honor Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Umieściłem opis problemu w podstawowym. Ogólnie to już chyba wszystko sprawdziłem. Najdziwniejsze że płyta odpaliła i było wszystko OK. Jestem ostro wkurzony nowe DFI i taki wałek :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 No najwyrazniej jakies spiecie na linii plyta - karta PCI. Sproboj pozyczyc inna karte PCI lub czekaj na PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 sprawdz to co pisalem w tej dodatkowej wtyczce masz miec kable : żółty , czerwony , pomarańczowy , czarny sprawdz miernikiem fizyczne polaczenia pinow we wtyczce ATX na plycie (przy wyjetych wtyczkach) jezeli miedzy pinami ,w ktore wchodza kable tego samego koloru, bedzie zerowa rezystancja to albo zasilacz nie wyrabia ,albo plyta trefna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) sprawdz to co pisalem w tej dodatkowej wtyczce masz miec kable : żółty , czerwony , pomarańczowy , czarny sprawdz miernikiem fizyczne polaczenia pinow we wtyczce ATX na plycie (przy wyjetych wtyczkach) jezeli miedzy pinami ,w ktore wchodza kable tego samego koloru, bedzie zerowa rezystancja to albo zasilacz nie wyrabia ,albo plyta trefna Dobra jutro sprawdzę UPDATE: Sprawdziłem rezystancję wyprowadzeń dla poszczególnych napięć i jest OK. Wskazuje poniżej 1 ohma. No najwyrazniej jakies spiecie na linii plyta - karta PCI. Sproboj pozyczyc inna karte PCI lub czekaj na PCI-E To samo jest przy wyjętej grafice i wsadzonej sieciówce lub dźwiękówce niezależnie od numeru gniazda PCI. UPDATE: Na samym virge'u bez podłączonych taśm i dysków odpala się co trzeci raz. Po dołożeniu jakiejkolwiek karty PCI nie wstaje w ogóle. Wiatraki kręcą się dosłownie sekundę. Bez podłączonych taśm z podłaczonymi dyskami i kartą grafiki startuje co trzeci raz. Wykluczam awarię zasilacza z k8ns dzialał bez problemów nawet na podkręconym procku. Edytowane 15 Listopada 2005 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Sprawdz ram...dzis ją dostalem i tez nie chciala odpalic...krecila wiatrakami z sekundę i cisza...wyjalem ram, poprzekladalem do innych slotow i było OKey. Pierwszy zgrzyt nastąpił w biosie, bo według DFI temp. mojego proca to 6*C O_o Opcji biosu nie komentuje, jest tego sporo...ale, mobo zaniża Vmem...niby dajemy 3,2V, a jest lekko ponad 3,11V...to też troszkę nie ten tego. Ogólnie fajna płytka, poszukam biosów zmodowanych i jakiegoś vmem moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Też już próbowałem, może po prostu gryzie się z twinmosami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Sprawdz ram...dzis ją dostalem i tez nie chciala odpalic...krecila wiatrakami z sekundę i cisza...wyjalem ram, poprzekladalem do innych slotow i było OKey. Pierwszy zgrzyt nastąpił w biosie, bo według DFI temp. mojego proca to 6*C O_o Opcji biosu nie komentuje, jest tego sporo...ale, mobo zaniża Vmem...niby dajemy 3,2V, a jest lekko ponad 3,11V...to też troszkę nie ten tego. Ogólnie fajna płytka, poszukam biosów zmodowanych i jakiegoś vmem moda. ha, mowilem ze czujniki sa z[ciach!]e to nikt mi nie wierzyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 no faktycznie ...czujniki cos nie tego wogole od czego one sa?? proc inside outside hmmmm :blink: mozliwe ze nowy biosik to wyjasni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 no faktycznie ...czujniki cos nie tego wogole od czego one sa?? proc inside outside hmmmm :blink: mozliwe ze nowy biosik to wyjasni Póki co wgrałem najnowszy ze strony DFI i kicha, to samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 