heryf Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 plyn jest juz w wc tylko katody czekaja na mnie u mojej drugiej polowki w domu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Płyn jest drogawy bo nie przewodzi prądu -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) A ja leje to co się da...mam mieszankę Borygo + Petrygo + Troszke Almatinu + Demineralka... Super kolor :P Edytowane 20 Czerwca 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Płyn jest drogawy bo nie przewodzi prądu -.- dlatego postanowilem go uzyc w moim pierwszym wc, tylko i wylaczne ze wzgledow bezpieczenstwa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 petrygo Q i demineralka w proporcji 50:50, kolorek cieczy niebieskawy, w ukladzie tego okolo 0.6 literka, smiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 @Greg_1 Więc mówisz, że lałeś do uzyskania odpowiedniego koloru. Nie odnotowałeś żadnego wytrącania barwnika na wężach? Ciekaw jestem czy ten "Red" to naprawdę będzie czerwony a nie różowy...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Od paru dni mam ten barwnik ale nie odnotowałem żadnego wytrącania. Jak w sklepie widziałem Feser One czerwony to był on bardziej różowy niż czerwony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Habu1 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 hmm... ostatnio czytałem jakiś art o water coolingu i pisało co nieco o kamieniu... pierwsza myśl - Calgon - dłuższe życie każdej pralki i (może) WC? próbował ktoś takie eksperymenty? bo przyznam szczerze, że trochę mnie gryzie ten problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Pomysl: kamień z destylowanej lub demineralizowanej wody? Chyba niee ;) Tym bardziej z płynów do chłodnic, które właśnie przed osadzaniem się kamienia mają chronić. Calgon? WC to nie pralka, poza tym mam wrażenie, że mogłoby sie pienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Habu1 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) ale przecież desylówka/damineralka chyba traci swoje właściwości nie? hmm... chyba zainwestuję w mini wc na jakiś test :) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Habu1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 jak nawet bedziesz miał troche kamienia to co z tego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ale przecież desylówka/damineralka chyba traci swoje właściwości nie? hmm... chyba zainwestuję w mini wc na jakiś test :) Tzw. kamień to związki wapnia. Jeżei woda jest demineralizowana to skąd ma niby ten wapień się w niej wziąć? Z węży, z miedzi z bloków? Woda to woda i nie traci żadnych właściwości. Może jedynie zacząć bardziej lub mniej przewodzić prąd jeżeli jest czymś zanieczyszczona. Z wody destylowanej na pewno nie będzie kamienia. No chyba, że rozpuścisz w niej troche wapnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam pytanko dziwne. Czy można wlac zamiast barwników dedykowanych do układów chłodzenia,dodac do wody farbki które są używane przy malowaniu dla dzieci tzn plakatowe?Bo chyba nie bedzie tak intensywny kolor,ale czy nie będzie sie osadzać coś na węzach i blokach?Czy moze nei przeginac i kupic cos dedykowanego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Nie no...dobre :D Będzie się osadzać, może nie na wężach ale na pewno w bloku/chłodnicy. Barwniki nie są tak drogie => Dye-LITE . Bardzo chwalą, zwłaszcza zielony. Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam pytanko dziwne. Czy można wlac zamiast barwników dedykowanych do układów chłodzenia,dodac do wody farbki które są używane przy malowaniu dla dzieci tzn plakatowe?Bo chyba nie bedzie tak intensywny kolor,ale czy nie będzie sie osadzać coś na węzach i blokach?Czy moze nei przeginac i kupic cos dedykowanego? Raczej po czasie zacznie Ci się osadzać bo te farbki to taki proszek i się zacznie oddzielać lub zrobi się z niego muł jakiś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Raczej po czasie zacznie Ci się osadzać bo te farbki to taki proszek i się zacznie oddzielać lub zrobi się z niego muł jakiś.Dlatego mówie że osadzi się w bloku lub chłodnicy, bo ten "muł" na wężach nie zostanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=2157 Kto kupuje ? ;) Ja chyba sie skusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Będzie wyglądać jakbyś chłodził komputer smołą albo betonem :lol: Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jestem bardzo ciekawy jak to wygląda w układzie całym. Oby nie było pólprzeroczyste bo będzie to wyglądać jakby ktoś wlał atramentu do wody - czyli nie ciekawie (efekt brudnej wody) Jeśli natomiast rzeczywiście przypomina smołe to na co komu czarny tygon? :lol: Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 jak to jest z pentrygo. mam w tej chwili w proporcjach mniej wiecej 50:50 z destylką co sie stanie jak dodam do układu aluminiowy bloczek zalmana (na GTS'a) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A te bloki zalmana nie są przypadkiem anodyzowane? Jesli nawet nie są to myśle, że przy proporcji 50:50 nic nie powinno sie dziać Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Uwaga: * Ponieważ bloki wykonane są z aluminium konieczne jest stosowanie w układzie inhibitorów korozji chyba że to błąd cooling'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) madtech.pl - Materiał: anodyzowane aluminium pozdr. EDIT: na stronie zalmana jest napisane, że bloki są anodyzowane więc cooling.pl sie myli Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 czyli po problemie żeby ten zalman tylko dawał rade schłodzi karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ale na stronie Zalmana też piszą że należy korzystać z inhibitorów :P 2. Used approved coolant for computer water-cooling to prevent corrosion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 LINK do stronki producenta. Czerń wygląda na dość głęboką, ale nie wiem jak z UV bo na zdjęciu jakoś słaby efekt jest, ale to może zależeć od ustawień aparatu. "Corrosion protection for copper, brass, aluminium and nickel." Dla mniej znających inglisza: Ochrona antykorozyjna dla miedzi, mosiądzu, aluminium i niklu. Więc to chyba płyn idealny dla WC, tylko ciekawe jak wpłynie na wydajność cieplną układów. Ale nawet jak by miał zwiększyć temp. o jakieś 3*C to i tak myślę, że warto i jak będę składał swoje 1 WC to na niego chyba padnie mój wybór, tylko nie wiem jeszcze czy na wersję SE (Smoła Edition) czy na niebieski, ale to już mały problem. Jak ktoś zakupi to cudo to niech zamieści kilka fotek, również w UV, żeby esteci ( w tym ja ) zobaczyli jak się prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wierci13' Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Ja mam pytanie, mam na chacie koncentrat Qal Orlenl czy jakoś tak jego rozcieńcza się z wodą będzie dobry do WC? (zielony zaje.. kolor) Edytowane 1 Lipca 2007 przez wierci13' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Czy ktoś zalewał układ Feser One Black :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 W innym teamacie ludziska leja jakis shit do swoich WC potem sie dziwia i psy wieszaja ze im bloki koroduja :) Jak kogos stac na dwa bloki po 99zl za sztuke to i na inhibitor za 25 zl powinien sobie odzalowac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 szit powiadasz.... czyli 70% tego forum ma [gluta] we wężach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...