janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam! Zbliża się zima i święta i tak pomyślałem że fajnie by wyglądało forum w jakiejś zimowo-świątecznej odsłonie. Odrazu mówie że masta w photoshopie i innych programach graficznych nie jestem i sie nie podjeme zrobienia czegoś takiego, ja tylko daje propozycje, może pomysł sie przyjmie i znajdą się chętni ;) No więc ja wyobrażam sobie to tak: np. na narożnikach niektórych buttonów byłaby taka "kupka" śniegu :) Z bannera Tweak.pl w lewym górnym rogu, zwisały by sople a na literke T założyło by się jakąś mikołajową czapeczke :P Gdzieś w drugim rogu umieśicło by się jakąś wiązankę z jodełek z dzwoneczkami i takie tam ... Mam nadzieje że zrozumieliście o co mi chodzi. A co do konkretnego skina (żeby było jak najmniej roboty :P ), to przerobiło by sie tego skina z którego korzysta najwięcej userów. Dorzucajcie swoje "wizje" świątecznego forum. A jeśli jest to przerost formy nad treścią no to trudno ... ja tylko zaproponowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Uwaga! Mam wizję: pomysł do bani.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Bardzo dobry pomysł, zwłaszcza z tymi kupkami śniegu, napis Tweak.pl pokryty właśnie taką kupką i czapką mikołaja, popieram ale niestety nie znam sie na tym więc nie zrobie. EDIT: fipa jesteś strasznie pesymistyczny :unsure: Edytowane 3 Listopada 2005 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Uwaga! Mam wizję: pomysł do bani.. 1735619[/snapback] Eeennoo. Fipa nie wal smutów ;]]]] Można być jakieś leciutkie modyfikacje loga zrobić i padający śnieg w Javie zrobić żeby padał sobie prze 5 sekund. Przyjemnie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Tak, zróbcie jeszcze świętego mikołaja latającego po ekranie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Jingle bellssss ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Taa.. bedzie fajnie i eloswiątecznie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Taa.. bedzie fajnie i eloswiątecznie. ;] 1735687[/snapback] ... i prowigilijnie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ok, jesli ktos to wykona, to nie bede stawial oporów przez wprowadzeniem.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Czy ten pomysl to nie jest zaczerpniety z boarda cs.pl ?:> Moim zdaniem to lepiej dopracowac cos czego sie uzywa caly rok, a nie skina ktory bedzie widnial przez miesiac, moze troche wiecej. Chyba, ze jest osoba majaca za duzo czasu i podejmie sie tego, to czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @narcyz: a co złego w zmianie paru gifów na kilka miesięcy? Google też się zmienia kilka razy w roku (trzeba tylko trafić w dzień). Co do dopracowywania - skąd wiesz że się nie dopracowywuje właśnie? :> @poca żadnego latającego śniegu a tym bardziej mikołaja. Jak się widzi takie coś przez 5 sekund codziennie przez parę tygodni, to kur...ca może człowieka wziąć na miejscu. Tylko statyczne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ja tam nic nie mówie, ale... Nie chce mi się liczyc ale tak patrzac w ACP IPB 2.1.2 to tak na oko skin się sklada z kilkuset kawałków, no chyba ze myslicie o podmianie samych plikow graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Google też się zmienia kilka razy w roku (trzeba tylko trafić w dzień). 1735736[/snapback] ... porównaj ile pracy trzaba włożyć w "świąteczny nastrój na googlach" i w "święta na tweak.pl" i zgadnij dlaczego google zmieniają sie kilka razy do roku :mrgreen: Edytowane 3 Listopada 2005 przez kev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Czy ten pomysl to nie jest zaczerpniety z boarda cs.pl ?:> Moim zdaniem to lepiej dopracowac cos czego sie uzywa caly rok, a nie skina ktory bedzie widnial przez miesiac, moze troche wiecej. Chyba, ze jest osoba majaca za duzo czasu i podejmie sie tego, to czemu nie. 1735708[/snapback] Pomysł jak najbardziej z mojej głowy nigdzie niepodpatrzony :) A co do roboty, to chyba wystarczy te kilka butonów przerobić w jakimś programie graficznym i chyba wsio :) nie mówie tu o zmianie całego skina tylko konkretne butony np. odpisz, edytuj, odpowiedz, nowy temat, cytuj itd.. no i jeszcze ten baner Tweak.pl lekko