Skocz do zawartości
SieQ

D.i.p.r.i.p.

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy przyjemność ogłosić istnienie strony domowej polskiego Moda do HL2 - D.I.P.R.I.P. Chcielibyśmy pokazać nasz pomysł i to co udało nam się do tej pory zrobić.

D.I.P.R.I.P. jest całkowitą konwersją oryginalnego trybu multiplayer HL2. Rozgrywka jest oparta na walce pojazdów w powojennych środowiskach. Pojazdy posiadają wiele "zaczepów" na broń, którą można znaleźć na arenach walki. Planowane tryby rozgrywki to: deathmatch, teamdeathmatch i capture the flag. Będzie również możliwość włączenia tryby ulepszania samochodów za pieniądze uzyskane z niszczenia przeciwników.

Akcja rozgrywa się w znajomych polskich sceneriach. Kluczowymi miejscami w powojennym świecie są obszary bogate w nieskażoną wodę, jedzenie i paliwo. Większość terenu pozostała w "mechanicznie niezniszczonym" stanie. Opuszczone centra miast, hipermarkety, rafinerie, wiejskie magazyny żywności, stare bazy

wojskowe, i temu podobne miejsca są arena zaciekłych walk.

Więcej informacji na temat fabuły i rozgrywki można znaleźć na naszej stronie domowej (narazie tylko w angielskiej wersji językowej): www.diprip.com

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Więcej screenshotow można znaleźć na naszej stronie w dziale Media:

http://www.diprip.com/gallery.php

Bylibyśmy wdzięczni za wszelkie wsparcie i pomysły, które można zamieszczać na naszych forach:

http://www.diprip.com/forums.php

Nasz Mod powstaje przy wsparciu ze strony Zakładu Grafiki Komputerowej na Wydziale Informatyki Politechniki Szczecińskiej

http://zgk.wi.ps.pl/

Zespół D.I.P.R.I.P.

Edytowane przez SieQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak maluch roxuje rulezem.Nie moge sie doczekac. A jeszcze bardziej do Black Mesa:source. Wie ktos kiedy to sie ma mniejwiecej pojawic ? Slyszalem cos o 1 kwartale 2007. Taki duzy mod to jednak nie jest robota na rok. Sporo modeli do przerobienia... same tekstury etc..

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie myslałem ze projekt już upadł ale on jeszcze żyje i ma sie dobrze :). To oznacza ze niedługo czeka nas release :).

Wiecej o tym na stronie diprip'a: http://www.diprip.com/news.php5

no i w arcie (pcgamere): http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=176973

Chociaż jak patrze na Percentage complete: 60%

to mnie pupa sciska.

A tak btw to ciekaw jestem czy black mesa source też kiedyś wyjdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyyy... czy ja dobrze widzę. Wydawało mi się, że już daaawno temu gdzieś czytałem o "zawieszeniu" pracy nad tym modem. Byłem przekonany, że został porzucony.

yuucOm, jesteś tego pewien?

Patrze tak na te autka i filmik z gry... hmmm. Szczerze mówiąc to po taaak długim okresie oczekiwania to to co widzę wrażenia na mnie nie robi żadnego ;// To już tylko strzelanka autkami na silniku HL2. Do tego same autka mi się nie podobają. Zbyt fikuśnie komiksowe są. Szkoda, ale takie mam odczucia.

A tak btw to ciekaw jestem czy black mesa source też kiedyś wyjdzie...

Szczerze w to wątpię i jednocześnie bardzo żałuje, bo to by było "to coś". Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyyy... czy ja dobrze widzę. Wydawało mi się, że już daaawno temu gdzieś czytałem o "zawieszeniu" pracy nad tym modem. Byłem przekonany, że został porzucony.

yuucOm, jesteś tego pewien?

Patrze tak na te autka i filmik z gry... hmmm. Szczerze mówiąc to po taaak długim okresie oczekiwania to to co widzę wrażenia na mnie nie robi żadnego ;// To już tylko strzelanka autkami na silniku HL2. Do tego same autka mi się nie podobają. Zbyt fikuśnie komiksowe są. Szkoda, ale takie mam odczucia.

Szczerze w to wątpię i jednocześnie bardzo żałuje, bo to by było "to coś".

No właśnie nie jestem pewien. Modele imo cacy ale przez 2 lata prawie nic nie zrobili... Ja dobrze wiem jaka to ciężką robota ale bez jaj. Lepiej już nic nie robić niz nie dorobić ;p.

Co do BM:S to było moje marzenie, hl1 na engu sourca - powrót starych, dobrych broni itp ale chyba sie nie uda jednak :<.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie jestem pewien. Modele imo cacy ale przez 2 lata prawie nic nie zrobili... Ja dobrze wiem jaka to ciężką robota ale bez jaj. Lepiej już nic nie robić nisz nie dorobić ;p.

Co do BM:S to było moje marzenie, hl1 na engu sourca - powrót starych, dobrych broni itp ale chyba sie nie uda jednak :<.

Prace nad modem zostaly zawieszone od pazdziernika 2005 roku, a wznowione w sierpniu 2007 roku. Oznacza to ze przez 2 lata nie tylko prawie nic nie zrobilismy, ale wogule nie pracowalismy nad modem. W sierpniu prace implementacyjne rozpoczely sie nowo a content ulegl poprawianiu.

News z www.diprip.com

2007-08-09

We are back on track! -

It has been quite a while since we updated our page and to be honest also a long time has past since we have done anything for the mod. The good news is that we are back on track with a lot more power. For more than 2 years all of our team members were working on mobile games. We helped to deliver several big mobile titles working at Gamelion for quite a few big publishers. You can check out more about the company and the projects in which we have had the pleasure to work at the Gamelion web page and the company's Blog.

The time has come to get back to the "big screen". We are again working on D.I.P.R.I.P. For a few days already the work has been progressing on all fronts: programming, level design, 2D/3D graphics. You can expect some more news and updates on our page quite soon.

Edytowane przez SBrewBlade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra sie miło ale dopiero jak ogarnie sie sterowanie, umiejętność doboru broni.Na początku to chaos totalny. Mapki muszą dopracowac, tu coś postawimy, tam też coś, eh. Udźwiękowienie raczej słabe ( 3+), jedyne coś się podoba to odgłos pracy silnika malucha.

Muszą dopracować mapy, gdyby miały poziom de_wanda z CS:S, było by wspaniale, poprawić oprawę dźwiękową ,dodać jakąś muzykę (rock, coś w stylu Prodigy), reszta w miarę ok.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi