po pijaku mierzy :E Front... Wiem... mogłem się bardziej przyłożyć, ale po ostatnich przygodach z dopasowywaniem poprzedniej EK XTC 280 (wycinanie blachy nożycami ) musiałbym tam użyć sporo szpachli a to już wiązałoby się z malowaniem obudowy. I tak całość zakrywa front panel Aquaero + kabelki Za tacką Top I jeszcze kilka innych ujęć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Ładnie wnętrze się wypełniło. Dodatkowo chłodnice SR jedne z lepiej prezentujących się. Z taką ilością chłodnic będziesz mieć bardzo zimną wodę w układzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Zmien tuner nc+ na czarny, bo przestal pasowac do otoczenia! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Układ skończony Niestety dalej ten sam dekoder :( Jeszcze przed zalaniem : I już po... Układ odpalony, pompka na 100% [/center] 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANDAO Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 zajefajnie to wyszło/piękne tylko pozazdroscic 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 wow szczena na ziemi Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Świetne, po prostu świetne. Genialna robota z tymi rurkami. Powiedz mi, jak by się zmieniła wydajność układu, gdybyś miał 4 wentylatory ? 3 z przedniej chłodnicy i 1 z tyłu, a chodnice górna i dolna byłyby pasywne ? ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Rewelacja stary! A tak z ciekawości, masz tam jakiś dysk czy do sesji bez? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Układ wygląda fantastycznie i bardzo dobrze wypadł z fat 16mm średnicy rurkami zamiast patykowatych rurek od Primochill. Przedstaw proszę info z testów obciążeniowych jak układ się już odpowietrzy. @up Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 whoa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Piękna robota! Patrząc na układ miałem nieodparte wrażenie że gdzieś już coś takiego widziałem... ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...