paulo Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Temat z Windowsowymi pulpitami istnieje już od dawna (link) (wiem, że jest tam też kilka screenów z Linuxa). Myślę, że warto założyć osobny temat dla Linuxa, BSD i innych, bo "sposób wykonania", użyte programy, WM - są całkowicie inne. - fluxbox - aterm - gdeskcal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Jak zadziwiająco ciekawy może być pulpit linuxowy, nie to co już nudny windows. Mam Mandrive na drugiej partycji ale nie wiem jak tak ładnie wszystko ustawić. Szkoda że nie ma więcej wolnego czasu aby poświęcić go dla lina. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 wiesz..tqakich tematow jest na peczki na forach dot. *nixow... wiesz co? bardziej jednak tu sie liczy wiedza i kompetencja niz wyglad...w ogole co ma na celu ten temat? chwalic sie wygladam czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 wiesz..tqakich tematow jest na peczki na forach dot. *nixow... wiesz co? bardziej jednak tu sie liczy wiedza i kompetencja niz wyglad...w ogole co ma na celu ten temat? chwalic sie wygladam czy jak? to moze zaczniesz udzielac sie tylko na forach dot. nixow :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Lofix - coraz łatwiej przewidzieć Twoją reakcję. :D Wiem, że prawie każde forum *nixowe ma taki temat, ba istnieją nawet takie strony (Lynucs.org). EOT Edytowane 13 Listopada 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 lofix - calm down ;] Pomysł niezły - jak sie przyjmie - to może sobie nawet podkleimy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 wiesz..tqakich tematow jest na peczki na forach dot. *nixow...Ale nie ma takiego na Tweaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Nie wiem dlaczego, ale lubie ogladac "twory" innych, wiec niech i moj sie tutaj pojawi. Sam temat nie jest zlym pomyslem. Przyda sie troche postow nie dotyczacych problemow z linuksem tym dziale ;) Gentoo + e17 + gnome-terminal + amarok + masa programow dzialajacych w tle ;) Edytowane 14 Listopada 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Moj Pulpit W rolach glownych KDE 3.4, superkaramba i Eterm. Moze nie jest zbyt odkrywcze, ale mi sie podoba :P Aha distro to Slackware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 http://www.icpnet.pl/~athmane/2005.07.05.png flux, conky, Etermy. wszystkie themy i upiększenia poza tapetą są moje. styl do fluxa też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 FVWM z nieco poprzerabianym theme dla uzyskania pseudo przezroczystości a'la Vista i kilka "zdockowanych" aplikacji. Założeniem była użyteczność i kilka drobnych poprawek estetycznych (w porównaniu do "surowego" FVWM). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompi Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 No dobra, pokażę ten swój skromny pulpit, ale także uważam, że w Linuksie | Uniksie | BSD najważniejsze są umiejętności. Te pulpity są tylko dla ozdobki. //Mój pulpit\\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 no to i ja pokaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 No dobra, pokażę ten swój skromny pulpit, ale także uważam, że w Linuksie | Uniksie | BSD najważniejsze są umiejętności. Te pulpity są tylko dla ozdobki. Bo ja wiem... Napisanie dobrego konfigu dla FVWM wymaga lektury baaaardzo długiego manuala i nierzadko pisania prostych programów/skryptów. Można więc rzec, że w przypadku konfiguracji niektórych desktopów ważne są te umiejętności. Dobrze zorganizowany pulpit to całkiem ważna rzecz przy pracy, czy to przy przeglądaniu stron czy to administracji wielkimi serwerami. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 andriu, smiesz kpic sobie ;) toż masz taki sam pulpit jak ja :> :> :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 prosty i funkcjonlny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Muszę się zabrać w weekend za pulpit. A teraz mam: http://sid.iglu.cz/screenshots/151005.png Niedługo chyba przerzuce się na fluxboxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Fluxbox + Przezroczystosc Nie tylko w Atermie [; @lofix: to forum dla moderow i overclockerow, a modding pulpitu to w koncu tez modding ;) @paulo: nie przesadziles za bardzo z alpha transparency? :P Edytowane 15 Listopada 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja ? Moje menu jest całkowicie czytelne (czego nie mogę powiedzieć o Twoim toolbarze). ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Ja ? Moje menu jest całkowicie czytelne (czego nie mogę powiedzieć o Twoim toolbarze). ;] chodzi mi o alpha transparency w atermie ;P a moj toolbar jest bardzo czytelny [; Edytowane 15 Listopada 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 a to moj, kde 3.4 i prawie nic pozatym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 @ mkl - aterm taki ma być - przezroczysty, bez scroll'a, bez dekoracji okna, nie pokazuje się na toolbarze, przyklejony do wszystkich pulpitów, no i uruchamia przy starcie X'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Moj pulpit :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 najmocniej przepraszam takie pytanko wiem ze mowa o linuxowych pulpitach ale czy da sie taki efekt przeźroczystości uzyskać na xp?? małe wtrącenie mam nadzieje ze nikomu sie nie naraże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Da się. O szczegóły pytaj na forum windowsowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 nudziło mi sie i sobie zmieniłem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) http://www.lynucs.org/index.php?p=member&m...gon&bfilter=off - fluxik syci ;] Edytowane 27 Listopada 2005 przez ajgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 FreeBSD - 6.0 , xorg 6.8.2_6, fluxbox 0.9.14 - na ogół, a jak nie to konsola :) http://img452.imageshack.us/my.php?image=zrzut7ji.jpg Bez przeżroczystości i innych wodotrysków tez mozna pracować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ale co to za praca.... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) na serwie tak, ale samemu trudniej :) chociaz nie slyszalem o tych co konfiguruja serwer z pod kde :lol: (no chyba, ze przez ssh do tego serwa wchodza, a sa akurat na kde, a nie na nim je maja) Edytowane 28 Listopada 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...