no faktycznie ...czujniki cos nie tego wogole od czego one sa?? proc inside outside hmmmm :blink: mozliwe ze nowy biosik to wyjasni moje czujniki pokazuja jak najbardziej realne dane, chyba tylko moj egzemplarz nie ma tego problemu, na wszystkich dostepnych biosach jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 widział ktoś może jakies schematy vmodów do nie na sieci ? Konkretnie o vmem mi chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 moje czujniki pokazuja jak najbardziej realne dane, chyba tylko moj egzemplarz nie ma tego problemu, na wszystkich dostepnych biosach jest ok U mnie tez wszystko jest oki z czujnikami spod biosa, wiec pewnie ten problem dotyczy niektorych sztuk;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Do posiadaczy plyt z poprawnym odczytem czujnikow gdzie kupowaliscie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 moje czujniki pokazuja jak najbardziej realne dane, chyba tylko moj egzemplarz nie ma tego problemu, na wszystkich dostepnych biosach jest ok hmmm no to powiedz chociaz od czego sa poszczegolne wskazniki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Póki co wgrałem najnowszy ze strony DFI i kicha, to samo :mur: co ci dal nowy bios??? sa jakies dzielniku pamieci miedzy 166 a 200?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Do posiadaczy plyt z poprawnym odczytem czujnikow gdzie kupowaliscie ? W Imperium ;) To jest 2ga sztuka, z ktora pracuje/pracowalem i jak narazie nie spotkalem sie z "wadliwcem" Edytowane 15 Listopada 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 to co wycisnąles przy tym napieciu na tym sempronie 2800 to jest stabilne czy tak dla screena?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 to co wycisnąles przy tym napieciu na tym sempronie 2800 to jest stabilne czy tak dla screena?? W pelni stabilne - ustawienia na codzien ;) Proc ciagnie do 2.8ghz, ale konkroler pamieci juz nie wytrzymuje jak dam wyzszy dzielnik, a nie chce go katowac napieciem 1.7-1.75 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladdiE Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Kupił ktoś tą płytkę w Apollo ? Jeżeli tak, to jak z odczytem z czujników ? Edytowane 16 Listopada 2005 przez BladdiE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja brałem z imperium i są zdoopione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 W Imperium ;) To jest 2ga sztuka, z ktora pracuje/pracowalem i jak narazie nie spotkalem sie z "wadliwcem" jak mozesz to zaprezentuj jak zmienia sie temp podczas idle i prime na tej plycie - moze byc w programie everest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 honor => patrzylem dzisiaj na Twoje DFI i wstaje bez problemow. chodzila NP z X1300PRO jak i z Twoim S3. problemem byl live, ktory w dolnym pci nie chcial chodzic a w srodkowym juz smiga. mobo dalo za malo V dla mem, bios pokazywal 2,44V :| dziwne. a teraz moje odczucia - cholernie glosny wiatrak na mostku, tragedia. do tego mozliwosc regulacji tylko obrotow wentyla na CPU. chyba jednak sie zmusze i kupie LP zamiast Infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 honor => patrzylem dzisiaj na Twoje DFI i wstaje bez problemow. chodzila NP z X1300PRO jak i z Twoim S3. problemem byl live, ktory w dolnym pci nie chcial chodzic a w srodkowym juz smiga. mobo dalo za malo V dla mem, bios pokazywal 2,44V :| dziwne. a teraz moje odczucia - cholernie glosny wiatrak na mostku, tragedia. do tego mozliwosc regulacji tylko obrotow wentyla na CPU. chyba jednak sie zmusze i kupie LP zamiast Infinity. a w ogole ktos wie na jakie chlodzenie najlepiej zmienic ten felerny wentyl na chipsecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 zlaman niebieski i przewiew w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Niemiec - masz tego moboska ? Moglbys dla mnie przetestowac TO ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 W pelni stabilne - ustawienia na codzien ;) Proc ciagnie do 2.8ghz, ale konkroler pamieci juz nie wytrzymuje jak dam wyzszy dzielnik, a nie chce go katowac napieciem 1.7-1.75 :( no to zajefajna sztuke trafiles :lol: plytka generalnie fajowa....w porownaniu do k8ne rewelka... rekord w spi pobity. nareszcie zszedlem ponizej 14min:)) plyta przy swysokim podkreceniu i napieciu zaczyna sie "odzywac"-cos skrzeczy(pewnie cewki), ale jakos to nie wplywa na stabilnosc. wznawiam pytanie....sa jakies posrednie dzielniki na pamieci miedzy 166 a 200MHz w nowym biosie bo nie wiem czy sie oplaca wgrywac nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) honor => patrzylem dzisiaj na Twoje DFI i wstaje bez problemow. chodzila NP z X1300PRO jak i z Twoim S3. problemem byl live, ktory w dolnym pci nie chcial chodzic a w srodkowym juz smiga. mobo dalo za malo V dla mem, bios pokazywal 2,44V :| dziwne. a teraz moje odczucia - cholernie glosny wiatrak na mostku, tragedia. do tego mozliwosc regulacji tylko obrotow wentyla na CPU. chyba jednak sie zmusze i kupie LP zamiast Infinity. Na jakieś zasilce ja testowałeś? Wychodzi na to że z zasilaczem coś nie tak :/. No chyba, że wystarczy przejsćiówkę 20->24pin kupić. Ja już nie mam pojęcia co to za cuda do cholery. Co ciekawe jak testowałem to live siedział też w środkowym porcie. Co do napięć na ramie to o ile dobrze pamiętam domyślnie w biosie jest ustawione 2.6V, real wtedy 2.54V. Przyznaj się, kręciłeś proca? :D Edytowane 16 Listopada 2005 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Na jakieś zasilce ja testowałeś? Wychodzi na to że z zasilaczem coś nie tak :/. No chyba, że wystarczy przejsćiówkę 20->24pin kupić. Ja już nie mam pojęcia co to za cuda do cholery. Co ciekawe jak testowałem to live siedział też w środkowym porcie. Co do napięć na ramie to o ile dobrze pamiętam domyślnie w biosie jest ustawione 2.6V, real wtedy 2.54V. Przyznaj się, kręciłeś proca? :D ja jade na zwyklej 20 pinowej zasilce i nie ma zadnych problemow z OC czy stabilnoscia (modecom 350gtf), odnosnie dzielnikow nowy bios nie daje zadnych miedzy 166 a 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) no to zajefajna sztuke trafiles :lol: plytka generalnie fajowa....w porownaniu do k8ne rewelka... rekord w spi pobity. nareszcie zszedlem ponizej 14min:)) plyta przy swysokim podkreceniu i napieciu zaczyna sie "odzywac"-cos skrzeczy(pewnie cewki), ale jakos to nie wplywa na stabilnosc. wznawiam pytanie....sa jakies posrednie dzielniki na pamieci miedzy 166 a 200MHz w nowym biosie bo nie wiem czy sie oplaca wgrywac nowego Mam wgrany ten najnowszy bios i niestety nie ma 180, jesli o niego pytasz :( U mnie tez cos swiszczy (cewki niestety) tylko jak w GTA przy duzym obciazeniu gram, a tak to plyta spoko, tylko ten wiatrak rzepoli jak glupi - Zalman niedlugo, tylko, ze ze mnie len, to do sklepu sie nie chce przejsc :P P.S Testowal ktos AA4T na tej plycie?? Korca mnie niskie timingi :D Edytowane 16 Listopada 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 ale w sumie to co DFI ma lepszego od K8NE? -vmem do 3,2v zamiast 2,7v -vcore do 1,85v zamiast 1,75v -stabilne 360htt bez blokady 327 w bios :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...