zmodyfikować czyli wspomniane wcześniej sopelki i czapeczka i jeszcze literke l obwiązać jakimś szaliczkiem :P i ten niebieski panel tytułowy na górze pokryć na górnej krawędzi śniegiem :) No i chyba na tyle, nie wygląda mi to na jakąś wielką robote, no ale nie wiem - nie znam sie :) imo najlepiej by do tego pasował defaultowy skin, ma takie zimowe barwy, ale lepiej bedzie jednak zrobić to na najbardziej używanym skinie Edytowane 3 Listopada 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) @sgj - nie wiem o czym oni myślą, ja nawet słowem nie powiedziałem o całym skinie (specjalnie zresztą ;) ) janio napisał o buttonach ze śniegiem, ale to też nie cały skin ;) @kev: :?: Ja tylko o tym myślałem. Masakrycznie dużo roboty :lol: Edytowane 3 Listopada 2005 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @kev: 1735797[/snapback] Logo to co innego a skin to co innego ;P a temat mówi o świątecznym skinie :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Chyba raczej wystarczyłaby lekka edycja logo - dać jakiś śnieg, mikołaja czy coś. Więcej chyba nie trzeba - cały skin to jednak za dużo. Jakoś tak symbolicznie - i będzie fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Dobra, skoro świąteczny skin, to trochę realnie pomyślcie. Buttony z deserta - białe tło -> śnieg będzie słabo widoczny. Buttony z defaulta - kto normalny używa defaulta mając desert? :> Buttony z (przyszłego) darkness - tam się da. -> Buttony z (przyszłego) charcoal - podobnie, chociaż buttony są jaśniejsze. Buttony z (przyszłego) rooq - patrz desert (też jasne). Zostaje praktycznie logo. Edytowane 3 Listopada 2005 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Zostaje praktycznie logo. 1735832[/snapback] Według mnie to wystraczy, po co się babrać z butonami, lepiej ten czas poświęcić i bardziej "dopieścić" logo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) i można by jeszcze ten panel tytułowy zaraz wrzuce obrazka kurde nie wrzuce bo bedzie nieregulaminowa wielkość, zapodam linka ---> http://img113.imageshack.us/img113/1503/sniezek3fj.jpg :lol: Edytowane 3 Listopada 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) 1735865[/snapback]Fajniej by logo Tweaka wyglądało tak oblodzone i ośnieżone... Ale tak też nie jest źle... Edytowane 3 Listopada 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ale coś w klimatach zimy czy bardziej świąt ??? heh : :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Jak najbardziej jestem za dodaniem zimowych akcentów do logo. padający śnieg w Javie zrobić żeby padał sobie prze 5 sekund. 1735641[/snapback] Nieee. Całą zeszłą zimę mój Adblock "ciężko pracował" blokując takie skrypty. <_< BTW - JavaScript, a nie Java. ;) Edytowane 3 Listopada 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ale coś w klimatach zimy czy bardziej świąt ??? heh : :mrgreen: 1735930[/snapback] najlepiej połączenie jednego z drugim, bo przecież świeta to i zima :) czyli wpominane już czapeczka na logo tweaka+śnieg na butonach - no i wychodzi taki świąteczno-zimowy mix :) ten pomysł z obrazkiem obok loga też niezły, imo lepiej by tam jakiś bałwan pasował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Tak, zróbcie jeszcze świętego mikołaja latającego po ekranie [; 1735672[/snapback] Wystarczy ze ost lata sporo reklam [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Samo osniezenie logo wystarczy w 100% :D i bedzie eloswiatecznie i mlodziezowo i prowigilijnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @ent: mówisz i masz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 no no MareCek całkiem simpatico to wygląda :D tylko ten bałwanek mógłby być bardziej obok żeby nie zasłaniać napisu :) Jeśli to nie jest dużo roboty to można by zrobić takie logo dla najpopularniejszych skinów, czyli chyba desert, darkness i może jeszcze defaultowy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Hmmm to rysowałem raptem 5 minut (przez to bałwan jest tam gdzie jest - najpierw zrobiłem, potem pomyślałem ;) ) Zrobienie czegoś podobnego do innych skinów potrwałoby może godzinę (z dopieszczaniem szczegółów) Najdłużej trwa wymyślenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...